slm canlar merak etmişsiniz ya kıyamam .az önce girdim eve başım çatlıyor sanki saatlerce aç kaldım ondan sanırım
canlar usg çekildim sonucu yazıyorum..
uterus boyutları 40x24x56mm dir.
her iki over normal boyutlardadır.her iki over sonografik olarak normaldir.( her iki tuba uterina sonografik olarak mevcut olup , sağ sağ tarafta sola göre kalınlaşma izlenmiştir.
usg i çeken bayan her iki tüpte görünüyor fahat biri daha kalın sağ taraf tıkalı sanırım dedi.sonucu dr gösterdim bu arada bahsettiğim tavsiye edilen dr oluyor kendisi.uterus boyu gayet normal dedi .hsg sonucumu gösterdim bu durumda usg yeterli olmayacaktır mr çekilmeniz gerek dedi veeee mr çektirdim kızlar:) hemide ilaçlı :)) ucakcım ii oku özellikle sana diyorum çünkü sende ben gibi trsaksın :) dr bi ilaç verdi eczaneden bunu al mr çekil dedi .gittim mr çekilecek yere alt ..alt kıyafetini çıkarıyordun koldan ilacı veriyorlar 1 saniyelik bir soğukluk his ediyorsun ..ve sonra o kapalı cihazın içine giriyordun ama baş tarafın açık hiç korkulacak bir durum yok 15 dk sürüyor cihaz sürekli sesler çıkarıyor hepsi bu...ve ben tek gittim ne eşime ne anneme söylemedim.ben eve geldikten sonra öğrendiler biraz fırça yedim ama neyse:) ama sonucu hemen alamadım malesef haftaya kaldı ama buda aradan çıktı çok şükür.korkulacak hiç birşey yok..eşime gelince dr çok ii karşıladı bizi eşimi muayne etti tek taraflı.sonuçlara baktı ve sayı olarak yeterli fakat hareketlisi düşük tek taraflı varikosel olabilir ama bu test bizi yanıltabilir dedi neden dediğimizde ise tüp bebek merkezi bulunan hastanelerden yapılan testler her zaman inandırıcı olmaya bilir dedi..oysaki özellikle tüp bebek merkezi bulunan bir hastane seçtikki tam kapsamlı olması için.ama dr aynı fikirde değil 2 hafta sonra eşim için tekrar test istedi bu safer bağımsız bir klinik olmasına özen gösterin dedi ... 2Hata sonraki testten sonra tekrar dr görüneceğiz .kesin sonuç o zaman belli olacak .işte böyle kızlar haftaya salı gününü iple çekiyorum mr sonucunu çok merak ediyorum...ama usg de sağ tüpümün görünmesi sevindirdi beni gerçi dr kesin sonucu mr de görelim dedi ama kadın özellikle söyledi sağ tüp görünüyor dedi yanılmış olabilirmi bilmiyorum bu arada usg i alttan baktı.ben bolca su içip gittim söylendiği gibi içeri girdiğimde durumumu anlattım ... bu durumda alttan bakacağız dediler...işte böyle kızlar şimdi siz yazın bakalım sizce bende durumlar nasıl:))) sizcede mr görmeden sevinmeyeyim değilmi ....çoook öptüm sizi