kızlar size şöyle baştan anlatıyorum. benim 9 ocak ta adet olmam gerekiyordu.adetimin 3.cü günü doktora gidip artık tedaviye başlayacaktım. fakat doktorum gelmeden tahlilleri yaptır dedi . bende 10 ocak oldu bakıyorum tık yok.en iyisi gidip doktorun verdiği tahlilleri yaptırayım dedim. hastanede çalışıyorum bu arada. endoktrin doktoruna gittim ve gerekli tahlilleri gösterdim. meğerse sadece prolaktin çalıştığım hastanede yapılıyormuş. diğerleri başka hastanede yapılıyormuş. tamam dedim prolaktine baktırayım. o gün çıkan sonucuma göre prolaktinim 84 çıktı.ve endoktrin doktoru çok şaşırdı. göğüsten süt gelme varmı dedi yok dedim. adet gecikmesi var mı dedi yok dedim. her ay günü gününe saati saatine olur hiç gecikme olmuyor dedim. yanlızca dün olmam gerekiyordu bugün halen olmadım birtek bu ay gecikti dedim. doktor hamile misin dedi yooo değilim dedim. emin misin deyince hayır emin değilim dedim ve beni doğruu acile yolladı beta hcg yaptırmam için.eğer hamile değilsen beyin emarı isticem çünkü bu kadar yükseklik hiç normal değil dedi. bizim labaratuar ın aralıklarına göre 0-2 arası negatifmiş. 2 den yukarısı gebelikmiş. benim 5.74 çıktı doktora geri götürdüm testi. çok yeni bir gebeliğin var dedi bana. tabi hiç beklemiyordum ve çok şaşırdım. eve geldim oturdum bilgisayarın başınabaşladım araştırmaya. çünkü herkesin 100 lü 1000 li değerler çıkıyor benim niye bu kadar ufak diye başladım kafaya takmaya. hastaneden 4 doktora da gösterdim 4 ü de gebeliğin henüz çok yeni her 48 saatte 2 kat olur dediler. bende 48 saat sonra tekrar yaptırdım. şükürler olsun ki 2 kat artmıştı ve 11 küsür olmuştu. fakat kadın doğumcu doktoruma gidip muayene olmam gerekiyordu doktorumda o hafta dizinden ameliyat olmuştu gidemedim .aradan 3 gün daha geçti fakat benim sağ kasıkta hafif batmalar oluyordu.benden önce pembe leke geldi gene araştırdım herkes yerleşme lekesi pembe leke yazmış. tamam dedim herhalde yerleşiyor. aradan yarım saat daha geçti bu sefer daha bir kırmızı geldi leke hemen doktorumu aradım . ben çok yeni hamile olduğumu öğrendim fakat önce pembe leke geldi şimdide kırmızı geliyor dedim.bir iğne ve hap ismi verdi düşük durduran hemen iğneyi yaptır ilacıda iç yat hiç kalkma. sabahta muayeneye gel dedi. ama biz tabi hemen bir beta hcg daha yaptırdık ama değer hemen 2 nin altına düşmüş. biz tabi anladık düşük olduğunu . diğer gün ağlaya ağlaya gittim ben sanıyorum ki tek derdim düşük. doktor muayene ettiği gibi sende ya çift rahim var yada perde dedi . ikisi birbirine çok benzeyen şeyler o yüzden haftaya bir rahim emarı çekmemiz lazım sana dedi. tabi ben rahim emarını da önceden araştırdığım için ağrılı bişey olduğunu biliyordum. olmaz o çok acılı ben onu yaptıramam dedim. çünkü vajinal muayenede bile sandalyeyi koparcak gibi sarılıyorum ve kasıyorum kendimi .zaten sana anestezili yapcam sen diğerine dayamazsın dedi. neyse o gün geldi gittik çekildim fakat gene tam doktorun istediği gibi çıkmadı. benim hem çift rahime hemde perdeye çok benziyormuş.doktorum bunu kesinleştirmek için birşey daha isteyeceğim dedi. sakın histereskopi istemeyin nolurr dedim doktor gene şaşırdı sen nerden biliyorsun bunları hep dedi. tamam önce rahim emarı isteyeceğim dedi. rahim emarında sonuç uterus bicornius çıktı.
Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
yarım rahim
- Konu Sahibi aktuna
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?sedoşum yücel bey sana usg baktıktan sonramı perde olduğunu söyledi yoksa sadece filmi gördükten sonramı öle bir tanıya vardı...yani rahim boyunun ölçüsüne baktımı usgden...dün gece eşimlede konuştum bu konuyu uzun uzun .biliyorsunuz bu ay detaylı usg çektireceğim rahim boyunu tam anlamıyla öğrendikten sonra önümüzdeki ay yücel beye gideceğim perdemi yoksa yarım rahimli olduğunu anlamak için.eğer yarımsa ve dedikleri gibi ölçüleri 7 cm se 1 cm için ameliyat olmak mantıklı gelmiyor bana ..ama perde varsa zaman kaybetmeden hemen yücel beyde ameliyat olurum..Senin adına öle çok sevindimki sedoşum Rabbim o güzel gönlüne göre verdi İnş bundan sonrası içinde herşey yolunda gider...Ama nedense kafam çok karıştı yine tatlım ya niye bilmiyorum içim daraldı yine daha doğrusu anlam veremiyorum artıkya usgde belli oluyor diyor drlar ya ben tam 24 gün yattım hastanede hergün alttan usg baktılar vede her seferinde farklı drlar baktı nasıl olurda anlamazlar hsgden sonrada 10 tane ayrı dr gittim onlarda usg baktı fakat sonuç değişmedi ...ne diyeyim Rabbim hakkımızda hayırlısını nasip etsin ..ne güzel için ferahlamıştır sedoşum ne zaman ameliyat olmayı düşünüyorsun acaba ameliyattan ne kadar sonra hamile kalınması gerekiyor İnş biran önce hayırlısıyla bebişine kavuşursun tatlım.hoşçakalın kızlar....
