Yarım saat önce nişanı attım.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kapalı değilim ama kimseni haksızlığa uğramasına göz yuman bi tip değilim. burda gelin adayı hariç hiç birisinin tavrı insani değil. Düşünce özgürlüğünü dahi kazanamamış ilkel beyinlerin arasına o kadar yürekli bir kız girmemeli. Kız ailesine karşı üstüne düşeni yapmış döneklik ve saygısızlık bu tarafta var. Olmasın bu iş zira iletişim kuramazsınız. Yukarıya bakarak konuşmak zordur çünkü.

hic kusura bakma cnm suc sende esinin ailesi madem acık saclı biriydi görüs olarak o sekıldeydi ya hic baslamıcaktın bu iliskiye yada sacını acıcaktın yani kusura bakma seni kabul etmisler dügünde sacını acsan nolur ben burda kendi düsncemi yazıyorum simdi yazıma atlayanlar cemberlitaslar cıkar bu benim düsüncem kapalı bi gelin istemeye bilirler ama ogulları icin bellki istemisler seni eee sende sacını acıver nolur yanii
Ne kadar yobaz bir bakış aciniz var, kapalı gelin istemeyebilir ne demek, oğlu istemiş, onlara haltetmek ne demek, hem cemberlitas nasil bir tamlama, bu yazdiklarinizla taasubun cehaletin, yobazligin simgesi olmussinuz
..

sizdende ... :KK15:
daha söylenecek çok şey varda arkadaş taaa baştan söylemiş dine çekmeyin diye.. yinede kendimi tutamadım.. girdiğim her ortamada gururla girdim.. ki ailem açıktır.. benim eşimin ailesinin kapalı olmasının benim kapanmamla alakası yok.. bu kişisel bir karardır.. sadece kalp ve vicdanla verilir müdahale edilmeside kabul edilemez.. ama ne yazıkkı malzeme olarak seçiliyor
Valla konunun ucunu nereye çeksem dine dayanıyor o_Obende kapalıyım benimde annem açık KV kapalı halimden çok memnunum kimse kimseyi değiştirmeye çalışmasa ötelemese, Sanane yani kadının başındaki örtüden adamın başındaki cübbeden.SUSTUM

bakın azınlık olarak hep diyorum, vardır saygı duyan.
ama şu kkda, bdvde açılan konulara bir bakın.
sırf farklı çevre ve kültür ,yetiştiriliş yüzünden evlilik nelere geliyor.
kv eş,kp den baskılar havalarda uçuşuyor ve bu kadınlar yana yakıla konu açıyor burada.
bu risk evet.
aileleri iyi tanımak lazım.
nelere farklı bakıyor ,nelere tıolerans gösteriyor ,nelerie net olmaz diyor.
bunları gözlemlemeden yapılan evliliklerin sonu maalesef o konulardaki gibi,isyanlara dönüyor
Çok doğru söylüyosunuz eğer ailelerin olmazsa olmazları sınırları çok netse malesef mutsuz günler çok çabuk geliyor. Bir de her iki ailenin de yaşadığı yerde yaşamamak çok büyük avantaj böyle durumlarda. Diyorum ya şanslıyız yada önlemlerimizi eşimle önceden aldık. Ne ben onu bilmediği kültürün ortasına atıp zorlamaya hakkım vardı nede onun beni. Velhasıl iki aileden de uzak bi şehirde oturuyoruz önemli günlerde biaraya geliyoruz. Ben özlediğimde ailemin yanına gidip 15 gün kalıyosam eşimi buna zorlamıyorum nekadar isterse okadar kalıp dönebiliyor ailem de buna saygı gösteriyor. Belki bu söylediklerim bi fikir olur bu tür bi ilişki yaşayanlara.Umarım konu sahibi ve nişanlısı da orta yolu bulabilirler yoksa o kv ile kendisini zor bi hayat bekliyor.

