• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yarım rahim

merhaba kızlar. 5 yıllık evliyim. ilk yıllar düşünmemiştik. sonra istedik bir türlü olmadı bebeğimiz. her ay hüsran dolu test günleri artık geleneksel olmuştu. bir gün inanamadım hamileydim. deli gibi sevindik. gittik tekrar tekrar test aldık yaptık evet çift çizgiydi hemde kıpkırmızı. haftasonuyda pazartesi nasıl ettik bilmiyorum. koşa koşa gittik hastaneye değerimizde güzeldi. ertesi günü işe gitmek için hazırlanırken inanılmaz bir sancı başladı. dr. aldık soluğu. onlarda anlamayamadı baya ne olduğunu. kese görünmüyordu ama zaten görünmesi için erkendi. neyse uzatmayım dış gebelikti yaşadığım. tüpte kanama başlamıştı. bebek tüpe tutunmuş. laparoskopi oldum. sonrasında ameliyatta rahmimin yarım olduğunu öğrendim. ve hasarlı tarafa bakan o tüpümde hasarlıymış aldılar. artık tek tüplü yarım rahimli olduğmu biliyordum. yıkıldım. 1 yıl araştırdık denedik vs. derken geçti gitti.
sonra aşılama yapmay akarar verdik ilki hüsrandı. ikinci aşılamamda tutmuştu meleğim. günler günleri kovaladı oğlum olacaktı. bir terslikte yoktu. dr.um rahmimin boyutunun normal rahime yakın olduğnu söylemiş ve dikiş atmakta istememişti. ben yinede tıp fakültesine gittim. 17. haftadayken, dikiş atılmalımı diye birde aşılama yaptırdığım yerde baksınlar istedim. baktılar açılma yok rahim ağzı uzunluğu iyi kesinlikle gerek yok dediler ama bebeğin karnında ödem görünüyordu. geçedebilir 20. haftada gelin dediler. ne olduğunu bilmediğim için önce bişey anlamadım. eve gelir gelmez araştırdım ki önemli bişey. kendi dr.uma gittim. bi bakalım dedi. ve inanamadım. ödem ilerlemiş bebeğimin kalbi durmuştu 2 gün içinde. çok büyük bir yıkımdı. rabbim kimselere yaşatmasın. ama bu yaşadığmın kesinlikle rahmimin durumuyla ilgisi yokmuş, herkesin başına gelebilecek bir durum dedi.dr. bebekte anomali varsa başta sonra böyle şeyler çıkabiliyormuş ortaya. ben artık bebek sayfasını kapatmıştım. rabbim bize böyle uyğun gördü dedim. kendi verirse verir. artık ben çabalamayacağım dedim. çünkü suni sancı ile doğurdum bebeğimi üstüne kürtaj oldum anestesisiz ruhsal dengem bozukken birde bedenen bu kadar yıpranınca kapatmıştım o defteri ki. aradan 3 ay geçti. ev aldık taşındık ağırda kaldırdım temizlikte yaptım. günüm geçti hemde 10 gün ama sabrettim. alışığım çünkü hüsranlara. yinede bir test yapayım olmadı dr. giderim olmayacağım heralde dedim. ama gözlerime inanamadım. yeniden hamileydim. şu anda 21. haftadayız. birazdan ayrıntılı ultrasyona gideceğim. rabbim ol demesi kafi. yeterki tevekkül edelim. tek tüp de yetiyor. yarım rahimle ilgili benim karşılaştığım drlar. tıp fakültesinde profesör hoca filan hep umutlu konuştu. rahim anomalilerinin içinde en iyisi. rahim zaten genişleyebilen bir organ. dikkatli olunarak geçirilecek bir gebelikle sorun oluşturmaz dediler. inşallah öyle olur. ve bu defa kızımı kucağıma alabilirim. allah yardımcımız olsun.

inanirmisin okurken tuylerim diken diken oldu...allah kucagina almak nasip etsin sende bize dua et nolur hamilelerin duasi kabul olurmus