aktuna sana bakan doktorlarin hepsi yarim rahim mi dedi...ya bana niye hic kimse bisey demiyo sadece filme bakan bi dr muayene bile olmadim yarim rahim olabilir diye atti ortaya deli olucam bende ayni senin gibi kafam karisti...bi daraldim benim ist a gitme sansimda yok yaza kadar bence sende ertleme git hemen yucelbbeye...yanliz soylede nbi durum var sedaya perde de olabilir denmisti sadece hsg de yarim rahim yaziyordu
mrb kızlar.ne olur aranızda benim durumda olupta bebek sahibi olanlar varsa lütfen birşeyler yazsın delirmek üzereyim.25 yaşında 3,5 yıllık evliyim.1 yılın sonunda geçtiğimiz eylül aynında klomen le hamile kaldım fakat uzun sürmedi sevindim kanamam olunca hastaneye kaldırıldım sonuç olarak dış gebelik olduğu anlaşıldı 1 ay hastanede kaldım 2 doz iğne yaptılar sürekli hcg takibi ve gebelik sonlandırıldı.üstünden 3 ay geçti drum hsg çektirmem gerektiğini söyledi 10 gün önce çektirdim sonuç sol tüpüm açık fakat sağ tarafım doğuştan hiç yok yani yarım rahimliymişim.1 yıl içerinde sayısızca ulturasonla bakıldı bir ay hastanede kaldım ama hiç kimse anlamadı hsg olmadan anlaşılması mümkün değilmiş.10 gündür deli gibi araştırıyorum 10 tane farklı dr gittim.kimisi tekrar dış gebelik olabileceğini söyledi kimisi direk tüp bebek yapman gerekli dedi kimisi tüp bebek yapman birşeyi değiştiremez yarım rahim olduğundan bebek düşecektir dedi.ve en acısı diyelimki dış gebelik değil ve düşlmedi 9 ay taşıyamazmışım rahim yarım olduğundan erken doğum olurmuş bebek gelişmeyebilirmiş.yazarken bile nefesim kesiliyor sanki.beni kahreden tıp bu kadar ilerlemişken bu kadar çeresizlikte neyin nesi.Nettende çok araştırdım yarım rahimli olupta bilmeden hamile kalıp doğum sırasında anlaşılan kadınlarda varmış.rabbim kimselere yaşatmasın ama ne olur benim durumumda olupta ne yapmam gerektiğini bilen birileri varsa ne olur bişeyler yazın.delirmek üzereyim
canım merhaba öncelikle sakın panik olma seninle durumumuz birebir aynı sağ tüp doğuştan yok sola deviye yarım bir rahim. bende de mevcut 1 yıl çocuğumuz olmayınca doktora gittik şanslıydım hemen rahim filmi istedi ve öğrendik. doktorum rahmimin gebeliği taşıyabilecek boyutlarda olduğunu söyledi. doğum yapamazsın diye bişey yok dedi. evet riskli bir durum erken doğum yada düşük riskimiz herkesinkinden çok ama artık herşeyin çaresi var rahim ağzına dikiş atarız gerekirse yatarsın iğneler ilaçlar olur dedi. klomen verdi ve hamile kaldım demekki olabiliyormuş. 8 haftalık kalp atışları durdu yıkıldım. kürtaj ve ardından 2 yıl geçti 3 aşılama oldu hepsi negatif. ilk tüp bebek denemem kimyasal gebelik ile sonuçlandı.bu ay ikincisine başladık. ümidini sakın kaybetme herşey Allahtan belki yine düşük yada erken doğum olabilir ama sağlıkla inşallah alırsın bebeğini kucağına. biz öyle kazara hamile kalan insanlardan olamayız dişimizle tırnağımızla uğraşarak rahat bir hamile olamayız hep korkarak.. ama asla ümit yok denmez. ben cerrahpaşa da prof a gittim. asla operasyon önermiyoruz dedi. gebe kal dikiş atılır ve doğum olur dedi. belki rahim ufak olduğu için bebeklerimiz 3 kilo doğmaz da 2.5 kilo doğar anlatabildim mi ama sakın üzülme. hiç rahmi olmayanları düşün. bizim var ve gebelik oluşmuş zamanı var rabbim biliyor yılmak yok. sakın operasyon yaptırma.
BU ARADA YARIM RAHİMLİ ARKADAŞLAR BÖBREKLERİNİZE BAKTIRDINIZ MI? BU BİR ÜRİNER SİSTEM ANOMALİSİ VE TÜPÜNÜZÜN GELİŞMEDİĞİ TARAFTA BÖBREĞİNİZ DE GELİŞMEMİŞ OLABİLİR. YOK CANIM OLMAZ DEMEYİN. DOĞUŞTAN TEK BÖBREKLİYİM SAĞ BÖBREĞİM YOK. EĞER HİÇ BAKTIRMADIYSANIZ BİR ULTRASONLA BAKTIRIN. BOL SU İÇİN AĞIR ANTİBİYOTİK VE AĞRI KESİCİLERDEN UZAK DURUN VE BÖBREĞİNİZE İYİ BAKIN.....
merhaba arkadaslar bir kac gundur sizi takip ediyorum sadece size cevap verebilmek icin uye oldum benim hikayem soyle basliyor 2010 yilinda evlendim 1 yil sonra bebek istemeye basladik tabiki herkes gibi bende bi heyecan ovulasyon testleri folik asitler...aradan 3-4ay gecti adetim duzensizlesti niye olmuyo diye stresten ve esimin isleri nedeniyle prolaktinimi yukseltmisim neyse 2ay dogum kontrol hapiyla duzeltildi hormon degerlerim cok iyi yumurtlama var 3 4 ay klomenle yumurta takibi yapildi esim is nedeniyle goreve cok gidiyor denk getiremedik diye dusunduk catlatma ignesi bile vurulmadim ama vi ise yaramadi esime spermiogram yapildi hersey normal ben rahim filmi cekildim olay ondan sonra basladi zaten dr un raporuna gore sag tup tikali once uzuldum sonra aman zaten bi taneside ise yariyo dedim kendimi avuttum dogal haline biraktik tabi bu arada ben hep int arastirmalar facede bebegi olanlari gorup aglamalar herkese daha dus7nmuyoruz yalanlari..yaz tatilinda ankarada cok iyi bi tup bebek.merkezine gittik iyi bir spermiogram yaptirdik esimde morfoloji sorunuda ciktimi yine dunyamiz yikildi kromozomtestleri sperm dna hepsi cok iyi cikti sorun az dediik maddi imkanimizda var tup bebekyaptiralim dedik oncesinde olumsuz bi asilamam var akilli doktor kapali taraftan yumurtladigim ay asilama yapmis neyse 2 tane 1.kalite embriyo transfer edildi hersey cok iyi ama sonuc negatif yine yikim..sonra dogal yoldan denemeye karar verdik suanki gibi eaim profortil diye 8lac kullandi 3 ay kece boynuzu kuru inanin cok faydasi oldu biz bile artisi hissettik tabi benin ilaclar yuzunden adet duzeni bozuldu.neyse esim gorevden dondu bu ay ilk defa denedik tatil nedenitle memlekete giderken bursa acibademde bi dr gorustum isinde cok iyi filimleri gosterdim ne desin senin tupun dogustan olmayabilir hatta rahminin yarisi yine dunyam yikildi ama oyle guzel moral verdiki dogustan oldugu ic8n belki tek tarafli yeterli gelismistir dedi daha dar rahimlerle ikizler doguran hastalarini gosterdi banada istersem pelvik mr cektir ama degisen bisey olmaz bosuna kafani yorarsin b7 rahimlede olur dedi.suan yoldayim ve evime donuyorum bulundugum yerde boyle drlar yok ve ben yaz tatiline kadar isim nedeniyle herseyi dogal haline bitaktim yaza tup denicem onc3sinde de mr cekilicem cok uzattim ama sadece yanliz degilsiniz bende varim demek istedim ve arabbim ol derse olacaginada cok inaniyorum allah yardimcimiz olsun....sevgilerle
BEN DE SİZDENİM HİÇ GÖRMEDİM TOPİK BAYA İLERLEMİŞ. YARIM RAHİMLİ ÇOK İNSAN VAR BEN DOĞUM YAPANLARINI BİLE TANIYORUM. HEMDE DİKİŞSİZ YATMADAN.
yani diyeceğim o ki ocak 15 gibi öğrendim rahimimin normal olmadığını. o gün bu gündür araştırmadığım okumadığım şey kalmadı. bütün yorumları herşeyleri okudum. zaten doktor rahim filmimi yorumlamadan ben doktora bende uterus bicornis var şekli ona benziyor dedim. doktorum o an gene bir şok oldu bana.
sen çok fazla araştırıyorsun ve beni çok şaşırtıyorsun dedi. ben tabi öğrendiğim günden beri ağlayıp zırlıyorum hatta kocama bile bak ayrılmak istiyorsan ayrılalım benimle hayatını mahvetme bile dedim. ama canım kocam bir daha ağzından öyle söz duymayacağım dedi ve kızdı. ben seninle çocuk için mi evlendim dedi. ya ben kısır olsa idim ne olacaktı dedi . sen beni bırakacak mıydın dedi. ben senden nolursa olsun vazgeçmeyeceğim dedi. zaten Allah hayırlı ise versin diyoruz hep dedi. neyse işte böyle günler geçirdim.ilk günlerdeki şoku atlattım ama epey zorlu oldu bunu kabullenmem.
