• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yarım rahim

sonucu göstermeye gittim dra.ilk önce tüp bebek dr baktı.değerler düşük sayıyı destekle artırabilirz dedi bayan bi drdu bende kendi dosyamıda yanımda götürmüştüm benim sonucumda bööyle deyince hıım şimdi işler değişti normal yollardan gebe kalman biraz zor dedi...bende daha önce gebe kaldım ama dış gebelik sonuçlandı deyince yarım rahim olduğundan eminmisin perde olabilirmi dedi bende önümüzdeki hafta usg baktıracağım bende onu anlamaya çalışıyorum dedim sonuçtan sonra tekrar görüşelim perde varsa ameliyattan sonra doğal yollardan gebe kalınabilir ama bu durumda dış gebelik tekrarlayabilir dedi..bide uroloji druna göster sonucu dedi ordan çıkıp ürologa gittim sonuca baktı şu durumda ameliyat gerekmez ama değerler düşük eşinizi görmek gerek dedi... bir kaç gün sonraya ii bir üroloji druna randevu alacağım.herşeyi peş peşe yapıp eşimi daha fazla bunaltmak istemiyorum biliyorum canı sıkkın üstüne gidip iice üzmeyeyim aradan bir kaç gün keçsin kafasını toplasın zaten o deiyecektir dra gidelim diye...bu arada annem aradı kuşumuz ölmüş malesef:(( çok üzüldüm çok .....

Bu değerler doğal yolla çocuk olması için yeterli. Ama 1 yılı geçen bekleme sürecinde gebelik gelişmemişse, bundan sonra her ay için doğal yolla çocuk olma şansınız %3 civarındadır. Aşılama (IUI) ile bu en çok %10'a çıkar. Tüp bebeğin başarısı ise yaklaşık %50'dir. Ancak son yıllarda yapılan çalışmalarda, tüpbebek başarısızlıklarında da sperme ait sorunların düzeltilmesinin başarıyı artırabileceği vurgulanmakta. Burada en önemli sorun sperm DNA hasarları. Eğer spermlerinizin DNA denilen genetik materyali hasarlı ise, sperm analizi normal bile olsa, gebelik şansı azalır. Kendi araştırmalarımız da bunu destekler nitelikte çıktı. Bu konuda Prof. Dr. Kaan Aydos » DOĞAL YOLLA DA BABA OLUNABİLİR! sayfasında daha detaylı bilgi bulabilirsiniz. Sizde de bu şekilde bir araştırma yapabiliriz. Hasarlı spermlerle hem doğal yolla gebelik şansı düşer, hem de aşılama veya tüp bebek başarısı azalır. Bunu tedavi ile düzeltmek mümkün. Tedavide hormonlarla sperm yapımının uyarılması ve hatta meniden değil de testislerden alınan spermlerle tüp bebek denenmesi önerilmekte. Sizin durumunuzda ben önce sperm DNA hasar indeksine bakıyorum. Eğer sorun varsa, 3-6 ay tedavi öneriyorum. Sorun yoksa ya da 6 aylık tedaviye rağmen doğal yolla gebelik görülmemişse, aşılama veya tüp bebek için yönlendiriyorum. Saygılarımla.
Prof.Dr. Kaan AYDOS Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Üreme Sağlığı Teşhis ve Tedavi, Araştırma ve Uygulama Merkezi Randevu için: 0312 4373121 (perşembe hariç hafta içi 14:00-18:00 arası) Prof. Dr. Kaan Aydos 08/03/2013

