- 27 Temmuz 2015
- 31
- 26
- 36
-
- Konu Sahibi Meyveliturta19
Canim benim kendini uzme allah buyuktur nisanlin gercek seni seviyorsa senide birakmiyacaktir sabretmen gerek.allah yardimcin olsun insallahNişanlınızın bir suçu yok bence onu da düşünün.
evet haklısın ama kocası alkol alıyorsa yanımda duracaksın diyorsa napsın bu kadın[/QUOTE
oyy arkadaşlar son yorumlara baktım. dine getirmeyin konuyu
konu sahibi dine getirmeyin konuyu demiş. getirmedende yorum yapılabilir. ki çoğu arkadaşımız yapabiliyor.Konu zaten tamamen dini farklı algılamakla ilgili.
Tesettüre laf edenlere tepki vermekte haklısınız ancak tesettürlü olmayan ya da sizin dünya görüşünüze uymayacak şekilde giyinenlere teşhirci demek doğru mu sizce? Karşı tarafı eleştirirken karşı taraftan bir farkınız olsun.Tesettüre laf etmekk? ??????? Bazıları orasını burasını teşhir ederken biz karismiyoruz da bizim takvamizla sizin ne derdiniz var? ?????
mini etek giyip yada askılıyla dolaşanlara aaa neden böyle giyinmiş demedım sımdıye kadar ancak burda bazı örümcek beyinlilern başörtüye laf etmesi benim bu yorumu üstüne alınması gereken insana söylemem cok yerınde bi davranış.Tesettüre laf edenlere tepki vermekte haklısınız ancak tesettürlü olmayan ya da sizin dünya görüşünüze uymayacak şekilde giyinenlere teşhirci demek doğru mu sizce? Karşı tarafı eleştirirken karşı taraftan bir farkınız olsun.
Örümcek beyinli dediğiniz kişilerle aynı noktada durarak nasıl bir sonuç almayı umuyorsunuz? Çok çok kendinizi rahatlatırsınız bu size yetiyorsa devam edin böyle. Zira benim gözümde tesettürü küçümseyen kişilerden zerrece farkınız yok.mini etek giyip yada askılıyla dolaşanlara aaa neden böyle giyinmiş demedım sımdıye kadar ancak burda bazı örümcek beyinlilern başörtüye laf etmesi benim bu yorumu üstüne alınması gereken insana söylemem cok yerınde bi davranış.
sizin tarafınızdan değerim olup olmaması ayy bni cccoook üzdü. Burda benim lafım tessetüre laf edenlere .Örümcek beyinli dediğiniz kişilerle aynı noktada durarak nasıl bir sonuç almayı umuyorsunuz? Çok çok kendinizi rahatlatırsınız bu size yetiyorsa devam edin böyle. Zira benim gözümde tesettürü küçümseyen kişilerden zerrece farkınız yok.
komleksli degilim sekerim kendini asilzase zanedenlere kiziyorum ben elitim diye gecinenlere neyse komlek demisken mesajini tam okumamissun galiba belirteyim bem kapali degilim benim ailemde kimse kapali degil ne ana ne baba ne es tarafi anlamissindur ayrica ailem elit bir cevrede oturuyor sayilir ama sizin gibi kendini asilzade zannetmiyorlarahah ne asagilamasi ya ailem boyle demek asagilama mi oluyor :)) ne kadar kompleksli bir tavir ilgincmis.