sen çok fazla araştırıyorsun ve beni çok şaşırtıyorsun dedi. ben tabi öğrendiğim günden beri ağlayıp zırlıyorum hatta kocama bile bak ayrılmak istiyorsan ayrılalım benimle hayatını mahvetme bile dedim. ama canım kocam bir daha ağzından öyle söz duymayacağım dedi ve kızdı. ben seninle çocuk için mi evlendim dedi. ya ben kısır olsa idim ne olacaktı dedi . sen beni bırakacak mıydın dedi. ben senden nolursa olsun vazgeçmeyeceğim dedi. zaten Allah hayırlı ise versin diyoruz hep dedi. neyse işte böyle günler geçirdim.ilk günlerdeki şoku atlattım ama epey zorlu oldu bunu kabullenmem.
kızlar size şöyle baştan anlatıyorum. benim 9 ocak ta adet olmam gerekiyordu.adetimin 3.cü günü doktora gidip artık tedaviye başlayacaktım. fakat doktorum gelmeden tahlilleri yaptır dedi . bende 10 ocak oldu bakıyorum tık yok.en iyisi gidip doktorun verdiği tahlilleri yaptırayım dedim. hastanede çalışıyorum bu arada. endoktrin doktoruna gittim ve gerekli tahlilleri gösterdim. meğerse sadece prolaktin çalıştığım hastanede yapılıyormuş. diğerleri başka hastanede yapılıyormuş. tamam dedim prolaktine baktırayım. o gün çıkan sonucuma göre prolaktinim 84 çıktı.ve endoktrin doktoru çok şaşırdı. göğüsten süt gelme varmı dedi yok dedim. adet gecikmesi var mı dedi yok dedim. her ay günü gününe saati saatine olur hiç gecikme olmuyor dedim. yanlızca dün olmam gerekiyordu bugün halen olmadım birtek bu ay gecikti dedim. doktor hamile misin dedi yooo değilim dedim. emin misin deyince hayır emin değilim dedim ve beni doğruu acile yolladı beta hcg yaptırmam için.eğer hamile değilsen beyin emarı isticem çünkü bu kadar yükseklik hiç normal değil dedi. bizim labaratuar ın aralıklarına göre 0-2 arası negatifmiş. 2 den yukarısı gebelikmiş. benim 5.74 çıktı doktora geri götürdüm testi. çok yeni bir gebeliğin var dedi bana. tabi hiç beklemiyordum ve çok şaşırdım. eve geldim oturdum bilgisayarın başınabaşladım araştırmaya. çünkü herkesin 100 lü 1000 li değerler çıkıyor benim niye bu kadar ufak diye başladım kafaya takmaya. hastaneden 4 doktora da gösterdim 4 ü de gebeliğin henüz çok yeni her 48 saatte 2 kat olur dediler. bende 48 saat sonra tekrar yaptırdım. şükürler olsun ki 2 kat artmıştı ve 11 küsür olmuştu. fakat kadın doğumcu doktoruma gidip muayene olmam gerekiyordu doktorumda o hafta dizinden ameliyat olmuştu gidemedim .aradan 3 gün daha geçti fakat benim sağ kasıkta hafif batmalar oluyordu.benden önce pembe leke geldi gene araştırdım herkes yerleşme lekesi pembe leke yazmış. tamam dedim herhalde yerleşiyor. aradan yarım saat daha geçti bu sefer daha bir kırmızı geldi leke hemen doktorumu aradım . ben çok yeni hamile olduğumu öğrendim fakat önce pembe leke geldi şimdide kırmızı geliyor dedim.bir iğne ve hap ismi verdi düşük durduran hemen iğneyi yaptır ilacıda iç yat hiç kalkma. sabahta muayeneye gel dedi. ama biz tabi hemen bir beta hcg daha yaptırdık ama değer hemen 2 nin altına düşmüş. biz tabi anladık düşük olduğunu . diğer gün ağlaya ağlaya gittim ben sanıyorum ki tek derdim düşük. doktor muayene ettiği gibi sende ya çift rahim var yada perde dedi . ikisi birbirine çok benzeyen şeyler o yüzden haftaya bir rahim emarı çekmemiz lazım sana dedi. tabi ben rahim emarını da önceden araştırdığım için ağrılı bişey olduğunu biliyordum. olmaz o çok acılı ben onu yaptıramam dedim. çünkü vajinal muayenede bile sandalyeyi koparcak gibi sarılıyorum ve kasıyorum kendimi .zaten sana anestezili yapcam sen diğerine dayamazsın dedi. neyse o gün geldi gittik çekildim fakat gene tam doktorun istediği gibi çıkmadı. benim hem çift rahime hemde perdeye çok benziyormuş.doktorum bunu kesinleştirmek için birşey daha isteyeceğim dedi. sakın histereskopi istemeyin nolurr dedim doktor gene şaşırdı sen nerden biliyorsun bunları hep dedi. tamam önce rahim emarı isteyeceğim dedi. rahim emarında sonuç uterus bicornius çıktı.
uterus bicornius ne demek yarim mi cift rahim mi kafam karisti sen mr i ilacli mi ilacsiz mi cekildin aci olmaz demislerdi benimde kapali yer fobim.var korkuyorum...hsg yi de narkozlu cekildim.cok zor muayne oluyorum bak bi benzer nokta daha benim hem vajinal hem normal hsh de hic bisey demedi bi cok doktor her zaman rahim iyi kalinkigi normal...
ucak tatlım bende aynen onu diyordum yani sayısızca usg çekildim bu drların hepsimi kördü ama perdede belli olurmuş usgden oda kafamı karıştırdı hadi yarım olduğunu göremediler diyelimki perde var onudamı göremediler fööööf ya daraldım gene hıııı...ama mutlaka gideceğim yücel beye kafamda bu kadar soru işaretiyle yaşamak çok ağıryaaa(( kuşun hayırlı olsun tatlşım:))) değiştirdin he sağlık olsun belkide hastaydı diğeri yada çok küçükse anneşinden ayırdılarsa ondan ötmemiştir sana :)) bizimkilerde sabah sabah bir bağrıyorlarki sorma kuluşka yapmıştıkya dişi olan giriyor arada çalışmalara başladılar demekki:) bak gör benden önce doğuracak bu kuş:)) anneme diyorumki bak diyeyim benden önce doğurursa keserim bunu diye :)) yeni gelen arkadaşlar İnş sizlerde en yakın zamanda alırsınız hayırlı hbrlerinizi...çok öpt hepinizi..ooo kizim o zaman ben yarim rahim falan degilim sag tupum tikali yada cok kac defa usg hem normal hem vajinal cekildim asilama ve tup bebektede rahmimi bi guzel birkaladilar hepsi mi körr sagol sedosummm benide cok rahatlattin...mr konusuna gelince biraz daha erteledim
foruma yeni katilan arkadasim bizde ucumuzun benzerligi konusunda sokkk olmustuk ve birbirimizin kardesi arkadasi olduk bi anda hemde hic gormeden kimseye anlatamadiklarimizi birbirimize anlattik kus gibi rahatladik. ..ve cokk mutluyum ozge ve sedosumu tanidigima..ve simdi de seni...ins bizde evlat sahibi olucazzzz...
kizlar benim.kus hala otmuyodu onu dun degistirdik icim gitti ama. ....kusu bile 2. seferde alabiliyorum. hayatimda hic bir sey 1. seferde olmadi...neyse simdiki kusu bi gorseniz cokkk tatli bicir bicir susumuyo hep tepemizde elimzden
besleniyooo cok mutlu etti bizi
uterus bicornius ne demek yarim mi cift rahim mi kafam karisti sen mr i ilacli mi ilacsiz mi cekildin aci olmaz demislerdi benimde kapali yer fobim.var korkuyorum...hsg yi de narkozlu cekildim.cok zor muayne oluyorum bak bi benzer nokta daha benim hem vajinal hem normal hsh de hic bisey demedi bi cok doktor her zaman rahim iyi kalinkigi normal...
Canım çift rahim gibi birşey demekmiş. ama hamile kalırsam bir tarafında olacakmış çocuk. yani rahimin yarısını kullanabilecekmiş. ortadaki çöküntüden dolayı. o yüzden doktorum yarım rahimli sayılırsın dedi. ama yarım rahim de gebeliğe doğurmaya engel değil dedi.canım ben emarı ilaçlı çekildim koldan damar yolundan ilacı veriyorlar ilaç hiç acıtmıyor . bu konuda korkun olmasın. anlamıyorsun bile ilacın gittiğini . benim için emarın zor olan tarafı kapalı yerde kalma korkum ve damarların çok ince olduğu için damar yolu bulamamaları. bütün kollarım delik deşik oldu damar yolu bulamadılar. 6 tane deldikten sonra yeteeeer dedim gittim acilden damar yolu buldurup geldim.ben ki 1 iğneden korkarım ve genelde tansiyonum düşer kan verirken iğne korkumdan.ama 6 tane deldiler ben artık bayılcak duruma gelmiştim.
arkadasim.benim rahim filmimde sag tuba tikali sola deviye uterus yaziyo ve uterua buyuklugu normal deniyo...hic yarim rahim yazmiyo sadece filmde sag taraf gorunmuyo diye dr biri suphe etti bende kafayi yiyom...bobregime baktirdim gecen ay ve yerinde o zaman o dr bile soyledim yarim rahimden suphe ettigim icin baktiriyorum diyince rahime bakti 8mm gayet iyi niye boyle biseyden suphe ettin dedi.tup bebegi nerde yaptiriyosun
arkadaşlar doktor bunu yazmış sizce ne demek ???
[TABLE="width: 100%"]
[TR]
[TD][TABLE="width: 100%"]
[TR]
[TD]MR, ABDOMEN, ALT[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
PELVİK MR :
İnceleme tekniği: Pre ve postkontrast TSE T1W aksiyal
FS TSE T2W aksiyal, sagital
Bulgular : Rektum lojunda tümöral kitleyi temsil edebilecek görünüm saptanmamıştır. İnceleme alanına giren inen ve
çıkan kolon segmentleri normaldir.
Mesane konfigürasyonu normal olup duvar kalınlaşması saptanmamıştır. Mesane içinde taş veya kitle lezyonu yoktur.
Perivezikal alan normaldir.
Tek servikal kanal mevcut olup proksimalinde iki ayrı uterin kavite izlenmektedir. Bikornuat uterus lehine
yorumlanmıştır.
Her iki iliak arterler, iliak venler normal olup bu alanlarda lenfadenomegaliyi temsil edebilecek görünüm yoktur.
Her iki psoas majör ve iliopsoas kası normal olarak değerlendirilmiştir. İnguinal kanal lokalizasyonunda herni, bu
lokalizasyonda vasküler yapılarda trombüsü temsil edebilecek görünüm yoktur.
[TR]
[TR]
[/TR]
[/TABLE]
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
PELVİK MR :
Bulgular : Rektum lojunda tümöral kitleyi temsil edebilecek görünüm saptanmamıştır. İnceleme alanına giren inen ve
Mesane konfigürasyonu normal olup duvar kalınlaşması saptanmamıştır. Mesane içinde taş veya kitle lezyonu yoktur.
Tek servikal kanal mevcut olup proksimalinde iki ayrı uterin kavite izlenmektedir. Bikornuat uterus lehine
yorumlanmıştır.
Her iki iliak arterler, iliak venler normal olup bu alanlarda lenfadenomegaliyi temsil edebilecek görünüm yoktur.
Her iki psoas majör ve iliopsoas kası normal olarak değerlendirilmiştir. İnguinal kanal lokalizasyonunda herni, bu
aktuna sana bakan doktorlarin hepsi yarim rahim mi dedi...ya bana niye hic kimse bisey demiyo sadece filme bakan bi dr muayene bile olmadim yarim rahim olabilir diye atti ortaya deli olucam bende ayni senin gibi kafam karisti...bi daraldim benim ist a gitme sansimda yok yaza kadar bence sende ertleme git hemen yucelbbeye...yanliz soylede nbi durum var sedaya perde de olabilir denmisti sadece hsg de yarim rahim yaziyordu
Benim yarım rahimli olduğum hsg de anlaşıldı. sonrasında doktorum pelvik mr istedi orda da aynısı çıktı. ultrason muaynelerimde sol yumurtalığım sağlıklı. sağ ondan daha ufak ve hiç yumurta üretmiyor diyebilirim. tüp bebek denemem de sol yumurtalığımdam 11 tane yumurta toplandı gayet sağlıklı ama sağ için tırt dedi doktorum :) 1-2 tane vardı ama 7-8mm de kaldılar büyümediler yani sağlıklı değildi. histeroskopi yada laparoskopi öncesi emin olmak için pelvik mr da çektirebilirsiniz. ilaçsız bir işlem bildiğiniz mr makinesine gisiyorsunuz karın bölgenizin mr ı çekiliyor.
kızlar herkese merhaba ben yokken bir sürü yazmışsınız en sonunda geldim ve şuan çok mutluyum..öncelikle yücel beyden başlıyorum gerçekten çok tatlı bir doktor sağolsun hemde hemşeri çıktık bir kere ben durumu izah ettim hemen rahim filmime baktı ve dedi ki eğer yarım olursa zaten ultrasonda görünür perde de olsa görünür dedi sonrada dalga geçti 'malatyalıdan yarım rahimli çıkmaz ama dur bakalım' dedi )) beni içeri aldı ve dedi ki yarım rahimli değilsin perden var dedi iki tarafı da gösterdi 'peki hocam neden ilaç diğer tarafa geçmedi' dedim 'senin gibi olanlarda ilaç bazen diğer tarafa geçmez dedi çünkü perde arayı böldüğü için yarım gibi görünür 'dedi.. ben çift rahim olma olasılığı varmı dedim hayır kesinlikle perde var vede korkma çok basit ben senin gibi kaç kişiyi amleiyat ettim dedi hatta öğrencilerime ders veriyoum bu knuyu dedi yarım rahimli olsaydın eğer ondada rahmi genişletiyoruz dedi ama seninböye bir şeye ihtiyacın yok zaten sadece perden var dedi peki bu durum hamleliğe engel mi dedim oda evet çoğunluukla erken doğum vedüşük yaptırır dedi erken doğumdaa anlamazsın çocuk normal zannedersin ama 12 yaşına gelince bazıçocuklarda zeka geriliği olabiliyor çünkü beyim çok glişmiyor dedi tabiii ben çok sevindim çok şükür 3500 tl dediler ameliyattan sonra spiral takılıyormuş biraz hormon tedavisi görüyormuşsun vucudun adapte olabilmesi için ameliyat için bir iki tahlil istediler ameliyatı orda yapıyormuş gce kalmak yokmuş 4 saatte çıkıyormuşsun..birde bana dediki senin yumurtalıkların tembel fila değil bir tarafta 7-8 adet diğer tarafta 4 adet folikül saydım ve 12 adet bir byan içinçok çok iyi dedi)) çok mutlu oldum kızlar rabbim sizleri de sevindirsin inşallah kızlar ben şunu anladım çok iyi bir doktor aktuncım uçakcım sizde gidin bence yücelbeye adam bu konuda uzman olmuş artık bak bende sizinle aynı sonucu aldım hsg de ama usg de bu çıktı sizinde böyele perde olbilir kızlar gidin baktırın hemde ona buna gidip duracağımıza en azındn tek bir dr la işi çözmüş oluruz ayrıca bana dediki 'dr unun bunu önceden görmüş olması lazımdı.' dedi .kızlar eşimin ipadinden yamuk yumuk yazıyorum hızlı hızlı affedin yani yarım rahim sanarken perde olduğu ortaya çıktı..ya inşallah sizinde böyledir yada ne bileyim yarım rahimde bile gerçekten işini ehli böyle çok hastası varmış inşallah hepimize umut olur sadece histereskopi yapılackmış senin lap. işin yok dedi ben stres yaptığımı söyledim aman neden stres yapıyorsun çok kolay bir işlem korkma dedi çok güler yüzlü babacan bir dr 250 aldılar muayene ücretin ayrıca ameliyat parası için muhasebeye konuşmaya giderken arkamızdan geldi bunlar hemşerim ona gore fiyat verin dedi 3500 dediler ben dedim daha indirim olmuyor mu aslında 4000 ama 3500 dedik dediler ayrca spiral balon işlemlerine 500 tl de alıyoruz ama szde bu fiyatın içine alırız dediler..yani fiat olarak mdicanadan da iyi kesinlikle burda yaptrıcam 1-2 ay içinde...beni düşünüp yazmışsınız çok teşekkür ederim kızlar hepinizi çok sevyorum darısı başınıza olsun inşallah benim dularım sizinle hakkımızda hayırlısı olsun inşallah...
