• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yarım rahim

arkadaşlar şuan çıkmak zorundayım. ilk fırsatta girip topiğinizi baştan sona okuyacağım ve bundan sonra bende bu topikteyim. dertlerimizi tasalarımızı sevinçlerimizi bu topikte hep birlikte paylaşacağız inşallah. sizleri çok sevdim. siz yorumlarınızı yazın lüften ben girdiğim gibi okuyup cevaplayacağım. şimdilik hoşçakalınnnn.

arkadaşlar şuan çıkmak zorundayım. ilk fırsatta girip topiğinizi baştan sona okuyacağım ve bundan sonra bende bu topikteyim. dertlerimizi tasalarımızı sevinçlerimizi bu topikte hep birlikte paylaşacağız inşallah. sizleri çok sevdim. siz yorumlarınızı yazın lüften ben girdiğim gibi okuyup cevaplayacağım. şimdilik hoşçakalınnnn.

iyi akşamlar canım ben de seni sevdim görüşmek üzere by...

aynen canım benim de öle bi annem hariç etrafımda ki herkez doğurdu nerdeyse:1:maaşallah eşinle sana nazar değmesin emiii:nazar::nazar::nazar: allah bozmasın

sanirim.sende tup bebek denemissin nerde yaptirdin ve transferden sonra cok ilac kullandin mi ben 10 tane karindan kan pihtilasmayi engelleyen ignesi 200 mg gunde 4 defa progestan coraspin folik asit gunde 2 defa vajinal bi ilac haftada 1 igne sok oldum bu kadar ilaci alinca ordaki tum transfer yaptiranlara ayni ilac verildi

sanirim.sende tup bebek denemissin nerde yaptirdin ve transferden sonra cok ilac kullandin mi ben 10 tane karindan kan pihtilasmayi engelleyen ignesi 200 mg gunde 4 defa progestan coraspin folik asit gunde 2 defa vajinal bi ilac haftada 1 igne sok oldum bu kadar ilaci alinca ordaki tum transfer yaptiranlara ayni ilac verildi

evet canım hem de tam 5 kere ilki acıbadem kadıköyde oldu tek emb.negatif 2.ataşehir memorıal de 2 emb. negatif 3. dondurulmuşlarla beşinci gün emb.idi oda tutmadı 4.şişli memorıal iki emb.negatif 5.denemem de şişli memorıal de oldu 2 tane süper emb.transfer edildi beşinci gündüler hatta keseleri bile oluşmuştu dedi dr um ama gene tutmadı transferden sonra kan sulandırıcı fraxprain kullandım iğne 0.4lük folbiol (evlendikten 3 4 ay sonra başladım hala da kullanıyorum)progestan iğne günde 2 ampül çok canımı yaktı o iğneler coraspin bukadar