merhaba kızlar. 5 yıllık evliyim. ilk yıllar düşünmemiştik. sonra istedik bir türlü olmadı bebeğimiz. her ay hüsran dolu test günleri artık geleneksel olmuştu. bir gün inanamadım hamileydim. deli gibi sevindik. gittik tekrar tekrar test aldık yaptık evet çift çizgiydi hemde kıpkırmızı. haftasonuyda pazartesi nasıl ettik bilmiyorum. koşa koşa gittik hastaneye değerimizde güzeldi. ertesi günü işe gitmek için hazırlanırken inanılmaz bir sancı başladı. dr. aldık soluğu. onlarda anlamayamadı baya ne olduğunu. kese görünmüyordu ama zaten görünmesi için erkendi. neyse uzatmayım dış gebelikti yaşadığım. tüpte kanama başlamıştı. bebek tüpe tutunmuş. laparoskopi oldum. sonrasında ameliyatta rahmimin yarım olduğunu öğrendim. ve hasarlı tarafa bakan o tüpümde hasarlıymış aldılar. artık tek tüplü yarım rahimli olduğmu biliyordum. yıkıldım. 1 yıl araştırdık denedik vs. derken geçti gitti.
sonra aşılama yapmay akarar verdik ilki hüsrandı. ikinci aşılamamda tutmuştu meleğim. günler günleri kovaladı oğlum olacaktı. bir terslikte yoktu. dr.um rahmimin boyutunun normal rahime yakın olduğnu söylemiş ve dikiş atmakta istememişti. ben yinede tıp fakültesine gittim. 17. haftadayken, dikiş atılmalımı diye birde aşılama yaptırdığım yerde baksınlar istedim. baktılar açılma yok rahim ağzı uzunluğu iyi kesinlikle gerek yok dediler ama bebeğin karnında ödem görünüyordu. geçedebilir 20. haftada gelin dediler. ne olduğunu bilmediğim için önce bişey anlamadım. eve gelir gelmez araştırdım ki önemli bişey. kendi dr.uma gittim. bi bakalım dedi. ve inanamadım. ödem ilerlemiş bebeğimin kalbi durmuştu 2 gün içinde. çok büyük bir yıkımdı. rabbim kimselere yaşatmasın. ama bu yaşadığmın kesinlikle rahmimin durumuyla ilgisi yokmuş, herkesin başına gelebilecek bir durum dedi.dr. bebekte anomali varsa başta sonra böyle şeyler çıkabiliyormuş ortaya. ben artık bebek sayfasını kapatmıştım. rabbim bize böyle uyğun gördü dedim. kendi verirse verir. artık ben çabalamayacağım dedim. çünkü suni sancı ile doğurdum bebeğimi üstüne kürtaj oldum anestesisiz ruhsal dengem bozukken birde bedenen bu kadar yıpranınca kapatmıştım o defteri ki. aradan 3 ay geçti. ev aldık taşındık ağırda kaldırdım temizlikte yaptım. günüm geçti hemde 10 gün ama sabrettim. alışığım çünkü hüsranlara. yinede bir test yapayım olmadı dr. giderim olmayacağım heralde dedim. ama gözlerime inanamadım. yeniden hamileydim. şu anda 21. haftadayız. birazdan ayrıntılı ultrasyona gideceğim. rabbim ol demesi kafi. yeterki tevekkül edelim. tek tüp de yetiyor. yarım rahimle ilgili benim karşılaştığım drlar. tıp fakültesinde profesör hoca filan hep umutlu konuştu. rahim anomalilerinin içinde en iyisi. rahim zaten genişleyebilen bir organ. dikkatli olunarak geçirilecek bir gebelikle sorun oluşturmaz dediler. inşallah öyle olur. ve bu defa kızımı kucağıma alabilirim. allah yardımcımız olsun.

Arkadasim basindan gecenler icin cok gecmis olsun diyorum. Ve bu hamileligin saglikla sıhhatle gecsin insallah. Allah bebegini kucagina almayi nasip ettin. Iyiki yazdın burada. Hepimize umut oldun. Sana sorun şunlar olacak? Yaşın kaç idi ve eşinin degerleri normal miydi sperm morfolojisi filan. şimdiden tesekkurler.

har kelimeni ayrı bir heycanla okudum....malesef bende 4 ay once dış gebelik geçirdim.erken farkına varıldığından ameliyata gerek kalmadı.asıl hüsranı dış gebelikten 2 ay sonra çektirdiğim rahim filminde yaşadım....yarım rahim gerçeğini öğrendikten sonra diğer arkadaşlarımla birlikte deli gibi araştırır olduk dr dr gezdik günlerce ....sonuç olarak bu durumu kabullenip bu şekilde hamile kalabilmek için neler yapabileceğimizi araştırıyoruz...Hepimizde canı gönülden inanıyoruzki Rabbim istesin yeter...senin gibi arkadaşlarda bizim için kocaman bir umut oluyorr...Rabbim kucağına alacağın günüde nasip etsin İnş sağlıklı hayırlı bir evladın olur....yalnız bir şeyi tam olarak anlayamadım tüplerinden biri alınmış diğerinden tekrar hamile kalmışsın ....ama bizim yarım olan taraftaki tüplerimizde yok ...senin yarım olmasına ramen her iki tüpünde varmış ...ve ben o tek olan tüpten dış gebelik geçirdim ..malesef ikinci kez dış gebe kalma ihtimalim var.....umarım bizlerde senin kadar şanslı oluruz ve bebişlerimizi kuacağımıza alacağımız günleride görürüz...zaman ayırıp bize umut olabilmek için yazmışsın gerçekten çok tşk ederiz.....durumundan bizleri haberdar edersen çok seviniriz.....İnş güzel kızını kucağına aldığınıda okuruz burdan...Rabbim yardımcınız olsun...hoşçakal

Merhaba arkadaşım yazdıklarını okuyunca senin de ne kadar güçlü bir bayan olduğunu anladım yaşadıkların hiç kolay şeyler değil ama bu sefer rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin bebeğini inşallah bak bugün mübarek gün cuma inşallah rabbim yardımcın olsun dualarını duysun..Bak hemde ne güzel doğal yoldan olmuş umut oldun bizlere gerçekten de arkadaşım arada durumundan haberdar et bizleri rabbim yaşadığın o güzel mucizeyi bizlere de tattırsın inşallah sende artık dualarımızdasın bizleri de dualarında eksik etme olur mu...

