evet canım hem de tam 5 kere ilki acıbadem kadıköyde oldu tek emb.negatif 2.ataşehir memorıal de 2 emb. negatif 3. dondurulmuşlarla beşinci gün emb.idi oda tutmadı 4.şişli memorıal iki emb.negatif 5.denemem de şişli memorıal de oldu 2 tane süper emb.transfer edildi beşinci gündüler hatta keseleri bile oluşmuştu dedi dr um ama gene tutmadı transferden sonra kan sulandırıcı fraxprain kullandım iğne 0.4lük folbiol (evlendikten 3 4 ay sonra başladım hala da kullanıyorum)progestan iğne günde 2 ampül çok canımı yaktı o iğneler coraspin bukadar
mrbalar kızlar yeni arkadaşlar gelmiş sayfamıza hoşgeldiniz .... bizlerdede malesef yarım rahim anomisi var. yalnız uçak arkadaşımızın durumu henüz belirsiz umuyoruzki sadece tüpü tıkalıdır...bende 4 ay önce geçirdiğim dış gebelik sonrasında çekilen hsg sonucunda anladım durumumu bir çok dra gittim mslesef sonuç unikornuat uterusşuan özellikle bu konularda uzmanlaşmış drlar arıyruz hatta seda arkadaşımız bugün brüksel tüp bebek merkezi yücel karamana gitti ve inş hayırlı haberlerle dönecek....:) 3 ümüzde farklı yerde bir çok farklı drlara gördündük ve drların ortak görüşü yarım rahim hamile kalmaya engel değil hatta şöyleki yarım rahim diye bişey yok rahim şekli bozukluğu yani rahmin tek tarafa toplanması durumu deniliyor.Bu durumdan haberdar olmadan doğum yapan bir çok kadın varken birde erken doğum ve düşük yapanlarıda var drların özellikle belirttiği burda önemli olan rahim içinin genişliği eğer rahim içi yeterince genişse bebeği taşıyacaktır.birde ameliyat konuları çogu dr yarım rahimli bayanların kesinlikle ameliyat olmaması gerektiğini döylerken kimiside yapılan operasyonla rahim içinin genişletilebileceğini söylüyor .. sonuç olarak tek tüpümüz kapalı olduğundan hamile kalma olasılığımızda %50 düşüyor malesef.ben daha önce bir kez hamile kalabildim bunu bilmek rahatlatıyor tabi ama dış gebelikle sonuçlanması çok üzücüydü.sedoşumla ucakcım onlarda inanıyormki en kısa zamanda hamiş kalacaklar.Pskolojide çok önemli bu kadar çok şeyi bilmek bazen işe yaramıyor malesef ama bizler çok umutluyuz inanıyoruzki Rabbim o güzel duyguyu bizlerede tattıracak.çok şaanslıyızki eşlermimiz dünya iisi insanlar bize destek olan ailelerimiz var.tabi çevresel faktörler üzüyor bizi zaman zaman ama bizler ailemiz dışında kimselere hesap vermek zorunda değiliz bebişlerimiz gelene hadar masum yalanlara devam HENÜZ DÜŞÜNMÜYORUZ larla idare edyiyoruz:) sizin durumunuz biraz daha farklı sanırım çift rahimlisiniz bu durumda bizlerden daha şanslısınız diye biliyorum... içinizde ameliyat olan varsa lütfen bizlerle tecrubelerini paylaşsın bizler ameliyat konusunda çok kararsızız hım bide pelvik emar dedikleri olay bizler henüz çektirmedik drlar mr çektirmektense hsg çekilmesini daha doğru buluyorlar biz hsg çektirdiğimiz halde neden mr istenmesi neyi değiştirecek bilemiyoruz...kızlar bu konuşlarda uzmanlaşmış dr tavsiyelerinizide bekliyoruz..Rabbim isteyen herkeze nasip eder inş.Buda bizler için bir sınav.Rabbim hakkımızda hayırlısını nasip eder inş en yakın zamanda göbüşlerimiz dolar..hoşçakalın
sağol canım evet aynısı gibi ama ben de bi anomali daha var sağ yumurtalığım böbreğimle k.ciğerimin arasında
