• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yargılamadan yazın lütfen

Hiç sevmem anne kuzusu adamı. Siz konuşun sevemedim bu yanını biraz dikkat et deyin sizi seviyorsa düzeltir bu yanını yok düzeltmezse ya bu deveyi güdücen ya bu diyardan gidicen derler ayrılıp yolunuza bakmalısınız ya da kabullenip takmıcaksınız

Annesine düşkün olması aslında kötü bir şey değil ama bizim erkekler işin suyunu çıkartıyor.

Şunun ayrımını iyi yapmak lazım;

Annesini seviyor ve düşkün mü?

Yoksa

Henüz bağımsız bir birey olmanın sorumluluğunu alamamış annesi tarafından yönetilen ana kuzusu mu?

İlkiyse sorun yok, annesine seven saygı duyan, eşine de düşkün olur ve saygı duyar. Ama...

Eğer ikincisi ise o zaman bu evlilikten hayır gelmez. En ufak fikir ayrılığında annesinin sözünü dinler. Asla ikinci kadın olmaktan kurtulamazsın.

İyi düşün.

Belli bir süredir ilişkim var sevgilim çok fazla anne düşkünü veya bana öyle geliyor bilmiyorum ama bu durum bazen canımı sıkıyor kendi kuruntum mu anlamadım ama durduk yere annesini arıyor yolda biz ikimiz sohbet ediyoruz bir bakıyorum annesini aramış annemin yanına gidelim diyor eee tamam gidelim ama bu her gün olunca canım sıkılıyor daha tek daha güçlü bir adam olamıyor eve bırakırdı öğlen de olsa şimdi yerinden kalkıp eve bile götürmüyor. biraz tavır koydum. Ben o kadar anne kuzusu biri değilim ve bu beni rahatsız ediyor evlenince bile her gün annesine gitmek zorunda kalicaz hissi veriyor onunda dışında iki lirası olsa yine bana istediğim bir şey almaya calisir sabah gelsem kahvaltı hazırlar o yönlerinden bir eksiği yok lütfen eleştirel olarak yazmayın bir arkadaşınız yazmış gibi düşünün

Arkadaşlar şuan nisanliyim zaten 12 yaşından beri bildiğim adam evlilik için zaten hazırlık yapıyoruz Allah'ın izni ile her şey nasip ama böyle yok kv demiş gibi saçma ruhlu bir insan değilim sizlerde evlenmeden önce sanki hiç bir dert yaşamamış gibi burda yok kv dedi yok daha belli bile değil gibi cümleler kurarak destek değil bilakis daha da insanı zor duruma sokuyorsunjz

Siz daha önceki konularınızda: nişanlınızın eğitimli olduğunu ancak iş beğenmediğini ve çalışmadığını yazmıştınız.

Babasının durumu iyiymiş ancak nişanlınıza para vermediklerini söylemiştiniz.

Nişanlınız 27 , siz 29 yaşındasınız. Ekim ayında evlenmek istiyordunuz.

Kendisi çalışmayıp, ailesinden gelecek parayla yaşamayı düşünüyorsa; anneci olması çok normal , çünkü babası para vermek istemiyor.

Annesine düşkün olması aslında kötü bir şey değil ama bizim erkekler işin suyunu çıkartıyor.

Yoksa

Henüz bağımsız bir birey olmanın sorumluluğunu alamamış annesi tarafından yönetilen ana kuzusu mu?

İlkiyse sorun yok, annesine seven saygı duyan, eşine de düşkün olur ve saygı duyar. Ama...

Eğer ikincisi ise o zaman bu evlilikten hayır gelmez. En ufak fikir ayrılığında annesinin sözünü dinler. Asla ikinci kadın olmaktan kurtulamazsın.

İyi düşüncok

Yoksa

İyi düşün.

Yoksa

İyi düşün.
Çok teşekkür ederim tam tersi hoşuna gitmeyen bir şey olduğunda anne seni ilgilendiren bir şey yok der ikimizin arasını hep iyi tutar benim ezildigimj düşündüğü yerde hemen savunur beni ama ailesine olan ilgisi beni darliyr üzerimde baskı hissediyorum çünkü onları dahil etmezsem hemen oğlumuz kızı buldu bizi unuttu deyip duygu sömürüsü yapacaklar diye tedirginlik yaşıyorum

Yoksa

İyi düşün.
Çok teşekkür ederim tam tersi hoşuna gitmeyen bir şey olduğunda anne seni ilgilendiren bir şey yok der ikimizin arasını hep iyi tutar benim ezildigimj düşündüğü yerde hemen savunur beni ama ailesine olan ilgisi beni darliyr üzerimde baskı hissediyorum çünkü onları dahil etmezsem hemen oğlumuz kızı buldu bizi unuttu deyip duygu sömürüsü yapacaklar diye tedirginlik yaşıyorum

Tedirgin olma bence dene... Dediğin gibi yaparsa zaten anlarsın kayınvlide adayının gelecekteki tutumunu... O zaman nişanlında rengini belli eder...

