yardımlarınıza cok ihtiyacım var, çok kararsızım!

olurda

Üye
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2013
191
10
18
34
İstanbul
Öncelikle kendimi tanıtim. Evli bir bayanım, yeni atandım öğretmenim. Kendi şehrimden 2 saatlık bir mesafede öğretmenlik yapıyorum. Ev arkadaşımı bir arkadaşım vasıtasıyla tanıdım. İlk başta ev arkadaşıma sordugum şey evliyim eşimin gelmesi ve kalması senin için problem olurmu? Daha sonra da ben eve ne getireyim yani eksikler neler? bana sadece elektrik süpürgesi ve büyük tencerem yok dedi. onun dışında bardak tabak cok var ben de dedi. kendisi de hemşire 4 yıldır burada.
Eşim cok kısa zamanlarla gelıyordu 2 gun kalıyordu. En son 1 ay önce geldi, 1 hafta kadar kaldı yanımda ben bu sürede okuldaydım eşim evdeydi. Ama eşim ben gelene kadar odamdan dışarı cıkmıyordu, bir tek kendine kahvaltı hazırlamak için mutfağa giriyor ama bu süreçte ev arkadaşımı da rahatsız etmemek adına o yokken mutfaga geçiyordu. Ev arkadaşımla oturup akşamları çay içiyorduk yani o davet ediyordu. Fakat ne olduysa kendi erkek arkdşı askerden geldi o zaman eşim benm yanımdaydı. askerden geldiği akşam o da geldi biz hoşgeldn diyip odamıza çekildik. diğer akşamlarda erkek arkadaşı yine geldi fakat bu süreçte görmedik . ama en son haftasonu bişiler yaparız diye ayrıldık.daha sonra cuma günü ev arkdşım ısrarla beni telden aradı dersteydim açmadım ama ısrarla arayınca acil bişi var sandım..sonra siz kalıcakmısnz yoksa gidicekmisiniz dedi ben de kalmayı planlıyoruz haftasonu eşime burasını gezdiricem dedim. O da ya ben eşinin evde olmasından rahatsız oluyorum çevreden namussuz olark bakılmasını istemıyorum. evli erkek bekar kız. benim sevgilimin ailesinin kulağına gitmesini istemıyorum sorun cıksın istemıyorum falan filan. ben de o andaki tepkimle ben belki 2. dönem ayrı eve cıkarm kuzum dedim. sen bilirsin dedi.tamam dedik biz gideriz şimdi evimize sorun değil. biz gittik pazartesi ben geri döndüm hiçbişi olmamış gibi bana sevgilisi ile olan sorunlarını anlatmaya başladı hali ile ben de eskisi gibi sıcak olamadım. Fakat sevgilisi gece 10 11 gibi gelıyor 12 gibi de gidiyor. bu süreçte odalarının ışığını kapatıyorlar. günahları onların boynuna ama bana cok namuslu ayakları oynayıpta bu şekilde olması da bana tuhaf geldi, yoksa ben ona da hakvermiştim!
Daha sonra ben kendimi biraz salak gibi hissettim, belki de bu olay biraz daha beni bencilce düşündürdü. Cünkü biz alışverişi de ortak yapıyorduk ve ben eşim geldiğinde ekstra ona alışveriş yapıyordum yumurtasından yogurduna kadr. hatta eşim bize toptancıdan biçok şeymizi alıyordu hiçbirşekilde de bunu dillendirmedik. Daha sonra faturaları öderken mutfak için alışveriş yapmamız gerek dedi. Ben de şubat tatili geldiği için ve ayrıca da sürekli onun arkadaşları kahvaltıya geldiği için ben de kuzum zaten ben pek kalmıyorum haftasonu da gidiyorum malum zaten haftada bir kez anca birlikte yiyoruz mutfak masrafı ayrı olsun dedim. Çnkü ben daha önce aldgımız şeylerden neredeyse hiç kullanmadan bitiyordu sıvıyağ örneğin. ben böyle diyince kız bana sen ev bakıyomusun benim bir arkadaşım yalnız kalıyoda o gelmek istiyor yanıma dedi. ben de ev bakıyorum fakat 4 ay burada oldugum için eşyalı bakıyorum, o yüzden bulamıyorum bulunca sana haber veririm dedim. haftasonu evdeyken bana mesaj geldi canm tencere tabakta ayrı olsun dedi. olur tamam dedim. Döndüğümde bana yine ev mevzusunu açtı halledersn ben de ona göre flan filan işte...
şimdi eşyalı ev yok burada. tek başıma kiraya cıkarsam eşyasını tekrar alıcam ama4 ay için ben o eşyayı ne yapim? Bir yandan öğretmenevine cıkıyim kafam rahat olsun diyorum bu bana ekstra 500 tl gider demek normalde burada masrafım 250 tl filan? Oraya cıksam bile eşim gelemeyecek. ayrıca kendimi % 70 daha haklı görüyorum çünkü benm durumumu biliyordu, sonradan mı donk etti, başlarda sorun yoktu erkek arkdaşı gelincemi sorun oldu( görünürde bence erkek arkadaşı bunu kullanıyor, çünkü bir erkek gece 11 de sevgilisine neden gelsin) bir yandan diyorum cıkmayacağımı yıl sonuna kadr böyle devam edeceğimi sölim. nasıl olsa herşeyimiz ayrı. kızlar bana bu konuda mantıklı bir yardımda bulunurmusunuz? cıkmayı istemıyorum ekstra kısa bir zaman için hem masfar hem de oradan oraya atılmak istemıyorum.
Uuzn oldu ama hakkınızı helal edin...

