- 22 Nisan 2015
- 2.139
- 1.517
-
- Konu Sahibi Meyveliturta19
Konularını biliyorum sana en basitinden örnek vereyim. Benim nişanlım çalıştığım yeri kıskanacak ve ayrıl diyecek. Önce babam onu kapının önüne koyardı, çıkar yüzüğü at derdi. Atmazsam beni evlatlıktan reddederdi, üzerinde baskı kurulmasına izin veriyorsun diye. Senin baban aksini yaptı. En basit örnek bu. Tamamen ailenin bakış açısıyla alakalı.
siz kendinizi ne saniyorsunuz asilzademi kendi ailesinin birebur kopyasiymis ben acigim ama sizin gibi insanlari cok iyi biliyorum hep bombos konusursuz tamam icji icmenize bir sey diyemem saygi duyuyorum her koyun kendi bacagindan asilir her kes nasil isterse oyle yasar onada saygi duyarim ama sizin gibi olmayan insanlari hep asagiliyorsunuz aslinda suzin cevreniz de her kes yanliz cunku onu aldin bunu aldum surda alis veris yaptim surda tatil yaptim aslinda bombos bir insansiniz benim kapali cok arkadasim var inan sizden daha kulturluler oturup bir konussa her konuda siyaset ekonomi kultur sizden daha bilgilidir siz sadece magazin dergilerini ezbere bilirsiniz kim kimle cikmis kim nereye gitmis yani BOMBOŞSUNUZ kisaca bakin ben acigim hic bir kapali arkadasim tarafindan kapan diye baskiya agramadim tamam mi
Kimseye ezdirmeme uzerine programlandik kendi ailemize bile :))Yüzügü at diye baski yapardi, cünkü nisanlin üzerinde baski yapiyor
Kimseye ezdirmeme uzerine programlandik kendi ailemize bile :))
Dogru yola getiremiyorsa bosansinevet haklısın ama kocası alkol alıyorsa yanımda duracaksın diyorsa napsın bu kadın
Aynen benden bundan dolayi herkese isyan bayragi cektim. Eh zaten bizden ancak bu cikardi dediler halay ceke ceke hayatlarimizi kabullendik :))))Kaynak kodlari yolla, bir yanlislik var :))
Ne kadarda akli basinda yaziyorsunuz. Bunlar benimde bildigim seyler ama yeri geldiginde dilimin ucuna takilip kalir soyleyemez olurumdurmasın.. kimseyi yargılamak için yazmıyorum bunları herkesin inancı kendine...
ama bir erkeğin karısını öldüğü anda görmeye hükmü yoktur.. ki mezara dahi indiremez.. çünkü nikahı düşer.. benim inancım bunu söylüyor.. bu durumda da eşim benden günah olan birşeyi yapmamı istiyorsa yapmam yapamam.. benimle mezara girmeyecek sonuçta değilmi..
canim olmasa uzulme bu gibi insanlar seni rahat birakmazlar bak bu ksyinvaliden orucuna nsmazina her seyine karisir allah korkusu yok ne denek basina aciver birazcik olsaydi bunu bile aklindan gecirmezdi benim basim acik ama hic hir zaman boyle seyler dusunmemBenim için dünya ya gelen herkes birer bireydir. Ne çocuğuma bir dayatma yaparım ne de eşime. Aklı olan herkes fikrini uygulayabilir herkes özgürdür.
Benim inancıma göre hesap vereceğim tek bir şey var. O da yaradan! Ve herkes tek başına ona hesap verecek.
İnanmayan insalara saygı duyarım yarın bir gün bu benim çocuğum da olabilir.. ben kimim ki milletin görüşüne saygısızlık yapayım.
Benim eşim neye nasıl inanıyorsa öyle yaşamalı!
Ben 4 yıl aileme bunun mücadelesini verdim.. yeri geldi kendi inandıgından vazgeçmeye bile kalktı! Asla buna müşade etmedim. Bir şey yapacaksan bu benim için olmamalı.
Çünkü ben bir şeyler yaptıysam kimseye sormadan kendi kararlarımla yaptım.
Alkolda alabilir (nefret ediyor alkolden) her istedigini de yapabilir.. ama aramızda ki saygıyı koruyacak herkes duraması gereken yeri bilecek. Nisanlimda benim gibi düşünceleri tıpatıp.. yoksa ailemle 4 yıl bu kadar uğraşmazdım.
Yaşadıklarımı görenler tam bir savaşçı olduğumu söylerler.
O taraf şimdiye kadar hep özgürlüğü savundu hiç sorun olmadan bu duruma kadar geldi.
