• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yarım rahim

bende arı sütü bal polen karışımı diye bir kutu almıştım ama emin olamıyorum bende uçağın dediği gibi çünkü nete girmiştim o arı sütü denen şey aslında çok pahalı bir şeymiş gittigidiyor da satılıyordu mesela bal polen arı sütü karışım minnacık şişe 100 tl hakikiymiş ama bende aktucam gibi kutu almıştım aktardan almıştım ama aynıdır zaten tatlım aman olsun şifa olsun iç gitsin tatlım..placebo etkisi yapar bize de o lazım zaten :-))))

tatlım birde yücel karaman ın sayfasında okudun dimi kendi yapmıyor diye iki üç kişi yazmış ama birçok kişi onların dışında olumlu konuşmuş belki yoğun olduğu için olabilir hiç bilmiyorum ama sen rica etsen belki de yapar hiç bilmiyorum ki... aktunacım o micro dediğin yani dışarıdan embriyoyu büyütüp koyma işlemini şimdi uçak ın dediği gibi herkes yapıyor 5. gün koyuyorlar filan..aslında kızlar tutacağı varsa her yerde her şekilde tutabilir yada tutmayabilir bir de bu verilen hormon takviyeleri ilaçlar filan aslında rahimi güçlendiriyor tabi o yüzden bir süre sonra hamile kalma olasılığı artıyor kim demiş kızım 3. denemeden sonra şans azalıyor diye ben o kadar çok okudum ki tüp bebek yapacakken kendi kendine hamile kalan yada olmuyor diye bırakıp tedavileri kendiliğinden kalan..yemişim ben o doktorları..

ya canim coook buyuk klinikler reklamini iyi yapanlar bahcecide anatolia da bunlarda cok kalabalik ve dr birebir ilgilenmiyo her zaman ilgi ve alaka cok onemli....teeefonla her an ulasabilmelisin ki bizim durumumuz cok ozel

aktuna artik yeter doktorda randevu falan almaaa.....niye ic hasaliklari biraz dinlen..kendine gel canim o sperm buyutmeyi hepsi yapiyo artik...benimde oyleydi .yucel beyin ilaclar dahil 6000 tl ama ben vaz gectimbcunku toplamada trasferde cok onemli baska dr a yaptiriyorsa benim icin olumsuz bi kriter ve yogunluk cokmus zatn o sartlarda tek bekledigin ilgi...ben eski dr ma o yuzden cok seviyodum ama rahmimi anlamamis bile ne dersin simdi bu duruma...
cnmcım sol tarafım çok ağrıyor arka taraf ama cigerin bulunduğu yer hemde sürekli ağrıyor....eşim ısrar etti randevu al git diye şu bebek olayına kafayı bozduğumdan beri çok yıprandım bide dış gebelikte beebği düşürmek için kemotrepi iğnesi vurdurlar hemde 2 doz bilirsiniz çok ağır iğneler bu kadar çok ağrı olunca korktum acıkcası..bide mütiş derecede iştahsızım :( şuan saat tam 12 ve ben hala kahvaltı bile yapmadım içim almıyor ağzıma hiç bişey süresim yok midem kalkıyor resmen.....cnmcım yücel beye gelecek olursak benim bildiğim özellikle belirtirsen tüp teavi boyunca yücel beyle görüşmek istiyorum diye fiyat artıyormuş ama yücel bey ilgileniyormuş herşeyle yani diğer drların ücreti 150 yücel beyin 250 ..ve yanında çalışan drlarında hepsi alanında uzman drlarmış ilk denemede tutsunda varsın diğer dr baksın kişiye özel tedavi uyguluyorlarmış..geçen gazetede okudum tüp bebek yaptırırken merkezlerin dolu olması daha avantaşlıdır yazmışlar sakin yerlerden kaçının diyorlarr.aman cnm ne bileyim ya biz en iyi denilen yere gidelimde tutmazsa bile bide üzerine pişmanlık yaşamayız en azından ....senin drda tüp bebek olayında en iilerindendi değilmi işte insan nasıl anlamaz diye sinirleniyor ya valla cnm Rabbim bizleri iyi insanlarla karşılaştırsın millet devlette yapar ilk demede tutar biz en iyilrine gideriz halimizden anlamazlar ..yücel bey 5-6 tane başarısız tüp bebek denemesi olan çiftlerde bile ilk denemede tutturuyormuş...

ya zaten istanbul benim icin cok ters zaten diger tup bebek denememde de yumurta takibini bulundugum ilcedeki dr yaptirdim drlar telde birbirine soyledi yumurta olculerini falan..ya bu tarz drlar bazen transfere ve yumurta toplamayyda girmiyomus iste buna hic gelemem....nerde bu hastane acaba hangi semtte...sanada cok gecmis olsun canim oyleyse git tabi dr..

