• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yarım rahim

sonucu aldım kızlar ama dr çıkmış yetişemedim sinir oldum ya......ucakcım yazıyorum buraya yorumlarsan sevinirim tatlım

vizkosite ++ normal
konsantrasyon/ml 34 milyon
total konsantrasyon 51 milyon
motolite %26

katagori a( hızlı progresif harehet) %6
katagori b( yavaş progresif hareket ) %8
katagori c ( progresif olmayan) %12
katagori d( hareketsiz) % 74

normal sperm morfolojisi %1 > 4( kruger strikt kriterleri)

yıkama sonrası
yıkama yöntemi density gradient centrifugation
volüm 0,5 ml
konsantrasyon ml 7 milyon
motolite %76

kategori a ( hızlı progresif hareket) %36
kategori b( yavaş progresif hareket) %30
kategori c ( progresif olmayan) % 10

kızlar durum böyle sanırım ii değil şu normal sperm morfoloji yazan bölüm varya yüzde 1 diyor yaaaa:(((

canim paniklemek yok dur bi doktor baksin tam olarak ama hareketlilik az gibi tatlim motelite demek a +b %50 den buyuk olmali morfolojiyi analamdim ama % 1 se dusuk tatlim bak bizim %2 ama sen hamisnkaldim ama isye bu bebegin tutunmasi icin sperm kaliteside cok onemli bak sakin esine bisey deme moral daha cok etkiliyo her seyi ben sana esimin kini mail atayim bi karsilastir

canim paniklemek yok dur bi doktor baksin tam olarak ama hareketlilik az gibi tatlim motelite demek a +b %50 den buyuk olmali morfolojiyi analamdim ama % 1 se dusuk tatlim bak bizim %2 ama sen hamisnkaldim ama isye bu bebegin tutunmasi icin sperm kaliteside cok onemli bak sakin esine bisey deme moral daha cok etkiliyo her seyi ben sana esimin kini mail atayim bi karsilastir
çok cnm sıkılda ucak ya ama ben biliyordum his ettim ya....morfoloji sadece %1 :( yok demem kocişe üzülür o dayanamam :((

canim mail atamiyorum teldennint girdigimnicin arkadas listem gorunmuyo sen ban bi mail at ben sana cevap atayim uzme kendini tatlim bu morfolojiyi duzeltecek bisey yok kalitsal goz rengi gibi ama sen hamile kaldin bu degerle bile bak benim dedigim ilaci mutlaka alin bize tup bebek dr onerdi ve soyle dusun normal yoldan hamile olamasan bile tup bebek icin %1 bile yeterli ya %0 olsaydin onlar zaten en iyi sperm seciyo ve dolluyo bin tane lazim degil ki....

canim mail atamiyorum teldennint girdigimnicin arkadas listem gorunmuyo sen ban bi mail at ben sana cevap atayim uzme kendini tatlim bu morfolojiyi duzeltecek bisey yok kalitsal goz rengi gibi ama sen hamile kaldin bu degerle bile bak benim dedigim ilaci mutlaka alin bize tup bebek dr onerdi ve soyle dusun normal yoldan hamile olamasan bile tup bebek icin %1 bile yeterli ya %0 olsaydin onlar zaten en iyi sperm seciyo ve dolluyo bin tane lazim degil ki....
progresif harekette a+b nin toplamının %50 olması gerekiyor yada tekbaşına a nın en az %25 olması gerekmekte bu durumda hareketi ile ilgili problem olduğunu yani astenospermi tanımını yaptığımız durum sözkonusu aynı zamanda kruger kriterlerine göre normal morfoloji ile ilgili sınırda %4 olması gerkirken %1 sınırından sözediliyor morfolojiside kötü bu durum için teretospermi tanımını kullanıyoruz fizik muayenesinin değerlendirilmesi çok önemli nenden olarak varikosel olma ihtimali vardır eğer palpabbl varikosel mevcut değilse ampirik medikal tedavi önerilebilir

kizim sacmalama varikosel belli oluyo simdi burda mi yazayim arkadasin 14 yasindaki oglu oldu o anlatti bariz belli oluyo diye...sen hemen urolojiden hun al cok basit bi muayenesi var..aklinizdan silinsin bence o yok ama digerleri beim dedigimle tutuyo ama iyi bi dr a gidin sperm hareketliligi artar da morfoloji tedavisini anlamadim ve int den arastirip durma....kafan karisacak daha cok lutfennj