mrbalar kızlar yeni arkadaşlar gelmiş sayfamıza hoşgeldiniz .... bizlerdede malesef yarım rahim anomisi var. yalnız uçak arkadaşımızın durumu henüz belirsiz umuyoruzki sadece tüpü tıkalıdır...bende 4 ay önce geçirdiğim dış gebelik sonrasında çekilen hsg sonucunda anladım durumumu bir çok dra gittim mslesef sonuç unikornuat uterus:( şuan özellikle bu konularda uzmanlaşmış drlar arıyruz hatta seda arkadaşımız bugün brüksel tüp bebek merkezi yücel karamana gitti ve inş hayırlı haberlerle dönecek....:) 3 ümüzde farklı yerde bir çok farklı drlara gördündük ve drların ortak görüşü yarım rahim hamile kalmaya engel değil hatta şöyleki yarım rahim diye bişey yok rahim şekli bozukluğu yani rahmin tek tarafa toplanması durumu deniliyor.Bu durumdan haberdar olmadan doğum yapan bir çok kadın varken birde erken doğum ve düşük yapanlarıda var drların özellikle belirttiği burda önemli olan rahim içinin genişliği eğer rahim içi yeterince genişse bebeği taşıyacaktır.birde ameliyat konuları çogu dr yarım rahimli bayanların kesinlikle ameliyat olmaması gerektiğini döylerken kimiside yapılan operasyonla rahim içinin genişletilebileceğini söylüyor .. sonuç olarak tek tüpümüz kapalı olduğundan hamile kalma olasılığımızda %50 düşüyor malesef.ben daha önce bir kez hamile kalabildim bunu bilmek rahatlatıyor tabi ama dış gebelikle sonuçlanması çok üzücüydü.sedoşumla ucakcım onlarda inanıyormki en kısa zamanda hamiş kalacaklar.Pskolojide çok önemli bu kadar çok şeyi bilmek bazen işe yaramıyor malesef ama bizler çok umutluyuz inanıyoruzki Rabbim o güzel duyguyu bizlerede tattıracak.çok şaanslıyızki eşlermimiz dünya iisi insanlar bize destek olan ailelerimiz var.tabi çevresel faktörler üzüyor bizi zaman zaman ama bizler ailemiz dışında kimselere hesap vermek zorunda değiliz bebişlerimiz gelene hadar masum yalanlara devam HENÜZ DÜŞÜNMÜYORUZ larla idare edyiyoruz:) sizin durumunuz biraz daha farklı sanırım çift rahimlisiniz bu durumda bizlerden daha şanslısınız diye biliyorum... içinizde ameliyat olan varsa lütfen bizlerle tecrubelerini paylaşsın bizler ameliyat konusunda çok kararsızız hım bide pelvik emar dedikleri olay bizler henüz çektirmedik drlar mr çektirmektense hsg çekilmesini daha doğru buluyorlar biz hsg çektirdiğimiz halde neden mr istenmesi neyi değiştirecek bilemiyoruz...kızlar bu konuşlarda uzmanlaşmış dr tavsiyelerinizide bekliyoruz..Rabbim isteyen herkeze nasip eder inş.Buda bizler için bir sınav.Rabbim hakkımızda hayırlısını nasip eder inş en yakın zamanda göbüşlerimiz dolar..hoşçakalın

sedoşum güzel arkadaşım İnş İnş İnş güzel haberlerle döneceksin dualarım seninle cnm...sabırsızlıkla bekliyorum haberlerini.yolun bahtın şansın açık olsun sedoşum .Gelirgelmez yaz bize .çok öpüyorum seni.ucakcım İnş sedoş ii haberler alırsa bizde gideriz yücel beye ama yaza kadar çalışacağız öle hemen pes etmek yok.mutlu hafta sonları geçirmeniz dileğiyle kızlar.Öpt sizi

sedosss nerdesiiiin sana mail attim bi ara bak...merak icindeyiz hadi canim guzel haberlerle donn bize