Valla konunun ucunu nereye çeksem dine dayanıyor o_Obende kapalıyım benimde annem açık KV kapalı halimden çok memnunum kimse kimseyi değiştirmeye çalışmasa ötelemese, Sanane yani kadının başındaki örtüden adamın başındaki cübbeden.SUSTUM
zihniyet kötü olunca.. alkol alabilirsin inanmayabilirsin.. falan falan falan.. ama.. kapanmak zorunda değilsin bu herkesin kendi düşüncesi.. ama ahkam kesmek küçümsemek.. herkes haddini bilecek arkadaşım

ya gerçekten sinir oluyorum şu canım ilişkilerin hep bitme sebebi sıkıntı sebebi aileler oluyor ya ne kadar çok okuyoruz burada. eşinin ailesiyle arasını iyi tutup kendi ailesiyle de eşinin arasını iyi tutanlar meğer ne şanslı...

Kardeşim rabbim yardımcın olsun öncelikle. Mezhep farkları evliliğe nasıl engel olabilir analyamıyorum. Bu dini analyış biçimidir ve asla din değildir. İsterseniz hiçbir mezhebi seçmezsiniz ama bu demek değil ki sizin başörtünüze karışabilirler. Sığ cahil görüşlü insanlar kıyafet yargısı yapar. Eğer nişanlınızı seviyorsanız ve başörtünüzü size sorun yapmayacaksa ayrılmayın. Mezhep farklılığı birlikteliğinizde asla engel olmaz. Böyle yılmayın. Karşı tarafın istediğini yapmış oldunuz. Dik durun. Sevgi her şeyi çözer.

Kapalı değilim bir gün kapanmaya niyetim de yok ama hangi görüşten olursa olsun bağnazlığa tahammülüm yok..Boşver canım diyeceğim de zor tabi. Düşünce özgürlüğünü bile kazanamamış ilkel beyinlerle nasıl konuşacaksın? İletişimde göz teması önemlidir senden insanlıkta aşağıdakilerle nasıl göz teması kuracqaksın belin bükülür boşver. Sen ailenle durumu hallederek insanlığını ve yürekliliğini göstermişsin bunlar kişisel şeyler çünkü. Onlar dar beyin ve atgözlükleriyle kısır dünyalarında yaşasınlar.

Kapalı değilim bir gün kapanmaya niyetim de yok ama hangi görüşten olursa olsun bağnazlığa tahammülüm yok..Boşver canım diyeceğim de zor tabi. Düşünce özgürlüğünü bile kazanamamış ilkel beyinlerle nasıl konuşacaksın? İletişimde göz teması önemlidir senden insanlıkta aşağıdakilerle nasıl göz teması kuracqaksın belin bükülür boşver. Sen ailenle durumu hallederek insanlığını ve yürekliliğini göstermişsin bunlar kişisel şeyler çünkü. Onlar dar beyin ve atgözlükleriyle kısır dünyalarında yaşasınlar.
hah işte bu .. kapalı olmak veya olmamak.. yargı nasıl olurda inanç üzerinden yapılır.. nasıl olurda böle saldırılır insana.. ağzınıza sağlık aslında kapalı olanlar bağnazdı onlara göre siz güzel cevap vermişsiniz..

Evet var boyle dar goruslu aileler ne yazikki. Benim eltim acik ben kapaliyim. Kayinvalidem tarafi karismaz ayrim yapmaz ama eltimin ailesi eltimi benden oldugunca uzak tutuyor. Dugunde annesi aldi kizini kendi masasina taki takmaya gondermedi kaynim tek basina takti tek basina fotograf cekindi. Kina da ise bes dk kiziyla geldi kayinvalideme hayirli olsun dedi aldi geri gitti kizi. Bir kusur yillik evliyim eltim evime adim atmis degildir. Dogum yapti evine gittik bebek gormeye kurdugu tek cumle hosgeldiniz. Duydugum kadariyla korkuyormus ben kizini etkilerim diye ama beni daha tanimiyor bile. Benim o kadar cok acik ve samimi arkadasim var ki ailem bana hicbir sekilde ayrimciligi ogretmedi. Ailem bana kapan bile demedi ben kapandim saygi duydular. Benim bir kiz kardesim olsaydi kapanmamayi secseydi ailemden eminin ki karismazdi ve ayrim yapmazdi.

Nisanliniz sizi sevmis deger vermis ortunuzu sorun etmemis. Etseydi o ederdi sorun. Ailesinin boyle yapmasi cok yanlis. Oglumun sevdigi kabulumdur demek niye bu kadar zor? Hangi ideoloji bir insanin mutlulun daha onemli olabilir?

Belki durumlar düzelir tekrar barışırsınız nisanlinizla ama kesinlikle basinizi acmayin bu tavizlerin sonu gelmez. Sizi böyle kabul etmek zorundalar.

Bu arada aç ne var ki diyen arkadaşlar kayınvalidesi kapanmaya zorlasa yoksa olmaz bu is dese kosa kosa kapanacaklar mi acaba?

Kapalilar da limoncu ile ayni ortamda olmak için can atiyorlardi sanki. Yazik etme limoncu insanlari kendinden mahrum etme :)
Kapalilara gerici dersiniz ya su laflarinizdan anlasiliyor asil bagnazlik yobazlik, iki üç çiçekli,desenli basortusunde değil kalplerde oluyormuş.
Bende kapaliyim ve unvde mini etekli arkadaslarim vardı. Sizin gibi düşünen insanlar degillermis iyiki. Birlikte gerektiğinde eglenebildik, sohbet ettik. Farkliliklarimiza saygi duyduk.
Siz modern çağın gerisinde kalmaya devam edin efendim. Bende mini etekli arkadaslarimla sohbetime.

Son düzenleme:
diğer konu içinse yazmamak için çooooooooooook direndim ama dilime aklıma engel olamıyorum..
kapalıyım hemde limoncu arkadaşın hiççç hoşlanmayacağı türden.. simsiyah feracem ve siyah kocaman eşarbımla.. bu durumla gurur duyuyorum.. haaa söyleyeyim hemde sosyal bilgiler öğretmeniyim göğsümü gere gere atatürkü anlatan bir öğretmen.. pardonda sen kimsin ki kapalı insanları bu denli eleştirip ötekileştiriyorsun.. hangi hakla laf arası hakaret ediyorsun.. tüm bunları söylerken atatürkün hangi düşüncesini savunuyorsun.. yada atatürkün zağnos camisinde verdiği hutbeyimi biliyorsun yanında siyah çarşafıyla gururla taşıdığı eşinimi tanıyorsun.. hangi düşünce bu.. ama yazıkkı tüm bunları söyleyen sen 41 yasın isteyen kandilde dua edin bana diyen bir kadınsın.. dinimizde yargı yoktur.. olamaz olmamalı ki varsa islamiyete aykırıdır bu.. annem açık kardeşim açık .. kardeşim benim yanımda taytla geziyor.. eltim de açık .. eee bende mi açık olmalıyım.. RABBİMİN ayetinin gücüne inanan sen başka bir ayette emrettiği örtüyü mü inkar ediyorsun.. evet her kültür farklı her yöre başka .. doğuda çok küçük bir ilçedeyim ki ilçede ki sayılı 3 5 kapalıdan biriyim.. çünkü bu dinimin gereği ve ben bunu yapmak istiyorum.. sen benimle aynı ortamda bulunmak isteme zaten mümkünse zira ben dinimi dinimin emrini küçümseyen insanın yüzüne bakmak istemem.. haa o çok savunduğun atatürk te senin gibi biriyle aynı ortamda olmak istermiydi tartışılır.. lütfen azıcık kemiği olsun dilinizin.. yargılamadan dinleyin anlayın.. ve bin kere düşünün..
ablacim haklisin aslinda sen ayaklarinin ustunde duran kadinsin limoncu ise KOCA Parasi yiyo kimse yanlis anlamasin EV HANIMLARINI kucusemiyorum limoncu naber anladin sen:KK53::KK53::KK53::KK53:

Şu zırt-pırt konu açan, para düşkünü, kocasını aşağılayan üyenin yazdığı şeyler çok da şaşırtmadı beni az okudum sonra vazgeçtim zamanıma yazık neyse...

Aileyle de evleniliyor yaşayarak öğrendim en doğru kararı vermişsin ama nişanlın ve sana çok çok üzüldüm eğer başka şehirde yaşayacaksanız çok etkilemez ailesi sizi tabi nişanlın senin arkanda duracaksa...

Bundan 3 yıl önceki aklımla yani bekarken...
Ay yazık nişanlının suçu yok. Kötü aileye sahip olmak onun sucu degil, ailesini siliyor madem ayrılma derdim.

Ama gerçekler acı, ben o kadar saf değilim artık..

Bugün ailesini ezip, silip seninle evlenmeyi seçen adam koca moduna geçince evlatlıgi vicdan yapar. Evlendikten sonra anası babası iki aglasa her şeyi unut kin tutma diye sana baskı yapabilir. Görüşmeye zorlayabilir.

Çocuk olduktan sonra torun muhabbetine şartlar değişsin isteyebilir.

Ve cok duydum böyle.

O nedenle inanmıyorum. Sorunla başlayan hiç bir evlilik huzurlu yürümüyor bu gerçek..

Doğru kararı verdiğini düşünüyorum arkadaşım. Allah sabır versin. Bir ömür aglayacagina şimdi ağla diyorum ben..

Konuyla ilgili olarak ben de "ailemi silerim " demesini pek mantikli bulamadim. Insan ailesini nasil silebilir ki, nasil huzurlu olabilir? Bunun yerine "Biz nasil istersek oyle olavak. Ailemde mecbur alisip kabullenecek " dese daha makbul gelirdi.

Düğünde başını kapatıp açman onlara mı kalmış. Zorla kapattırmak da açtırmak da aynıdır. Benim eşimin sülalesinde bir tane açık gelin yok ama benim başım açık diye kimse lafını bile etmedi edemez.
Eğer nişanlınızın ailesini tamamen silebilecekseniz devam edin ama evlendikten sonra nişanlınızın tutumu da değişebilir.

hic kusura bakma cnm suc sende esinin ailesi madem acık saclı biriydi görüs olarak o sekıldeydi ya hic baslamıcaktın bu iliskiye yada sacını acıcaktın yani kusura bakma seni kabul etmisler dügünde sacını acsan nolur ben burda kendi düsncemi yazıyorum simdi yazıma atlayanlar cemberlitaslar cıkar bu benim düsüncem kapalı bi gelin istemeye bilirler ama ogulları icin bellki istemisler seni eee sende sacını acıver nolur yanii

kızlar burda bana suc bulmayın bu isler böyledir yani acık saclı bi aileye gidiyosan bastan iliskiye baslamıcam cünkü is sadece sac kapatma degil gelininde tatile gidemezsin ne biliyim bi sürü işi var yani benimde abim olsa kapalı gelin istemem gencsn dini acıdan herkezi görüsü farklı bak yine söylüyorum yöre farkı cok önemli trakyada kapalı bulamazsın mesela vardır ama nadir gelin acıktır straplez gelin coktur ama git doguya onlarda kapalı yani herkez kendi yöresini ve yasam tarzına göre es alsın es bulsun

Kaç yıldır şu forumdayım.
Okuduğum en saçma görüşlerden biri desem heralde abartmis olmam.

Madem öyle çocuk ailesinin kapaliliga olan yargısını bilmiyor muydu da kapalı kıza aşık oldu evlilik hayalleri kurdu?

Olaya bak ya hayret bir şey!

Benim için açık bir bayana düğünde kapan demek de yanlış kapalı bayana başını aç demek de! Ana baba olarak sana düşen evladına destek olup, mutlu günlerine eşlik etmek. Herkes haddini bilsin ve geliniyle falan değil kocasıyla gitsin tatiline!

Iyi sinirlendim he!

Görümce kavramına olan nefretim de depresti sayenizde ayrıca!

Iğreniyorum haddini bilmeyen insanlardan!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X