canım yücel beyi ben de duydum rahim operasyonlarında 1. numaralı bir doktor olduğunu duydum ama benim gibi yarım rahimli olan bir arkadaşım onda birkaç sene önce ameliyat olmuştu ardından balon ve spiral işlemleri uygulandı sonucunda hiçbir genişleme olmadığı anlaşıldı.seneler sonra pişman oldu o zaman da 8000 tl ye yakın para harcadı. rahmin 1 cm genişlemesi bize hiçbirşey katmaz zaten kullandığımız progestanlar rahmi yumuşatıyor. esnek bir yapı genişletilse bile eski haline dönüyor.
tekrar ediyorum yarım rahim için operasyon önerilmiyor. ama septum yani perde var ise kesinlikle en kısa zamanda laparoskopi olup perdeyi aldırmalısın o zaman herşey çok daha kolay olur.
kızlar doktor sitesinden soruya 2-3 kişi cevap vermiş buraya kopyala yapıştır yapıyorum ok :
hatırlarsanız sorumuz şu idi:
Merhaba Hocam, 2 senelik evliyim 29 yaşındayım daha önce hiç hamile kalamadım Hsg sonrası yarım rahim teşhisi kondu.Fakat Merak ettiğim konu hocam bazı doktorlar yarım rahimli hastalara operasyon öneriyorlarmış rahimi genişletiyorlarmış. Bu doğru bir işlem mi ve de sağlıklı bir işlem mi? Ayrıca emar da istendi hocam emar ilaçlı mı oluyor yoksa ilaçsız mı çekiliyor? Son olarak hocam rahim boyutu yarım rahimliler için önemli deniliyor alttan bakılan usg ile rahimin boyutu ölçülebiliyor mu yoksa üstten bakılan detaylı usg mi gerekli ve boyut ne kadar olmalı? şimdiden çok teşekkür ederim..
cevaplar:
yarım rahim diye isimlendrilen durumun,çokçeşitli vesiyonları var..daha doğrusu,hangi formda olduğunuzu ancak,usg ve hsg den ve spekulum muayenesinden sonra bilebilmek mümkündür..bazen gayet normal şekilde gebe kalınabilmekte,bazen de zor olabilmektedir..yeteri kadar zayıfsanız,rahim öne dönükse ve mesaneniz dolu olarak yapılan karın ultrasonunda fikir sahibi olunabilinir..ama bazen vaginal usg yapmak gerekebilir,birazdaha iyi irdelemek için durumu..bir de aslında en iyi yöntem sizin için laparaskopi ile durumu direk olarak hekimin gözüyle görmesidir..laparaskopi tek başına diğer bütün yöntemlerin toplamından a çok bilgi verir
Rahimde yapışıklı vs gibi bir durum varsa laparoskopi histeroskopi ile bakılmalı usg ile durum değerlendirilmeli. MR ilaçsız çekilir.
uterus unikormis durumlarda rahmin durumuna göre gebe kalınabilin ir. ameliyatı konusunda bilgim yok.size tavsiyem rtıp fakültesi kadın doğum kliniğinden hizmet almanızdır
...............................
kızlar mr ilaçsız çekilir demiş biri bunu anlamadım.. rahim genişliğini bilebilmek için aktunacım dediğin gibi usgden bahsetmiş dr ama vajinal usg de de belli oluyor demiş..
kızlar bakın dr benim rahim filmime bakarken bana şöyle dedi ben durumu o esnada anlattım diğer dr perde teşhisi koydu dedim oda bana dediki 'eğer öyleyse yani yarım değilse diğer tarafın da usg de çıkması lazım'dedi bende gösterdi bana zaten dedim kızlar sizin gittiğiniz drlar da hep sağ ve soldan bahsediyor usg cihazını tam ortaya alttan tuttuğunda aynı rahim filmindeki gibi görüntü çıkıyor ya ordan görüyor dr iyice baktırın ya ben bu yarım rahimden şüphelenmeye başladım kızlar.. bana dediki aslında senin durumunun bilinip usgden bakılarak rahim filmi çekilmeliydi dedi labaratuar hata etmiş dedi o şekilde konuştu iki bölüm gibi ayrıldığı için rahim ilacı verdiklerinde rahim filminde bir tarafa akış olmuş diğer taraf kalmış herhalde benim perde de biraz geniş ondan öyle oldu sizde batırın bu duruma kızlar..
kızlar mr bildiğiniz mr :) ilaçsız çekiliyor. rahim filmi ayrı birşey o ilaç verilerek röntgen yöntemi ile çekiliyor. biraz ağrılı olabilecek bir işlem. ama mr ağrısız acısız.
ben yarım rahimli olduğumu ocak 2011 de öğrendim. o zamanlar ben de sizin gibi deli gibi araştırıyorudum okumadığım hiçbirşey kalmadı.nisan 2011 de hemen hamile kalınca doktorum da ben de çok sevindik ben hep rahim ufak olduğu için erken doğuma sebep olabilir deyip benim için 6. aydan sonra sorunlar başlar diye düşünürken bebeğimin ikinci kalp atışlarını duyamadık doktorum üzülme yeniden hamile kalırsın çok çabuk kaldın dedi ama 2 yıl oldu inanılmaz üzgünüm. birkere normal hamile kalmış bir insan olarak şuan da tüp bebek süreciyle savaşıyor olmak içten içe kanıma dokunuyor. ama olsun buna da şükür. 2 denememe 10 gün kaldı transferim 15 -1 6 mart gibi olacak. eğer bu da tutmazsa yeniden rahşm içi inceleme isteyeceğim.
okuduklarımdan edindiğim bilgiler. çok sabırlı olmanız gerek. kimisi doğumda öğreniyor. kimisi de 5-6 tüp bebek denemesinden düşüklerden sonra anne oluyor. yaşayacağınız her türlü şeye çok hazırlıklı olun. kucağımıza alana kadar raht yok bize. ben yurtdışından yazanların topiklerini de okudum. dediğim gibi yelpaze çok geniş. ama çocuğu olmayan yok kimisinin zor kiminin kolay oluyor. ama oluyor. yalnız değillsiniz kızlar yarım rahimli çoook insan var.
okuduklarımdan edindiğim bilgiler. çok sabırlı olmanız gerek. kimisi doğumda öğreniyor. kimisi de 5-6 tüp bebek denemesinden düşüklerden sonra anne oluyor. yaşayacağınız her türlü şeye çok hazırlıklı olun. kucağımıza alana kadar raht yok bize. ben yurtdışından yazanların topiklerini de okudum. dediğim gibi yelpaze çok geniş. ama çocuğu olmayan yok kimisinin zor kiminin kolay oluyor. ama oluyor. yalnız değillsiniz kızlar yarım rahimli çoook insan var.
arkadaşlar sabah sabah ne varsa hepsini yazdım biliyorum nolur kusuruma bakmayın. çünkü bu konuda çok doluyum. beni ancak benim gibi bu durumu yaşayanlar anlayabilir diye o yüzden ben sizin başınızı ağrıttım. size sorum şu: rahim in kaç milim olduğunu vajinal muayenede mi öğrenmiştiniz??? bende çünkü öğrenmek istiyorumda.
Canım çift rahim gibi birşey demekmiş. ama hamile kalırsam bir tarafında olacakmış çocuk. yani rahimin yarısını kullanabilecekmiş. ortadaki çöküntüden dolayı. o yüzden doktorum yarım rahimli sayılırsın dedi. ama yarım rahim de gebeliğe doğurmaya engel değil dedi.canım ben emarı ilaçlı çekildim koldan damar yolundan ilacı veriyorlar ilaç hiç acıtmıyor . bu konuda korkun olmasın. anlamıyorsun bile ilacın gittiğini . benim için emarın zor olan tarafı kapalı yerde kalma korkum ve damarların çok ince olduğu için damar yolu bulamamaları. bütün kollarım delik deşik oldu damar yolu bulamadılar. 6 tane deldikten sonra yeteeeer dedim gittim acilden damar yolu buldurup geldim.ben ki 1 iğneden korkarım ve genelde tansiyonum düşer kan verirken iğne korkumdan.ama 6 tane deldiler ben artık bayılcak duruma gelmiştim.
canım senin durumunda olan insanlar var bebek bir tarafta büyüyor bu şekilde gebeliği devam eden insanlar var ümidini kaybetme zaten en önemli şey doğru tanı.
arkadasim.benim rahim filmimde sag tuba tikali sola deviye uterus yaziyo ve uterua buyuklugu normal deniyo...hic yarim rahim yazmiyo sadece filmde sag taraf gorunmuyo diye dr biri suphe etti bende kafayi yiyom...bobregime baktirdim gecen ay ve yerinde o zaman o dr bile soyledim yarim rahimden suphe ettigim icin baktiriyorum diyince rahime bakti 8mm gayet iyi niye boyle biseyden suphe ettin dedi.tup bebegi nerde yaptiriyosun
işte sanırım perde olduğu için öyle yazıyo rahim ebatların da normal ise gerçekten perde var demektir.istanbul altunizade de Eurofertil Tüp bebek merkezinde. belki tanırsınız merkezin sahibi tv8 de seda sayanda yada fox haberlerde falan çıkıyı Hakan Özörnek.
arkadaşlar doktor bunu yazmış sizce ne demek ???
[TR]
[TR]
[/TR]
[/TABLE]
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
PELVİK MR :
yorumlanmıştır.
tek servikal kanal izlenmiş bu rahminin tek girişi var demek. iki ayrı uterin kavite de rahmin ikiye bölünmüş gibi demek. yani bicornis işte doğru:)
bunlar hep doğumsal kusurlar. rabbim herşeyi çift yaratmış hiç dikkatinizi çekiyormu?
vücudumuzu ortadan ikiye ayırdığınızda bir yarısı diğer bir yarısının aynısı herşey çift. sadece kalp dışında. gözler,böbrekler, ciğerler, rahim de iki tüp iki yumurtalıktan oluşuyor ve oluşum sırasında bu iki taraf birbirine birleşiyor bu birleşme kurursuz olursa sorun yok ama birleştiğinde perdeler olabiliyor.
show tv de bebis programi var burnumun diregiii sizladiii...izlemicem
bende artık akrabalardan bebek haberi duycam diye ödüm kopuyor.onlar adına sevinirken kendi adıma üzlüyorum çünkü.bu seferde asık yüzlü oluyorum
arkadaşlar sabah sabah ne varsa hepsini yazdım biliyorum nolur kusuruma bakmayın. çünkü bu konuda çok doluyum. beni ancak benim gibi bu durumu yaşayanlar anlayabilir diye o yüzden ben sizin başınızı ağrıttım. size sorum şu: rahim in kaç milim olduğunu vajinal muayenede mi öğrenmiştiniz??? bende çünkü öğrenmek istiyorumda.
rahimin ebatları ultrason muaynesinde ölçülebiliyor canım. onun dışında rahim duvarının kaç mm olduğunu soruyorsan o da usg de ölçülebiliyor. sen benim aynı 2 yıl önceki panik ve telaşlı halim gibisin şuan :) alışacaksın sen busun rabbim böyle yaratmış derdini veren dermanını da verir. çare ler var arayacaksın canım. ve zamanla bu unuttuğun bir durum haline gelecek. yıllar sonra çocuklarını kucağına aldığında gülümseyeceksin belki.
ben de çok acı çekiyorum tedavi olan bir arkadaşımın çocuğu oldu şimdi gülüyorum yaşadıklarımıza diyor. ben asla gülmeyeceğim. hayatımın en acı dolu yıllarını yaşıyorum. rabbim kimseyi evlat hasreti ile sınamasın. ama başka acılar da vermesin. bu bir imtihan. güçlü olmak zorundayız.
canım senin durumunda olan insanlar var bebek bir tarafta büyüyor bu şekilde gebeliği devam eden insanlar var ümidini kaybetme zaten en önemli şey doğru tanı.
işte sanırım perde olduğu için öyle yazıyo rahim ebatların da normal ise gerçekten perde var demektir.istanbul altunizade de Eurofertil Tüp bebek merkezinde. belki tanırsınız merkezin sahibi tv8 de seda sayanda yada fox haberlerde falan çıkıyı Hakan Özörnek.
tek servikal kanal izlenmiş bu rahminin tek girişi var demek. iki ayrı uterin kavite de rahmin ikiye bölünmüş gibi demek. yani bicornis işte doğru:)
bunlar hep doğumsal kusurlar. rabbim herşeyi çift yaratmış hiç dikkatinizi çekiyormu?
vücudumuzu ortadan ikiye ayırdığınızda bir yarısı diğer bir yarısının aynısı herşey çift. sadece kalp dışında. gözler,böbrekler, ciğerler, rahim de iki tüp iki yumurtalıktan oluşuyor ve oluşum sırasında bu iki taraf birbirine birleşiyor bu birleşme kurursuz olursa sorun yok ama birleştiğinde perdeler olabiliyor.
ama canım doktorum çift rahim gibi görünse de sen yarım rahimli sayılırsın dedi. çünkü hamile kalsam da bebek rahimin bir tarafına yerleşecekmiş. diğer tarafı kullanamayacakmış.yani yarım rahim benimde. ama rahim filmimin fotoğrafına dikkat etti isen alan çokkkk darrr. . orda bebek sıkışmadan kalbi durmadan duramaz bence. bir daha ki ilk muayenemde rahmim kaç milim onu öğreneceğim.aklıma o takıldı.
yarım rahimli olduğundan şüphelenen arkadaşlar. eminim sizde perde var. çünkü perde olunca yarım gibi görünüyormuş . hsg de ilaç öbür tarafa geçemiyormuş bu yüzden yarım gibi görünmesine sebep oluyormuş. bunun ayrımını konusunda çok uzman doktorlar yapabiliyormuş.çünkü ikisi çok karıştırılan şeylermiş. ve kesin tanı histereskopi ile yapılıyormuş. göbekten delik açılarak yapılıyormuş. o zaman yanılma payı yokmuş.