aynen öyle canım. kafamız çok dolu oluyor ya ondan rüyalarda saçmalıyor iyice :1: benim adet geçen ay hariç hep günü gününe bakalım bu ay nolacak. merakla bekliyorum :1: o programı indir canım gayet kullanışlı. kızlar whatsapp kullanıyor musunuz??? ben geçen yazdan beri kullanıyorum. gayet de iyi olur. sizde kullanıyorsanız cepten ekleyelim birbirimizi dicektimm.

tatlım baktım şimdi benim tele uymuyor android işletim sistemi değil :-(((((

slm kızlar.bu aralarn yazamıyorum sizlere yaz sezonu açılıyor ya işler de bi hareket başladı....dün akşamda misafirimiz vardı...eşimin bi akrabası var çok ii fal bakıyormuş bende dün öğrendim :))) ayyy Rabbim afetsin ya nelerle uğraşıyorum............öle keyfine bak dedim kırmadı.....kız çok yakın zamanda hamile haberi alacaksın çok sevineceksin dedi:)) hemen siz geldiniz aklıma.annemde yakın çevrede yokki hepsinin bebeği yeni oldu diyor ...var dedim anne var :)))) hadi bakalım kimden gelecek bu hayırlı hbr...öpt sizi kocaman...okey oynadınızmı kız hangi dörtlüyle aldattınız beni söyleyin çabuk:) bu akşam oynasak olurmu hem cumartesi akşamı ya yarın işte yok valla ii olur aslında ..ben öğlen çıkıp evi temizlemeye gideceğim akşam bi göz atarım sizlere ....

slm kızlar.bu aralarn yazamıyorum sizlere yaz sezonu açılıyor ya işler de bi hareket başladı....dün akşamda misafirimiz vardı...eşimin bi akrabası var çok ii fal bakıyormuş bende dün öğrendim :))) ayyy Rabbim afetsin ya nelerle uğraşıyorum............öle keyfine bak dedim kırmadı.....kız çok yakın zamanda hamile haberi alacaksın çok sevineceksin dedi:)) hemen siz geldiniz aklıma.annemde yakın çevrede yokki hepsinin bebeği yeni oldu diyor ...var dedim anne var :)))) hadi bakalım kimden gelecek bu hayırlı hbr...öpt sizi kocaman...okey oynadınızmı kız hangi dörtlüyle aldattınız beni söyleyin çabuk:) bu akşam oynasak olurmu hem cumartesi akşamı ya yarın işte yok valla ii olur aslında ..ben öğlen çıkıp evi temizlemeye gideceğim akşam bi göz atarım sizlere ....

günaydın aktunam. canım faldaki kim acaba yaaa çok merak ettimmm :18::18::52::52::52: inş dördümüzden biridir yaaa. dün akşam ben pek giremedim canım internete. o yüzden kızlar oynadımı bilemiyorum. dün yemeğe misafirim vardı onlarla okey oynadık. akşam 21.00 de başlayıp gece tee 01.30 da bitti okey :1: kızlara karşı erkekler oynadık gene. tabiki biz kazandık 19 sayı fark ile :9:
süper stres attık . hihihi. birde tatlı yerine de waffle yaptım misafirlerime. buyrun fotosuu :1:

$IMAG0491.jpg

kızlaaar ben bugün ve yarın full mesaideyim yaaa.bir tek gece uyumaya eve gitcem o kadar. hafta içi tatildim ama bitti yaaa . beraber okey oynasak güzel olurdu fakat ben işte olcam yaa malesef.

günaydın aktunam. canım faldaki kim acaba yaaa çok merak ettimmm :18::18::52::52::52: inş dördümüzden biridir yaaa. dün akşam ben pek giremedim canım internete. o yüzden kızlar oynadımı bilemiyorum. dün yemeğe misafirim vardı onlarla okey oynadık. akşam 21.00 de başlayıp gece tee 01.30 da bitti okey :1: kızlara karşı erkekler oynadık gene. tabiki biz kazandık 19 sayı fark ile :9:
süper stres attık . hihihi. birde tatlı yerine de waffle yaptım misafirlerime. buyrun fotosuu :1:

Eki Görüntüle 665877

günaydın masalcım...kız benim olmadığım kesinde çünkü kadın sen değilsin birinden hbr alacaksın çok sevineceksin dedi.ayyy hadi bakalım İnş.işimiz fallara kaldı:)) ohh ne güzel keyif ypmışsınız kociş bu işi yapmadan önce bizde arkadaşlarla gelirdik bir araya ama eskilerde kaldı malesef.ii olyor ya bide kafa dengi insanlarsa süper geçiyordur..bu arada waffle süper görünüyor ......hımm bu hafta mesayidesin değilmi neyse cnm sorun değil senin musayit olduğum bi akşam oynarız bizde....bende birazdan çıkarım ofisten..hava fena soğudu soğuk havalarda temizlik yapmayıda hiç sevmiyorum. kapıyı pencereyi açmayınca olmuyorki.diğer türlüde hasta oluyorum her defasında..yarında doğum günüm bakalım kociş neler yapacak :)))) kocoman kocaman öpüyorum sizleri.mutlu hafta bir hafta sonu geçirmeniz dilegiyle.....

