İyi geceler hanımefendi.
Öncelikle, kadın kimliğiyle anne kimliğini birbirinden ayrı tutmamız gerekiyor. Bir çocuk annesi olmanız, sizi bedensel zevkinizi doyurmaktan alıkoymamalı. Bu, benim düşüncemdir en azından.
Ancak siz cinsellik yaşamak için evliliği bekliyorsunuz, ama evliliğin getireceği sorunlardan da kaçıyorsunuz diye anladım. Haksız değilsiniz, zaten başınızdan bir evlilik geçmiş.
Sizin düşünceleriniz tabii ki bazı üyelerinkiyle örtüşmeyecektir. Ancak cinsellik için evliliği beklemek ne kadar mantıklıdır? Ya adamla ten uyuşmazlığınız ortaya çıkarsa? Bunu evlilikten önce yaşamanız ve varsa dediğim sorunu fark etmeniz sizi olası ikinci bir başarısızlık evlilikten kurtaracaktır. Hem, çocuğunuzu da bir daha yaşayabileceği mutsuzluktan korumuş olursunuz. Çünkü sizin şu anki tasanız çocuğunuzu ilerde etkileyebilir. Ama sevgilinizle aranızdaki özel meseleler elbette çocuğunuzla ilgili değil, tamamen sizin tercihinizdir.
Benim burada düşündüğüm bir nokta daha var: Adamı tabii siz daha iyi tanırsınız, ama üç sene beklemesi, eğer sizden habersiz başka birliktelikleri olmamışsa bayağı sıradışı bir durummuş. Mühim olan, adam size ve çocuğunuza karşı içten davranıyor mu? Sizi önemsediğini düşünüyorsanız ve ona güveniyorsanız, korkulacak bir şey yok. İkiniz de yetişkin insanlarsınız, bilinçli bireylersiniz, lütfen toplumsal normları burada bir kenara koymayı deneyin. Koymamak da tercihinizdir, elbette.