Benim ailem şuanda her şeyi ile nişanlımı cok seviyorlar.
Ama bu bana yapıla bir terbiyesizliktir!! Bir yobazlıktır!! Özgürlük başkasının özgürlügünü kısıtlamak değildir.
Şuan yaşadığım hayal kırıklığını hiç biriniz inanın tahmin edemezsiniz.
Bir savaş verdim tam kazandım derken son anda kaybediyorum.
Çeyizlere bakıyorum ağlıyorum evimin resimlerine bakıyorum ağlıyorum..
Anneme bakıyorum kahrolup ağlıyorum.. resimlerimize bakıyorum deli gibi köpek gibi seviyorum ağlıyorum.
Geceden beri öyle çok ağladım ki öfkelenip kendime kızıyorum. Bu kadar güçlü ben nasıl bu kadar aciz bir dura düştüm!!
Akşam her sey belli olacak.. ama asla ve asla kendimden taviz vermeyeceğim.
Bir insan herşeysiz yaşayabilir ama kişiliksiz yaşayamaz!! Beni hepsi böyle gördü böyle kabul etti.
Hala nişanlım diyorum başka bir tabiri ne elimi ne dilim el veriyor.
Onu çok ama çok seviyorum .. dün çok öfkeliydim! Daha yeni konuştuk.. eğer bu iş olmazsa sevgime ve kendimize yakışır bir şekilde biter.. şu an öyle çok öyle çok seviyorum ki.. Allah kimseyi böyle bir şeyle sınamasın.
Ilk mesajini cok faydali buldum. Bencede kapali biri sizin aile yapinizda zorlanir ve sonu ayrilikla biter.oldu sırf sen dedin diye kardeşim öyle biriyle evlensin denesin bakalım. Rakı kadehi tokuştururuz artık gelin kızımızla Benim kardeşim hiç içmem diyen bir kadın bile istemiyor bırak kapalı olmasını oho..
tüm sayfaları okuyamadım ama umarım geç olmamıştır. konu sahibi lüften ayrılma nişanlından. aileler pisliklik yapar zaten hep. önemli olan gelecekteki eşinin bu olaylara karşı tutumu. hem senin ailen de sorun çıkarmış ama sonra hallolmuş. sevgilin seni başörtünle sevmişken anasının lafına bakması komik olur zaten. güzel giden bi ilişkiniz varsa cahil insanlar için kıymayın kendinizeÇok kötüyüm çok öfkeliyim önce kendimi sonra da o lanet olası ailesini hiç bir zaman affetmeyeceğim!!
4 yıl köpek gibi birbirimizi sevdik hala da öyle çok seviyorum..
Ama bitti! Şuan öfkemden bir yerlere gidip sabaha kadar bağırmak ağlamak istiyorum. Allaah benim belamı versin!!!
Bir çoğunuz bilir biz de mezhep farkı vardı babam vermiyordu beni.. sonra bir mucizeyle verdi ve artık kendi ailem tarafından hiç bir sorun yok! Ama o lanet kayınpeder ve kaynana kendilerinin çok saygılı ve ileri görüşlü insanlar bizim hayallerimizi herşeyimizi yıktı! Ömrümün sonuna kadar neftet edeceğim!!!
Benden düğünde başımı açmamı iştediler.. kabul etmedim bana. İlla açıcaksın dediler!!
Benim ailem nişanlımın herşeyiyle kabul etti.. şimdiye kadar hep benim ailem suçlandı..
En büyük korkuları nişanlımı kendi tarafıma çekmem!!! Ben asla böyle bir şey yapmadığım halde o kadar saygısızlar benden istedikleri şeye bakın!!
Telefonda kayinvalideyle tartiştım.. nerede sizin özgürlüğünüz dedim nerede sizin saygılı halleriniz dedim?
Ben oğluna zorla bizim şeylerimi yaptırsan hoşuna gider mi dedim? Bana eğer yaptırırsabln 10 yıl sonra da olsa sizi ayırırım dedi! Suratına kapattım yüzüğü attim Allah sizi kahretsin!!
Nisanlim yarimsaattir ariyor mesaj atiyor ailemi silerim gerekirse gorusmezsin onlarin verdigi evde de oturmayiz ne olur bana bunu yapma!! Diye mesajlar atmiş
Ben daha ailemedim.. hayatımın en korkunç anını yaşıyorum.. iki çeşme size yazıyorum ne olur konumu siyasete ve dine çekmeyin!!!
O kadar kötüyüm ki şu an evden çıkıp gitmek istiyorum.. size cevap veremeycem sadece yazmak istedim şuanda hiç bişey yapamıyorum!!!!!!
