merhaba kızlar. 5 yıllık evliyim. ilk yıllar düşünmemiştik. sonra istedik bir türlü olmadı bebeğimiz. her ay hüsran dolu test günleri artık geleneksel olmuştu. bir gün inanamadım hamileydim. deli gibi sevindik. gittik tekrar tekrar test aldık yaptık evet çift çizgiydi hemde kıpkırmızı. haftasonuyda pazartesi nasıl ettik bilmiyorum. koşa koşa gittik hastaneye değerimizde güzeldi. ertesi günü işe gitmek için hazırlanırken inanılmaz bir sancı başladı. dr. aldık soluğu. onlarda anlamayamadı baya ne olduğunu. kese görünmüyordu ama zaten görünmesi için erkendi. neyse uzatmayım dış gebelikti yaşadığım. tüpte kanama başlamıştı. bebek tüpe tutunmuş. laparoskopi oldum. sonrasında ameliyatta rahmimin yarım olduğunu öğrendim. ve hasarlı tarafa bakan o tüpümde hasarlıymış aldılar. artık tek tüplü yarım rahimli olduğmu biliyordum. yıkıldım. 1 yıl araştırdık denedik vs. derken geçti gitti.
sonra aşılama yapmay akarar verdik ilki hüsrandı. ikinci aşılamamda tutmuştu meleğim. günler günleri kovaladı oğlum olacaktı. bir terslikte yoktu. dr.um rahmimin boyutunun normal rahime yakın olduğnu söylemiş ve dikiş atmakta istememişti. ben yinede tıp fakültesine gittim. 17. haftadayken, dikiş atılmalımı diye birde aşılama yaptırdığım yerde baksınlar istedim. baktılar açılma yok rahim ağzı uzunluğu iyi kesinlikle gerek yok dediler ama bebeğin karnında ödem görünüyordu. geçedebilir 20. haftada gelin dediler. ne olduğunu bilmediğim için önce bişey anlamadım. eve gelir gelmez araştırdım ki önemli bişey. kendi dr.uma gittim. bi bakalım dedi. ve inanamadım. ödem ilerlemiş bebeğimin kalbi durmuştu 2 gün içinde. çok büyük bir yıkımdı. rabbim kimselere yaşatmasın. ama bu yaşadığmın kesinlikle rahmimin durumuyla ilgisi yokmuş, herkesin başına gelebilecek bir durum dedi.dr. bebekte anomali varsa başta sonra böyle şeyler çıkabiliyormuş ortaya. ben artık bebek sayfasını kapatmıştım. rabbim bize böyle uyğun gördü dedim. kendi verirse verir. artık ben çabalamayacağım dedim. çünkü suni sancı ile doğurdum bebeğimi üstüne kürtaj oldum anestesisiz ruhsal dengem bozukken birde bedenen bu kadar yıpranınca kapatmıştım o defteri ki. aradan 3 ay geçti. ev aldık taşındık ağırda kaldırdım temizlikte yaptım. günüm geçti hemde 10 gün ama sabrettim. alışığım çünkü hüsranlara. yinede bir test yapayım olmadı dr. giderim olmayacağım heralde dedim. ama gözlerime inanamadım. yeniden hamileydim. şu anda 21. haftadayız. birazdan ayrıntılı ultrasyona gideceğim. rabbim ol demesi kafi. yeterki tevekkül edelim. tek tüp de yetiyor. yarım rahimle ilgili benim karşılaştığım drlar. tıp fakültesinde profesör hoca filan hep umutlu konuştu. rahim anomalilerinin içinde en iyisi. rahim zaten genişleyebilen bir organ. dikkatli olunarak geçirilecek bir gebelikle sorun oluşturmaz dediler. inşallah öyle olur. ve bu defa kızımı kucağıma alabilirim. allah yardımcımız olsun.
inanirmisin okurken tuylerim diken diken oldu...allah kucagina almak nasip etsin sende bize dua et nolur hamilelerin duasi kabul olurmus