aktunammm öncelikle dün seni çok merak ettim. işten dolayı girememişsin iyi madem içim rahatladı o zaman. tek işten güçten girememezlik olsun başka bişi olmasın. ayrıca böbreğim ağrıyo demişsin. belki üşütmeden olmuştur yada kum filan da olabilir. ben daha önce birkaç kez hem taş hemde kum düşürdüm valla çok dayanılmaz bir sancısı var. ama senin öyle olsa hiç duramazdın ağrıdan. neyse madem bi git baktır için rahatlasın .
kızlar ayrıca millet 7-8 kere tüp bebek yaptırıyo. tutana kadar yaptıran insan var. üçüncü den sonra tutmuyo olsa deli mi bu insanlar demi ama ??? ya ayrıca sanki 3 tane yaptırdık da tutmadı mı da 4-5-6.cı yı düşünüyoz. bi durun bakalım belki tutcak hemen . ayrıca ben evlatlık konusuna pek sıcak bakamıyorum. ne bileyim ya herşeyi deneyip de Allah vermedi mi gidip evlatlık almak ters geliyo bana. tamam gider ilgilenirsin ihtiyaçlarını karşılarsın ama bu benim çocuğum deyip millete öyle tanıtmak ters geliyor bana. tabi herkesin fikrine saygım var. bu sadece benim fikrim. ayrıca bu evlatlık fikirleri için daha çooook erken. bi durun bakalım biz herşeyi bi deneyelim. umudumuzu kesmeyelim Allahım bize de bebiş vercek inşallaaahhh.
sedoşummm kız bugün erken kalktım fakat hemen ev işlerine giriştim. yoksa pc başına oturunca kalkamıyorum :) dün akşam arkadaşlarla okey oynadık.erkeklere karşı kızlar oynadık :D veeee tabiki gene biz kazandık . çok iyi geldi yaa stres attık. :)
bu arada dedemin köyde arı kovanı var. ve geçen sene bütün arılar ölmüş sadece 1 kovan arı kalmış. onlarda 1 kovan bal yapmış. yüzde yüz doğal bal.hiç bir katkı yok. geçen köye gittiğimizde dedem bana verdi o balı. inan ki 1 kaşık bile yesen çok fark ediyor. keşke çok olsa idi sizlere de gönderirdim.

oo masalcım hamaratsın bakıyorum doğru diyorsun pc insanı esir alıyo valla billa eskiden ne yapıyormuşuz değil mi bu cep telefonları pc olmadan önce ama pc nin tek hayrı bana sizleri tanımam oldu gerçektende:-)) ooo okey partisi mi verdiniz kız ne güzel insan stres atar valla bizim öyle eşli gidip geldiğimiz hiç arkadaşımız yok olsaydı zevkli olurdu beraber olsaydık eşlerimizde anlaşırlardı birbirleriyle ne güzel olurdu kızlar yaa okey tavla turnuvaları bilem düzenlerdik :-)) kız masal çok şanslısın valla billa ne kadar organik besleniyorsun bu gidişle sen tek seferde beşiz çıkartıcan kızım biz burda ancak bulduğumuz hormonlu gıdalarla idare ediyoruz beslendik diye garibanca seviniyoruz valla..teşekkür ederiz bacım ya düşünmen yeter sen ye doya doya inşallah şifa olsun arkadaşımaaaa... ama o değilde bak arılar ölmüş einstein mıydı arılar ölünce kıyamet yaklaşır demişti aslında arıların ölmesi artımış son zamanlarda hep diyorlar rabbim korusun bizleri bari bir bebişimiz olmadan kıyamet kopmasın :-)))
ya rabbim kimseyi o duruma düşürmesin kız biz de evlatlık alınmak için bekleyen çocuklar olabilirdik aslında yani insan kendi çocuğu gibi sevemez ki..bir de dediğingibi elalem birde onu konuşur çocuktan gizlenmez zaten de böyle dillenmesi insanın canını sıkar ya bambaşka bir yere gidicen çevreden uzak ama akrabaları ne etcen işte amannnn kızlar ya daha durun neler konuşuyoruz cadılar herşeyden önce daha genciz eğer 40 yaşına gelirsem ve de olmazsa bunu düşünürüm ama daha öncesi asla düşünemiyorum..biz daha genciz kızlar ciddi manada da bir sorun yok gebeliğe engel olabilecek olan bizim durumumuzda olup hamile kalan doğuran çok hemde..stres yok pozitif olalım olacak elbet bizim de mucizelerimizz...
aktunacım evet ya kum-taş filan olmasın böbrekte ama git baktır dediğin gibi o ilaçlar çok ağır ilaçlar ve sen zayıfsın da belki üşütmüşte olabilirsin ciğerlerini böbreklerini filan birde stres yaptık bu 2-3 ay hep stresli geçirdik hep aynı dönemlerde stres yaşadık kolay değil bağışıklık sistemimiz çöküyor aslında farkında olmadan sen yinede birşeyler ye tatlım bu saate kadar durulur mu..
uçakcım hangi merkez brüksel tüp bebek mi onu soruyorsan astoria alışveriş merkezine çok yakın biz metrobüsle gitmiştik zincirlikuyu da indik ordan 5-10 dakika yürüdük bulduk yani zor bir yerde değil merkezi bir yerde... ben gittiğimde öyle çok kalabalık yoktu 3-4 aile bekliyordu ama başka dr a da giren oldu.. kızım geçen ağabimler bahceciii de 70 kişi bekliyordu dedi..ya aslında ne paralar kırılıyor düşünsenize..bencede bilindik bir tüp bebek merkezine yaptırmak daha iyi diye düşünüyorum sırf ucuz diye gitmemek lazım ama çok pahalı vardır bunda bir hikmet die de atlamamak lazım tabii önemli olan memnun kalmak aslında mutltka yücel bey in de oluyordur tutmayan 2.3 olabilir sonuçta herkese göre değişiyor ya bu iş kızlar..rabbim inşallah doğal yoldan bize nasip etsin tüp bebeğe gerek kalmasın yaza kadar inşallah hepimiz güleriz seviniriz...