Ailesi dugunde acik olmasini istiyormus ona istinaden yazdim. Yani ailelerin belli davranis bicimi olur. Onlarda mesela dugunde acik gelin istiyormus. Bizde kimse acil diye zorlanmaz ama ortama ayak uyduramaz kendini dislanmis hisseder. Bu tip seyler yasayabilir diye yazdim. Yoksa nisanlisi ailesine dur dedikten sonra kimse karisamaz. Bizim ailemizden de kuzenim kapali cok iyi bir kizla evlendi ama yurutemedi. Hatta biz kizdik 2 senedir kapali oldugunu biliyordun evlenince mi aklin basina geldi, onun ailesi bosanmaya karsi hic mi dusunmedin onun dusecegi durumu, cocuk oyuncagi mi bu diye. Yillarca konusulmadi onunla. Ki dusun 1 sene beraber yasamislar okuduklari sehirde buna ragmen kapali olmasi birden sorun oldu. Cok iyi bir insandi ben olsam evlenmezdim kuzenime guvenip sevmis iste. İlerde sorun cikarsa cani yanar.Ilk mesajini cok faydali buldum. Bencede kapali biri sizin aile yapinizda zorlanir ve sonu ayrilikla biter.
Ne guzel kardesinizde ne aradigini biliyor umarim icki icen biri cikar karsisina. Sonuna kadar saygi duyuyorum bu sizin aile yapiniz sonucta. Ama surayi anlamadim konu sahibinin nisanlisi illa icki icsin demiyor, acilsin demiyor, kapali haliyle sevmis. Diger mesajlarini okuduysan nisanlim alkol sevmiyor ve beni oldugum gibi kabul ediyor demis. Bu yuzden diger yorumlarinizi hic anlayamadim ne ilgisi var sizin ailenizin bu konuyla?
Bak boyle duzgun yazinca nasilda hak veriyorum sana.. Haklisin gercekten zor bir durum konu sahibinin nisanlisinda bitiyor hersey. Eger desteklerse sahiplenirse kimseye bi sey demek dusmez. Ilerde kendi yapisinda bir adamla evlenirse belki yine kv gorumceleri sorun cikaracak? Evliligin hic bir garantisi yok ki..Ailesi dugunde acik olmasini istiyormus ona istinaden yazdim. Yani ailelerin belli davranis bicimi olur. Onlarda mesela dugunde acik gelin istiyormus. Bizde kimse acil diye zorlanmaz ama ortama ayak uyduramaz kendini dislanmis hisseder. Bu tip seyler yasayabilir diye yazdim. Yoksa nisanlisi ailesine dur dedikten sonra kimse karisamaz. Bizim ailemizden de kuzenim kapali cok iyi bir kizla evlendi ama yurutemedi. Hatta biz kizdik 2 senedir kapali oldugunu biliyordun evlenince mi aklin basina geldi, onun ailesi bosanmaya karsi hic mi dusunmedin onun dusecegi durumu, cocuk oyuncagi mi bu diye. Yillarca konusulmadi onunla. Ki dusun 1 sene beraber yasamislar okuduklari sehirde buna ragmen kapali olmasi birden sorun oldu. Cok iyi bir insandi ben olsam evlenmezdim kuzenime guvenip sevmis iste. İlerde sorun cikarsa cani yanar.
Bizde herkes surekli birbiriyle kuser aile baglari zayiftir, bir toplanip bir konusmazlar. Bir de aile baglari kuvvetliyse ugras dur omur boyu.
Benim için dünya ya gelen herkes birer bireydir. Ne çocuğuma bir dayatma yaparım ne de eşime. Aklı olan herkes fikrini uygulayabilir herkes özgürdür.
Benim inancıma göre hesap vereceğim tek bir şey var. O da yaradan! Ve herkes tek başına ona hesap verecek.
İnanmayan insalara saygı duyarım yarın bir gün bu benim çocuğum da olabilir.. ben kimim ki milletin görüşüne saygısızlık yapayım.
Benim eşim neye nasıl inanıyorsa öyle yaşamalı!
Ben 4 yıl aileme bunun mücadelesini verdim.. yeri geldi kendi inandıgından vazgeçmeye bile kalktı! Asla buna müşade etmedim. Bir şey yapacaksan bu benim için olmamalı.
Çünkü ben bir şeyler yaptıysam kimseye sormadan kendi kararlarımla yaptım.
Alkolda alabilir (nefret ediyor alkolden) her istedigini de yapabilir.. ama aramızda ki saygıyı koruyacak herkes duraması gereken yeri bilecek. Nisanlimda benim gibi düşünceleri tıpatıp.. yoksa ailemle 4 yıl bu kadar uğraşmazdım.