kızlar herkese merhaba ben yokken bir sürü yazmışsınız en sonunda geldim ve şuan çok mutluyum..öncelikle yücel beyden başlıyorum gerçekten çok tatlı bir doktor sağolsun hemde hemşeri çıktık bir kere ben durumu izah ettim hemen rahim filmime baktı ve dedi ki eğer yarım olursa zaten ultrasonda görünür perde de olsa görünür dedi sonrada dalga geçti 'malatyalıdan yarım rahimli çıkmaz ama dur bakalım' dedi :-))) beni içeri aldı ve dedi ki yarım rahimli değilsin perden var dedi iki tarafı da gösterdi 'peki hocam neden ilaç diğer tarafa geçmedi' dedim 'senin gibi olanlarda ilaç bazen diğer tarafa geçmez dedi çünkü perde arayı böldüğü için yarım gibi görünür 'dedi.. ben çift rahim olma olasılığı varmı dedim hayır kesinlikle perde var vede korkma çok basit ben senin gibi kaç kişiyi amleiyat ettim dedi hatta öğrencilerime ders veriyoum bu knuyu dedi yarım rahimli olsaydın eğer ondada rahmi genişletiyoruz dedi ama seninböye bir şeye ihtiyacın yok zaten sadece perden var dedi peki bu durum hamleliğe engel mi dedim oda evet çoğunluukla erken doğum vedüşük yaptırır dedi erken doğumdaa anlamazsın çocuk normal zannedersin ama 12 yaşına gelince bazıçocuklarda zeka geriliği olabiliyor çünkü beyim çok glişmiyor dedi tabiii ben çok sevindim çok şükür 3500 tl dediler ameliyattan sonra spiral takılıyormuş biraz hormon tedavisi görüyormuşsun vucudun adapte olabilmesi için ameliyat için bir iki tahlil istediler ameliyatı orda yapıyormuş gce kalmak yokmuş 4 saatte çıkıyormuşsun..birde bana dediki senin yumurtalıkların tembel fila değil bir tarafta 7-8 adet diğer tarafta 4 adet folikül saydım ve 12 adet bir byan içinçok çok iyi dedi:-))) çok mutlu oldum kızlar rabbim sizleri de sevindirsin inşallah kızlar ben şunu anladım çok iyi bir doktor aktuncım uçakcım sizde gidin bence yücelbeye adam bu konuda uzman olmuş artık bak bende sizinle aynı sonucu aldım hsg de ama usg de bu çıktı sizinde böyele perde olbilir kızlar gidin baktırın hemde ona buna gidip duracağımıza en azındn tek bir dr la işi çözmüş oluruz ayrıca bana dediki 'dr unun bunu önceden görmüş olması lazımdı.' dedi .kızlar eşimin ipadinden yamuk yumuk yazıyorum hızlı hızlı affedin yani yarım rahim sanarken perde olduğu ortaya çıktı..ya inşallah sizinde böyledir yada ne bileyim yarım rahimde bile gerçekten işini ehli böyle çok hastası varmış inşallah hepimize umut olur sadece histereskopi yapılackmış senin lap. işin yok dedi ben stres yaptığımı söyledim aman neden stres yapıyorsun çok kolay bir işlem korkma dedi çok güler yüzlü babacan bir dr 250 aldılar muayene ücretin ayrıca ameliyat parası için muhasebeye konuşmaya giderken arkamızdan geldi bunlar hemşerim ona gore fiyat verin dedi 3500 dediler ben dedim daha indirim olmuyor mu aslında 4000 ama 3500 dedik dediler ayrca spiral balon işlemlerine 500 tl de alıyoruz ama szde bu fiyatın içine alırız dediler..yani fiat olarak mdicanadan da iyi kesinlikle burda yaptrıcam 1-2 ay içinde...beni düşünüp yazmışsınız çok teşekkür ederim kızlar hepinizi çok sevyorum darısı başınıza olsun inşallah benim dularım sizinle hakkımızda hayırlısı olsun inşallah...

ayrıca yeni gelen arkadşlar sizde hoşgeldiniz tekrar sabah okudum yazdıklarınızı ama yazamadım işim vardı bende b.düzünde oturuyorum arkadşlar siz de bir sürü sıkıntı çekmişsiniz hepimize geçmiş olsun inşallah bundan sonra iyi olur hepimiz için 5 kez tüp bebek yaptıran arkadaşım hepsini aynı yerde mi yaptırdın birde genetik testlerine filan bakıldı mı.. diğr arkadaşım çift rahim yarıma göre daha şanslı oluyor ya bende 2 senedir deniyorum 29 yaşındayım olmadı bnde bilmiyorum normalde hepimizin durumunda olup bebek sahibi olanlar var ama demek zamanı var diyorum artık rabbim hepimizn hakkkında hayırlısını etsin sonra size yine yazıcam ayrıntılı şimdi yazamadım doğru düzgün öpüyoum sizi...