Hani bazı paylaşımlarda saçımızı başımızı yoluyoruz ya kızım sen bu adamın böyle olduğunu nasıl anlamadın diye... İşte böyle tedirginlik yaşayıp durumu idare etmeye çalışınca, göz yumunca evlenip mutlu olacağını sanıyor bizim kızlar. Evlenince iş işten geçmiş oluyor.

Sen onlardan olma. Baştan dişini göster tavrını koy. Nasıl başlarsa öyle gider.

Tedirgin olma bence dene... Dediğin gibi yaparsa zaten anlarsın kayınvlide adayının gelecekteki tutumunu... O zaman nişanlında rengini belli eder...

Hani bazı paylaşımlarda saçımızı başımızı yoluyoruz ya kızım sen bu adamın böyle olduğunu nasıl anlamadın diye... İşte böyle tedirginlik yaşayıp durumu idare etmeye çalışınca, göz yumunca evlenip mutlu olacağını sanıyor bizim kızlar. Evlenince iş işten geçmiş oluyor.

Sen onlardan olma. Baştan dişini göster tavrını koy. Nasıl başlarsa öyle gider.
Tabi di mi benim bazen net tavırlarm oluyor bu beni kötü biri yapmaz di mi

Tabi di mi benim bazen net tavırlarm oluyor bu beni kötü biri yapmaz di mi
Hayır tam tersi ne istediğini bile biri yapar. Olması gereken de bu... İnsanlar durup dururken sana saygı duymaz, sen tavırlarınla saygı duymalarını sağlarsın. Bu hayatın her alanında böyle.

İnan bana makul ve mantıklı taleplerin karşılanmıyorsa zaten hiç olmasın daha iyi 👍

evlenince bile her gün annesine gitmek zorunda kalicaz hissi veriyor
Hisler genelde yalan söylemez.
Muhtemelen durum bu olacak.
Annesine düşkünmüş, ana kuzusuymuş ya da bağımlıymış hangisinin olduğunun hiç bir önemi yok.
Adam bu model ve sen gelecekte böyle bir evlilik dinamiği istemiyorsan "ama öyle iyi, böyle güzel ilişkimiz var" deme, çünkü yalan olacak.
Aile ile iç içe bir yaşam tarzı hayali kurmuyorsanız bu kişi ile gelecek planı yapmayınız.

Belli bir süredir ilişkim var sevgilim çok fazla anne düşkünü veya bana öyle geliyor bilmiyorum ama bu durum bazen canımı sıkıyor kendi kuruntum mu anlamadım ama durduk yere annesini arıyor yolda biz ikimiz sohbet ediyoruz bir bakıyorum annesini aramış annemin yanına gidelim diyor eee tamam gidelim ama bu her gün olunca canım sıkılıyor daha tek daha güçlü bir adam olamıyor eve bırakırdı öğlen de olsa şimdi yerinden kalkıp eve bile götürmüyor. biraz tavır koydum. Ben o kadar anne kuzusu biri değilim ve bu beni rahatsız ediyor evlenince bile her gün annesine gitmek zorunda kalicaz hissi veriyor onunda dışında iki lirası olsa yine bana istediğim bir şey almaya calisir sabah gelsem kahvaltı hazırlar o yönlerinden bir eksiği yok lütfen eleştirel olarak yazmayın bir arkadaşınız yazmış gibi düşünün
çok merak ettim cidden
Yengeç burcumu ?
Güneşi ?
Yükseleni?
Ayı ?
Biri kesin yengeç

en gicik oldugum konu sahibi tipi bu ya konuda pesin pesin “kotu seyler yazmayin” diyor. insanlar da cok merakliydi size veya sevgilinize giydirmeye. nesine iyi bir sey yazalim bu adamin?

buyumemis adami buyutmek istiyorsaniz evlenin.

Ben yargılayarak yazmak istiyorum nasıl olcak 😒

Arkadaşlar şuan nisanliyim zaten 12 yaşından beri bildiğim adam evlilik için zaten hazırlık yapıyoruz Allah'ın izni ile her şey nasip ama böyle yok kv demiş gibi saçma ruhlu bir insan değilim sizlerde evlenmeden önce sanki hiç bir dert yaşamamış gibi burda yok kv dedi yok daha belli bile değil gibi cümleler kurarak destek değil bilakis daha da insanı zor duruma sokuyorsunjz
12 yaşından beri nasıl biliyorsunuz adamı anlayamadım. Akraba mı veya mahalleden arkadaş mı? 12 yaşından beri tanınan bir adamın evlilikle alakalı nasıl bir düşünce beliriyor kafalarda bir garip. Evlilik bambaşka bir durum.

Bilmiyorum bastan hata simdiden evlerine girip cikmak olmus. Öyle sınır cizilmez..böyle seyleri konusmaniz lazim baska cikar yolunuz yok. Adam her gün beraber olmak istiyorsa sizin icin sıkıntı olur. Ben kayinvalidemle ayni binada oturuyorum, ama biz bile her gün beraber oturmuyoruz. O yüzden bastan neyi isteyip istemediginizi belli edin.

Back
X