kalabalık olunca herşey karıştı hihihi:)) hepiniz hoşgeldiniz tekrardan hanımlar.....şöyleki biraz başlara gidecek olursak 7 aylık ugraşlarımın sonucunda pkolu bir şekilde 1 ay kolemen kullanarak gebe kaldım o heycan burda yazmakla anlatılacak birşey değil tabiki derlerya yaşamak gerek ciddende öle bir durum:) ama malesef sadece 5 hafta sürdü herşey gayet normal gierken 1 hafta sonra keseyi görmeye gidecektik oysakisol tarafımda kesik kesik bir ağrı ve peşinden kanamalar başladı tabi hemen acile 3 tane özel hastaneye gittim hiç biri anlamadı ve kanamayı durduramadılar araştırma hastanesine gönderildim ve malesef dış gebelik olduğu anlaşıldı tamı tamına 24 gün kaldım hastanede. çok ağır 2 doz iğne ile düşürüldü. çok şükürki erken olduğundan ameliyata gerek kalmadı ki öyle olmuş olsaydı tabi o zamanlar bilmiyoruz yarım rahim olayını tek tüpüm olan sol tarafta ameliyatla gidecekti.tabi bu 24 gün boyunca hergün kan testi ve alttan usg çekildim ama 1 tane dr bile yarım rahimden söz etmedi o şeki,lde çıktım hastaneden aradan 2 ay geçti drum hsg çekilmen gerekiyor tüplerde tıkanıklık olabilir sol tüpüne bakmamız gerek dedi.tabi beni sardı telaş nasıl korkuyorum netten harıl harıl araştırıyorum derken radyotom radyomar diye biyer buldum ve o hafta gidip çektirdim .tabi orda bi açıklama yapmıyorlar raporu verdiler drunuz size gerekli açıklamayı yapacaktır deyip beni gönderdiler.bişeyler yazıyor ama anlamıyorum sol unikoruat üterus yazıyor sonuçta kendimce yorumluyorum annemde yanımda diyorumki anne sanırım dış gebelik olan sol tüp kapalı .neyse ordan geçtik benim dra adam baktı demesinmi doğuştan sağ taraf yok güldüm önce öle saçmalıkmı olur diye sonra başladı anlatmaya tabi o anlatırken benim nefesim kesiliuor sanki aldığım nefes göğsümü yararak geçiyor o nasıl bir acı düşük olur erken doğum yaparsın bebek gelişemez karnında ölür dedikçe sanki göğüsüme bıçak saplıyorlar.ordan nasıl çıkıp eve geldik inanın hala hatırlamıyorum.hiç kimseyle konuşmadık eşim aradı akşam konuşuruz yok bişey dedim eve gidip sözde uyudum .ama nasıl kurmuşum kafamda herşeyi dedim böyleyken böyle bekleme beni boşuna benden sana hayır yok hiç bir zaman baba olamayacaksın hemen bırak beni ayrılalım dedim eşim kıyametleri kopardı tabi nasıl konuşursun böyle bu kadar basit yani herşey çocuk olmadı diye ayrılacağız hiçmi tanımadın beni .nesef alamıyorum dedim bi an bende sensiz nefes alamam dedi bana ay ağlıyorum gene bak ....tabi zaman herşeyin ilacı zamanla daha bi toparladım kendimi başladım araştırmaya hep diyorum tabi tıp bu kadar ilerlemişken böle bir saçmalık olmaz mutlaka bir çaresi olmalı ben bukadar çaresiz olamam....sonra netten aynı durumda olupta haberdar bile olmadan hamiş kalan kadınları okudum ve başka başka drlara gittim hepsi korkulacak bişey yok evet riskli bi durum ama rahim boyu çok önemli bebeği taşıybilecekse sorun yok tabi ilk 3 ay çok önemli rahmi genişletmek için pregastan ve bebek için magnezyum ve buna benzer destekler sağlanacak ve 3 aydan sonra düşüğü engellemek için alttan dikiş atılacak.ve bir dr rahim boyuma bakıp 7 cm gayet normal bebeği taşıyabilirsin zaten normal rahimde 8 cm 1 santim için kesinlikle ameliyata gerek yok dedi.tabi durmadım bi prfa daha gittim yarım rahim diye bişey yok şekil bozukluğu bu rahim sağtarafta toplanmış ve boyu gayet normal derken 10 tane ayrı dr gittim sadece 1 i ameliyat dedi oda içeriyi görebilmek ve 1 cm genişletmek için tabi sonrası için garantisi yok ve kesin kararımı verdim ameliyatı sildim kafamdan ... ve malesef bunlar dışında bir riskim daha var benim tek tüpüm olan sol tüpümden dış gebelik geçirdiğim için tekrar dış gebe kalma ihtimalim %10 15 arası ama dr bu riski göze alabilirsin diyor...ve ben diyorumki öle yada böle 1 kere gebe kalabildim ve İnş tekrar olabilir olduki dış gebelik oldu tekrardan malesef ondan sonraki süüreçte tüp bebekten başka çarem kalmıyor .... şuan aklımdaki şey perde olasılığını kafamdan silmek için son olarak yücel beye gideceğim eğer perde değil ve gerçektende yarım rahimse ameliyat olmayı düşünmüyorum sanmıyorum ama perde varsa hemen ameliyat olup yoluma devam edeceğim . şun için 2 ay izin verdim kendime dış gebeliğimden sonra altı ayı doldurmak için son 2 ayım bu 2 ayıda yapılması gereken tüm tahlilleri ve yücel beye giderek aklımdaki soru işaretlerini gidermek için kullanacağım ondan sonrası içinde Allah kerim.Ama canı gönülden inanıyoumki yeterki Rabbim istesin .bu arada evet bir arkadaşında bahsettiği gibi böbrek olmama olasılığını bizde daha önce konuştuk aramızda hatta ucakcımda baktırdı bende önceden taş dökmüştüm bir çok kez böbrek filmi çektirdiğim için biliyorumki böbreklerim var çok şükür .drumda uyarmıştı beni bu konuda hatta gittiğim bir dr ilk olarak böbreklerime bakmıştı.Yarım rahimli olan arkadaşlar MUTLAKA BÖBREKLERİNİZİ KONTROL ETTİRİN YARIM RAHİMLİ OLAN KADINLARDA RAHMİN GÖRÜNMEDİĞİ TARAFTA MALESEF BÖBREKTE OLMAYA BİLİR BU ÖNEMLİ AYRINTI AKLINIZDA BULUNSUN..Hepinize mutlu hafta sonları diliyorum öfff yine ne yadım be :))) tekrar hoşgeldiniz dedikten sonra bu 3 deliyi bulduğunuz için sizi Allah kurtarsın diyorum :))) Saqlıcakla kalın canlarım.Rabbim elbet duyacak sesimizi.Bizlerde ANNE olacağız o MİSSSS kpkuları çekeceğiz içimize RABBİMDEN UMUT KESİLMEZ......
mrb tatlım .sanada çok geçmiş olsun tatlım uzun uzun yazdımki bilerek yeni gelen arkadaşlar bizim ilk günlerimiz gibi panik bi çare bir umut arıyorlar biliyorum umarım umut oluruz üzülmesinler istiyorum.o anki çaresizliğin nasıl bişey olduğunu çok ii biliyoruz malesef..evet ortak noktalarımız çok fazla açıkcası bu durumun bu kadar yaygın olduğunu bilmiyordum sonra bir kaç yazı okudum ve her 100 kadından 20 sinde rahim anomisi olabiliyormuş malesef...tatlım benim ilk değerim 152 di hiç unutmam adetimi 2 gün geçmişti tahlili yaptığımda buda Allahın bir lütfu ya çok erken öğrendim hamişliğimi ama buna ramen drum değer çok düşük erken döllenme olabilir umarım 2 katı artarak gider diyede ekledi ama malesef değerler olması gerektiği gibi değildi ve kesede görünmeyince dış gebelik olduğu anlaşıldı ve dr dediki dış gebelik olmasaydı bile bu değrlere bakılırsa normal bir gebelik değildi gelişmemiş bir bebek olacaktı büyük bir ihtimal düşerdi demişticanım geçmiş olsun başından geçenlere. uzun uzun yazıp seni de sıkmak istemiyorum.şunu soracağım . hamile olduğunda beta hcg yaptırdın mı yaptırdı isen kaç çıktı? al işte bir benzerlik daha. bende böbreklerden 2 kez taş ve kum düşürdüm . o zaman böbreğimin biri olmasa derledi diye düşündüm şuan.