günaydın masalcım...kız benim olmadığım kesinde çünkü kadın sen değilsin birinden hbr alacaksın çok sevineceksin dedi.ayyy hadi bakalım İnş.işimiz fallara kaldı:)) ohh ne güzel keyif ypmışsınız kociş bu işi yapmadan önce bizde arkadaşlarla gelirdik bir araya ama eskilerde kaldı malesef.ii olyor ya bide kafa dengi insanlarsa süper geçiyordur..bu arada waffle süper görünüyor ......hımm bu hafta mesayidesin değilmi neyse cnm sorun değil senin musayit olduğum bi akşam oynarız bizde....bende birazdan çıkarım ofisten..hava fena soğudu soğuk havalarda temizlik yapmayıda hiç sevmiyorum. kapıyı pencereyi açmayınca olmuyorki.diğer türlüde hasta oluyorum her defasında..yarında doğum günüm bakalım kociş neler yapacak :)))) kocoman kocaman öpüyorum sizleri.mutlu hafta bir hafta sonu geçirmeniz dilegiyle.....

Canımmmmmmmmmmmmmmmm doğum günün kutlu olsun şimdideeennnnn. iyi ki doğdun iyi varsınnn. yeni yaşın sana çok güzel mutluluklar getirsin inşaallaaaahhhhh.

bu arada bu hamilenin ismi baş harfi filan çıkmadı mı yaaaa ???:1: müsait bi akşamda mutlaka okey oynayalım. temizliğin de kolay gelsin cnımmm. dikkat et kendine üşütmee. öptümmmm.

Günaydın güzel kızlarrrr canlarım neler yapıyorsunuz bakalımmm...
kız yok dün okey oynamadık yaa ama müsait bir gün ayarlayalım hayırlısıyla da oynayalım inşallah güzel olur...Aktunammmm şimdiden doğum günün kutlu olsun nice nice sağlıklı mutlu huzurlu yılların olsun..inşallah bir dahaki yaş gününü kutlarken bebeğin kucağında olsun inşallllaahhhhhhhh... herşey gönlünce olsun güzel arkadaşım... ayy kız hayırlısı bakalım aramızdan birisinidir inşallah kızlar yalnız bakarmısınız adet tarihlerimizde hep birinin yakını :-))) ben de daha olmadım adet ama belim kopuyor resmen..her an olacakmışım gibi..
kız masalll ne güzel yapmışın waffle valla aferim sana bir gün eğer yolumuz düşerse misafirliğe gelirsek bende isterim waffle ona göre :-))) nasıl yapıyorsun krep gibi bir harç oluyor dimi sıvı döküyorsun tost makinesine tavada da olur aslında değil mi olmaz mı acep?içine ne koyuyon peki...iyi etmişişsiniz kız ne güzel stres atmışsınız valla benim de stres atmaya ihtiyacım var keşke yakınlarda olsaydık bizde düzenlerdik ööle partiler valla billa... mesain varmış kolay gelsin tatlım sana çok çok...
uçakkkk kızzz yoksun ne yapıyorsun cadııı..tatildesin diye uyuyomusun yoksaa...öptüm hepinizi çok çok hadi biriniz hayırlı haberler verin kızlar benim ço ksancım var ben değilimdir o kişi kesin 3ünüzden biri...

Günaydın güzel kızlarrrr canlarım neler yapıyorsunuz bakalımmm...
kız yok dün okey oynamadık yaa ama müsait bir gün ayarlayalım hayırlısıyla da oynayalım inşallah güzel olur...Aktunammmm şimdiden doğum günün kutlu olsun nice nice sağlıklı mutlu huzurlu yılların olsun..inşallah bir dahaki yaş gününü kutlarken bebeğin kucağında olsun inşallllaahhhhhhhh... herşey gönlünce olsun güzel arkadaşım... ayy kız hayırlısı bakalım aramızdan birisinidir inşallah kızlar yalnız bakarmısınız adet tarihlerimizde hep birinin yakını :-))) ben de daha olmadım adet ama belim kopuyor resmen..her an olacakmışım gibi..
kız masalll ne güzel yapmışın waffle valla aferim sana bir gün eğer yolumuz düşerse misafirliğe gelirsek bende isterim waffle ona göre :-))) nasıl yapıyorsun krep gibi bir harç oluyor dimi sıvı döküyorsun tost makinesine tavada da olur aslında değil mi olmaz mı acep?içine ne koyuyon peki...iyi etmişişsiniz kız ne güzel stres atmışsınız valla benim de stres atmaya ihtiyacım var keşke yakınlarda olsaydık bizde düzenlerdik ööle partiler valla billa... mesain varmış kolay gelsin tatlım sana çok çok...
uçakkkk kızzz yoksun ne yapıyorsun cadııı..tatildesin diye uyuyomusun yoksaa...öptüm hepinizi çok çok hadi biriniz hayırlı haberler verin kızlar benim ço ksancım var ben değilimdir o kişi kesin 3ünüzden biri...