Anladığım kadarıyla siz sonradan o eve yerleşmişsiniz, önce o bayan ordaymış bu sebeple çıkmanızı istiyorsa çıkamam demek biraz abes olabilir, en temizi öğretmenevi. Eşiniz geldiğinde öğretmenevinde kalabilir aslında öğretmen olmayan insanlar biraz farkla kalabiliyorlar. Çıkarsanız kafanız rahat olur, diğer şekilde mücadele edersiniz hep. Hem sizde ona deseniz bende senin sevgilinin gelmesini istemiyorum diye zaten bu evde ben oturuyordum sen sonradan geldin çık git der bence. Demesseniz de eşiniz rahatsız olur kanımca :26: Çıkın kurtulun ne diye uğraşasanız ?

siz çıkın o evdena
arkadaşınızın yaptığı çok terbiyesizlik
en başta sizin evli olduğunuzu bilmiyormuydu
birde ağır ithamda bulunmuş namussuzluk diye
ne acayip siz resmi nikahlı o sevgili
diyemediniz mi asıl bn bnm namusuma laf gelmesinden korkuyorum diye
ve ben şahsen çıkardım çıkarken de derdim beni zor durumda bıraktın senide ALLAH a havale ediyorum derdim

Çık kafan rahat olsun bunca huzursuzluğa değmez öğretmenevi öyle pahalı bir yer değil, benim de eşim haftda bir geliyor yanıma arkadaş alabilirim ama almadım veriyorum 1200 tl ama ev benim istediğimi de yapıyorum

Bu durumda öğretmen evinde kalmanız daha mantıklı. Keşke baştan evi tek tutsaymışsınız. Ben de öğretmenim ilçemzdeki öğretmen evinin hali içler acısıydı sizinki iyiyse bence orda kalın. Eşinizde yanınızda kalabilir sıkıntı olmaz bence. Hem yazın kira da ödememiş olursunuz

benzer durumları ben de yaşadım, ev arkadaşım evliydi ve eşi arada gelirdi. baştan konuşulmasına rağmen şimdi bunu sorun yapması hoş olmamış. sizin yerinizde olsam öğretmen evine çıkardım. 2 saatlik mesafe çok yakın, hafta sonları siz gidin eşinizin yanına.