Bu değerler doğal yolla çocuk olması için yeterli. Ama 1 yılı geçen bekleme sürecinde gebelik gelişmemişse, bundan sonra her ay için doğal yolla çocuk olma şansınız %3 civarındadır. Aşılama (IUI) ile bu en çok %10'a çıkar. Tüp bebeğin başarısı ise yaklaşık %50'dir. Ancak son yıllarda yapılan çalışmalarda, tüpbebek başarısızlıklarında da sperme ait sorunların düzeltilmesinin başarıyı artırabileceği vurgulanmakta. Burada en önemli sorun sperm DNA hasarları. Eğer spermlerinizin DNA denilen genetik materyali hasarlı ise, sperm analizi normal bile olsa, gebelik şansı azalır. Kendi araştırmalarımız da bunu destekler nitelikte çıktı. Bu konuda Prof. Dr. Kaan Aydos » DOĞAL YOLLA DA BABA OLUNABİLİR! sayfasında daha detaylı bilgi bulabilirsiniz. Sizde de bu şekilde bir araştırma yapabiliriz. Hasarlı spermlerle hem doğal yolla gebelik şansı düşer, hem de aşılama veya tüp bebek başarısı azalır. Bunu tedavi ile düzeltmek mümkün. Tedavide hormonlarla sperm yapımının uyarılması ve hatta meniden değil de testislerden alınan spermlerle tüp bebek denenmesi önerilmekte. Sizin durumunuzda ben önce sperm DNA hasar indeksine bakıyorum. Eğer sorun varsa, 3-6 ay tedavi öneriyorum. Sorun yoksa ya da 6 aylık tedaviye rağmen doğal yolla gebelik görülmemişse, aşılama veya tüp bebek için yönlendiriyorum. Saygılarımla.
Prof.Dr. Kaan AYDOS Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Üreme Sağlığı Teşhis ve Tedavi, Araştırma ve Uygulama Merkezi Randevu için: 0312 4373121 (perşembe hariç hafta içi 14:00-18:00 arası) Prof. Dr. Kaan Aydos 08/03/2013
canım bu doktor gerçekten çok iyi bak hiç başından sallamamış ve cevap vermiş uzun uzun ama malesef durum bu tüp bebek... ama abartılacak bişey değil inan insan herşeye alışıyor.

canım bu doktor gerçekten çok iyi bak hiç başından sallamamış ve cevap vermiş uzun uzun ama malesef durum bu tüp bebek... ama abartılacak bişey değil inan insan herşeye alışıyor.

hatırlıyomusun sana dna hasar testinden bahsetmiştim asıl olan o diye dr da onu söylemiş ama o heryerde yapılmıyo ve pahalı bizim mükemmel bütünlük çıktı ama bak bende hala hamile kalamadım fırsatın olursa bide onu araştır derim

hatırlıyomusun sana dna hasar testinden bahsetmiştim asıl olan o diye dr da onu söylemiş ama o heryerde yapılmıyo ve pahalı bizim mükemmel bütünlük çıktı ama bak bende hala hamile kalamadım fırsatın olursa bide onu araştır derim
evet cnm konuşmuştuk daha önce bu konuyu hatırlıyorum..tatlım bulunduğumuz ilçede herkezin tavsiye ettiği özel bir hastane var.ve araştırmalarım sonucunda üroloji drunun çok ii olduğunu öğrendim salı günü ona gideceğiz..eğer hasar testinide isterse orda yoksa bile bizi yönlendirecektir ..diğer özel hastanelere göre epeyce pahalı biryer ama olsun böyle hsatanelerin doktorlarıda ii seçilmiş tecrubeli drlar oluyo..bide dün akşam bir gelişme daha oldu .teyzemin arkadaşının eşi ürolok tabi benim telaştan hiç aklıma gelmedi annem hatırladı teyzeni bi ara konuş belki yardımcı olurlar dedi..neyse aradık teyzemi durumu anlattık numaramı vermiş arkadaşına eşi yurt dışındaymış hatta orda plk açmış geneldede orda oluyormuş öle deyince ben ümidimi kestim ..akşam oldu baktım dış hatlardan bir tel açtım hemen sağ olsun uzun uzun konuştu test sonuçlarını tek tek sordu .daha önce hiç gebelik oldumu felan dedi .. ameliyata gerek yok evet değerler düşük ama ilaçlarla 2 ayda tedavi edilir korkulacak bişey yok normal yollarla atekrar gebe kalabilirsin.eşin açısından tüp bebeklik bi durum yok ...ama sende sorun varsa buna siz karar vereceksiniz telaş yapma dedi..biraz rahatladım bide salı günü gideceğimiz dr ne diyecek durum ona göre netleşecek sanırım...ucakcım bide dün yazdığım dr varya hani senin tavsiye ettiğin bi ilaç tavsiye etmil L kanatin di sanırım baktımda netten bitkisel bir ilaç sence senin bahsettiğinimi alalım yoksa bunumu ..cnm ya kaç gündür kendi derdime düştüm sizide soramaz oldum kusura bakmayın ne olur...sedoşum sende yoksun bu aralar hıım misafirin gelecekti değilmi...ikizler bu arada faceden kabul ettim ama yazamadım malum kafam bir ton kaç gündür tşk ettim arkadaşım :) çok öpt sizi kendinize ii bakın mutlu bir hafta sonu geçirin ii çalışın hadi bakalım :) teyze olacağım ben bu ay :)))