kötü bir gece geçirdim fazlasıyla üzgünüm....neden bütün şanssızlıklar bizi beni bulurki.ben bir yanı düzelteyim derken birde bakıyorum diğer yanım yıkılıvermiş:( eşime herşeyi anlatmak zorunda kaldım.bide aptal gibi bütün gün tuttum kendimi direndim ağlamadım ama eşime anlatırken dayanamadım:(( sözde belli etmemeye çalıştı ama içten içe kendini yedi durdu.... herşey olacağına varır dedi içim sızladı.dün druna gösteremedim sonucu bugün tekrar gideceğim tüp bebek merkezinin dru yorumluyormuş sonucu.şuan çok ii prof bi üroloji dr arıyorum .... sanırım tek ve son şansım olan tüp bebek yapmaktan başka çaremiz kalmadı:(( bide eşimin abiside daha önce böyle bir problem yaşamış dr sperm değerlerinin sınır seviyede olduğunu söylemiş bir kaç ay daha beklersen kısır kalma olsaılığın çok yüksek demişler.ilk 2 yıl çocukları olmamış.kaynımda hemen ameliyat olmuş durumunu öğrenince.ameliyattan 2 ay sonra eltim hamile kalmış...tabi bu olay 8 sene önce olmuş bahsettikleri dr çok iimiş kızılay hastanesi dr dediler tabi 8 sene geçti acaba o dr hala duruyormu... eğer ameliyatlık bir durumsa hiç zaman katbetmek istemiyorum..... son dönemlerde işi geregi çok daraldı stres yaptı uykusuz kaldı hep yorgun geldi eve.işyerimizi satmasını istedim umarım beni dinler zaten bu işyeri varken ameliyat olması mümkün değil oda farkında çok yıprattı bu iş yeri onu:( Allahım sen yardım et kocişime üzülmesin o üzülünce ben kahroluyorum :(((

kötü bir gece geçirdim fazlasıyla üzgünüm....neden bütün şanssızlıklar bizi beni bulurki.ben bir yanı düzelteyim derken birde bakıyorum diğer yanım yıkılıvermiş:( eşime herşeyi anlatmak zorunda kaldım.bide aptal gibi bütün gün tuttum kendimi direndim ağlamadım ama eşime anlatırken dayanamadım:(( sözde belli etmemeye çalıştı ama içten içe kendini yedi durdu.... herşey olacağına varır dedi içim sızladı.dün druna gösteremedim sonucu bugün tekrar gideceğim tüp bebek merkezinin dru yorumluyormuş sonucu.şuan çok ii prof bi üroloji dr arıyorum .... sanırım tek ve son şansım olan tüp bebek yapmaktan başka çaremiz kalmadı:(( bide eşimin abiside daha önce böyle bir problem yaşamış dr sperm değerlerinin sınır seviyede olduğunu söylemiş bir kaç ay daha beklersen kısır kalma olsaılığın çok yüksek demişler.ilk 2 yıl çocukları olmamış.kaynımda hemen ameliyat olmuş durumunu öğrenince.ameliyattan 2 ay sonra eltim hamile kalmış...tabi bu olay 8 sene önce olmuş bahsettikleri dr çok iimiş kızılay hastanesi dr dediler tabi 8 sene geçti acaba o dr hala duruyormu... eğer ameliyatlık bir durumsa hiç zaman katbetmek istemiyorum..... son dönemlerde işi geregi çok daraldı stres yaptı uykusuz kaldı hep yorgun geldi eve.işyerimizi satmasını istedim umarım beni dinler zaten bu işyeri varken ameliyat olması mümkün değil oda farkında çok yıprattı bu iş yeri onu:( Allahım sen yardım et kocişime üzülmesin o üzülünce ben kahroluyorum :(((

ah be canım yaaa tahmin edebiliyorum ne kadar üzüldüğünü. üzülme desem boşuna biliyorum. fakat önce bi doktora sonuçları göster istersen bakalım o ne dicek. hemen harap etme kendini. 1 tanecik spermi olanların bile çocukları oluyo lüften bunu unutma.
hiçbişey imkansız değildir canım yaa. üfff bak bende çok üzüldüm şimdi yaa. :43::43::43:

canimm telefonun bende olsa inan aksam ariyacaktim belliydi boyle olacagi aksam...ama inan bunlar cok basit seyler ins varikoseldir ki ameliyati var bak bizde hic bisey yok ama morfolojimiz yarim...stres cok onemli heleki sigara esim o donemlerde yeni birakmisti dr 1 yil sonra testi tekrar yapin duzeldigini goreceksiniz dedi sizde iciyorsaniz birakin...ve inan erkekler buni cok daha fazla takiyo ben o gun otesti alinca kokudan hemen tup benege basladim esimde cokuuldu herseyim o benim o uzilecegine ben acilari cekerim dedim basladim tedaviye sonra en iyi proflara gittik sayi iyi motelite iyi ne dert ediyosun morfolojiyi 1 tane sperm bile yetiyo dedi
ki tatlim sen hamile kaldinnnnm bu degerlerle...sadce bizim.bu sartlarda dogal yoldan hamile kalma olsiligimiz dusuyi yani 2 ayda degil 1yilda belkode 5 ayda s o yizden tup bebek diyolar senin yasinda genc bekle...ben bile tul beeek yaptirinca herkes klinikte baaa bakiyordu cocuk bu ne isi var diye. ..