oo masalcım hamaratsın bakıyorum doğru diyorsun pc insanı esir alıyo valla billa eskiden ne yapıyormuşuz değil mi bu cep telefonları pc olmadan önce ama pc nin tek hayrı bana sizleri tanımam oldu gerçektende:-)) ooo okey partisi mi verdiniz kız ne güzel insan stres atar valla bizim öyle eşli gidip geldiğimiz hiç arkadaşımız yok olsaydı zevkli olurdu beraber olsaydık eşlerimizde anlaşırlardı birbirleriyle ne güzel olurdu kızlar yaa okey tavla turnuvaları bilem düzenlerdik :-)) kız masal çok şanslısın valla billa ne kadar organik besleniyorsun bu gidişle sen tek seferde beşiz çıkartıcan kızım biz burda ancak bulduğumuz hormonlu gıdalarla idare ediyoruz beslendik diye garibanca seviniyoruz valla..teşekkür ederiz bacım ya düşünmen yeter sen ye doya doya inşallah şifa olsun arkadaşımaaaa... ama o değilde bak arılar ölmüş einstein mıydı arılar ölünce kıyamet yaklaşır demişti aslında arıların ölmesi artımış son zamanlarda hep diyorlar rabbim korusun bizleri bari bir bebişimiz olmadan kıyamet kopmasın :-)))
ya rabbim kimseyi o duruma düşürmesin kız biz de evlatlık alınmak için bekleyen çocuklar olabilirdik aslında yani insan kendi çocuğu gibi sevemez ki..bir de dediğingibi elalem birde onu konuşur çocuktan gizlenmez zaten de böyle dillenmesi insanın canını sıkar ya bambaşka bir yere gidicen çevreden uzak ama akrabaları ne etcen işte amannnn kızlar ya daha durun neler konuşuyoruz cadılar herşeyden önce daha genciz eğer 40 yaşına gelirsem ve de olmazsa bunu düşünürüm ama daha öncesi asla düşünemiyorum..biz daha genciz kızlar ciddi manada da bir sorun yok gebeliğe engel olabilecek olan bizim durumumuzda olup hamile kalan doğuran çok hemde..stres yok pozitif olalım olacak elbet bizim de mucizelerimizz...
aktunacım evet ya kum-taş filan olmasın böbrekte ama git baktır dediğin gibi o ilaçlar çok ağır ilaçlar ve sen zayıfsın da belki üşütmüşte olabilirsin ciğerlerini böbreklerini filan birde stres yaptık bu 2-3 ay hep stresli geçirdik hep aynı dönemlerde stres yaşadık kolay değil bağışıklık sistemimiz çöküyor aslında farkında olmadan sen yinede birşeyler ye tatlım bu saate kadar durulur mu..
uçakcım hangi merkez brüksel tüp bebek mi onu soruyorsan astoria alışveriş merkezine çok yakın biz metrobüsle gitmiştik zincirlikuyu da indik ordan 5-10 dakika yürüdük bulduk yani zor bir yerde değil merkezi bir yerde... ben gittiğimde öyle çok kalabalık yoktu 3-4 aile bekliyordu ama başka dr a da giren oldu.. kızım geçen ağabimler bahceciii de 70 kişi bekliyordu dedi..ya aslında ne paralar kırılıyor düşünsenize..bencede bilindik bir tüp bebek merkezine yaptırmak daha iyi diye düşünüyorum sırf ucuz diye gitmemek lazım ama çok pahalı vardır bunda bir hikmet die de atlamamak lazım tabii önemli olan memnun kalmak aslında mutltka yücel bey in de oluyordur tutmayan 2.3 olabilir sonuçta herkese göre değişiyor ya bu iş kızlar..rabbim inşallah doğal yoldan bize nasip etsin tüp bebeğe gerek kalmasın yaza kadar inşallah hepimiz güleriz seviniriz...

sedoşummm canım valla organik beslenme konusunda çoook şanslıyım fakat daha bi faydasını göremedik. bakalım ne zaman fayda edecek bu organik ürünler:1: ama 5 iz sığmaz ya benim rahime. 1 tanecik sığdırırsam ona bile şüküüürrr dicem :9:
bizim eşli görüştüğümüz arkadaşlarımız var hepsi de bizim zamanlarda evlenenler. valla çok iyi oluyor. beraber sinemaya ,pikniğe, bi yerlere gidiyoruz. bazen ev gezmeleri yapıyoruz. hepsi de kafa dengi insanlar. allah biliyo daha bir kez bile çocuk sormadılar. kırılıp darılırız diye. canım bir de bu okey i face üzerinden hep beraber oynayabiliriz kızlar. bir de mynet den de oynayabiliriz. bazen arkadaşlarla aynı anda netten oynuyoruz. hepimiz aynı masaya geçiyoruz net üzerinden bi yandan ordan sohbet edip bir yandan da oynanıyor. yapalım onu bir gün tamam mı?? zaten 4 kişiyiz tam okeylik takım hazır yani :34: faceden girip oynayalım okkkk ???? :34: çok zevkli de oluyor. napalım yan yana gelemiyorsan netten oynarız.

kizlar acibademdenki dr a yazdim wats up dan cunku benden sadece suphe eden o oldu muayene bile etmeden hem tesekkur ettim hemde asilama ollur mu diye yazdim cevabi..

. Çok moral bozacak bir durum diil. Su anda seninle aynı durumda olup ikiz gebelik doğum için gün saydığımız bir hastam var. Aşılama ile gebe kalamazsin değil ama tüp bebek daha mantıklı kalır. Görüşürüz yine. Selamlar. Sevgiler

ya bu adama cok guveniyorum zaten de baya unu var. internettede yuzyuzede cok iyiydi guler yuzlu rahat..hem bursa aileme yakin ist da ankara gibi olucak otel odalarinda surunucem esimede izin vermezler..yada bariz aciklicaz tup bebek yaptiritoz izin verin diye...bursa olursa babam getirip goturur ignelerimi yaparlar..esime 1 gun ihtiyac var...offf bakalim daha yaza kadar ne fikirler degisecek

okey olayida iyiy mis dortluyelimmmmm...aaa organiklik konusunda ustume tanimam kizim ne geldiyese dogal olmak takintisindan geliyo basima...yagadan yumurtaya yogurttan peynire zeytine bala ekmege hep dogal alirim mevsimsiz meyve sebze yemem haftalik menum bellidir baklagil sebze kirmizi et beyaz et balik hepsi olur 1 haftalik yemek menumde. ...badem ceviz hergun yeriz kocisimle ayrica bbana son hittigim doktor elevit verdi esimede profortile devam et dedi mutlakaaaa sizde alin ben her gun 3 incir yerim mutlaka sabahlarida koy yumurtasi her hafta balik bana dr tavsiye etmisti...

tatlım bana sorarsan dr cevap vermiş hemde memnun kalmışın bence ona git hem ben çok duyuyorum bursa acıbadem i..senin dediğin hani tüp bebek yaptırdığn dr o değildi değil mi hani diyorsun ya anlmadı beni diye tüp bebek yapmasına rağmen..benim hatırladığım bursa acıbadem değildi bence o dr a gitme zaten madem anlamaış bak benim gittiğim ilk seferde perdeyi görmedi diye benim o adama güvenim sarsıldı bana da sağı solu karıştırdı usg den bakarken ben dedim arkadaş bu adam daha sağı solu karıştırıyor..bak seni en azından daha birşey yokken tahmin etmiş bence hem de cepten bile cevap veriyor bence ilgili sen bursa ya git arkadaşım..hem istanbul uzak diyorsun burda zorlanacağına ailene yakınmış hem onların da desteği olur hem birde şöyle birşey var tatlım biliyorsun transferden sonra yatıp dinlenmek gerekiyor ailenin yanında yatarsın hem iş miş yapmamak lazım hele de yarım rahimde daha dikkat etmek lazım..
aferim kızlar organik beslenin bize de köyden pekmez kayısı ceviz salça geliyor eşimin annesi yapıyor gönderiyor haftada 1 balık yeriz fakat zamansız sebze meyve tükettiğimiz oluyor açıkcası bir de istanbul da zamnında satılan şeylerin bile sağlıklı olduğunu düşünümyorum sizlerin yaşadığı yerlerde bu daha uygun oluyor bizde organik diye satılan şeyler hem kazık oluyor hemde onlar bile organik değil bence..siz daha şanslısınız yani o yüzden... tatlım bize de muhtemelen bişiiler vericek dr ameliyat sonrası bakalım ne olacak zaten ameliyattan sonra 6 hafta hormon tedavisi görecekmişim ben..
masalcım valla güzel fikir bir gün hepimizin müsait olduğu bir zaman okey oynayalım valla zevkli olur ya bu ara aktuna yoğun sanırsam ona da uyduğu bir an yaparız valla bende mutlu olurum ne güzel bak arkadaşların sormamış hiç ya sorabilir de bir kere ama bööle ısrarlıca soranlar yok mu deli oluyorum bizim bir tanıdık var uyuz ediyor beni anlatmıştım daha önce sırf sorabilmek için arıyor 'aaaa daha bişii yokmu dün gece seni rüyamda gördüm beşik vardı ama boştu hamilemisin diye ariim dedim' boğasım geliyor sırf dedikodu için yapıyor..Allah bildiği gibi yapsın inşallah kendi dertten kurtulamıyor oturup dua edeceğine bana bize sarmış salak..

ssalakkkk insan dolu salla onunda vardir bi ki..yarasiii. ..ben orda yaptirmamistim daha once ankarada olmustu suan sahin hoca agir basiyoooo kismet

tatlım bana sorarsan dr cevap vermiş hemde memnun kalmışın bence ona git hem ben çok duyuyorum bursa acıbadem i..senin dediğin hani tüp bebek yaptırdığn dr o değildi değil mi hani diyorsun ya anlmadı beni diye tüp bebek yapmasına rağmen..benim hatırladığım bursa acıbadem değildi bence o dr a gitme zaten madem anlamaış bak benim gittiğim ilk seferde perdeyi görmedi diye benim o adama güvenim sarsıldı bana da sağı solu karıştırdı usg den bakarken ben dedim arkadaş bu adam daha sağı solu karıştırıyor..bak seni en azından daha birşey yokken tahmin etmiş bence hem de cepten bile cevap veriyor bence ilgili sen bursa ya git arkadaşım..hem istanbul uzak diyorsun burda zorlanacağına ailene yakınmış hem onların da desteği olur hem birde şöyle birşey var tatlım biliyorsun transferden sonra yatıp dinlenmek gerekiyor ailenin yanında yatarsın hem iş miş yapmamak lazım hele de yarım rahimde daha dikkat etmek lazım..
aferim kızlar organik beslenin bize de köyden pekmez kayısı ceviz salça geliyor eşimin annesi yapıyor gönderiyor haftada 1 balık yeriz fakat zamansız sebze meyve tükettiğimiz oluyor açıkcası bir de istanbul da zamnında satılan şeylerin bile sağlıklı olduğunu düşünümyorum sizlerin yaşadığı yerlerde bu daha uygun oluyor bizde organik diye satılan şeyler hem kazık oluyor hemde onlar bile organik değil bence..siz daha şanslısınız yani o yüzden... tatlım bize de muhtemelen bişiiler vericek dr ameliyat sonrası bakalım ne olacak zaten ameliyattan sonra 6 hafta hormon tedavisi görecekmişim ben..
masalcım valla güzel fikir bir gün hepimizin müsait olduğu bir zaman okey oynayalım valla zevkli olur ya bu ara aktuna yoğun sanırsam ona da uyduğu bir an yaparız valla bende mutlu olurum ne güzel bak arkadaşların sormamış hiç ya sorabilir de bir kere ama bööle ısrarlıca soranlar yok mu deli oluyorum bizim bir tanıdık var uyuz ediyor beni anlatmıştım daha önce sırf sorabilmek için arıyor 'aaaa daha bişii yokmu dün gece seni rüyamda gördüm beşik vardı ama boştu hamilemisin diye ariim dedim' boğasım geliyor sırf dedikodu için yapıyor..Allah bildiği gibi yapsın inşallah kendi dertten kurtulamıyor oturup dua edeceğine bana bize sarmış salak..

sedacım organik ürünleri bulmak zor evet. her yerde satılana da insan güvenemiyor ki .birde fiyatı maşaallaah altın değerinde.ama napcan işte bazen yeniyo hazır ürünler . içtiğimiz su bile nerden dolduruluyor insan ona bile emin olamıyor ki. eve para ile su alıyoruz ama damacana sağlıksız diyolar. amaaan valla ne tarafından tutsan elinde kalan bir konu bu.
okey işini de aktunam ın müsait olduğu hepimizin müsait olduğu bir gün yapalım .
ya bu etraftan bebek soranlara da çok fena gıcıkkkk oluyorum. eskiden istemiyorum derdim. sonra nasip demeye başladım. şimdilerde baktım gördüm olmuyo. ''olunca söylerim'' deyip tersliyorum. hatta öğrendiğim gün cami den hoparlör ile duyurtacağım ki herkesin merakı gitsin diyorum. ağızlarını açamıyorlar öyle deyince :) belki arkamdan konuşuyorlardır olmuyo çocuğu filan diye ama yüzüme karşı bişey soramıyorlar iyi oluyor. ama ''olunca söylerim'' lafı çok etkili oluyor . sizde böyle yapın derim. :D
ama soran insanlar hep kendi derdi olan insanlar. kendi dertlerini bırakıp milletin derdi ile eğlenmeyi seçiyorlar akılları sıra. ne diyim Allah onlara bin beterini versin arkamdan seviniyorlarsa.

aynen kızlar Allah öylelerini bildiği gibi yapsın valla ben kendi çocuğum bile olsa kimseye soramam ya varmı bişii neden yok hadi bir kere belki sorarsın birine ama oturup her gördüğün yerde de sorulmaz ya nsl insan bunlar bende nasip kısmet diyorum bazılarına daha düşünmüyoruz diyorum yalan da söylemek zor geliyor insana ama adamlar bu cevaplara rağmen birde ısrarlıca daha başka sorular sormuyorlarmı uyuz oluyorum..dediğiniz gibi kendi dertleri bitmiş başkalarının işlerine burunlarını sokuyorlar yazık acıyorum böylelerine..ama caminin hopörlerinden duyurmak iyi fikir kız valla Allah canını almasın sen bööyle deyince kemal sunal ın kibar feyzo geldi aklıma :-))) caminin minaresine çıkmıştı ya :-)))))))))))
valla öyle o damacana sulardan bende tırsıyorum sırmanın alıyoruz damacana şimdi o damacadan içmeyin diyorlar diye birde 2.5 litrelik hamidiye su alıyoyoruz bunu direkt içmeye kullanıyoruz hani tek kullanımlık diye daha sterildir diye düşünüyoruz ama sonuçta o da plastik..damacadan aldığımızı da yemeğe çaya filan kullanıyoruz işte..bir damacana su 7 milyon onunda ne olduğu belli değil ya..
uçakcım bence de ondan memnunsun ona git sonuçta dr dan alınan elektrik çok önemli bir de dr a güvenmek.. öteki dr u seviyorum diyorsun ama dediğin gibi tüp bebek yapmış hiç mi görmedi öteki dr bak usg den gördü mr bile istemedi sonuçta demek bu görünen bişii yada bir şüphe bile duysa söyleseydi..bencede sen bursa acıbadem e git tatlım ya da istanbul a gel..

ssalakkkk insan dolu salla onunda vardir bi ki..yarasiii. ..ben orda yaptirmamistim daha once ankarada olmustu suan sahin hoca agir basiyoooo kismet
cnmcım ailene yakın olması çok çok artı moral olarakta süper olur.içinede siniyorsa sorun yok demektir.ilgilide bir dr hemen cvp verdiğine göre ....yaza kadar dene bakarsın hiç gerek kalmaz ...tatlım daha öncede aktardan almıştım arı sütü polen bal karışımını üzerinde hekimce yazıyordu aynı marka markete gelmiş ufak bir kutuda 290 gr aslına bakarsan organik olduğuna tabikide inanmıyorum ama ist bunları bulabilmek bile öyle zorki..netten araştırdım biraz kilo yapsa ona bile razıyım...şu iştahsızlık yüzünden beslenme düzenim yok gibi birşey hamsiden başka balık yiyemiyorum ben alarji yapıyor yani şöyleki yediğim zaman yüzümde koca koca kaparcıklar çıkıyor..bende ton balığı yiyiyorum...yeşillikle aram iidir roka gobek kırmızı lahana havuç dörtlüsünden yapılan mevsim salatasına bayılıyorum tabi bol limonlu olacak bu yüzden kilo almıyorsun diyorlar ama ben salatayı yerken yanında neredeyse 1 ekmek yerim :)) geceleri yatmadan önce mutlaka 1 bardak sütümü içer öle yatarım ...başkası olsa fil gibi olmuştu ben de bir halta yaramıyor kazanlada içsem banamısın demiyor...anwey in bitkisel dstek ürünnlerini duydunuzmu hiç çok işe yaradığı söyleniyor.teyzem kullanıyor şuan çok artısını gördüm dinç hisediyorum felan dedi kocişler içinde haraketli sayısını arttıran ürünler var fiyatlar çok ucuk ama işe yarıyor diyorlar.işte güvenemiyor insan kaş yapalım derken gözdende olmayalım...

aynen kızlar Allah öylelerini bildiği gibi yapsın valla ben kendi çocuğum bile olsa kimseye soramam ya varmı bişii neden yok hadi bir kere belki sorarsın birine ama oturup her gördüğün yerde de sorulmaz ya nsl insan bunlar bende nasip kısmet diyorum bazılarına daha düşünmüyoruz diyorum yalan da söylemek zor geliyor insana ama adamlar bu cevaplara rağmen birde ısrarlıca daha başka sorular sormuyorlarmı uyuz oluyorum..dediğiniz gibi kendi dertleri bitmiş başkalarının işlerine burunlarını sokuyorlar yazık acıyorum böylelerine..ama caminin hopörlerinden duyurmak iyi fikir kız valla Allah canını almasın sen bööyle deyince kemal sunal ın kibar feyzo geldi aklıma :-))) caminin minaresine çıkmıştı ya :-)))))))))))
valla öyle o damacana sulardan bende tırsıyorum sırmanın alıyoruz damacana şimdi o damacadan içmeyin diyorlar diye birde 2.5 litrelik hamidiye su alıyoyoruz bunu direkt içmeye kullanıyoruz hani tek kullanımlık diye daha sterildir diye düşünüyoruz ama sonuçta o da plastik..damacadan aldığımızı da yemeğe çaya filan kullanıyoruz işte..bir damacana su 7 milyon onunda ne olduğu belli değil ya..
uçakcım bence de ondan memnunsun ona git sonuçta dr dan alınan elektrik çok önemli bir de dr a güvenmek.. öteki dr u seviyorum diyorsun ama dediğin gibi tüp bebek yapmış hiç mi görmedi öteki dr bak usg den gördü mr bile istemedi sonuçta demek bu görünen bişii yada bir şüphe bile duysa söyleseydi..bencede sen bursa acıbadem e git tatlım ya da istanbul a gel..

Tatlım ne yapayım bazı insanlara ne dersen yüz kesmiyo. yok ne kadar korundun , yok sen mi korundun eşin mi , ne zamandır uğraşıyonuz çocuk için , eee ama bak kısmet demekle olmaz , yeter artık paranız herşeyiniz var çocuk yapın sonra olmaz çok ararsınız, yaşın geçiyo daha ikinciyi yapcak olursun , çocuk olunca çalışcan mı , yok çalışma kendin bak büyüt, bak bilmem kim korundu sonra olmayıverdi çok aradılar sonra dr dr gezdiler gibisinden bi dolu yorum ve soru olunca bende her türlü tersliyorum. köydekilere cami den duyurtcam diyorum. şehirdekilere olunca söylerim le devam ediyorum. ya sanki benim çocuğum olmuş olmamış bu devlet meselesi olmuş da benim haberim mi yok bilmem ki . kayınvalidem de birkaç insan içinde eşimle bana bir iki laf sokcak oldu. milletin torunu var benim yok yapmıyosunuz siz gibisine bişey dedi. eşimde sağolsun öyle güzeeeelll bir bozdu ki kadının gözleri doldu. ya bi de insan içinde soruyo deli midir nedir. eşimde tabi çok sinir oldu. çok merak ediyosan kimse yokken sor dimi ama. ama tabi sorsa bile söylemeyiz rahim durumumu. söylesem sanki derdime derman mı oluvercek? anca kızınca bana laf sokmak için koz olarak kullanır. gelin yüzünden olmuyo falan der bi gün. hiç belli olmaz yani . dünya hali bu. tamam şimdi iyiyiz ama bür gün kötü olmayacağımız ne malum ??? o yüzden eşim ve kendi ailem dışında kimse bilmiyor.

aynen canım benim de öyle bende söylemedim eşimin ailesine de ayrıca gerek de yok zaten çok kalabalık eşimin tarafı o yüzden özellikle kaçınıyorum birşeyin duyulmasından çünkü kalabalık olunca herkes birbiri hakkında konuşabiliyor..geçenlerde dediğin gibi kalabalık bir ortamda ama sadece bayanlar vardı işte eşimin annesi o kalabalığın içinde bana dedi ki (bir akrabanın çocuğu oldu yeni ona gitmişler)'geçen seni sordu olmuyorsa tüp bebek yapsınlar dedi' dedi..birden kafamdan aşağı sular indi..ya sanane kardeşim birden şok geçirdim zaten bir yandan eşimin teyzesi 'aaa yapsana geç kaldın sen valla...' bilmem ne habire konuşup duryordu o gün tam onların yanında tutup bağıra bağıra bunu söylediler eve nsl geldim bilmiyorum bozuntuya vermem yanlarında saygılıyımdır ama eve geldim eşime dedim böyle oldu ağla ağla zaten deli oldum..eşim de yazık üzüldü 'hemen yarın gidip tüp bebek yapalım yeterki üzülme sen ne takıyorsun onlara boşver öyle birşey dediklerinde eşim istemiyor de bana at topu' diyor.. bazen insan çok çaresiz oluyor işte ne bileyim rabbim bizi kimsenin diline dolamasın ya kimsenin dedikodu malzemesi olmayalım herkes utansın da patır patır çıkaralım o zaman rahatlasınlar..