sedoşummmm canım ya valla keşke yakın olsak. ne güzel olurdu. hiç canımız sıkılmaya vakit bulamazdık. bi aktivite düzenlerdik. yolunuz düşerse her zamaaannn waffle ve bi dolu şey yararım canımmm. yeterki siz isteyin. bu arada tarifi mesaj atarım canım ok ?
aktunamın yarın doğum günüymüş . benim de teee haziran da. senin ne zaman kızzz???? yaaa bi de şu hamile kim acabaaa??? çok merak ediyorumm. bizde bu ay öyle iki günde bir çalışamadık ki. zor geldi yani . çalıştık da çok seyrek. bakalım inş birimiz tutturmuşuzdur. gerçi benim nisan da tadilat var. hamile olursam tadilat çokkk zor olur yaa . üff neyse kısmet bakalım. sanki hamile kaldım da başka dert buluyom kendime.

heee uyudum uyudummmm kizim inat bu ya hic bir hafta sonu 8 d3n fazla.uyuyamiyorum kac saattir temizlik yaptim gecen hafta dr icin ankardaydik eee sonrada moral olmayinca esim sadece supurmustu kadinda almadim zaten hamis olma ihtimalimde yok bi guzel kendim yaptim bizim ozgur kitir masallah her yeri batirmis bugun disari cikmak yok ona cok tatli kiyamayip saliyom sonrada anam agliyo pesinden .bu hafta kar yagiyo zaten burda cam falan silmedikten sonrada gerek duymadim birazdan diasri cikicaz market falan bugun balik gunumuz bizim....mutlaka sizde herhafta en az 1 kere yemelisiniz unutmayinnn o faldaki hamile ben.degilim.bi sonraki ayda esim yok o zamanda olamam o yuzden pasi size attim amca prs falan olurum ben adet bende de agri pek yok.ama goguslerim catlayacak...hhaaa ayrica gecen haftaki dr mail atmistim rahmin genisligini kalinligi falan sormustum asilama yaptirsam olur mu diye...o sadece asilama soruma cvp vrrmis yumurtalar gayet iyi denyebillirsiniz diye ama vaz gectim int morfoloji %4 un altina onermiyorlar yapmak icin yapilir bosuna hayal kirikligi yasiyamam...madlacim izmira kayinvaldeme gecerken waffele yeemeye gelirimmm bakkk.aktunam iyi anan dogurmus kiz seni...sende dogur emiii yeni yasinda canimmm hepimiz seni coook seviyoruz

heee uyudum uyudummmm kizim inat bu ya hic bir hafta sonu 8 d3n fazla.uyuyamiyorum kac saattir temizlik yaptim gecen hafta dr icin ankardaydik eee sonrada moral olmayinca esim sadece supurmustu kadinda almadim zaten hamis olma ihtimalimde yok bi guzel kendim yaptim bizim ozgur kitir masallah her yeri batirmis bugun disari cikmak yok ona cok tatli kiyamayip saliyom sonrada anam agliyo pesinden .bu hafta kar yagiyo zaten burda cam falan silmedikten sonrada gerek duymadim birazdan diasri cikicaz market falan bugun balik gunumuz bizim....mutlaka sizde herhafta en az 1 kere yemelisiniz unutmayinnn o faldaki hamile ben.degilim.bi sonraki ayda esim yok o zamanda olamam o yuzden pasi size attim amca prs falan olurum ben adet bende de agri pek yok.ama goguslerim catlayacak...hhaaa ayrica gecen haftaki dr mail atmistim rahmin genisligini kalinligi falan sormustum asilama yaptirsam olur mu diye...o sadece asilama soruma cvp vrrmis yumurtalar gayet iyi denyebillirsiniz diye ama vaz gectim int morfoloji %4 un altina onermiyorlar yapmak icin yapilir bosuna hayal kirikligi yasiyamam...madlacim izmira kayinvaldeme gecerken waffele yeemeye gelirimmm bakkk.aktunam iyi anan dogurmus kiz seni...sende dogur emiii yeni yasinda canimmm hepimiz seni coook seviyoruz

Ayy canım valla hep öyle olur hafta sonları. inadına uykusu gelmez insanın. işe giderken uyku olsa da uyusak deriz. tatil günde uykudan eser olmaz. temizlik yaptın demek iyi hadi güzel günlerde kirlensin. biz de hafta 1 mutlaka balık yeriz. ya pazartesi yada hafta sonu bir gün yeriz. ben küçük balık pek yiyemem. genelde palamut yerim. :1: ve de asla balık temizleyip pişiremem. çünkü onun öyle yılan gibi oluşu beni çok korkutuyor yaa. hep eşim pişirir balığı sağolsun. bende salata yaparım :9:
kız gel ya gel iki şey hazırlıcaz arkadaşımıza ondan mı korkcam aaa !!!! :34: izmir bize yakın. gelceğin zaman haber ver. ayarlayalım görüşelim. eşleri de tanıştırız ayy ne güzel olur yaa. ya o faldaki seda ben değilim diyo aktuna da ben değilim diyo. sende ben değilim diyosun. eee kim o zaman ben miyim yani ??? :1::1::1: neyse bakalım bu hafta belli olur kimmiş o hamile . :34:
canım bence de aşılama tutma ihtimali düşük boşuna psikolojini bozma derim. yani gene de sen bilirsin.

AYŞE ARMAN NASIL HAMİLE KALDI?

Hürriyet yazarı Ayşe Arman nasıl
hamile kaldı dersiniz?.. İşte Arman'ın hamile kalabilmek için verdiği mücadele
19 Ağustos 2004 Perşembe 12:54

Kafana takma bak neler oluyor
Biyolojik saat mi?

Etraftan gizli bir baskı mı?

Nedir?

Anlaması ve anlatması hiç kolay değil ama bir sabah uyandım ki:

‘‘Aman Tanrım, ben bir kompleks sahibiyim!’’

Bir bu eksikti!

Çocuk kompleksi.

Bebek bebek!

Benim niye bir bebeğim yok?

Aşık olduğum bir adam var (nerede tahta vuracağım?), güzel bir ilişkim var (nerede tahta vuracağım?), iyi de neden bir bebeğim yok?

Artık zamanımın geldiğine mi inanıyorum, anne olmam gerektiğine mi, yoksa geç kalacağım korkusu mu? Yeryüzünde doğal sayılan bir şeyi kaçıracak mıyım duygusu mu? Kariyer da yaparım çocuk da sloganının 2. bölümünden eksik kalmak istemem ya, acaba o yüzden mi?

Resmen yavaş yavaş takıntı haline geliyor kafamda bu bebek meselesi.

Ben size bir şey söyleyeyim mi, kendin yaşamadığın her şey palavara. Bir sürü insan anlatıyor ya, yok bebeğin kokusu, yok annelik, yok bebek isteği ama başıma gelmeden dinlediklerimden bir şey çıkartabilmem mümkün değilmiş meğer.

Bu çocuk isteği kuvvetli bir şekilde bastırınca kavrıyorum durumu.

Daha önce de
hamile kalmışlığım var, ama o zaman ‘‘Zamanı değil’’ demişim, istememişim.

Şimdi istiyorum...

*

Da...

Bu iş zannedildiği kadar kolay olmuyor. Ya da benim zannettiğim kadar. Doktora ‘‘Benim ne yapmam lazım?’’ diyorum.

‘‘Biyolojik bir rahatsızlığınız yok. Denemeye devam edin’’ diyor.

Millet, bu işin ritüelleri olduğunu söylüyor.

Ne kaybederim ki?

Etraftan duyduklarımı uygulamaya başlıyorum.

Bacaklarımı duvara dayadığım ilk ay,
hamile kalacağımdan yüzden 100 eminim!

Böyle yaparlarmış olurmuş...

Olmuyor.

Gelde takma. Sinir oluyorum.

Ben arızalı mıyım?

Doktora soruyorum.

‘‘Hayır’’ diyor, ‘‘Denemeye devam edin.’’

‘‘Emriniz olur
doktor Bey.’’

Devam...

Da...

Tık yok.

Her ay aldığım predüktörün haddi hesabı da yok.

Artık iyice takıntı haline geliyor.

Yürek çarpıntısı haline geliyor.

Afaganlar basıyor:

Neden benim bebeğim olmuyor?

*

Henüz doğurmamışlar benim bu telaşımı hiçbir şekide anlamıyorlar.

Ya da anlıyorlar; benzer şeyler hissediyorlar, susuyorlar. Deniyorlar deniyorlar, gizliyorlar. Bu çocuk meselesi garip bir mesele, çiftler çocuk sahibi olmak için ne kadar uğraş verdiklerini nedense anlatmaktan hoşlanmıyorlar. Resmen yalan söylüyorlar.

Annem, ablam gibi bütün çocuk doğurmuş
kadınlar ise ‘‘Üzülme canım’’ diyorlar, ‘‘Artık her şeyin bir çaresi var.’’

Gözlerini benden kaçırarak ekliyorlar: ‘‘Tıbben.’’

İyice sinirimi bozuyorlar.

Bir de ‘‘Acaba denemekten ipin ucunu mu kaçırıyorsunuz?’’ diyenler çıkıyor.

Çok sevişirsen de olmazmış!

Beni tamamen delirtiyorlar.

Sonunda bir an geliyor ne yalan söyleyeyim usanıyorum, sevişmek dışında her şeyden vaz geçiyorum:

Doktora gitmekten, ona sorular sormaktan, aşılama yöntemini araştırmaktan, kendimi telaşa vermekten, sevgilime hayatı zehir etmekten...

Bu meseleyi rölantiye alıyorum. Rafa kaldırıyorum.

Artık başka bir yaza diyorum...

*

Ama ben iflah olmaz bir şeyim.

Dakika bir, gol bir!

Acilen kendime başka bir takıntı buluyorum.

Spor!

Bakın, o da çok önemli.

En az bebek kadar.

Hemen Hillside'a başlıyorum, Burçin Hoca'yla tanışıyorum.