Son düzenleme:
kızlar ne güzel kalabalık olmuşuuz hepinizin yazdıklarını bir çırpııda okudum bir sürü ortak noktamız var ne güzel ya çok sevindim kızlar bugün eşimin ailesi misafirliğe gelecekmiş o yüzden hızlı hızlı yazıyorum sizlere..önce hanginizden başliim ikizlerburcu arkadaşım çok mutlu oldum bende seni tanıdığıma ne güze lbir sürü ortak noktamız varmış gerçekten farklı farklı yerlerde aynı duyguları paylaşıyoruz ve burda konuşup dertleşip tek yürek oluyoruz dışarıda kimseye anlatamadığımız şeyleri burda hiçbir çıkar olmadan birbirimizle paylaşıyoruz ve ne güzel bir sürü güzel arkadaşım oldu sizleri tanıdığıma çok mutluyum..hoşgeldiniz aramıza..
aktunacım dr ilk benim rahim filmime baktı orda zaten görünen bişii yok dr ona bakarak sadece yarım der zaten ultrasonda gördü hani alttan baktığında usg yi ortaya doğru tutunca yumurtalıkların ikiside yanyana görünüyor ya orda gördü banada gösterdi perde dedi o yüzden diyorum usg de görünüyormuş diye dr dedi zaten iki tarafın da görünmesi lazım dedi..ben hatta çift rahim olabilir mi acaba dedim hayır dedi..perde dedi kesin konuştu..kızlar eğer istanbuldaysanız gidin diyorum işte o yüzden..bencede zaten rahim boyutu yeterli olan biri ameliyat olmasın yarım rahimse bende banada deseydi olmazdım gerçekten çünkü gereksiz bence belki genişleme oluyordur ama çok ufak bir şey için değmez bence ama olurya çok küçük bir rahim boyutu vardır zaten çaren yoktur mecbur bir umut olursun onun dışında olmayın zaten kızlar...ama yücel bey demedeki sebep adam bu işte uzman olmuş gerçekten birde bir alet koydu alttan ışıkla hava gibi birşey verdi bana iyice inceledi içeriyi ve sadece tek sorunun perde olduğunu söyledi neye baktı o esnada bilmiyorum..
uçakcım uzaktasın sen yaza git o zaman ama aktunacım bence sen git bir görün en azından bilen biri işini hem ona buna para verip gereksiz tahliller yaptırmaktansa en azından neyse ne öğrenmiş olursun..ona göre belki başka bir tedavi yöntemi uygular yarımsa bile belki yumurtlama için ilaç verir..
fakat eşimin tahlillerine baktı hani a+b 32 den büyük olmalı ya..bizim a %5 b %43 ama dedi ki ileri hızlı harekette sorun var dedi..yıkama sonrası ileri hızlı hareket %65 ama o esnada öyle söyledi üzerinde durmadı morfolojiye hiç bişii demedi bende anlamadım...
uçakcım yeni kuşun hayırlı olsun öyle düşünme kız belki öteki yerini yadırgamıştır olsun yenilik herzaman güzeldir iyi etmişsin işte bu bıcır bıcırmış daha güzel..
ikizlerburcu arkadaşım bende 10 ocakta öğrendim resmen aynı zamanlarda aynı şeyleri yaşamışız çift rahim denmiş sana o şekilde de hamiş kalan bir sürü insan var dediğiniz gibi ama emar çektirdin mi sen ben artık rahim filmine bile güvenmemeye başladım..
diğer arkadaşım böbreklere usg ile dr o esnada baktı gelişi güzel yerindeler çok şükür..sen de bol su iç ben hiç içmiyorum nerdeyse bana da annem eşim çok kızıyor dediğiniz gibi bçbreklere çok iyi bakmak lazım sana da çok geçmiş olsun sen bilinçli bir kızsın önümüzde ne olduğunu nelerle karşılaşabileceğimizi biliyoruz en azından ona göre hareket edicez..
aktunacım önümüzdeki aya düşünüyorum aslında ameliyatı adet olduktan 14 gün içinde olmak gerekyormuş dediğim gibi 6 hafta filan hormon tedavisi görecekmişim inşallah ardından da gebelik olur ama herşey kısmet dr dedi bakarsınız duruma göre bir süre olmazsa aşılama olmazsa tüpbebek deneyebilirsiniz sonra dedi sonuçlarınız iyi dedi ama ben beklerim herhalde..
kızlar şimdilik ben kaçıyorum kendinize iyi bakın misafir var birazdan gelirler yoksa yazardım çok çok..öpüyorum hepinizi inanın gün doğmadan neler doğar hepimiz hamiş kalıcaz merak etmeyin sadece zamanı var biliyorum rabbim hepimizin hakkında hayırlsıını versin.. kucaklarımız boş kalmasın ama herşeyin başı sağlıklı hayırlı evlatlar versin inşalah..
aktunacım dr ilk benim rahim filmime baktı orda zaten görünen bişii yok dr ona bakarak sadece yarım der zaten ultrasonda gördü hani alttan baktığında usg yi ortaya doğru tutunca yumurtalıkların ikiside yanyana görünüyor ya orda gördü banada gösterdi perde dedi o yüzden diyorum usg de görünüyormuş diye dr dedi zaten iki tarafın da görünmesi lazım dedi..ben hatta çift rahim olabilir mi acaba dedim hayır dedi..perde dedi kesin konuştu..kızlar eğer istanbuldaysanız gidin diyorum işte o yüzden..bencede zaten rahim boyutu yeterli olan biri ameliyat olmasın yarım rahimse bende banada deseydi olmazdım gerçekten çünkü gereksiz bence belki genişleme oluyordur ama çok ufak bir şey için değmez bence ama olurya çok küçük bir rahim boyutu vardır zaten çaren yoktur mecbur bir umut olursun onun dışında olmayın zaten kızlar...ama yücel bey demedeki sebep adam bu işte uzman olmuş gerçekten birde bir alet koydu alttan ışıkla hava gibi birşey verdi bana iyice inceledi içeriyi ve sadece tek sorunun perde olduğunu söyledi neye baktı o esnada bilmiyorum..
uçakcım uzaktasın sen yaza git o zaman ama aktunacım bence sen git bir görün en azından bilen biri işini hem ona buna para verip gereksiz tahliller yaptırmaktansa en azından neyse ne öğrenmiş olursun..ona göre belki başka bir tedavi yöntemi uygular yarımsa bile belki yumurtlama için ilaç verir..
fakat eşimin tahlillerine baktı hani a+b 32 den büyük olmalı ya..bizim a %5 b %43 ama dedi ki ileri hızlı harekette sorun var dedi..yıkama sonrası ileri hızlı hareket %65 ama o esnada öyle söyledi üzerinde durmadı morfolojiye hiç bişii demedi bende anlamadım...
uçakcım yeni kuşun hayırlı olsun öyle düşünme kız belki öteki yerini yadırgamıştır olsun yenilik herzaman güzeldir iyi etmişsin işte bu bıcır bıcırmış daha güzel..
ikizlerburcu arkadaşım bende 10 ocakta öğrendim resmen aynı zamanlarda aynı şeyleri yaşamışız çift rahim denmiş sana o şekilde de hamiş kalan bir sürü insan var dediğiniz gibi ama emar çektirdin mi sen ben artık rahim filmine bile güvenmemeye başladım..
diğer arkadaşım böbreklere usg ile dr o esnada baktı gelişi güzel yerindeler çok şükür..sen de bol su iç ben hiç içmiyorum nerdeyse bana da annem eşim çok kızıyor dediğiniz gibi bçbreklere çok iyi bakmak lazım sana da çok geçmiş olsun sen bilinçli bir kızsın önümüzde ne olduğunu nelerle karşılaşabileceğimizi biliyoruz en azından ona göre hareket edicez..