tatlım hiç üzülme geç kalmış sayılmazsın uzun uzun yaz biz bıkmadan usanmadan okuruz :)) İnş elimizden geldiğincede destek oluruz sizlere hım bide unutmadan bizim ucak arkadaşımız tahlillerinizide yorumluyor :))) ucak beni geberticek:)))3 deli muayenesine hoşgeldiniz:))) sorularınız itina ile cevaplanacaktır:))) hoşçakalın yine bekleriz:))))of yaaa ben bu topiği neden 1 ay önce görmedim ki yaaa.ben şimdi sizi çok iyi tanıyorum tabi dile kolay 30 sayfa okudum sizle ilgili. ama tabi ben ne kadar şimdi anlatsam da eksik kalıyo kendimi tam anlatamıyorum gibi. topiğin en başında tanışsa idik ne güzel şimdi herşeyi paylaşmış olcaktım.
mrb tatlım .sanada çok geçmiş olsun tatlım uzun uzun yazdımki bilerek yeni gelen arkadaşlar bizim ilk günlerimiz gibi panik bi çare bir umut arıyorlar biliyorum umarım umut oluruz üzülmesinler istiyorum.o anki çaresizliğin nasıl bişey olduğunu çok ii biliyoruz malesef..evet ortak noktalarımız çok fazla açıkcası bu durumun bu kadar yaygın olduğunu bilmiyordum sonra bir kaç yazı okudum ve her 100 kadından 20 sinde rahim anomisi olabiliyormuş malesef...tatlım benim ilk değerim 152 di hiç unutmam adetimi 2 gün geçmişti tahlili yaptığımda buda Allahın bir lütfu ya çok erken öğrendim hamişliğimi ama buna ramen drum değer çok düşük erken döllenme olabilir umarım 2 katı artarak gider diyede ekledi ama malesef değerler olması gerektiği gibi değildi ve kesede görünmeyince dış gebelik olduğu anlaşıldı ve dr dediki dış gebelik olmasaydı bile bu değrlere bakılırsa normal bir gebelik değildi gelişmemiş bir bebek olacaktı büyük bir ihtimal düşerdi demişti( bu arada istediğin zaman yazabilirsin birbirimize faydamız dokunacaksa ne mutlu bizlere:)) hoşçakal tatlım
canım benimde beta hcg çok düşüktü. o yüzden banada doktorum bu zaten sağlıksız bir gebelik olacakmış o yüzden hiç üzülme dedi düşük olunca. ben bir ihtimal geç döllenme ise düşünmüştüm fakat doktorlar son adet gününü baz alarak hesaplıyorlar. o yüzden öyle düşünürsem benimde sağlıksız gebelik olarak geçiyor. ama ben hiç ultrasonla baktıramadan düşük olduğu için dış gebelik miydi orasını hiççç öğrenemedik . ama 48 saatte 2 kat artmıştı değer. dış gebelikte artıyor mu acaba?? bir de 5.74 ve 11.80 çok düşük değerlerdi.ben zzaten değeri duyunca kesin düşük olur diye geçirmiştim aklımdan.bu yüzden pek sevinememiştim.bir de benim adetim çok ağrılı sancılı geçiyor hep kendimi bildim bileli.ağrı kesici içmeden hayatta dayanamıyorum.ama günü gününe çok düzenlidir. her 29 günde bir mutlaka adet olurum.benim 5 ci gün bitiyor hep.ilk 3 gün yoğun geliyor 4 ve 5.ci günlerde damla damla gelip kesiliyor.birde canım ilk adeti kaç yaşlarında gördün???ben 15 yaşında başladım ilk adet görmeye. sizlerde de böyle birşey var mı????
ben yarım rahimli olduğumu ocak 2011 de öğrendim. o zamanlar ben de sizin gibi deli gibi araştırıyorudum okumadığım hiçbirşey kalmadı.nisan 2011 de hemen hamile kalınca doktorum da ben de çok sevindik ben hep rahim ufak olduğu için erken doğuma sebep olabilir deyip benim için 6. aydan sonra sorunlar başlar diye düşünürken bebeğimin ikinci kalp atışlarını duyamadıkdoktorum üzülme yeniden hamile kalırsın çok çabuk kaldın dedi ama 2 yıl oldu inanılmaz üzgünüm. birkere normal hamile kalmış bir insan olarak şuan da tüp bebek süreciyle savaşıyor olmak içten içe kanıma dokunuyor. ama olsun buna da şükür. 2 denememe 10 gün kaldı transferim 15 -1 6 mart gibi olacak. eğer bu da tutmazsa yeniden rahşm içi inceleme isteyeceğim.