aynen canım benim de öyle bende söylemedim eşimin ailesine de ayrıca gerek de yok zaten çok kalabalık eşimin tarafı o yüzden özellikle kaçınıyorum birşeyin duyulmasından çünkü kalabalık olunca herkes birbiri hakkında konuşabiliyor..geçenlerde dediğin gibi kalabalık bir ortamda ama sadece bayanlar vardı işte eşimin annesi o kalabalığın içinde bana dedi ki (bir akrabanın çocuğu oldu yeni ona gitmişler)'geçen seni sordu olmuyorsa tüp bebek yapsınlar dedi' dedi..birden kafamdan aşağı sular indi..ya sanane kardeşim birden şok geçirdim zaten bir yandan eşimin teyzesi 'aaa yapsana geç kaldın sen valla...' bilmem ne habire konuşup duryordu o gün tam onların yanında tutup bağıra bağıra bunu söylediler eve nsl geldim bilmiyorum bozuntuya vermem yanlarında saygılıyımdır ama eve geldim eşime dedim böyle oldu ağla ağla zaten deli oldum..eşim de yazık üzüldü 'hemen yarın gidip tüp bebek yapalım yeterki üzülme sen ne takıyorsun onlara boşver öyle birşey dediklerinde eşim istemiyor de bana at topu' diyor.. bazen insan çok çaresiz oluyor işte ne bileyim rabbim bizi kimsenin diline dolamasın ya kimsenin dedikodu malzemesi olmayalım herkes utansın da patır patır çıkaralım o zaman rahatlasınlar..

canım bu insanların soruları bitmeeezzz. genç kız olursun ne zaman evliyosun , yok evde kalcan evde kaldın deerler. sözlenirsin nişan ne zaman, nişan yaparsın düğün ne zaman . düğün olur 1 ay sonra hamile misin soruları. birinciyi doğursan ikinciyi ne zaman yapcan derler , ikinciyi doğursab üçüncüyü yapcan mı derler. çocuğun erkek olsa sünnet ne zaman. kız olsa ne zaman evlendircen...... oooffff bu sorular ölene kadar bitmezzz. ölsek gene konuşurlar mirası kime kaldı falandı filandı :1:
şeytan diyo git tanıdık kimsenin olmadığı bi yere yerleş rahatla :)

sedacım organik ürünleri bulmak zor evet. her yerde satılana da insan güvenemiyor ki .birde fiyatı maşaallaah altın değerinde.ama napcan işte bazen yeniyo hazır ürünler . içtiğimiz su bile nerden dolduruluyor insan ona bile emin olamıyor ki. eve para ile su alıyoruz ama damacana sağlıksız diyolar. amaaan valla ne tarafından tutsan elinde kalan bir konu bu.
okey işini de aktunam ın müsait olduğu hepimizin müsait olduğu bir gün yapalım .
ya bu etraftan bebek soranlara da çok fena gıcıkkkk oluyorum. eskiden istemiyorum derdim. sonra nasip demeye başladım. şimdilerde baktım gördüm olmuyo. ''olunca söylerim'' deyip tersliyorum. hatta öğrendiğim gün cami den hoparlör ile duyurtacağım ki herkesin merakı gitsin diyorum. ağızlarını açamıyorlar öyle deyince :) belki arkamdan konuşuyorlardır olmuyo çocuğu filan diye ama yüzüme karşı bişey soramıyorlar iyi oluyor. ama ''olunca söylerim'' lafı çok etkili oluyor . sizde böyle yapın derim. :D
ama soran insanlar hep kendi derdi olan insanlar. kendi dertlerini bırakıp milletin derdi ile eğlenmeyi seçiyorlar akılları sıra. ne diyim Allah onlara bin beterini versin arkamdan seviniyorlarsa.
organik ürünler konusunda çok haklısınız kızlar heleki istda yaşayıpta bunu başarabilmek neredeyse imkansız...okey fikri çok hoş hiç fena olmaz yalnız akşam eve gittiğimde olursa sevinirim ama akşamda sizin kocişler oluyor değilmi neyse valla ben bilmem bi akşam ekersiniz artık onları:)))şu çocuk olayını soranlar varya bana kalırsa geneli fesat insanlardan oluşuyor.. onlarda farkında ya bir sorun olduğunu illaki duyacaklarki malzeme çıksın..eşimin bi akrabası var çok gıcık bir kadın aynı dönemde evlendik onunda çocuğu yok eşinle sorunları felan var diyor ki bizene kendi halini durumunu görmez geçenlerde yolda karşılaştık bir sorunmu var hala çocuk yok olmuyormu yoksa felan demesinmi .siz bizden 1 ay önce evlendiniz hele bir siz yapın sıra bize gelir dedim :))) annemde yanımda beni dürtüklüyor ama hak etti yani ..millet kendi derini unutmuş sağa sola salça oluyorlar gıcııık oluyorum yaaa..sırf bu yüzünden kimseyle görüşmüyorum çünkü konu hep aynı..yalnız mahalleden bir arkadaşım var 36 yaşında bir bayan ve malesef kemotrapi görüyor öle ii anlıyorki insan halinden öyle pozitifki .hastalığına ramen öyle çalışken azimli çok akıllı bir bayan çokda destek oluyor bana insanlar şaşırıyor hatta kıskanıyor onun o halini meraklarından dolayı sürekli soru sorduklarından çok ii anlıyor benim halimi.saçları yok yıllardır peruk kullanıyor bunu bile bile özellikle soran insanlar varya niye bu kadar acımasız oluyorki bu insanlar.kimse destek ol demiyor bagri köstek olmayın insanları üzmekten haz alıyorlar resmen....insanın eksik yanı neresiye hep ordan vurup acıtmaya çalışıyorlar.. bide ksıkanç olanları var herşeye ramen eşinizle aranız iise herşey yolundaysa size değer veren bir eşiniz varsa bu fazlasıyla batıyor insanlara ..yani çocuk olmuyor diye ayrıldılar deseler sevinecekler neredeyse..kocişimle evden çıkarken hep el eleyizdir öle tuaf bakıyorlarki sanki bak bak cocuk olmadı ama adam hala yanında der gibi bakıyorlar...Rabbim akıl fikir versin ne diyeyim..hele sözde akrabalar yokmu onlar tam akbaba gibi tepemizdeler...olur olmaz yerlerde saçma sapan sorular soruyorlar bide özellikle kalabalık ortamlarda yapıyorlarki aklı sıra can acıtacaklar....bende diyorum sizin oğlan gencecik kız kaptı tabi acele etmez ilk önce beni büyütsün sonra sıra çocuğa gelir diyorum:)))) bu seneye kadar bu formül ii işliyordu ama yaş 26 oldu artık yemezler:))))