valla o seni kararin canim dr bize bunu onerdi bi tane daha var int o hem daha pahali hemde suya falan karistirip iciyosun benim esime mesakatli geldi hap daha kolay canim ins dr dedigi gibi olur ilacla tedavi olursunuz ama.mutlaka varikosel.muayenesi sart. ..dna hasar testide..burdaki dr cogu bi degerlerle tup benek diyo gerci benom dr asilama yapalim dedi ben acele ettim hemwn olir sandim kismet degilmia ins senim gerek kalmaz sogan suyuna basladim bende 2 gun hala cift cizgi yok beklemedeyiz

valla o seni kararin canim dr bize bunu onerdi bi tane daha var int o hem daha pahali hemde suya falan karistirip iciyosun benim esime mesakatli geldi hap daha kolay canim ins dr dedigi gibi olur ilacla tedavi olursunuz ama.mutlaka varikosel.muayenesi sart. ..dna hasar testide..burdaki dr cogu bi degerlerle tup benek diyo gerci benom dr asilama yapalim dedi ben acele ettim hemwn olir sandim kismet degilmia ins senim gerek kalmaz sogan suyuna basladim bende 2 gun hala cift cizgi yok beklemedeyiz
cnm ne diyeyimki inan artık hiç birşey şaşırtmıyor beni..son olarak bahsettiğim dr a gideceğiz bakalım daha neler bekliyor bizi ..isyan etmek istemiyorum. inanki çok fazla daraldım sorun bir tane deyilki uğraşasın.her geçen gün yeni birşeyler öğreniyorum.ne diyeyim rabbim beterinden korusun..valla zor işler daha doğrusu bu kadar zor olacağını hiç düşünmemiştim ... İnanki bir tek uyurken unutuyorum .kafamda gelecekle ilgili bir sürü kaygı var...bazen diyorum Allahım ne olur bunların hepsi kötü bir ruya olsa uysandığımda herşey eskisi gibi normale dönmüş olsa...bende soğan suyuna devam ediyorum cnm arada kuru incirde yiyiyorum günde 2 yada 3 tane.. eşim içinde keçiboynuzu kürüne başlayacağız bide havuç suyu çok ii geliyormuş diye okudum.. ve günde 1 tane muz ceviz fındık ve badem bunları hergün tüketmeleri sayıyı çok etkiliyormuşş..eşim 2 gündür bunları tüketiyor bide yatmadan önce mutlaka bir bardak süt içiyoruz.İnş kürler işe yarar tatlım..netten ovilasyon tarihi hesaplayıcılar var daha önceden ben denemiştim 12 14 ve 16 cı günlerine denk getirmeye çalış zaten o dönem akıntı çoğalır genelde...bol şans diliyorum tatlım.Rabbim gönlünüze göre versin...