okuduklarımdan edindiğim bilgiler. çok sabırlı olmanız gerek. kimisi doğumda öğreniyor. kimisi de 5-6 tüp bebek denemesinden düşüklerden sonra anne oluyor. yaşayacağınız her türlü şeye çok hazırlıklı olun. kucağımıza alana kadar raht yok bize. ben yurtdışından yazanların topiklerini de okudum. dediğim gibi yelpaze çok geniş. ama çocuğu olmayan yok kimisinin zor kiminin kolay oluyor. ama oluyor. yalnız değillsiniz kızlar yarım rahimli çoook insan var.
ben maalesef ilkokul 5.sınıfta gördüm ilk adetimi yani 11 yaşındaydım ama annem de aynen öyle 11 yaşında olmuş..ve benimde senin gibi canım çok sancılı ve de çok gelmiyor..annem benim 40-41 yaşında menepoza girmiş o yüzden ilk gittiğim dr genetik olabilir oyüzden erken menepoza girebilirsin acele et dedi bana...
Birde şunu diyecegim. Bizde rahim anormalisi var ama doktorumun dedigine göre herkes ikiz üçüz doguruyor sende tek dogurursun ne olacak yani dedi. Herkes normal rahime 2 cocuk sıgdırıyorsa sen ve senin gibi rahmi dar yada yarım olanlar 1 cocugu rahatca sıgdırır ve taşır dedi.ilk 3 ay hep yatmalı bir hamilelik olur 3 .cü ay da rahime dikis atarız sonra da dinlenerek bir hamilelik gecirirsin dedi. Ayrıca rahimin icini genisleten igneler ilaclar varmis onlarsan kullanırsın dedi.o yüzden kızlar moralimiz hep yüksek olsun. Bizde tek tek dogururuz nolcak yani . Hem ikiz zor işben bu ay bal+tarçın+çörek otu kürüne basliyorum.hatta dün gece basladim. Kocama da keci boynuzu yediriyorum. Ayrıca anneme meryem suresi okutuyorum 41 gün okuyacak. Kendimde ya varis okuyacagim 707 defa. Hepimiz icinde dua edecegim.insallah hepimizinde olacak Allah ın izni ile. Demisti dersiniz
Canım benim ailemde de annem erken adet görmüs.ilk okula giderken. Kız kardesim de erken adet gördü. Birtek ben varım gec adet gören. Benim sanırım rahim normal degil diye mi acaba gec adet gördüm diyorum? Hatta biraz daha adet görmesem annemler beni doktora götürecekti.ben ergenlige girene kadar hep cok kısa idim ve cok zayıftım. Benden 3,5 yas kücük olan kız kardesim bile benden kilolu ve uzun idi. Herkes kardesimi ablam sanırdı. Ne zaman ki ergenlige girdim o zaman normallesti boyum.kilom evlenene kadar hep 36 beden idi. Ne zaman ki evlendim 2,5 senedir en az 7 kilo aldim.ve göbek bölgemden aldim bir türlü de veremiyorum.bu göbekle de hamile kalmak istemiyom. (Sanki hamile kalmak elimdeymis gibi) ama rahim anormalisi olanlar hep minyon olurmus diye duydum. Bende aynen öyleyim.
canım bende başladım bal çörek kürüne 12 gün kullanıcam 1 haftası geçti bile sonrada soğan kürü adet bitiminden sonra 7.gün 15 günde o hergün 3 tane incir yiyorum eşime de keçi boynuzu kürü..ben geceleri hacet namazına kalkıyorum ve kenzül arş suresini okuyorum zor oluyo ama herşey rabbim isterse olur <<<tabi her gece özgeme ve sedoşuma da dua ediyodum şimdi sizde varsınız dualarımda
canım atlamışım şimdi gördüm 16 martta belli olacakmış hadi inşallah canım senin için de çok dua edicem inşallah herşey yolunda gider bebeğin kucağında olur beklemeden rabbim gönlüne göre versin inşallah...evet yalnız değiliz çok kadın var bende yabancı bloglara forumlara filan baktım ordada bir sürü bayan var rahim anamolisi olan çok şükür yarım da olsa bir rahim var ve böylede hamiş kalan bir sürü bayan var..eşim bana diyor ki birtek ölümün çaresi yok..yoksa her türlü hastalığın çaresi vardır diyor..rabbim bizi de böyle sınıyor..bu da bizim sınavımız inşallah çok iyi olacak dualarım hepinizle..