organik ürünler konusunda çok haklısınız kızlar heleki istda yaşayıpta bunu başarabilmek neredeyse imkansız...okey fikri çok hoş hiç fena olmaz yalnız akşam eve gittiğimde olursa sevinirim ama akşamda sizin kocişler oluyor değilmi neyse valla ben bilmem bi akşam ekersiniz artık onları:)))şu çocuk olayını soranlar varya bana kalırsa geneli fesat insanlardan oluşuyor.. onlarda farkında ya bir sorun olduğunu illaki duyacaklarki malzeme çıksın..eşimin bi akrabası var çok gıcık bir kadın aynı dönemde evlendik onunda çocuğu yok eşinle sorunları felan var diyor ki bizene kendi halini durumunu görmez geçenlerde yolda karşılaştık bir sorunmu var hala çocuk yok olmuyormu yoksa felan demesinmi .siz bizden 1 ay önce evlendiniz hele bir siz yapın sıra bize gelir dedim :))) annemde yanımda beni dürtüklüyor ama hak etti yani ..millet kendi derini unutmuş sağa sola salça oluyorlar gıcııık oluyorum yaaa..sırf bu yüzünden kimseyle görüşmüyorum çünkü konu hep aynı..yalnız mahalleden bir arkadaşım var 36 yaşında bir bayan ve malesef kemotrapi görüyor öle ii anlıyorki insan halinden öyle pozitifki .hastalığına ramen öyle çalışken azimli çok akıllı bir bayan çokda destek oluyor bana insanlar şaşırıyor hatta kıskanıyor onun o halini meraklarından dolayı sürekli soru sorduklarından çok ii anlıyor benim halimi.saçları yok yıllardır peruk kullanıyor bunu bile bile özellikle soran insanlar varya niye bu kadar acımasız oluyorki bu insanlar.kimse destek ol demiyor bagri köstek olmayın insanları üzmekten haz alıyorlar resmen....insanın eksik yanı neresiye hep ordan vurup acıtmaya çalışıyorlar.. bide ksıkanç olanları var herşeye ramen eşinizle aranız iise herşey yolundaysa size değer veren bir eşiniz varsa bu fazlasıyla batıyor insanlara ..yani çocuk olmuyor diye ayrıldılar deseler sevinecekler neredeyse..kocişimle evden çıkarken hep el eleyizdir öle tuaf bakıyorlarki sanki bak bak cocuk olmadı ama adam hala yanında der gibi bakıyorlar...Rabbim akıl fikir versin ne diyeyim..hele sözde akrabalar yokmu onlar tam akbaba gibi tepemizdeler...olur olmaz yerlerde saçma sapan sorular soruyorlar bide özellikle kalabalık ortamlarda yapıyorlarki aklı sıra can acıtacaklar....bende diyorum sizin oğlan gencecik kız kaptı tabi acele etmez ilk önce beni büyütsün sonra sıra çocuğa gelir diyorum:)))) bu seneye kadar bu formül ii işliyordu ama yaş 26 oldu artık yemezler:))))

aman be tatlım 26 yaş da nedir ya 29 oldum ben diyom kızım :-))) 30' a 1 kaldı yani...bence sen daha gençsin ben 26 yaşında evlendim deli kız..boşver ya aman valla masalın da dediği gibi habire soruyorlar ve o sorularda asla bitmez dediğiniz gibi kim zayıfsa bir konuda kim hassas alttan alan bir tipse hep sorarlar bitmez..iyi etmişin kızım önce o doğursun ne diye soruyor sen deseydin sende bi problem mi var neden olmuyor peki diye..beş para etmez insanlar ağzına sakız arıyorlar işte boş boş konuşuyorlar..en güzeli kimseyle pek görüşmemek aslında resmi olmak en güzeli inşallah utandırıcaz onları kızlar bebeğimiz kucağımızda gerine gerine gezeriz oturup dertlerine yansınlar.. bir de o kadar komik ki rabbim vermese onun nsl çocuğu olacakki sanki çok büyük marifet 'ayy bizde sorun yok bebeğim hemen oldu' demek böyle kıs kıs gülerek rabbim vermeseydi nsl olacaktı sanki biz isteyerek yapıyoruz bizim yeğende hani şu 2.yi doğuracak olan bana soruyo telde ne ettin dr a filan gitmedin mi diye bende 'çok kilo aldım rejim yapıcam şuan düşünmüyorum' dedim eskiden her Allah ın günü beni arayan hanımefendi şimdi çocukda çocuk face de habire paylaşıp duruyor çocukla kafayı bozmuş birde ikinci oğlan olacakmış değmeyin artisliğinee :-)))) inanki çocukları kıskanmıyorum yada hamile olanları ama değmeyen insanlar böyle yapıyor ya deli oluyorum yaaa...

Back