demek ultrosonda gorunuyormusss ya ben anlamadim zaten 4 doktorda mi ultrosonda goremez ben yarim rahimli oldugumu dusunmuyorum artikkkk

demek ultrosonda gorunuyormusss ya ben anlamadim zaten 4 doktorda mi ultrosonda goremez ben yarim rahimli oldugumu dusunmuyorum artikkkk ve sedosumm artik derdini biliyosun cozumude hazir cok ama cok mutlu oldumm canim benimmm

kızlar herkese merhaba ben yokken bir sürü yazmışsınız en sonunda geldim ve şuan çok mutluyum..öncelikle yücel beyden başlıyorum gerçekten çok tatlı bir doktor sağolsun hemde hemşeri çıktık bir kere ben durumu izah ettim hemen rahim filmime baktı ve dedi ki eğer yarım olursa zaten ultrasonda görünür perde de olsa görünür dedi sonrada dalga geçti 'malatyalıdan yarım rahimli çıkmaz ama dur bakalım' dedi :-))) beni içeri aldı ve dedi ki yarım rahimli değilsin perden var dedi iki tarafı da gösterdi 'peki hocam neden ilaç diğer tarafa geçmedi' dedim 'senin gibi olanlarda ilaç bazen diğer tarafa geçmez dedi çünkü perde arayı böldüğü için yarım gibi görünür 'dedi.. ben çift rahim olma olasılığı varmı dedim hayır kesinlikle perde var vede korkma çok basit ben senin gibi kaç kişiyi amleiyat ettim dedi hatta öğrencilerime ders veriyoum bu knuyu dedi yarım rahimli olsaydın eğer ondada rahmi genişletiyoruz dedi ama seninböye bir şeye ihtiyacın yok zaten sadece perden var dedi peki bu durum hamleliğe engel mi dedim oda evet çoğunluukla erken doğum vedüşük yaptırır dedi erken doğumdaa anlamazsın çocuk normal zannedersin ama 12 yaşına gelince bazıçocuklarda zeka geriliği olabiliyor çünkü beyim çok glişmiyor dedi tabiii ben çok sevindim çok şükür 3500 tl dediler ameliyattan sonra spiral takılıyormuş biraz hormon tedavisi görüyormuşsun vucudun adapte olabilmesi için ameliyat için bir iki tahlil istediler ameliyatı orda yapıyormuş gce kalmak yokmuş 4 saatte çıkıyormuşsun..birde bana dediki senin yumurtalıkların tembel fila değil bir tarafta 7-8 adet diğer tarafta 4 adet folikül saydım ve 12 adet bir byan içinçok çok iyi dedi:-))) çok mutlu oldum kızlar rabbim sizleri de sevindirsin inşallah kızlar ben şunu anladım çok iyi bir doktor aktuncım uçakcım sizde gidin bence yücelbeye adam bu konuda uzman olmuş artık bak bende sizinle aynı sonucu aldım hsg de ama usg de bu çıktı sizinde böyele perde olbilir kızlar gidin baktırın hemde ona buna gidip duracağımıza en azındn tek bir dr la işi çözmüş oluruz ayrıca bana dediki 'dr unun bunu önceden görmüş olması lazımdı.' dedi .kızlar eşimin ipadinden yamuk yumuk yazıyorum hızlı hızlı affedin yani yarım rahim sanarken perde olduğu ortaya çıktı..ya inşallah sizinde böyledir yada ne bileyim yarım rahimde bile gerçekten işini ehli böyle çok hastası varmış inşallah hepimize umut olur sadece histereskopi yapılackmış senin lap. işin yok dedi ben stres yaptığımı söyledim aman neden stres yapıyorsun çok kolay bir işlem korkma dedi çok güler yüzlü babacan bir dr 250 aldılar muayene ücretin ayrıca ameliyat parası için muhasebeye konuşmaya giderken arkamızdan geldi bunlar hemşerim ona gore fiyat verin dedi 3500 dediler ben dedim daha indirim olmuyor mu aslında 4000 ama 3500 dedik dediler ayrca spiral balon işlemlerine 500 tl de alıyoruz ama szde bu fiyatın içine alırız dediler..yani fiat olarak mdicanadan da iyi kesinlikle burda yaptrıcam 1-2 ay içinde...beni düşünüp yazmışsınız çok teşekkür ederim kızlar hepinizi çok sevyorum darısı başınıza olsun inşallah benim dularım sizinle hakkımızda hayırlısı olsun inşallah...
ayyyyy sedoşum sabahtan beri baktım durdum buralara seni aradım :) nasıl sevindim bilemezsin Rabbim gönlüne göre verdi güzel arkadaşım benim İnş bundan sonrası içinde herşey yolunda gider.şimdi çıkmam lazım çok öpt seni hoşçakal cnm.....

kızlar doktor sitesinden soruya 2-3 kişi cevap vermiş buraya kopyala yapıştır yapıyorum ok :

hatırlarsanız sorumuz şu idi:
Merhaba Hocam, 2 senelik evliyim 29 yaşındayım daha önce hiç hamile kalamadım Hsg sonrası yarım rahim teşhisi kondu.Fakat Merak ettiğim konu hocam bazı doktorlar yarım rahimli hastalara operasyon öneriyorlarmış rahimi genişletiyorlarmış. Bu doğru bir işlem mi ve de sağlıklı bir işlem mi? Ayrıca emar da istendi hocam emar ilaçlı mı oluyor yoksa ilaçsız mı çekiliyor? Son olarak hocam rahim boyutu yarım rahimliler için önemli deniliyor alttan bakılan usg ile rahimin boyutu ölçülebiliyor mu yoksa üstten bakılan detaylı usg mi gerekli ve boyut ne kadar olmalı? şimdiden çok teşekkür ederim..

cevaplar:

yarım rahim diye isimlendrilen durumun,çokçeşitli vesiyonları var..daha doğrusu,hangi formda olduğunuzu ancak,usg ve hsg den ve spekulum muayenesinden sonra bilebilmek mümkündür..bazen gayet normal şekilde gebe kalınabilmekte,bazen de zor olabilmektedir..yeteri kadar zayıfsanız,rahim öne dönükse ve mesaneniz dolu olarak yapılan karın ultrasonunda fikir sahibi olunabilinir..ama bazen vaginal usg yapmak gerekebilir,birazdaha iyi irdelemek için durumu..bir de aslında en iyi yöntem sizin için laparaskopi ile durumu direk olarak hekimin gözüyle görmesidir..laparaskopi tek başına diğer bütün yöntemlerin toplamından a çok bilgi verir

Rahimde yapışıklı vs gibi bir durum varsa laparoskopi histeroskopi ile bakılmalı usg ile durum değerlendirilmeli. MR ilaçsız çekilir.

uterus unikormis durumlarda rahmin durumuna göre gebe kalınabilin ir. ameliyatı konusunda bilgim yok.size tavsiyem rtıp fakültesi kadın doğum kliniğinden hizmet almanızdır

...............................
kızlar mr ilaçsız çekilir demiş biri bunu anlamadım.. rahim genişliğini bilebilmek için aktunacım dediğin gibi usgden bahsetmiş dr ama vajinal usg de de belli oluyor demiş..
kızlar bakın dr benim rahim filmime bakarken bana şöyle dedi ben durumu o esnada anlattım diğer dr perde teşhisi koydu dedim oda bana dediki 'eğer öyleyse yani yarım değilse diğer tarafın da usg de çıkması lazım'dedi bende gösterdi bana zaten dedim kızlar sizin gittiğiniz drlar da hep sağ ve soldan bahsediyor usg cihazını tam ortaya alttan tuttuğunda aynı rahim filmindeki gibi görüntü çıkıyor ya ordan görüyor dr iyice baktırın ya ben bu yarım rahimden şüphelenmeye başladım kızlar.. bana dediki aslında senin durumunun bilinip usgden bakılarak rahim filmi çekilmeliydi dedi labaratuar hata etmiş dedi o şekilde konuştu iki bölüm gibi ayrıldığı için rahim ilacı verdiklerinde rahim filminde bir tarafa akış olmuş diğer taraf kalmış herhalde benim perde de biraz geniş ondan öyle oldu sizde batırın bu duruma kızlar..

arkadaşlar pazar pazar sabahın köründe geçtim pc nin başına bütün sayfaları okumaya çalıştım . o kadar uzun yazmışsınız ki kızlar inanın 300 sf lık kitaba bedeldi. ama okurken anladım ki bana bu kadar benzeyen 3 insan daha olmaz dedim ve şok oldummm.bire bir düşüncelerimiz herşeyimiz bu kadar nasıl aynı olur yaa dedim hep okurken.
alın size benzerliklerimiz;
1- rahimim normal değil
2-bende kuşları çok seviyorum 2 aydır eşime eve alsak mı acaba deyip duruyordum.çünkü ben ufakken babam almıştı bana muhabbet kuşu o kaçınca çok üzülmüştüm. 2 aydır bari evde bi ses olsun kuş alalım mı diye düşünüp duruyordum.
3- Debbie Macomber ın ''bir dilekle başladı herşey'' isimli kitabını almıştım geçen hafta. meğerse seri imiş baştan okumalı imiş diye başlamadım kitaba.baktım ki sizde aynı kitapları okumuşsunuz.
4-bende rahim anormalimi 15 ocak gibi öğrendim ve öğrendiğimden beri araştırmadığım şey kalmadı.inanın doktoru bile şaşırdı. şuan ne sorulsa bu konuda cvp verebilcek durumdayım diyebilirim.
5-bende minyon sayılırım.
daha şuan aklıma gelmeyen bir dolu benzerlik. inanın sizi yılllardır tanıyor gibiyim şuan. hepinizi gerçekten çok sevdim.inş sizde zamanla beni tanıyıp seversiniz.

arkadaşım senin adına çooooooooookkk sevindim. perde çok kolay bir operasyonla alınıyor. ve sonrasında hamilelik ve doğum çok kolay olacak senin için. keşke benimde perde olsa diye az dua etmedim ama doktoruma göre perde değil. hayırlısı olsun hakkında yaa inan kendim gibi sevindim.

kızlar doktor sitesinden soruya 2-3 kişi cevap vermiş buraya kopyala yapıştır yapıyorum ok :

hatırlarsanız sorumuz şu idi:
Merhaba Hocam, 2 senelik evliyim 29 yaşındayım daha önce hiç hamile kalamadım Hsg sonrası yarım rahim teşhisi kondu.Fakat Merak ettiğim konu hocam bazı doktorlar yarım rahimli hastalara operasyon öneriyorlarmış rahimi genişletiyorlarmış. Bu doğru bir işlem mi ve de sağlıklı bir işlem mi? Ayrıca emar da istendi hocam emar ilaçlı mı oluyor yoksa ilaçsız mı çekiliyor? Son olarak hocam rahim boyutu yarım rahimliler için önemli deniliyor alttan bakılan usg ile rahimin boyutu ölçülebiliyor mu yoksa üstten bakılan detaylı usg mi gerekli ve boyut ne kadar olmalı? şimdiden çok teşekkür ederim..

cevaplar:

yarım rahim diye isimlendrilen durumun,çokçeşitli vesiyonları var..daha doğrusu,hangi formda olduğunuzu ancak,usg ve hsg den ve spekulum muayenesinden sonra bilebilmek mümkündür..bazen gayet normal şekilde gebe kalınabilmekte,bazen de zor olabilmektedir..yeteri kadar zayıfsanız,rahim öne dönükse ve mesaneniz dolu olarak yapılan karın ultrasonunda fikir sahibi olunabilinir..ama bazen vaginal usg yapmak gerekebilir,birazdaha iyi irdelemek için durumu..bir de aslında en iyi yöntem sizin için laparaskopi ile durumu direk olarak hekimin gözüyle görmesidir..laparaskopi tek başına diğer bütün yöntemlerin toplamından a çok bilgi verir

Rahimde yapışıklı vs gibi bir durum varsa laparoskopi histeroskopi ile bakılmalı usg ile durum değerlendirilmeli. MR ilaçsız çekilir.

uterus unikormis durumlarda rahmin durumuna göre gebe kalınabilin ir. ameliyatı konusunda bilgim yok.size tavsiyem rtıp fakültesi kadın doğum kliniğinden hizmet almanızdır