aktunacım önümüzdeki aya düşünüyorum aslında ameliyatı adet olduktan 14 gün içinde olmak gerekyormuş dediğim gibi 6 hafta filan hormon tedavisi görecekmişim inşallah ardından da gebelik olur ama herşey kısmet dr dedi bakarsınız duruma göre bir süre olmazsa aşılama olmazsa tüpbebek deneyebilirsiniz sonra dedi sonuçlarınız iyi dedi ama ben beklerim herhalde..
kızlar şimdilik ben kaçıyorum kendinize iyi bakın misafir var birazdan gelirler yoksa yazardım çok çok..öpüyorum hepinizi inanın gün doğmadan neler doğar hepimiz hamiş kalıcaz merak etmeyin sadece zamanı var biliyorum rabbim hepimizin hakkında hayırlsıını versin.. kucaklarımız boş kalmasın ama herşeyin başı sağlıklı hayırlı evlatlar versin inşalah..
kalabalık olunca herşey karıştı hihihi:)) hepiniz hoşgeldiniz tekrardan hanımlar.....şöyleki biraz başlara gidecek olursak 7 aylık ugraşlarımın sonucunda pkolu bir şekilde 1 ay kolemen kullanarak gebe kaldım o heycan burda yazmakla anlatılacak birşey değil tabiki derlerya yaşamak gerek ciddende öle bir durum:) ama malesef sadece 5 hafta sürdü herşey gayet normal gierken 1 hafta sonra keseyi görmeye gidecektik oysaki sol tarafımda kesik kesik bir ağrı ve peşinden kanamalar başladı tabi hemen acile 3 tane özel hastaneye gittim hiç biri anlamadı ve kanamayı durduramadılar araştırma hastanesine gönderildim ve malesef dış gebelik olduğu anlaşıldı tamı tamına 24 gün kaldım hastanede. çok ağır 2 doz iğne ile düşürüldü. çok şükürki erken olduğundan ameliyata gerek kalmadı ki öyle olmuş olsaydı tabi o zamanlar bilmiyoruz yarım rahim olayını tek tüpüm olan sol tarafta ameliyatla gidecekti.tabi bu 24 gün boyunca hergün kan testi ve alttan usg çekildim ama 1 tane dr bile yarım rahimden söz etmedi o şeki,lde çıktım hastaneden aradan 2 ay geçti drum hsg çekilmen gerekiyor tüplerde tıkanıklık olabilir sol tüpüne bakmamız gerek dedi.tabi beni sardı telaş nasıl korkuyorum netten harıl harıl araştırıyorum derken radyotom radyomar diye biyer buldum ve o hafta gidip çektirdim .tabi orda bi açıklama yapmıyorlar raporu verdiler drunuz size gerekli açıklamayı yapacaktır deyip beni gönderdiler.bişeyler yazıyor ama anlamıyorum sol unikoruat üterus yazıyor sonuçta kendimce yorumluyorum annemde yanımda diyorumki anne sanırım dış gebelik olan sol tüp kapalı .neyse ordan geçtik benim dra adam baktı demesinmi doğuştan sağ taraf yok güldüm önce öle saçmalıkmı olur diye sonra başladı anlatmaya tabi o anlatırken benim nefesim kesiliuor sanki aldığım nefes göğsümü yararak geçiyor o nasıl bir acı düşük olur erken doğum yaparsın bebek gelişemez karnında ölür dedikçe sanki göğüsüme bıçak saplıyorlar.ordan nasıl çıkıp eve geldik inanın hala hatırlamıyorum.hiç kimseyle konuşmadık eşim aradı akşam konuşuruz yok bişey dedim eve gidip sözde uyudum .ama nasıl kurmuşum kafamda herşeyi dedim böyleyken böyle bekleme beni boşuna benden sana hayır yok hiç bir zaman baba olamayacaksın hemen bırak beni ayrılalım dedim eşim kıyametleri kopardı tabi nasıl konuşursun böyle bu kadar basit yani herşey çocuk olmadı diye ayrılacağız hiçmi tanımadın beni .nesef alamıyorum dedim bi an bende sensiz nefes alamam dedi bana ay ağlıyorum gene bak ....tabi zaman herşeyin ilacı zamanla daha bi toparladım kendimi başladım araştırmaya hep diyorum tabi tıp bu kadar ilerlemişken böle bir saçmalık olmaz mutlaka bir çaresi olmalı ben bukadar çaresiz olamam....sonra netten aynı durumda olupta haberdar bile olmadan hamiş kalan kadınları okudum ve başka başka drlara gittim hepsi korkulacak bişey yok evet riskli bi durum ama rahim boyu çok önemli bebeği taşıybilecekse sorun yok tabi ilk 3 ay çok önemli rahmi genişletmek için pregastan ve bebek için magnezyum ve buna benzer destekler sağlanacak ve 3 aydan sonra düşüğü engellemek için alttan dikiş atılacak.ve bir dr rahim boyuma bakıp 7 cm gayet normal bebeği taşıyabilirsin zaten normal rahimde 8 cm 1 santim için kesinlikle ameliyata gerek yok dedi.tabi durmadım bi prfa daha gittim yarım rahim diye bişey yok şekil bozukluğu bu rahim sağtarafta toplanmış ve boyu gayet normal derken 10 tane ayrı dr gittim sadece 1 i ameliyat dedi oda içeriyi görebilmek ve 1 cm genişletmek için tabi sonrası için garantisi yok ve kesin kararımı verdim ameliyatı sildim kafamdan ... ve malesef bunlar dışında bir riskim daha var benim tek tüpüm olan sol tüpümden dış gebelik geçirdiğim için tekrar dış gebe kalma ihtimalim %10 15 arası ama dr bu riski göze alabilirsin diyor...ve ben diyorumki öle yada böle 1 kere gebe kalabildim ve İnş tekrar olabilir olduki dış gebelik oldu tekrardan malesef ondan sonraki süüreçte tüp bebekten başka çarem kalmıyor .... şuan aklımdaki şey perde olasılığını kafamdan silmek için son olarak yücel beye gideceğim eğer perde değil ve gerçektende yarım rahimse ameliyat olmayı düşünmüyorum sanmıyorum ama perde varsa hemen ameliyat olup yoluma devam edeceğim . şun için 2 ay izin verdim kendime dış gebeliğimden sonra altı ayı doldurmak için son 2 ayım bu 2 ayıda yapılması gereken tüm tahlilleri ve yücel beye giderek aklımdaki soru işaretlerini gidermek için kullanacağım ondan sonrası içinde Allah kerim.Ama canı gönülden inanıyoumki yeterki Rabbim istesin .bu arada evet bir arkadaşında bahsettiği gibi böbrek olmama olasılığını bizde daha önce konuştuk aramızda hatta ucakcımda baktırdı bende önceden taş dökmüştüm bir çok kez böbrek filmi çektirdiğim için biliyorumki böbreklerim var çok şükür .drumda uyarmıştı beni bu konuda hatta gittiğim bir dr ilk olarak böbreklerime bakmıştı.Yarım rahimli olan arkadaşlar MUTLAKA BÖBREKLERİNİZİ KONTROL ETTİRİN YARIM RAHİMLİ OLAN KADINLARDA RAHMİN GÖRÜNMEDİĞİ TARAFTA MALESEF BÖBREKTE OLMAYA BİLİR BU ÖNEMLİ AYRINTI AKLINIZDA BULUNSUN..Hepinize mutlu hafta sonları diliyorum öfff yine ne yadım be :))) tekrar hoşgeldiniz dedikten sonra bu 3 deliyi bulduğunuz için sizi Allah kurtarsın diyorum :))) Saqlıcakla kalın canlarım.Rabbim elbet duyacak sesimizi.Bizlerde ANNE olacağız o MİSSSS kpkuları çekeceğiz içimize RABBİMDEN UMUT KESİLMEZ......