Okuyamiyorum sominenin isigi gozlerimi aliyor. Yaptigim super luks alisveristen yorgun dustum ayrica. Dadima soyleyeyim o cevap yazar sana..komleksli degilim sekerim kendini asilzase zanedenlere kiziyorum ben elitim diye gecinenlere neyse komlek demisken mesajini tam okumamissun galiba belirteyim bem kapali degilim benim ailemde kimse kapali degil ne ana ne baba ne es tarafi anlamissindur ayrica ailem elit bir cevrede oturuyor sayilir ama sizin gibi kendini asilzade zannetmiyorlar
zaten evlenince aile ile çok bir bağ kalmıyor eğer sen istersen. yani aynı ev, altlı üstlü oturmadığın ve sık sık evine girip çıkmadıkları zaman senin evliliğine karışamıyorlar. burada tavır sana bağlı. eğer aradaki mesafeyi korursan misafir gibi girip çıkarlar evine. ama sen bir kez yumuşak davranırsan olan olur. bunu inanılmaz derece kullanmaya başlıyorlar. kedinin bacağını ayıracan bir kez. o zaman senden biraz çekinirler ve istedikleri gibi top oynatamazlar. nişanlınla sakince konuş. çalışıyorsanız zaten kirada oturursunuz filan. bir de onlara uzak bir yerden ev tutarsınız. düğün telşını atlaktıktan sonar daha iyi olur kanısındayim. önemli olan senin alien destek olsun. çünkü zor günlerde destek alacğın büyüklere ihtiyaç duyarsın. kimseye kötü söz söylemeden incitmeden sadece resmi durarak bu işin üstesinden gelebilirsin inancındayım. sonuçta bu sizin hayatınız. onlar bugün var yarın yok. dün kayınpederimin kalbi durdu. hastanede yoğun bakımda. çiftlikte eşiyle beraber oturup benim için kışlık fasülye ayıklamışlar. kayıpederim bende yardım edeyim belki gelin beni sever demiş. çok üzüldüm. çünkü adamı zaten seviyorum. ama düğünde ve sonrasında bana yaşattıklarından dolayı kırgındım. ama zamanla kırgınlığım geçti. yine de demek ki resmiyeti elden bırakmamışım. zamanla ilişkiler olgunlaşıyor ve düzeliyor. sadece sen temkinli davran. herşey güzel olacak inşallah.Çok kötüyüm çok öfkeliyim önce kendimi sonra da o lanet olası ailesini hiç bir zaman affetmeyeceğim!!
4 yıl köpek gibi birbirimizi sevdik hala da öyle çok seviyorum..
Ama bitti! Şuan öfkemden bir yerlere gidip sabaha kadar bağırmak ağlamak istiyorum. Allaah benim belamı versin!!!
Bir çoğunuz bilir biz de mezhep farkı vardı babam vermiyordu beni.. sonra bir mucizeyle verdi ve artık kendi ailem tarafından hiç bir sorun yok! Ama o lanet kayınpeder ve kaynana kendilerinin çok saygılı ve ileri görüşlü insanlar bizim hayallerimizi herşeyimizi yıktı! Ömrümün sonuna kadar neftet edeceğim!!!
Benden düğünde başımı açmamı iştediler.. kabul etmedim bana. İlla açıcaksın dediler!!
Benim ailem nişanlımın herşeyiyle kabul etti.. şimdiye kadar hep benim ailem suçlandı..
En büyük korkuları nişanlımı kendi tarafıma çekmem!!! Ben asla böyle bir şey yapmadığım halde o kadar saygısızlar benden istedikleri şeye bakın!!
Telefonda kayinvalideyle tartiştım.. nerede sizin özgürlüğünüz dedim nerede sizin saygılı halleriniz dedim?
Ben oğluna zorla bizim şeylerimi yaptırsan hoşuna gider mi dedim? Bana eğer yaptırırsabln 10 yıl sonra da olsa sizi ayırırım dedi! Suratına kapattım yüzüğü attim Allah sizi kahretsin!!
Nisanlim yarimsaattir ariyor mesaj atiyor ailemi silerim gerekirse gorusmezsin onlarin verdigi evde de oturmayiz ne olur bana bunu yapma!! Diye mesajlar atmiş
Ben daha ailemedim.. hayatımın en korkunç anını yaşıyorum.. iki çeşme size yazıyorum ne olur konumu siyasete ve dine çekmeyin!!!
O kadar kötüyüm ki şu an evden çıkıp gitmek istiyorum.. size cevap veremeycem sadece yazmak istedim şuanda hiç bişey yapamıyorum!!!!!!
agzina saglikIlk mesajini cok faydali buldum. Bencede kapali biri sizin aile yapinizda zorlanir ve sonu ayrilikla biter.