cnm doktorum banada aynen hiç üzülme değerlere bakılırsa sağlıksız bir gebelikmiş kimi kadının vucudu bu tür gebeliği kabul etmez ve düşükle sonuçlanır kimsi ise 2li 3 lü testlerden sonra anlar ve çok zor bir karar vermek zorunda kalır ya aldıracaktır yada doğum yapacaktır sen şanslı olan gruptansın demişti.bende usgde göremeden kanamam başladı ve dış gebelik olduğu anlaşıldı zaten dış gebelikte kese görünmediği için dışgebelik oluyormuş.ve gebeliğin en tehlikeli olanı eğer erken teşhis edilmezse Allah korusun anne ölümleriyle sonlanıyor çogu kadında kanamalarından dolayı adet olduğunu düşünüp dra gitme gereyi duymuyor ve bebek büyüdükçe tüpün içinde olduğu için tüpü patlatıyor bu durumda annenin acil ameliyat olması gerekiyor ve tüplerden birini kaybetmiş oluyor...benimki gibi erken anlaşıldığında ise kemoterapi iğneleri ile bebek düşürülüyor ve tüp kurtarılmış oluyor.kimi dışgebelik ise aynı düşük gibi kendiliğinden sonlanabiliyor buda en şanslı grup tabi...dış gebeliğin normal gebelikle belirtileri aynı başlarda 2 katı artıyor ama değerler sonradan dengesizleşiyor yani şöyleki bir anda 10 katı artıp yada 10 katı düşebiliyor değerler ..bende 13 yaşımda adet görmeye başladım dışgebelik öncesine kadar adetlerim çok sancılı geçiyordu kesinlikle ağrı kesici içiyordum yoksa dayanılacak gibi değildi ...dışgebelik sürecinde rahim duvarı kalınlaştığı için kürtaj ettiler sanırım ondan olacakki 4 aydır eskisi gibi ağrılı değil adetlerim .ama pko yüzünden malesef adetlerim düzenli değil geçen ay 20 gün bu ayda 13 gecikti ve 10 gün sürdüğü bile oluyor ...bi ortak özelliğimizde sanırım hepimiz minyon tipliyiz bende 52 kilo 164 boyundayım kendimi bilidm bileli hep zayıfı evlendikten sonra da değişmedi .hastaneye yattığım dönemler hergün serum verdiklerinden olsa gerek ee bide sürekli yattım 4 kilo aldım onunda 2 si gitti bile...bide sizin eşlerin durumları nasıl benimkinde hareketli sayısı düşük malesef gerçi o durumda hamile kalmıştım. bu hafta tekrar yaptıracağız bakacağız hayırlısı artık.öpt sizicanım benimde beta hcg çok düşüktü. o yüzden banada doktorum bu zaten sağlıksız bir gebelik olacakmış o yüzden hiç üzülme dedi düşük olunca. ben bir ihtimal geç döllenme ise düşünmüştüm fakat doktorlar son adet gününü baz alarak hesaplıyorlar. o yüzden öyle düşünürsem benimde sağlıksız gebelik olarak geçiyor. ama ben hiç ultrasonla baktıramadan düşük olduğu için dış gebelik miydi orasını hiççç öğrenemedik . ama 48 saatte 2 kat artmıştı değer. dış gebelikte artıyor mu acaba?? bir de 5.74 ve 11.80 çok düşük değerlerdi.ben zzaten değeri duyunca kesin düşük olur diye geçirmiştim aklımdan.bu yüzden pek sevinememiştim.bir de benim adetim çok ağrılı sancılı geçiyor hep kendimi bildim bileli.ağrı kesici içmeden hayatta dayanamıyorum.ama günü gününe çok düzenlidir. her 29 günde bir mutlaka adet olurum.benim 5 ci gün bitiyor hep.ilk 3 gün yoğun geliyor 4 ve 5.ci günlerde damla damla gelip kesiliyor.birde canım ilk adeti kaç yaşlarında gördün???ben 15 yaşında başladım ilk adet görmeye. sizlerde de böyle birşey var mı????
canım bende başladım bal çörek kürüne 12 gün kullanıcam 1 haftası geçti bile sonrada soğan kürü adet bitiminden sonra 7.gün 15 günde o hergün 3 tane incir yiyorum eşime de keçi boynuzu kürü..ben geceleri hacet namazına kalkıyorum ve kenzül arş suresini okuyorum zor oluyo ama herşey rabbim isterse olur <<<tabi her gece özgeme ve sedoşuma da dua ediyodum şimdi sizde varsınız dualarımda
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?