Iletisim kurmaniz, oturup, basbasa konusmaniz gerekiyor, bizlerle degil ama ev arkadasinizla. Bastan kabul ettiklerine neden sonra olmaz diyor?, fatura ortakligi neden bozuluyor?, dolaptaki yumurtaya, yogurda ne olmus?, askerden gelen sevgilinin sizinle ve/ya esinizle ilgili bir rahatsizligi mi var? , vb.
3-5 ay surecek bir ev arkadasligi alttarafi. Konusarak , dinleyerek her problemi cozebilirsiniz.

Arkadaşın namus kavramı baya değişikmiş. En azından sen evlisin, o bekar kız eve erkek arkadaşını getiriyor. Doğrusunu istersen senin eşinin orada kalması da yanlış. Çıkamıyorsan ya herkesin erkek arkadaşı gelsin ya da hiç birinizin ki gelmesin. O konuda anlaşın ama pek anlaşacağınızı sanmıyorum. Ona ihtiyacın olduğunu biliyor ve seni sömürüyor gibime geldi.

Bence iki bayan ortak ev arkadaşlığı yapıyorsanız,senin eşinin de gelip kalması yanlış.Onun sevgilisin de.Sen okuldayken,eşinin evde kalması,kızında evde olması iki taraf açısından da hoş değil.Evin eşyası kıza ait sanırım.Sonuçta sen kurulu bir düzene girip,onun eşyasını kullanmışsın.Ekstra eşya almak durumunda kalmamışsın.Kalkıpta yağın şunun bunun hesabını yapman hoş olmamış.Sonuçta o evde kalmak sana öğretmen evinde kalmaktan daha az masraflı geliyorsa,bunlarında hesabını yapmamalıydın.Haftasonu eşinb geleceğine sen gitseydin keşke.Yine söylüyorum,ben evde otururken,ev arkadaşımın kocasının kalması hoşuma gitmez.Baştan teklif etmişsin birşey dememiş kabul etmiş ama,sen evde yokken,kocanın evde olması,kendine kahvaltı hazırlamak için çıksın veya hiç odadan çıkmasın hoş değil.Kız belki bu durumdan rahatsız olmuştur.Sen kocanı kaldırtırsan o evde,o da kalkar sevgilisini getirir ister kalırlar ister giderler.Sevgilisi için gece 11 de geliyor kalıyor kızı kullanıyor bence demen çok çirkin.Sevgilisi kalıyor diye kullanmış mı oluyor.Sevgililer nihayetinde.Baştan kıza evden ayrılacağım demişsin.Bence ayrılmalısın.

ev arkadaşlığına başlamış ve uyum sıkıntısı yaşamış olabilirsiniz bu ev arkadaşınızın namusuna dil uzatmanızı gerektirmez. çok ayıp yok ışığı kapaıyolar yok gece napıyorlar kızı kullanıyor fazlasıyla haddinizi aşan cümleler. kız belki başta rahatsız olmadı ama sonra eşinizle yalnız kaldıkça kötü oldu ya da nişanlısı rahatsız oldu kim ister ki böyle ir durumu ve sizden ayrılamnızı istemiş ev kızın eşylar kızın siz bir de üste yağ muhabbeti yapıyorsunuz. aylık 250 gibi çok cüzzi bir miktarla geçinirken onun bunun hesabını tutmanız çok sağlıksız. öğretmen evine gidin ya da kıyın paranıza eşya alıp ev tutun sonuçta maaşınız belli 1 dönemdir hiç masrafınız olmamış

Bencede çıkmalısın yoksa iyice tadı tuzu kaçıcak

Ben de tek kaldım öğretmenim ama ev arkadaşı almadım hiç. Çünkü biliyorum rahatsız olurum hadi arkadaşa alışsam ailesi vs gelse rahatsız olurum. Yani kadın olarak aileden biri gelsede. Ki erkek senin eşin tamam sana sıkıntı olmaz ama karşı tarafa olabilir. Bir de evet haklısın baştan konuşulmuş ama birazda sanki cılkını çıkarmışsınız gibi bir hafta kalmak çok uzun yani. Ben evimde yabancı bir erkek tamam sen varken sorun degil de sen yokken cok abes olmuş eşinde dışarı çıkacak sen gelince gelecekti. Biraz sanırım karşılıklı tam konuşamamanızdan olan bir durum. Kız bence sadece bahane olarak onu söylemiş. Normalde rahatsız olmuş o ilk dediğinizde hani ayda yılda bir bi ki gün kalır dusunmuştur. İş uygulamaya gelince cok uygun görmemiştir yadırgama özel hayatını yadırgama derim.

tamam baştan eşinin geleceğini konuşmuş olabilirsiniz ama siz yokken de eşinizin o evde duracağı konuşulmamıştır.ayrıca erkek arkadaşı da rahatsız olmuş olabilir,siz en iyisi öğretmen evine çıkın

Evet belki başta bu konuşulmadı; ama ayrıca eklemeliyimki. Eşim de 1 hafta izindeymiş deyince ne güzel gelsin kalsın senin yanında hatta yılbaşında bişiler yaparız diyen de oduydu. Ben yüz bulmasam sizce eşimin o şekilde kalmasına müsade edermiydim. Hadi onu geçtim bir insan telefonla aranıpta siz ne zaman gidiyorsunuz demez, zaten ondan sonraki günlerde haftasonuydu eşimle gezmeyi planlıyorduk..yani bunu diyeceksen bile beni bir kenara çekip ikimiz halletmeliydik diye düşünüyorum orada onun sevgilisi ve benim eşim o da da konuşuyoruz, ben sinirlendiğim için eşimDEe bir nevi kızı haklı buldugu için haklısın diyerek biz yine durmayı bildik.. ama benim sinirlendiğim 2 şey var bize orada konuşurken biliyosunuz x (sevgilisi) bir askerden geldiği akşam geldi bir de şimdi dedi. yalan bir önceki akşamda geldi hatta benim ateşim cıktı hastaydım hastaneye gidicektik ona sormak için bekledik gitsn sevgilisi diye, sonra ben duş aldım ateşim düşsün diye. sonra biz gidelim evimize dedikten sonra birlikte sinemaya gidelim isterseniz sonra geçersiniz evinize.. size bu davranışlar normal geliyormu.
Evet kızı yadırgamam cok yanlış yadırgamıycam diyorum ama sinirleniyorum...cünkü erkek arkadaşı sürekli geliyor, arkadaşları da sanki bana nispet yapar gibi algılıyorum.. keşke diyorum en başta böyle böyle deseydi, çünkü o da masrafını bölüşmek için ev arkadaşı arıyordu.. Ayrıca yağ hesabı değil derdim sadece örnek olarak verdim. en basitinden diye. yoksa ben kuruş hesabı yapan bir insan değilim. ben 1 hafta burda kalmadım, haftasonları gittiğim halde belki de hiç kullanmadıgım şeylere bile ortak oldum..lafını da etmedim taki kendimi salak yerine koyulmuş gibi hissedene kadar. Kısacası ben kızın erkek arkadaşı ve cevresi tarafından yönlendirildiğine inanıyorum. Olgun bir insan olsaydı eğer zaten bana tabak tencere ayrı olsun diye mesaj atmaz, ya da rahatsız oldum diye ısrarla arayarak dersteyim dediğim halde bana hala laf anlatmaya çalışmazdı. Karşılıklı oturup konuşmayı denerdi.

Ayrıca pek bir masrafın olmamış derken, evet olmadı cok şükür ama sen insanların masraflarını şu kadar maaş alıyo şu kadarını eve harcıyor gerisi de kalıyor dersen sadece pencereden bakarsın..insanların içini hayatlarını bilemezsin. Çok şükür rabbim kimseye muhtaç etmesin kimseleri. Evli değilsin sanırım..