heyyy millet nerelerdesiniz sesiniz solugunuzzz hic cikmiyo yoksa sizde benim gibi pazar temizliginden mi yoruldunuz

merhaba kızlar ya kaç gündür misafirimi vardı bir türlü nete giremedim ama aklım sizlerdeydi yemin ederim..yazışmaları okudum aktunacım öncelikle ne olur üzme kendini bak erkeklerin biliyorsun spermler 2-3 ayda bir yenileniyor onların aslında bizden daha kolay keçiboynuzu kürü ve o bahsettiğiniz ilçalarla bence o değerler normale döner hiç korkma üzme sen tatlı canını hem biliyorsun ki stres bu konularda baş düşman siz stres yaptıkça daha kötü olur ya ben forumda okudum ne değerler var dediğiniz gibi çok çok kötü 1-2 sperm o şekilde bile hamiş kalanlar var çok şükür..bende çok anlamıyorum değerleri bizimde harika değil yani..bizimde morfoloji alt sınır %4 zaten dr bizde de a %5 olunca sorun var dedi ileri hızlıda kızım eşlerimizin bile sorunları birbirine benziyor heee amma bulmuşuz birbirimizi:-))) ama bak iyiki yaptırdınız tahlilleri şimdi çaresine bakacaksın daha da zaman kaybetmeden..ya daha sonra yaptırırız deseydiniz yada ne eşler var kız geçen arkadaşım anlattı kocası bir türlü gidip test yaptırmıyormuş 2 senedir çok şükür uyumlu anlayışlı eşlerimiz var...inşallah çok iyi olacak bak gör evet kaan aydos un ismi hep söyleniyor ankaradan galiba o dr siz şimdi iyi bir ürolog a gidin baksın değerlere birde dediğin gibi muz fındık ceviz badem yedir eşine...birde çakşır otu suyu filan diyorlardı ama o ne derece etkili bilemiyorum uçakcığın söylediği ilaçda iyimiş bak fayda gördük diyor hem sizde için ondan inşallah çok iyi olacak iyi düşün iyi olsun tatlım üzme sen o tatlı canını 12 sinde gideceksin değilmi salı günü oluyor herhalde hadi inşallah senin tahlillerin iyi çıksın inşallah herşey yolunda gitsin canım arkadaşım benim ya..
bak uçağında dediği gibi dr demiş dna hasar testi şimdi ben bile düşünmeye başladım hiçbir halt bildiğim yok aslında ayrıntı diye düşünüyoruz ama onları da öğrenmek lazım ya önceden bilirsek aslında her çaresi var..
daha önce konuşmuştuk seninle eşinin işi stresli biliyorum ama acele etme bak iş bulmak da kolay olmuyor kendi işi olunca hem izin alması da kolay bence çok hızlı karar vermeyin tatlım inşallah güzel bir iş bulur onu yormayan ama iş bulma stresi de yaşamasın şimdi eşin bunca şey arasında.. bak hem sen hamiş de kaldın be güzelim tamam dış gebelik oldu ama sonuçta bakınca hamiş kalabildin demek bu değerlerde de olmuş tabiki yumurtanın da spermin de kalitelisi önemli ama kürler iyi gelir üzme sen canını... inan yazdıklarını okuyunca sana destek olup yanında olmak istedim ancak şimdi yazabiliyorum kaç gün aklımdaydın hakkımızda hayırlısı olsun inşallah herşey güzel olacak şimdi ne zaman gideceksiniz dr a bizi de haberdar et dua ediyorum sizler için.. rabbim hepimizin yüzünü güldürsün inşallah...
ikizlerburcuyum ben daha face e girmedim giricem şimdi bende eklerim seni..sen nslsın nsl gidiyor tatlım? çalışmalar inşallah sonuç versin bakalım bu ay..
uçağım sen nasılsın? daha çift çizgi görünmedi mi inşallah senin de çalışmalar sonuç versin bu ay.. hepimiz artık buradan güzel hayırlı haberlerimizi verelim ama o günlerde gelecek kızlar..hepinizi çok öpüyorum :38:

Arkadaşlarım yazdıklarınızı okudum. Nolur kimse üzmesin kendini yaa. Bende eşimin sperm sayısını filan araştırdım da sanırım normalin altında kalıyo. Gerci gittigimiz doktor sorun yok demisti ama bana pek öyle gelmedi. Ya biz nasıl bulduk böyle birbirimizi hiç anlamıyorum. Valla evlencek kisilere tavsiyem bi rahim emarı ile bi de sperm analizi olcak . :-) Baştan bilip ona göre evlensinler. Tamam bizim icin sorun yok cunku kocalarımızı cok seviyoruz herseylerine razıyız ama sevmeden evlenceklere çok zor yani. Bu sebepten boşanan var bana çok saçmada gelse. Bu arada bende klasik bir hafta sonu geciriyorum.pazartesi sendromum akşam üstü baslar. :-) Ben dün hafta sonu temizligi yaptim sonra annemlerde aksam yemegi yedik.aksam da tiyatroya gittik. Bu sabah da kocamla yürüyüş yaptık öglen gibi kahvaltı yaptık. Evde şuan tv başıyım. çünkü pc yi kocama kaptırmış durumdayım. Kızlar bakın bi daha söylüyom kimse üzmesin kendini . Artık herseyin bi tedavisi var. Allah dermansız dert vermesin yeterki. Hepinizi çook öpüyorum.

Arkadaşlarım yazdıklarınızı okudum. Nolur kimse üzmesin kendini yaa. Bende eşimin sperm sayısını filan araştırdım da sanırım normalin altında kalıyo. Gerci gittigimiz doktor sorun yok demisti ama bana pek öyle gelmedi. Ya biz nasıl bulduk böyle birbirimizi hiç anlamıyorum. Valla evlencek kisilere tavsiyem bi rahim emarı ile bi de sperm analizi olcak . :-) Baştan bilip ona göre evlensinler. Tamam bizim icin sorun yok cunku kocalarımızı cok seviyoruz herseylerine razıyız ama sevmeden evlenceklere çok zor yani. Bu sebepten boşanan var bana çok saçmada gelse. Bu arada bende klasik bir hafta sonu geciriyorum.pazartesi sendromum akşam üstü baslar. :-) Ben dün hafta sonu temizligi yaptim sonra annemlerde aksam yemegi yedik.aksam da tiyatroya gittik. Bu sabah da kocamla yürüyüş yaptık öglen gibi kahvaltı yaptık. Evde şuan tv başıyım. çünkü pc yi kocama kaptırmış durumdayım. Kızlar bakın bi daha söylüyom kimse üzmesin kendini . Artık herseyin bi tedavisi var. Allah dermansız dert vermesin yeterki. Hepinizi çook öpüyorum.

valla canım inan bir dr un dediği diğerini tutmuyorki ilk gittiğimiz dr da eşime süper çok çok iyi hiç sorun yok dedi ama diğeri hemen dedi hızda sorun var diye bende şaşırdm kaldım ya kızlar sonıuçta ister sayı olsun ister diğer hız yada morfoloji bu şekildede doğal yoldan hamile kalan bir sürü çift var örnekleri de forumda var aslında rabbim ol diyecek demek zamanı var bende artık ne diyeceğimi hiç bilmiyorum kendi sorunlarımız zaten var çare arıyoruz birde eşlerde de problem olunca bir yandan onlar üzülmesin diğer yandan da çare aramalar..inşallah hakkımızda hayırlısı olsun...
ohh güzel geçirmişsiniz haftasonunu ne güzel yürüyüş tiyatro..bugünde hava çok güzel burada bende dyorum çıkıp yürüsek mi ama acayip boynum tutulmuş sağa sola dönemiyorum işin ilginç yanı eşimde aynı durumda :-))) misafirim bugün gitti bizde onunla gezdik güzel geçti anıları yad ettik.. Aynen öyle rabbim dermansız dert vermesin eşim hep şunu söyler sadece ölümün çaresi yok der gerçektende artık herşeyin çaresi var...bende çok öpüyorum herkesi..görüşürüz kızçeler..