Yaşadıklarımı görenler tam bir savaşçı olduğumu söylerler.
O taraf şimdiye kadar hep özgürlüğü savundu hiç sorun olmadan bu duruma kadar geldi.
Benim ailem şuanda her şeyi ile nişanlımı cok seviyorlar.
Ama bu bana yapıla bir terbiyesizliktir!! Bir yobazlıktır!! Özgürlük başkasının özgürlügünü kısıtlamak değildir.
Şuan yaşadığım hayal kırıklığını hiç biriniz inanın tahmin edemezsiniz.
Bir savaş verdim tam kazandım derken son anda kaybediyorum.
Çeyizlere bakıyorum ağlıyorum evimin resimlerine bakıyorum ağlıyorum..
Anneme bakıyorum kahrolup ağlıyorum.. resimlerimize bakıyorum deli gibi köpek gibi seviyorum ağlıyorum.
Geceden beri öyle çok ağladım ki öfkelenip kendime kızıyorum. Bu kadar güçlü ben nasıl bu kadar aciz bir dura düştüm!!
Akşam her sey belli olacak.. ama asla ve asla kendimden taviz vermeyeceğim.
Bir insan herşeysiz yaşayabilir ama kişiliksiz yaşayamaz!! Beni hepsi böyle gördü böyle kabul etti.
Hala nişanlım diyorum başka bir tabiri ne elimi ne dilim el veriyor.
Onu çok ama çok seviyorum .. dün çok öfkeliydim! Daha yeni konuştuk.. eğer bu iş olmazsa sevgime ve kendimize yakışır bir şekilde biter.. şu an öyle çok öyle çok seviyorum ki.. Allah kimseyi böyle bir şeyle sınamasın.
En azindan ihtimali yukseltmek gerekli. Zaten cagimizda evliliklerin durumu ortada. Farkli olabilir konu sahibinin durumu. Belki cok mutlu olacak. Risk almasi gerek bunu anlamasi icin de.Bak boyle duzgun yazinca nasilda hak veriyorum sana.. Haklisin gercekten zor bir durum konu sahibinin nisanlisinda bitiyor hersey. Eger desteklerse sahiplenirse kimseye bi sey demek dusmez. Ilerde kendi yapisinda bir adamla evlenirse belki yine kv gorumceleri sorun cikaracak? Evliligin hic bir garantisi yok ki..
Çok kötüyüm çok öfkeliyim önce kendimi sonra da o lanet olası ailesini hiç bir zaman affetmeyeceğim!!
4 yıl köpek gibi birbirimizi sevdik hala da öyle çok seviyorum..
Ama bitti! Şuan öfkemden bir yerlere gidip sabaha kadar bağırmak ağlamak istiyorum. Allaah benim belamı versin!!!
Bir çoğunuz bilir biz de mezhep farkı vardı babam vermiyordu beni.. sonra bir mucizeyle verdi ve artık kendi ailem tarafından hiç bir sorun yok! Ama o lanet kayınpeder ve kaynana kendilerinin çok saygılı ve ileri görüşlü insanlar bizim hayallerimizi herşeyimizi yıktı! Ömrümün sonuna kadar neftet edeceğim!!!
Benden düğünde başımı açmamı iştediler.. kabul etmedim bana. İlla açıcaksın dediler!!
Benim ailem nişanlımın herşeyiyle kabul etti.. şimdiye kadar hep benim ailem suçlandı..
En büyük korkuları nişanlımı kendi tarafıma çekmem!!! Ben asla böyle bir şey yapmadığım halde o kadar saygısızlar benden istedikleri şeye bakın!!
Telefonda kayinvalideyle tartiştım.. nerede sizin özgürlüğünüz dedim nerede sizin saygılı halleriniz dedim?
Ben oğluna zorla bizim şeylerimi yaptırsan hoşuna gider mi dedim? Bana eğer yaptırırsabln 10 yıl sonra da olsa sizi ayırırım dedi! Suratına kapattım yüzüğü attim Allah sizi kahretsin!!
Nisanlim yarimsaattir ariyor mesaj atiyor ailemi silerim gerekirse gorusmezsin onlarin verdigi evde de oturmayiz ne olur bana bunu yapma!! Diye mesajlar atmiş
Ben daha ailemedim.. hayatımın en korkunç anını yaşıyorum.. iki çeşme size yazıyorum ne olur konumu siyasete ve dine çekmeyin!!!
O kadar kötüyüm ki şu an evden çıkıp gitmek istiyorum.. size cevap veremeycem sadece yazmak istedim şuanda hiç bişey yapamıyorum!!!!!!