Ne guzel kardesinizde ne aradigini biliyor umarim icki icen biri cikar karsisina. Sonuna kadar saygi duyuyorum bu sizin aile yapiniz sonucta. Ama surayi anlamadim konu sahibinin nisanlisi illa icki icsin demiyor, acilsin demiyor, kapali haliyle sevmis. Diger mesajlarini okuduysan nisanlim alkol sevmiyor ve beni oldugum gibi kabul ediyor demis. Bu yuzden diger yorumlarinizi hic anlayamadim ne ilgisi var sizin ailenizin bu konuyla?
Edit: Yazma sekliniz cok alayci bu arada keske biraz duzeltseniz. Gelin hanimda bayilmiyordu sizinle kadeh tokusturmaya
isine gelmedi diymi canim ay kiyamamOkuyamiyorum sominenin isigi gozlerimi aliyor. Yaptigim super luks alisveristen yorgun dustum ayrica. Dadima soyleyeyim o cevap yazar sana..
Ordan alisveris yaptim, buraya gittim diyerek hava attigimi dusunecek kadar kompleksin var. Baska ne diyebilirim sana, gormek istediklerini gosterdim. Şatomdan selam gonderdimisine gelmedi diymi canim ay kiyamam
Ordan alisveris yaptim, buraya gittim diyerek hava attigimi dusunecek kadar kompleksin var. Baska ne diyebilirim sana, gormek istediklerini gosterdim. Şatomdan selam gonderdim
canim insallah gonlune göre olur hersey allah buyuk insallah senin icin hayirlisi neyse o olsunBenim için dünya ya gelen herkes birer bireydir. Ne çocuğuma bir dayatma yaparım ne de eşime. Aklı olan herkes fikrini uygulayabilir herkes özgürdür.
Benim inancıma göre hesap vereceğim tek bir şey var. O da yaradan! Ve herkes tek başına ona hesap verecek.
İnanmayan insalara saygı duyarım yarın bir gün bu benim çocuğum da olabilir.. ben kimim ki milletin görüşüne saygısızlık yapayım.
Benim eşim neye nasıl inanıyorsa öyle yaşamalı!
Ben 4 yıl aileme bunun mücadelesini verdim.. yeri geldi kendi inandıgından vazgeçmeye bile kalktı! Asla buna müşade etmedim. Bir şey yapacaksan bu benim için olmamalı.
Çünkü ben bir şeyler yaptıysam kimseye sormadan kendi kararlarımla yaptım.
Alkolda alabilir (nefret ediyor alkolden) her istedigini de yapabilir.. ama aramızda ki saygıyı koruyacak herkes duraması gereken yeri bilecek. Nisanlimda benim gibi düşünceleri tıpatıp.. yoksa ailemle 4 yıl bu kadar uğraşmazdım.
Yaşadıklarımı görenler tam bir savaşçı olduğumu söylerler.
O taraf şimdiye kadar hep özgürlüğü savundu hiç sorun olmadan bu duruma kadar geldi.
Benim ailem şuanda her şeyi ile nişanlımı cok seviyorlar.
Ama bu bana yapıla bir terbiyesizliktir!! Bir yobazlıktır!! Özgürlük başkasının özgürlügünü kısıtlamak değildir.
Şuan yaşadığım hayal kırıklığını hiç biriniz inanın tahmin edemezsiniz.
Bir savaş verdim tam kazandım derken son anda kaybediyorum.
Çeyizlere bakıyorum ağlıyorum evimin resimlerine bakıyorum ağlıyorum..
Anneme bakıyorum kahrolup ağlıyorum.. resimlerimize bakıyorum deli gibi köpek gibi seviyorum ağlıyorum.
Geceden beri öyle çok ağladım ki öfkelenip kendime kızıyorum. Bu kadar güçlü ben nasıl bu kadar aciz bir dura düştüm!!
Akşam her sey belli olacak.. ama asla ve asla kendimden taviz vermeyeceğim.
Bir insan herşeysiz yaşayabilir ama kişiliksiz yaşayamaz!! Beni hepsi böyle gördü böyle kabul etti.
Hala nişanlım diyorum başka bir tabiri ne elimi ne dilim el veriyor.
Onu çok ama çok seviyorum .. dün çok öfkeliydim! Daha yeni konuştuk.. eğer bu iş olmazsa sevgime ve kendimize yakışır bir şekilde biter.. şu an öyle çok öyle çok seviyorum ki.. Allah kimseyi böyle bir şeyle sınamasın.