hanfendiler gezin bakalim ben anca yerime oturdum esim yok bugun butun is bana kaldi..hazir evi toplamisken forumdaki evim evim guzel evim bolumune foto ekliyim diyorum.havada kotu.ben bisey yapamadim sizin gibi ...ikizlerburcuyum seni facede eklemek icin face acicam sanirim aktuna eklemis ama ben bilemedimmm sen kimsin...hala cift cizgi yok gerci erken basladim ben.hayatta bu kadar erken olmazda bal tarcin yedim ya belki olir diye onlem aldik icim disim sogannn...kizlar su silkeleme isi o kadar komikk kki gulmekten girenlerde cikiyo ben beceremicem
:)ya 4 insan bu kadar mi denk gelir eslerimiz bile...su sperm olayi dr gore degisiyo paraci bi dr sa hemen tup bebek mantikli bi dr sa olasiliklari anlatir ama bence dna hasar yaptirin ozellikle dusuk olan gebeliklerde sart

hanfendiler gezin bakalim ben anca yerime oturdum esim yok bugun butun is bana kaldi..hazir evi toplamisken forumdaki evim evim guzel evim bolumune foto ekliyim diyorum.havada kotu.ben bisey yapamadim sizin gibi ...ikizlerburcuyum seni facede eklemek icin face acicam sanirim aktuna eklemis ama ben bilemedimmm sen kimsin...hala cift cizgi yok gerci erken basladim ben.hayatta bu kadar erken olmazda bal tarcin yedim ya belki olir diye onlem aldik icim disim sogannn...kizlar su silkeleme isi o kadar komikk kki gulmekten girenlerde cikiyo ben beceremicem
:)ya 4 insan bu kadar mi denk gelir eslerimiz bile...su sperm olayi dr gore degisiyo paraci bi dr sa hemen tup bebek mantikli bi dr sa olasiliklari anlatir ama bence dna hasar yaptirin ozellikle dusuk olan gebeliklerde sart

ayy Allah canını almasın silkelenirken girenlerde çıkıyo demişsin ya gülmekten öldüm :-))))))) sen benden bir gün önce adet olmuştun değil mi ben 24 ünde oldum bir iki gün önce kasık ağrısı çok oldu bende bel ağrısı birde akıntım da geldi dedim herhalde günündeyim ama değerlendiremedik o ayrı :-))) bişii dicem kız senin bilgin var bilirsin bu luteal faz denen şey yani ovulasyondan sonra adete kadar geçen gün sayısı hep 14 mi olmak zorunda yada diyelim farklı heray değişebilir mi?
ekle kız resim güzel olur valla bende eklerim belkim sonra...
sende kürler yapıyorsun değil mi kız o soğan kürü gaz yapmıyor değil mi.. evet dediğin gibi her dr farklı diyor çoğu zaten alacağı paraya bakıyor ...bakalım bize ameliyattan sonra ne diicek inşallah gerek kalmaz hiçbirşeye..

ayy Allah canını almasın silkelenirken girenlerde çıkıyo demişsin ya gülmekten öldüm :-))))))) sen benden bir gün önce adet olmuştun değil mi ben 24 ünde oldum bir iki gün önce kasık ağrısı çok oldu bende bel ağrısı birde akıntım da geldi dedim herhalde günündeyim ama değerlendiremedik o ayrı :-))) bişii dicem kız senin bilgin var bilirsin bu luteal faz denen şey yani ovulasyondan sonra adete kadar geçen gün sayısı hep 14 mi olmak zorunda yada diyelim farklı heray değişebilir mi?
ekle kız resim güzel olur valla bende eklerim belkim sonra...
sende kürler yapıyorsun değil mi kız o soğan kürü gaz yapmıyor değil mi.. evet dediğin gibi her dr farklı diyor çoğu zaten alacağı paraya bakıyor ...bakalım bize ameliyattan sonra ne diicek inşallah gerek kalmaz hiçbirşeye..

