Yarım saat önce nişanı attım.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Benim için dünya ya gelen herkes birer bireydir. Ne çocuğuma bir dayatma yaparım ne de eşime. Aklı olan herkes fikrini uygulayabilir herkes özgürdür.
Benim inancıma göre hesap vereceğim tek bir şey var. O da yaradan! Ve herkes tek başına ona hesap verecek.
İnanmayan insalara saygı duyarım yarın bir gün bu benim çocuğum da olabilir.. ben kimim ki milletin görüşüne saygısızlık yapayım.
Benim eşim neye nasıl inanıyorsa öyle yaşamalı!
Ben 4 yıl aileme bunun mücadelesini verdim.. yeri geldi kendi inandıgından vazgeçmeye bile kalktı! Asla buna müşade etmedim. Bir şey yapacaksan bu benim için olmamalı.
Çünkü ben bir şeyler yaptıysam kimseye sormadan kendi kararlarımla yaptım.
Alkolda alabilir (nefret ediyor alkolden) her istedigini de yapabilir.. ama aramızda ki saygıyı koruyacak herkes duraması gereken yeri bilecek. Nisanlimda benim gibi düşünceleri tıpatıp.. yoksa ailemle 4 yıl bu kadar uğraşmazdım.
Yaşadıklarımı görenler tam bir savaşçı olduğumu söylerler.
O taraf şimdiye kadar hep özgürlüğü savundu hiç sorun olmadan bu duruma kadar geldi.
Benim ailem şuanda her şeyi ile nişanlımı cok seviyorlar.
Ama bu bana yapıla bir terbiyesizliktir!! Bir yobazlıktır!! Özgürlük başkasının özgürlügünü kısıtlamak değildir.
Şuan yaşadığım hayal kırıklığını hiç biriniz inanın tahmin edemezsiniz.
Bir savaş verdim tam kazandım derken son anda kaybediyorum.
Çeyizlere bakıyorum ağlıyorum evimin resimlerine bakıyorum ağlıyorum..
Anneme bakıyorum kahrolup ağlıyorum.. resimlerimize bakıyorum deli gibi köpek gibi seviyorum ağlıyorum.
Geceden beri öyle çok ağladım ki öfkelenip kendime kızıyorum. Bu kadar güçlü ben nasıl bu kadar aciz bir dura düştüm!!
Akşam her sey belli olacak.. ama asla ve asla kendimden taviz vermeyeceğim.
Bir insan herşeysiz yaşayabilir ama kişiliksiz yaşayamaz!! Beni hepsi böyle gördü böyle kabul etti.
Hala nişanlım diyorum başka bir tabiri ne elimi ne dilim el veriyor.
Onu çok ama çok seviyorum .. dün çok öfkeliydim! Daha yeni konuştuk.. eğer bu iş olmazsa sevgime ve kendimize yakışır bir şekilde biter.. şu an öyle çok öyle çok seviyorum ki.. Allah kimseyi böyle bir şeyle sınamasın.

Benim için dünya ya gelen herkes birer bireydir. Ne çocuğuma bir dayatma yaparım ne de eşime. Aklı olan herkes fikrini uygulayabilir herkes özgürdür.
Benim inancıma göre hesap vereceğim tek bir şey var. O da yaradan! Ve herkes tek başına ona hesap verecek.
İnanmayan insalara saygı duyarım yarın bir gün bu benim çocuğum da olabilir.. ben kimim ki milletin görüşüne saygısızlık yapayım.
Benim eşim neye nasıl inanıyorsa öyle yaşamalı!
Ben 4 yıl aileme bunun mücadelesini verdim.. yeri geldi kendi inandıgından vazgeçmeye bile kalktı! Asla buna müşade etmedim. Bir şey yapacaksan bu benim için olmamalı.
Çünkü ben bir şeyler yaptıysam kimseye sormadan kendi kararlarımla yaptım.
Alkolda alabilir (nefret ediyor alkolden) her istedigini de yapabilir.. ama aramızda ki saygıyı koruyacak herkes duraması gereken yeri bilecek. Nisanlimda benim gibi düşünceleri tıpatıp.. yoksa ailemle 4 yıl bu kadar uğraşmazdım.
Yaşadıklarımı görenler tam bir savaşçı olduğumu söylerler.
O taraf şimdiye kadar hep özgürlüğü savundu hiç sorun olmadan bu duruma kadar geldi.
Benim ailem şuanda her şeyi ile nişanlımı cok seviyorlar.
Ama bu bana yapıla bir terbiyesizliktir!! Bir yobazlıktır!! Özgürlük başkasının özgürlügünü kısıtlamak değildir.
Şuan yaşadığım hayal kırıklığını hiç biriniz inanın tahmin edemezsiniz.
Bir savaş verdim tam kazandım derken son anda kaybediyorum.
Çeyizlere bakıyorum ağlıyorum evimin resimlerine bakıyorum ağlıyorum..
Anneme bakıyorum kahrolup ağlıyorum.. resimlerimize bakıyorum deli gibi köpek gibi seviyorum ağlıyorum.
Geceden beri öyle çok ağladım ki öfkelenip kendime kızıyorum. Bu kadar güçlü ben nasıl bu kadar aciz bir dura düştüm!!
Akşam her sey belli olacak.. ama asla ve asla kendimden taviz vermeyeceğim.
Bir insan herşeysiz yaşayabilir ama kişiliksiz yaşayamaz!! Beni hepsi böyle gördü böyle kabul etti.
Hala nişanlım diyorum başka bir tabiri ne elimi ne dilim el veriyor.
Onu çok ama çok seviyorum .. dün çok öfkeliydim! Daha yeni konuştuk.. eğer bu iş olmazsa sevgime ve kendimize yakışır bir şekilde biter.. şu an öyle çok öyle çok seviyorum ki.. Allah kimseyi böyle bir şeyle sınamasın.