kaan aydos var urolog bu iste cok iyiymis int com arastirmistim babam icin kisirlik tedavisindede gelismis...bi arastir tatlim

canimm telefonun bende olsa inan aksam ariyacaktim belliydi boyle olacagi aksam...ama inan bunlar cok basit seyler ins varikoseldir ki ameliyati var bak bizde hic bisey yok ama morfolojimiz yarim...stres cok onemli heleki sigara esim o donemlerde yeni birakmisti dr 1 yil sonra testi tekrar yapin duzeldigini goreceksiniz dedi sizde iciyorsaniz birakin...ve inan erkekler buni cok daha fazla takiyo ben o gun otesti alinca kokudan hemen tup benege basladim esimde cokuuldu herseyim o benim o uzilecegine ben acilari cekerim dedim basladim tedaviye sonra en iyi proflara gittik sayi iyi motelite iyi ne dert ediyosun morfolojiyi 1 tane sperm bile yetiyo dedi
ki tatlim sen hamile kaldinnnnm bu degerlerle...sadce bizim.bu sartlarda dogal yoldan hamile kalma olsiligimiz dusuyi yani 2 ayda degil 1yilda belkode 5 ayda s o yizden tup bebek diyolar senin yasinda genc bekle...ben bile tul beeek yaptirinca herkes klinikte baaa bakiyordu cocuk bu ne isi var diye. ..[/ucakcım sağol tatlım..İnş bahsettiğin kadar kolay olur herşey.bende osrun olmasaydıda sonuçlar böyle çıksaydı inan kafama takmazdım ama benim durumum belli ciddi bir problemmim var bide eşimin sonuçlarının böyle olması inanki daraldım artık ya... eşim sigara kullanmıyor tatlım hiçde kullanmamış.tam tersi spor delisi kendine bakmayı çok seven bitkisel şeylere bayılan bir adam...son dönem işi çok etken oldu bence şaşırtmadı beni bu sonuç aslında.uykusuzluk stres yorgunluk dengesiz beslenme derken sonuç bu.kürlere başlayacağız hemen .netten baktımda günde 1 tane muz, açuk içi kadar ceviz badem fındık mutlaka tüketilmesi gerekiyormuş sayıyı çok etkiliyormuş...ne yapıp ne edip işini bıraktıracağım düzenli sattinde evine gelebilecek bir işi olsun varsın kendi işimiz olmasın başkasının yanında çalışsın ama düzenimiz olsun gerçi bu saatten sonra başkasının yanında çalışma fikrini kerinle kabul etmeyecektir ama ne yapıp ne edip bi yolunu bulacağım İnş....

canim.esin ne isle ugrasiyor bilmiyorum.ama cok etkili oluyor benim esimin durumunu biliyosun bizimkilerin genelinde bu tarz sorunlar oluyo mecburen ama baskasinin yaninda calisma isi pek mantikli degil onu daha cok uzer bence...ki canim.bi tedavilerin hepsi cok maliyetli isin icine girince goreceksin sektor olmus benim gitmek istedigim dr muayenesi 400 tl dusun artik gerisini ve bu yuzden bence kendi isinde calismasi daha iyi sadece daha rahat etmek icin neler yapilabilir onu dusunun...ve dedigim dr bi arastir ki hapida sor cok iyi geldi bize..hos hala hamile kalamdim ama biz zaten o hapatan sonra deneyemwdik bi arada olamadik.kist olustu tup bebekten sonra korunmak zorunda kaldim ama esim hissetti enerji veriyo eskisi kadar yorulmuyor

kızlar siz böyle deyince benimde aklıma eşimin 2011 yılında yaptırdığımız spermiyogram testi takıldı. 22 milyon yazıyo idi sayı olarak bi tek bunu hatırlıyorum. normalde sayı kaç ise normal oluyodu ????gerçi onun hareketli falan filan sayısı da önemli idi de. onları hatırlayamadım şuan.eve gidince ilk bu evrakları biriktirdiğimiz dosyadan bakayım.

amaaaaan ya karıştırmışım sayfaları

Eklentiler

• $11-Aizanoi-Fincan-ve-Tabak-Lacivert.jpg
    $11-Aizanoi-Fincan-ve-Tabak-Lacivert.jpg
    28,9 KB · Görüntüleme: 56
  • $ergonomik-kahve-fincani,2,box.JPG
    $ergonomik-kahve-fincani,2,box.JPG
    64,8 KB · Görüntüleme: 43
  • $kutahya-porselen-kahve-fincan-takimlari-6.jpg
    $kutahya-porselen-kahve-fincan-takimlari-6.jpg
    81,4 KB · Görüntüleme: 47
Son düzenleme: