- 25 Haziran 2015
- 589
- 553
- 36
-
- Konu Sahibi Meyveliturta19
Ne kadar yobaz bir bakış aciniz var, kapalı gelin istemeyebilir ne demek, oğlu istemiş, onlara haltetmek ne demek, hem cemberlitas nasil bir tamlama, bu yazdiklarinizla taasubun cehaletin, yobazligin simgesi olmussinuzhic kusura bakma cnm suc sende esinin ailesi madem acık saclı biriydi görüs olarak o sekıldeydi ya hic baslamıcaktın bu iliskiye yada sacını acıcaktın yani kusura bakma seni kabul etmisler dügünde sacını acsan nolur ben burda kendi düsncemi yazıyorum simdi yazıma atlayanlar cemberlitaslar cıkar bu benim düsüncem kapalı bi gelin istemeye bilirler ama ogulları icin bellki istemisler seni eee sende sacını acıver nolur yanii
Valla konunun ucunu nereye çeksem dine dayanıyorsizdende ...
daha söylenecek çok şey varda arkadaş taaa baştan söylemiş dine çekmeyin diye.. yinede kendimi tutamadım.. girdiğim her ortamada gururla girdim.. ki ailem açıktır.. benim eşimin ailesinin kapalı olmasının benim kapanmamla alakası yok.. bu kişisel bir karardır.. sadece kalp ve vicdanla verilir müdahale edilmeside kabul edilemez.. ama ne yazıkkı malzeme olarak seçiliyor
Çok doğru söylüyosunuz eğer ailelerin olmazsa olmazları sınırları çok netse malesef mutsuz günler çok çabuk geliyor. Bir de her iki ailenin de yaşadığı yerde yaşamamak çok büyük avantaj böyle durumlarda. Diyorum ya şanslıyız yada önlemlerimizi eşimle önceden aldık. Ne ben onu bilmediği kültürün ortasına atıp zorlamaya hakkım vardı nede onun beni. Velhasıl iki aileden de uzak bi şehirde oturuyoruz önemli günlerde biaraya geliyoruz. Ben özlediğimde ailemin yanına gidip 15 gün kalıyosam eşimi buna zorlamıyorum nekadar isterse okadar kalıp dönebiliyor ailem de buna saygı gösteriyor. Belki bu söylediklerim bi fikir olur bu tür bi ilişki yaşayanlara.Umarım konu sahibi ve nişanlısı da orta yolu bulabilirler yoksa o kv ile kendisini zor bi hayat bekliyor.bakın azınlık olarak hep diyorum, vardır saygı duyan.
ama şu kkda, bdvde açılan konulara bir bakın.
sırf farklı çevre ve kültür ,yetiştiriliş yüzünden evlilik nelere geliyor.
kv eş,kp den baskılar havalarda uçuşuyor ve bu kadınlar yana yakıla konu açıyor burada.
bu risk evet.
aileleri iyi tanımak lazım.
nelere farklı bakıyor ,nelere tıolerans gösteriyor ,nelerie net olmaz diyor.
bunları gözlemlemeden yapılan evliliklerin sonu maalesef o konulardaki gibi,isyanlara dönüyor
zihniyet kötü olunca.. alkol alabilirsin inanmayabilirsin.. falan falan falan.. ama.. kapanmak zorunda değilsin bu herkesin kendi düşüncesi.. ama ahkam kesmek küçümsemek.. herkes haddini bilecek arkadaşımValla konunun ucunu nereye çeksem dine dayanıyorbende kapalıyım benimde annem açık KV kapalı halimden çok memnunum kimse kimseyi değiştirmeye çalışmasa ötelemese, Sanane yani kadının başındaki örtüden adamın başındaki cübbeden.SUSTUM
hah işte bu .. kapalı olmak veya olmamak.. yargı nasıl olurda inanç üzerinden yapılır.. nasıl olurda böle saldırılır insana.. ağzınıza sağlık aslında kapalı olanlar bağnazdı onlara göre siz güzel cevap vermişsiniz..Kapalı değilim bir gün kapanmaya niyetim de yok ama hangi görüşten olursa olsun bağnazlığa tahammülüm yok..Boşver canım diyeceğim de zor tabi. Düşünce özgürlüğünü bile kazanamamış ilkel beyinlerle nasıl konuşacaksın? İletişimde göz teması önemlidir senden insanlıkta aşağıdakilerle nasıl göz teması kuracqaksın belin bükülür boşver. Sen ailenle durumu hallederek insanlığını ve yürekliliğini göstermişsin bunlar kişisel şeyler çünkü. Onlar dar beyin ve atgözlükleriyle kısır dünyalarında yaşasınlar.
Napıcan arkadaşım heryerde olduğu gibi bu forumda da var had bilmezlerzihniyet kötü olunca.. alkol alabilirsin inanmayabilirsin.. falan falan falan.. ama.. kapanmak zorunda değilsin bu herkesin kendi düşüncesi.. ama ahkam kesmek küçümsemek.. herkes haddini bilecek arkadaşım
ablacim haklisin aslinda sen ayaklarinin ustunde duran kadinsin limoncu ise KOCA Parasi yiyo kimse yanlis anlamasin EV HANIMLARINI kucusemiyorum limoncu naber anladin sendiğer konu içinse yazmamak için çooooooooooook direndim ama dilime aklıma engel olamıyorum..
kapalıyım hemde limoncu arkadaşın hiççç hoşlanmayacağı türden.. simsiyah feracem ve siyah kocaman eşarbımla.. bu durumla gurur duyuyorum.. haaa söyleyeyim hemde sosyal bilgiler öğretmeniyim göğsümü gere gere atatürkü anlatan bir öğretmen.. pardonda sen kimsin ki kapalı insanları bu denli eleştirip ötekileştiriyorsun.. hangi hakla laf arası hakaret ediyorsun.. tüm bunları söylerken atatürkün hangi düşüncesini savunuyorsun.. yada atatürkün zağnos camisinde verdiği hutbeyimi biliyorsun yanında siyah çarşafıyla gururla taşıdığı eşinimi tanıyorsun.. hangi düşünce bu.. ama yazıkkı tüm bunları söyleyen sen 41 yasın isteyen kandilde dua edin bana diyen bir kadınsın.. dinimizde yargı yoktur.. olamaz olmamalı ki varsa islamiyete aykırıdır bu.. annem açık kardeşim açık .. kardeşim benim yanımda taytla geziyor.. eltim de açık .. eee bende mi açık olmalıyım.. RABBİMİN ayetinin gücüne inanan sen başka bir ayette emrettiği örtüyü mü inkar ediyorsun.. evet her kültür farklı her yöre başka .. doğuda çok küçük bir ilçedeyim ki ilçede ki sayılı 3 5 kapalıdan biriyim.. çünkü bu dinimin gereği ve ben bunu yapmak istiyorum.. sen benimle aynı ortamda bulunmak isteme zaten mümkünse zira ben dinimi dinimin emrini küçümseyen insanın yüzüne bakmak istemem.. haa o çok savunduğun atatürk te senin gibi biriyle aynı ortamda olmak istermiydi tartışılır.. lütfen azıcık kemiği olsun dilinizin.. yargılamadan dinleyin anlayın.. ve bin kere düşünün..
hic kusura bakma cnm suc sende esinin ailesi madem acık saclı biriydi görüs olarak o sekıldeydi ya hic baslamıcaktın bu iliskiye yada sacını acıcaktın yani kusura bakma seni kabul etmisler dügünde sacını acsan nolur ben burda kendi düsncemi yazıyorum simdi yazıma atlayanlar cemberlitaslar cıkar bu benim düsüncem kapalı bi gelin istemeye bilirler ama ogulları icin bellki istemisler seni eee sende sacını acıver nolur yanii
kızlar burda bana suc bulmayın bu isler böyledir yani acık saclı bi aileye gidiyosan bastan iliskiye baslamıcam cünkü is sadece sac kapatma degil gelininde tatile gidemezsin ne biliyim bi sürü işi var yani benimde abim olsa kapalı gelin istemem gencsn dini acıdan herkezi görüsü farklı bak yine söylüyorum yöre farkı cok önemli trakyada kapalı bulamazsın mesela vardır ama nadir gelin acıktır straplez gelin coktur ama git doguya onlarda kapalı yani herkez kendi yöresini ve yasam tarzına göre es alsın es bulsun