kizim.bende yalan yok napim oyle oluyo....canim 28 gunde bir adet olan kisiler icin 10 12 14 diyolaraa bu aydan aya degisebilir adet olmandan 14 gun once yumurtlarsin mesela 30 gunde bir olursan 30-14 =16.gun yada 35 gunde bir oluyosan 35-14=21.gun tabi bunun 2 gun once 2 sonrasini da degerlendir amaaan ne guzel.anlatmisim ogretmenlik damarim tuttu. ..ama dakikasini bile tuttursam tutmayan tutmuyo...

kizim.bende yalan yok napim oyle oluyo....canim 28 gunde bir adet olan kisiler icin 10 12 14 diyolaraa bu aydan aya degisebilir adet olmandan 14 gun once yumurtlarsin mesela 30 gunde bir olursan 30-14 =16.gun yada 35 gunde bir oluyosan 35-14=21.gun tabi bunun 2 gun once 2 sonrasini da degerlendir amaaan ne guzel.anlatmisim ogretmenlik damarim tuttu. ..ama dakikasini bile tuttursam tutmayan tutmuyo...

örtttmeniiiiimmm bişiii daha sorabilir miyim:-)))) yavrum onu biliyom da hep 14 çıkarıyoruz ya o 14 standart mı diyom ben işte..hani luteal faz denilen şey yani sanki benim her ay değişiyo gibi geliyo ondan dedim..yani demek istediğim mesela diyelim ki ben yumurtladım 12. günümde 16 gün sonra adet oldum gibi ok...14 gün standart mı diyom her ay değişir mi.. inşallah bu ay tuttursun tatlım..eskiden bu işlere girmeden önce böyle şeyler anlatsalar gülerdim valla ne hallere düştük arkadaş yaa:-))))

dr 14 diyo aaa ben yumurta takibi yaptirdigimda hic de 14 gun sonra adet olmadim demekki degisebiliyorrr canim

dr 14 diyo aaa ben yumurta takibi yaptirdigimda hic de 14 gun sonra adet olmadim demekki degisebiliyorrr canim

bencede değişebiliyor yok merak ettim tek bende mi oluyo diye de ondan dedim teşekkür ederim uçağım...nsl gidiyor kız battaniye...

yariyi gectim canim cinsiyet belli olmadigi icin krem oruyorum aman aman bi model cikmiyo sade ama ben susleyecegim. ..bitince gosteririm sizde

olsun krem rengi sade güzel olur bitince göster valla merak ettim kitaptaki modeli mi yapıyosun yoksa farklı bir model mi çıkarttın...

slm kızlar.hafta sonu bir türlü fırsat bulupta yazamadım size....cumartesi hava güzel olunca fırsat bilip güzel bir temizlik yaptım.pazar günüde kendime ayrıdım biraz geç kalktım kociş evde olmadığından annemlerde kahvaltımı yaptım ordan kuaföre geçtim akşamda kocişle sinamaya ordanda yemeye gittik ii oldu ya havamız degişti...yarın için işyerinden izin alacağım yetişebilirsem öğleden sonra gelirim belki işe ......saat 10 da usgm var 11 de drla randevum...kocişede randevu aldım ii bir üroloji dr buldum yarın saat 1 de randevu aldım bende gideceğim kocişle ... yarın bol tempolu bir gün olacak İnş herşey yolunda gider. ucakcım birşey kafama takılıyor.umarım çıkmaz ama kocişte varikısel çıkarsa onu ameliyat ettirmek yerinde tüp bebek yapmak daha mantıklı olmazmı çünkü o ameliyat olsa bile benim dış gebelik riskim var biliyorsun en azından onu ortadan kaldırmış oluruz ... ameliyat sayıyı ve katiteyi artırmak için yapılıyor sanırım..ve bir hafta kadarda istirahat gerekliymiş eşimşin işi gereği bu pek mümkün değil..öpt sizi kızlar.işler çok yoğun boşluk buldukça yazarım....

Back