...............................
kızlar mr ilaçsız çekilir demiş biri bunu anlamadım.. rahim genişliğini bilebilmek için aktunacım dediğin gibi usgden bahsetmiş dr ama vajinal usg de de belli oluyor demiş..
kızlar bakın dr benim rahim filmime bakarken bana şöyle dedi ben durumu o esnada anlattım diğer dr perde teşhisi koydu dedim oda bana dediki 'eğer öyleyse yani yarım değilse diğer tarafın da usg de çıkması lazım'dedi bende gösterdi bana zaten dedim kızlar sizin gittiğiniz drlar da hep sağ ve soldan bahsediyor usg cihazını tam ortaya alttan tuttuğunda aynı rahim filmindeki gibi görüntü çıkıyor ya ordan görüyor dr iyice baktırın ya ben bu yarım rahimden şüphelenmeye başladım kızlar.. bana dediki aslında senin durumunun bilinip usgden bakılarak rahim filmi çekilmeliydi dedi labaratuar hata etmiş dedi o şekilde konuştu iki bölüm gibi ayrıldığı için rahim ilacı verdiklerinde rahim filminde bir tarafa akış olmuş diğer taraf kalmış herhalde benim perde de biraz geniş ondan öyle oldu sizde batırın bu duruma kızlar..
sedoşum yücel bey sana usg baktıktan sonramı perde olduğunu söyledi yoksa sadece filmi gördükten sonramı öle bir tanıya vardı...yani rahim boyunun ölçüsüne baktımı usgden...dün gece eşimlede konuştum bu konuyu uzun uzun .biliyorsunuz bu ay detaylı usg çektireceğim rahim boyunu tam anlamıyla öğrendikten sonra önümüzdeki ay yücel beye gideceğim perdemi yoksa yarım rahimli olduğunu anlamak için.eğer yarımsa ve dedikleri gibi ölçüleri 7 cm se 1 cm için ameliyat olmak mantıklı gelmiyor bana ..ama perde varsa zaman kaybetmeden hemen yücel beyde ameliyat olurum..Senin adına öle çok sevindimki sedoşum Rabbim o güzel gönlüne göre verdi İnş bundan sonrası içinde herşey yolunda gider...Ama nedense kafam çok karıştı yine tatlım ya niye bilmiyorum içim daraldı yine daha doğrusu anlam veremiyorum artıkya usgde belli oluyor diyor drlar ya ben tam 24 gün yattım hastanede hergün alttan usg baktılar vede her seferinde farklı drlar baktı nasıl olurda anlamazlar hsgden sonrada 10 tane ayrı dr gittim onlarda usg baktı fakat sonuç değişmedi ...ne diyeyim Rabbim hakkımızda hayırlısını nasip etsin ..ne güzel için ferahlamıştır sedoşum ne zaman ameliyat olmayı düşünüyorsun acaba ameliyattan ne kadar sonra hamile kalınması gerekiyor İnş biran önce hayırlısıyla bebişine kavuşursun tatlım.hoşçakalın kızlar....

ooo kizim o zaman ben yarim rahim falan degilim sag tupum tikali yada cok kac defa usg hem normal hem vajinal cekildim asilama ve tup bebektede rahmimi bi guzel birkaladilar hepsi mi körr sagol sedosummm benide cok rahatlattin...mr konusuna gelince biraz daha erteledim
foruma yeni katilan arkadasim bizde ucumuzun benzerligi konusunda sokkk olmustuk ve birbirimizin kardesi arkadasi olduk bi anda hemde hic gormeden kimseye anlatamadiklarimizi birbirimize anlattik kus gibi rahatladik. ..ve cokk mutluyum ozge ve sedosumu tanidigima..ve simdi de seni...ins bizde evlat sahibi olucazzzz...
kizlar benim.kus hala otmuyodu onu dun degistirdik icim gitti ama. ....kusu bile 2. seferde alabiliyorum. hayatimda hic bir sey 1. seferde olmadi...neyse simdiki kusu bi gorseniz cokkk tatli bicir bicir susumuyo hep tepemizde elimzden
besleniyooo cok mutlu etti bizi

Back