bende nişan attım 7 ay önce canım tabiki benim nişanlımın saygısızlıgından dolayydı ama nişanlın sana saygılı sevgili ise yüzük atma derim ben canım. ailemi silerim demiş adam daha ne desin mutlu olun canım

:KK70: oldu sırf sen dedin diye kardeşim öyle biriyle evlensin denesin bakalım. Rakı kadehi tokuştururuz artık gelin kızımızla :KK70: Benim kardeşim hiç içmem diyen bir kadın bile istemiyor bırak kapalı olmasını oho..
Ne kadanda Avrupai bir erkek :KK70:

Neymiş rakı sofraları kurulurmuş kadın-erkek birlikte muhabbet edilirmiş aralarında kapalılar da olurmuş ayak uydurmayacak ne varmış, başını açsan ne olurmuş muş muş. O başörtüsünü önce bu insanlar neden takıyor önce bir idrak edin? Başörtüsü gelenekten değil dinimizden gelir. Takmayana saygımız vardır ama takanı da hafife alana saygımız yoktur. Hiç kimse kusura bakmasın başörtüsü takan bir kadın düğün olduğunda daracık kıyafetler giyip erkeklerle kol kola halay çekemez, rakı sofralarına oturamaz, düğün nişan bilmem mezuniyet gibi şeyler başını açamaz. Tabi ki şuurlu bir şekilde başını kapatanlara diyorum. Başörtüsü saçları kapatmaktan ibaret değildir bu yüzdendir ki bu kızın başını açmak istememesini anlayamayan zihniyetler var. Kendinize gelin bugünün Türkiye'sinde halâ böyle yobazlık olur mu? Başörtüsünü anlayabilmek için yıllarca eğitim hakkı elinden alınıp üniversite kapılarından döndürülen örtülü kızları anlamak gerekir. Vesselam.

Neymiş rakı sofraları kurulurmuş kadın-erkek birlikte muhabbet edilirmiş aralarında kapalılar da olurmuş ayak uydurmayacak ne varmış, başını açsan ne olurmuş muş muş. O başörtüsünü önce bu insanlar neden takıyor önce bir idrak edin? Başörtüsü gelenekten değil dinimizden gelir. Takmayana saygımız vardır ama takanı da hafife alana saygımız yoktur. Hiç kimse kusura bakmasın başörtüsü takan bir kadın düğün olduğunda daracık kıyafetler giyip erkeklerle kol kola halay çekemez, rakı sofralarına oturamaz, düğün nişan bilmem mezuniyet gibi şeyler başını açamaz. Tabi ki şuurlu bir şekilde başını kapatanlara diyorum. Başörtüsü saçları kapatmaktan ibaret değildir bu yüzdendir ki bu kızın başını açmak istememesini anlayamayan zihniyetler var. Kendinize gelin bugünün Türkiye'sinde halâ böyle yobazlık olur mu? Başörtüsünü anlayabilmek için yıllarca eğitim hakkı elinden alınıp üniversite kapılarından döndürülen örtülü kızları anlamak gerekir. Vesselam.
Kim dedi şimdi başını açsa ne olur diye ?? kim dedi bizim kapalı kızlarımız, kapalı annelerimiz düğünlerde dapdar giyiniyor diye, kim dedi rakı sofrasına oturduğunda erkeklerle rakı kadehleri tokuşturuyor diye ?
namazında kuranında insanlar ne biçim konuşuyorsunuz eşleri kardeşleri rakı içtiğinde yanında yer alıyorlar diye Allahsız falan mı oldular ?