Ona açık davranıyorum:

‘‘Benim hayalim fit olmanın ötesi. Ben sizin vücudunuzdan istiyorum!’’

Gülüyor.

‘‘Bir senede sizinkini de yaparız böyle. Ama tabii sürekli gelirseniz...’’ diyor. Gelmez olur muyum?

Madem
hamile kalamıyorum...

O zaman sıkı popolu, hafif kaslı, güzel vücutlu bir
kadın olurum.

Bunun için uğraşırım.

Allah sizi inandırsın sadece İstanbul'da değil Dubai'de de spor yapıyorum. LPG'ye gidiyorum.

Ben yavaş yavaş kilo da veriyorum, popoma pareyo bağlamadan ortalıkta salınacak hale geliyorum.

Kısa vadeli başka planlar da yapıyorum.

Ekim ayında bir Hindistan sonra bir Yemen...

Binbir Gece Masalları gibi seyahatler hayal ediyorum...

Ve ve ve..

Bacaklarımı duvara dayamaktan tamamen istifa ediyorum.

*

Bu kadar lafla kafanızı şişirdim, aslında söylemek istediğim bir cümle: Kafama takmaktan vazgeçtiğim anda
hamile kaldım!

HAMİŞ: Şimdi kara kara Burçin Hoca'ya şunu soruyorum. ‘‘Sizin vücudunuzdan vazgeçtim. Karnım dışımda diğer taraflarımın benim eski vücuduma benzeyebilmesi için ne yapmam lazım?’’

Ayşe Arman
hürriyet

AYŞE ARMAN NASIL HAMİLE KALDI?

Hürriyet yazarı Ayşe Arman nasıl
hamile kaldı dersiniz?.. İşte Arman'ın hamile kalabilmek için verdiği mücadele
19 Ağustos 2004 Perşembe 12:54

Kafana takma bak neler oluyor
Biyolojik saat mi?

Etraftan gizli bir baskı mı?

Nedir?

Anlaması ve anlatması hiç kolay değil ama bir sabah uyandım ki:

‘‘Aman Tanrım, ben bir kompleks sahibiyim!’’

Bir bu eksikti!

Çocuk kompleksi.

Bebek bebek!

Benim niye bir bebeğim yok?

Aşık olduğum bir adam var (nerede tahta vuracağım?), güzel bir ilişkim var (nerede tahta vuracağım?), iyi de neden bir bebeğim yok?

Artık zamanımın geldiğine mi inanıyorum, anne olmam gerektiğine mi, yoksa geç kalacağım korkusu mu? Yeryüzünde doğal sayılan bir şeyi kaçıracak mıyım duygusu mu? Kariyer da yaparım çocuk da sloganının 2. bölümünden eksik kalmak istemem ya, acaba o yüzden mi?

Resmen yavaş yavaş takıntı haline geliyor kafamda bu bebek meselesi.

Ben size bir şey söyleyeyim mi, kendin yaşamadığın her şey palavara. Bir sürü insan anlatıyor ya, yok bebeğin kokusu, yok annelik, yok bebek isteği ama başıma gelmeden dinlediklerimden bir şey çıkartabilmem mümkün değilmiş meğer.

Bu çocuk isteği kuvvetli bir şekilde bastırınca kavrıyorum durumu.

Daha önce de
hamile kalmışlığım var, ama o zaman ‘‘Zamanı değil’’ demişim, istememişim.

Şimdi istiyorum...

*

Da...

Bu iş zannedildiği kadar kolay olmuyor. Ya da benim zannettiğim kadar. Doktora ‘‘Benim ne yapmam lazım?’’ diyorum.

‘‘Biyolojik bir rahatsızlığınız yok. Denemeye devam edin’’ diyor.

Millet, bu işin ritüelleri olduğunu söylüyor.

Ne kaybederim ki?

Etraftan duyduklarımı uygulamaya başlıyorum.

Bacaklarımı duvara dayadığım ilk ay,
hamile kalacağımdan yüzden 100 eminim!

Böyle yaparlarmış olurmuş...

Olmuyor.

Gelde takma. Sinir oluyorum.

Ben arızalı mıyım?

Doktora soruyorum.

‘‘Hayır’’ diyor, ‘‘Denemeye devam edin.’’

‘‘Emriniz olur
doktor Bey.’’

Devam...

Da...

Tık yok.

Her ay aldığım predüktörün haddi hesabı da yok.

Artık iyice takıntı haline geliyor.

Yürek çarpıntısı haline geliyor.

Afaganlar basıyor:

*

Henüz doğurmamışlar benim bu telaşımı hiçbir şekide anlamıyorlar.

Ya da anlıyorlar; benzer şeyler hissediyorlar, susuyorlar. Deniyorlar deniyorlar, gizliyorlar. Bu çocuk meselesi garip bir mesele, çiftler çocuk sahibi olmak için ne kadar uğraş verdiklerini nedense anlatmaktan hoşlanmıyorlar. Resmen yalan söylüyorlar.

Annem, ablam gibi bütün çocuk doğurmuş
kadınlar ise ‘‘Üzülme canım’’ diyorlar, ‘‘Artık her şeyin bir çaresi var.’’

Gözlerini benden kaçırarak ekliyorlar: ‘‘Tıbben.’’

İyice sinirimi bozuyorlar.

Bir de ‘‘Acaba denemekten ipin ucunu mu kaçırıyorsunuz?’’ diyenler çıkıyor.

Çok sevişirsen de olmazmış!

Beni tamamen delirtiyorlar.

Sonunda bir an geliyor ne yalan söyleyeyim usanıyorum, sevişmek dışında her şeyden vaz geçiyorum:

Doktora gitmekten, ona sorular sormaktan, aşılama yöntemini araştırmaktan, kendimi telaşa vermekten, sevgilime hayatı zehir etmekten...

Bu meseleyi rölantiye alıyorum. Rafa kaldırıyorum.

Artık başka bir yaza diyorum...

*

Ama ben iflah olmaz bir şeyim.

Dakika bir, gol bir!

Acilen kendime başka bir takıntı buluyorum.

Spor!

Bakın, o da çok önemli.

En az bebek kadar.

Hemen Hillside'a başlıyorum, Burçin Hoca'yla tanışıyorum.

Ona açık davranıyorum:

‘‘Benim hayalim fit olmanın ötesi. Ben sizin vücudunuzdan istiyorum!’’

Gülüyor.

‘‘Bir senede sizinkini de yaparız böyle. Ama tabii sürekli gelirseniz...’’ diyor. Gelmez olur muyum?

Madem
hamile kalamıyorum...

O zaman sıkı popolu, hafif kaslı, güzel vücutlu bir
kadın olurum.

Bunun için uğraşırım.

Allah sizi inandırsın sadece İstanbul'da değil Dubai'de de spor yapıyorum. LPG'ye gidiyorum.

Ben yavaş yavaş kilo da veriyorum, popoma pareyo bağlamadan ortalıkta salınacak hale geliyorum.

Kısa vadeli başka planlar da yapıyorum.

Ekim ayında bir Hindistan sonra bir Yemen...

Binbir Gece Masalları gibi seyahatler hayal ediyorum...

Ve ve ve..

Bacaklarımı duvara dayamaktan tamamen istifa ediyorum.

*

Bu kadar lafla kafanızı şişirdim, aslında söylemek istediğim bir cümle: Kafama takmaktan vazgeçtiğim anda
hamile kaldım!

HAMİŞ: Şimdi kara kara Burçin Hoca'ya şunu soruyorum. ‘‘Sizin vücudunuzdan vazgeçtim. Karnım dışımda diğer taraflarımın benim eski vücuduma benzeyebilmesi için ne yapmam lazım?’’

Ayşe Arman
hürriyet

inanmiyoruuuuum cunku bende int bu haberi size yazmak icin girmistim sen yazmissin sen benden daha fazla yasayacaksin yada biz kardesiz:)

Hamarat hanımlar sizi aferim size bizde bugün eşimle gezdik alışveriş merkezine gittik içinde lunapark vardı ona gittik hatta korku tüneline girdik:-))) ama girmez olaydım tırstım birde dönen bişii vardı saçma sapan eşim binelim diye tutturdu yemin ederim kızlar düşecem diye tırstım da tırstım yani o faldaki artık ben asla olamam kızlar çünkü varsada o esnada düştü yani :-))))) benim doğum günüm geçti kızlar ben şubatta doğdum :-)))yani 29 a bastım 1.5 ay oldu:-))) aktunacım yakında olsaydın sana pasta getirirdik ne güzel kutlardık beraber inşallah bir zaman gelir yaparız belki de bebişinin doğum gününü yaparız kız hayırlısıyla hepberaber..
ayşe arman ın o yazısını okumuştum daha önce canım işte ünlü ünsüz tüm bayanlar aynı şeyleri yaşıyor gerçekten de insanı para bile kurtaramıyor aslında sonuçta yine rabbim veriyor inşallah rabbim bizlere de göstersin dün arkadaşımla konuştum aynı dönem evlenmiştik ama o 1.5 senedir istiyordu olmadı herşey normal çıkmıştı tesadüf 2.5 ay önce hamile olduğunu öğrendi hemde hiç beklemediği ayda oldu..dün konuştuk işte dr bebeğin doğum tarihini söylemiş evlilik yıldönümlerine denk geliyormuş ayarlasak olmaz diyor kız hakkatten rabbim büyük kızlar o günleri bizde görücez hayırlısıyla..
kız battaniye bitti mi resmini çekecektin unutma ona göre merak ediyorum..kız o taraflarda kar mı var...Allah yardım etsin ya burda da hava bozdu ama kar yok yani sadece soğuk var..kızlar benimde sancım var ama hala bişii yok ama yarın olucam hissediyorum..uçak kız neden bu ay olmazdı diyorsun hiç belli olmaz valla..ovulasyon testlerşne %100 güvenebilirmiyiz ki bilemiyorum tatlım..
masalcım herhalde mesaideydi bugün..aktunacım da yarın ki doğum günü hazırlıklarını yapıyor kız menüde ne var yarın :-)))
öptüm hepinizi kızlar görüşürüz seviyorum sizi unutmayın..

Back