Ne istediğini bilen bir erkek diyelim biz buna. Eşiyle beraber alkol alabilmek istiyor avrupailik ile ne ilgisi var? Gençliğine veriyorum bu hallerini.
alkol almam diyen bir bayanı bulduğunda öpsün de başına koysun alkol almam diyen birisiyle yapamam demesi garibime gitti sadece

alkol almam diyen bir bayanı bulduğunda öpsün de başına koysun alkol almam diyen birisiyle yapamam demesi garibime gitti sadece
İnsanların tercihlerine saygı duymasını istemeden önce sen başkalarının tercihlerine saygı duymayı öğren. Ne demek içmem diyeni öpsün başına koysun. Senin kriterlerine göre mi yaşayacak insanlar? Çocuk çocuk yazıyorsun pof.

Kim dedi şimdi başını açsa ne olur diye ?? kim dedi bizim kapalı kızlarımız, kapalı annelerimiz düğünlerde dapdar giyiniyor diye, kim dedi rakı sofrasına oturduğunda erkeklerle rakı kadehleri tokuşturuyor diye ?
namazında kuranında insanlar ne biçim konuşuyorsunuz eşleri kardeşleri rakı içtiğinde yanında yer alıyorlar diye Allahsız falan mı oldular ?

Allah teala kuranı kerimde içkiyi yasaklamıştır. içki içilen ortamda bulunmak Allah'a isyan edilen bir ortamda bulunmaktır. Sizce doğru mudur? Söz konusu ayet : Ey İnananlar! İçki, kumar, putlar ve fal okları şüphesiz şeytan işi pisliklerdir, bunlardan kaçının ki saadete eresiniz. 5/90

Allah teala kuranı kerimde içkiyi yasaklamıştır. içki içilen ortamda bulunmak Allah'a isyan edilen bir ortamda bulunmaktır. Sizce doğru mudur? Söz konusu ayet : Ey İnananlar! İçki, kumar, putlar ve fal okları şüphesiz şeytan işi pisliklerdir, bunlardan kaçının ki saadete eresiniz. 5/90
evet haklısın ama kocası alkol alıyorsa yanımda duracaksın diyorsa napsın bu kadın

İnsanların tercihlerine saygı duymasını istemeden önce sen başkalarının tercihlerine saygı duymayı öğren. Ne demek içmem diyeni öpsün başına koysun. Senin kriterlerine göre mi yaşayacak insanlar? Çocuk çocuk yazıyorsun pof.
:) çocuk çocuk mu sen çok kendine göre özgür büyüdüğün için bu yorumların ben alkol almayan doğru dürüst insan az kaldı ondan söyledim neyse ya kafalarımız farklı olduğu için anlayışlarımızın da farklı olması çok normal.

evet haklısın ama kocası alkol alıyorsa yanımda duracaksın diyorsa napsın bu kadın
durmasın.. kimseyi yargılamak için yazmıyorum bunları herkesin inancı kendine...
ama bir erkeğin karısını öldüğü anda görmeye hükmü yoktur.. ki mezara dahi indiremez.. çünkü nikahı düşer.. benim inancım bunu söylüyor.. bu durumda da eşim benden günah olan birşeyi yapmamı istiyorsa yapmam yapamam.. benimle mezara girmeyecek sonuçta değilmi..

Son düzenleme:
Siz saygı diye bi kavram Öğrendinizmi hayatta? Inanmıyor olabilirsiniz, hatta farklı dinden olabilirsiniz ama bu dalga geçtiğiniz seylere deger veren insanlar var bunu unutmayın. aynı görüşte olan ailelerde yapılan evliliklerdede sorun çıksada yinede ilerisi icin daha sağlıklı bunu bende savunuyorum ama haddinizi aşan Cümleler kurmayın, bu ne densizlik, ne kendini begenmişliktir? Benim birsürü farklı din ve mezhepten arkadaslarım var, hayatımda böyle Saygısızlık duymadım[/QUOTE
Hic alakasi olmamakla birlikte,ben ve ailem cok moderniz(!) Imaji cizmeye calisiyor o kesimi asagilayip.
:) çocuk çocuk mu sen çok kendine göre özgür büyüdüğün için bu yorumların ben alkol almayan doğru dürüst insan az kaldı ondan söyledim neyse ya kafalarımız farklı olduğu için anlayışlarımızın da farklı olması çok normal.
Güya,biz çok modern bir aileyiz imajı çizmeye çalısiyor,anlatamazsin ugrasma :KK66:

ne kapalı bi gelin isterim neden o görüste bi damat
ne kadar saçma sapan yorumların var. tesettür oyuncak değildir düğünde açıver nolcak ne demek, o açıp kapayanlarda bunun manevi duygusunu anlamayanlardır zaten.
zırt pırt konu acıp eşini kvni şikayet edende sensin, eşin pis pasaklı hatta dişlerini bornoza siliyo ama olsun aynı görüştensiniz ya gerisi önemli değil :)
etrafında kapalı bi insan varsa senin yanında olmak için can atıyodur zaten, nolur onları kendinden mahrum bırakma aydın bilginlerinle aydınlat

Kardeşim burası sorulara cvp vermek için uygun değil ama kadın dinin yasakladığı konularda kocasına tâbi değildir. Yani nasıl kadın kapalıyken kocası kadına başını açtıramazsa kadın da kocasının yanında oturmak zorunda değildir. Dövme gibi şiddet unsurları oluyorsa zaten biliyorsunuz böyle kocaya zaten katlanmamak gerekir.

Kardeşim burası sorulara cvp vermek için uygun değil ama kadın dinin yasakladığı konularda kocasına tâbi değildir. Yani nasıl kadın kapalıyken kocası kadına başını açtıramazsa kadın da kocasının yanında oturmak zorunda değildir. Dövme gibi şiddet unsurları oluyorsa zaten biliyorsunuz böyle kocaya zaten katlanmamak gerekir.
anladım teşekkürler bakın yanlış anlaşılmasın ben namaz kılan bir insanım yani kapalılara sonsuz saygım var hazır hissettiğimde kapanacağım inşallah sadece bizim aile böyle kadınlar namaz kılar kapalıdır kuran sohbet giderler ama adamların aksine alakası yok alkol okey hepsi var ama eşlerine de saygı duyarlar biraz garip ama öyle napalım

Yani...

Her konuda konu sahibine şuraya şu kadar para koy, şu kadar altın iste, yok paranı sakla vs... yorumları yapan arkadaşların baş örtüsünü sadece bir bez parçası olarak değerlendirip aç ne olacak demesine hiç şaşırmadım.

Bu kadar materyalist olmamak lazım. Bu alem üç boyuttan ibaret değil arkadaşlar.

Biraz derinlik lütfen...

Biz karışık otururuz erkeklerle beraber içeriz yeri gelir. Kadın erkek ayrımı yoktur bizde. Yan yana bile olsa masalar ayrılmaz. Ramazan ayında oruç tutmayız, bizi iftara davet etme gibi bir şansı olmaz gelinin en basitinden. Ailemle beraber oruç açacağım diye hayaller kurabilen insanlar var. Bizim aile yapımızdan ileri geliyor, mezheple alakası yok yani. Hele bir de kapalı olacak .. Kuzenim kapalı bir kızla evlendi 6 ay dayanabildiler birbirlerine. Çok uyardık ama olmaz yapamazlardı, evde oturuş şekli bile gözüne battı. Neymiş efendim kız türban takıyormuş, çok terliyormuş, kokuyormuş. Ki evlatlıktan reddedildi, annemler uzun süre görüşmedi, geline çok üzüldük annem hala telefonda onunla görüşür, boşanmadan sonra okudu mesleğinde yüksek yerlere geldi kız ama işte onların ailesinde boşanma çok kötü görülürmüş, kuzenimin umurunda değildi evlenip boşanmak, sevgilinden ayrılmak gibi.. . Gerçekten iyiydi ama beraber yaşamaya gelince işler değişiyor işte. Şimdi özellikle kendi ailesinin birebir kopyası bir kızla evlendi kuzenim,.
siz kendinizi ne saniyorsunuz asilzademi kendi ailesinin birebur kopyasiymis ben acigim ama sizin gibi insanlari cok iyi biliyorum hep bombos konusursuz tamam icji icmenize bir sey diyemem saygi duyuyorum her koyun kendi bacagindan asilir her kes nasil isterse oyle yasar onada saygi duyarim ama sizin gibi olmayan insanlari hep asagiliyorsunuz aslinda suzin cevreniz de her kes yanliz cunku onu aldin bunu aldum surda alis veris yaptim surda tatil yaptim aslinda bombos bir insansiniz benim kapali cok arkadasim var inan sizden daha kulturluler oturup bir konussa her konuda siyaset ekonomi kultur sizden daha bilgilidir siz sadece magazin dergilerini ezbere bilirsiniz kim kimle cikmis kim nereye gitmis yani BOMBOŞSUNUZ kisaca bakin ben acigim hic bir kapali arkadasim tarafindan kapan diye baskiya agramadim tamam mi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X