Bencede çıkmalısın yoksa iyice tadı tuzu kaçıcak

Sanırım cıkmam en doğru olacak..

bence seninde arkadaşınında haklı haksız yanları var bir kere bende evimde yabancı birini istemezdim ve baştan kabul etmezdim özelliklede tek başımayken ister istemez huzursuz olurdum bu kadarına ihtimal veripde baştan kabul ettiğini sanmıyorum.nişanlısı yada erkek arkadaşı her neyse artık rahatsız olmuş olabilir kız arkadaşının bir erkekle tek başına aynı evde kalmasından bunda garip bir şey yok dışardan laf gelir vs diyerek rahatsızlığını dile getirmeye çalışmış kendince açık açık ben rahatsız oldum yada sevgilim rahatsız oldu diye konuşabilirdi namus vs biraz bahane olmuş.öte yandan sizin onun tercihlerinden dolayı yargılamanız çok yanlış sizin eşiniz geliyorsa onunda sevgilisi gelir kendi odalarında ne yaptıklarıda onları ilgilendirir yetişkin insanlarsınız.siz onun kirasına ortak oluyorsunuz tamam ama sonuçta kurulu düzene geldiniz eşyalarına ortak oldunuz yağın hesabını yapmanız hoş olmamış siz böyle deyince tabak çanak da ayrı olsun diyerek bence size tepkisini göstermek istemiş çocukcada olsa ama bende olsam rahatsız olurdum bu durumdan sonuç olarak bu arkadaşlık yürümez bence işler çirkinleşmeden siz çıkın o evden daha hesaplı oluyordu belki ama o zaman da süreci daha iyi idare etmeniz gerekirdi ya bu deveyi güdeceksin ya bu diyardan gideceksin misali sonuçta onun kaybedecek şeyi pek yok ev onun eşya onun kalıcak birinide elbet bulur hayırlısı olsun sizin için.

şu var kız başta kabul edip sonradan vazgeçmiştir bu da çok normal. nişanlısı istememiş olabilir sonuçta herkeste kafa karışıklığı olabilir. sonuçta hayattaki en üyük masrafımız eve gidiyor ve bu konua oldukça rahatmışsın.

evli ya da bekar olmamın yaptığım yorumla ilgisi nedir öğrenebilir miyim? benim medeni halimin konuyla ilgisi ne

Gerekirse öğretmen evinde kalın ama o evde daha durmayın derim ben.
Hiçbir yer şuanda bulunduğunuzdan daha kötü, daha kötü şartlı değildir.
Allah yardımcınız olsun.

ben zaten haklıyım demiyorum..ama ben nasıl başta ona hak verdiysem eşimin gelmesine dur dediysem ve o da kendi namusunu söz konusu ederek benden bunu istediyse o zaman kendi erkek arkadaşı nişanlısı, sözlüsü değil sevgilisinin de gelmesinin ona laf geleceğini düşünmedi mi. ayrıca o da bana mutfak masrafını ayırmam da hak vermeliydim, çünkü ben haftanın 4 gunu burada kalıyordum o da zaten birlikte yemek yemıyorduk saatlerimz uymuyordu biz alsak bile cöpe gititği de cok oluyordu. evet yağ vs hesabını yapmam hoş değil, ama ben bunu zaten yokum 2 hafta haftasonları da olmuyorum sen kendine kadar al diyince o dedi tamam o zaman ayıralım diye.. yani yanlış yanlışı doğruyor..ayrıca şimdi de başka ev arkdşının diğer arkdşları tayın isteyip gittikleri için de o kız tek kalıyor ve o buraaya gelmek istiyor, sanki yapılanlar biraz da beni cıkarmak içinmiş gibi geliyor...,
benim de kaybedicek birşeyim yok aslında...onun olmadıgı gibi..

Öğretmen evine çıkmanız her bakımdan daha doğru olur.

İlk olarak o ya da bu sebepten o kız sizden rahatsız olmuş.

Senin sorun belirttiğin gibi o da bazı şeyleri sorun etmiş olabilir.

İnsanlar en yakın arkadaşları ile bile eve çıkıp kavgalı ayrılıyorlar, daha yeni tanıdığınız biri sizin için fedakarlık yapmak istememiş olabilir.

Daha açık konuşmak gerekirse ben bekar olsam evli ve eşi evime gelecek bir ev arkadaşı istemezdim ne yalan söyleyeyim.

Sonuçta mahrem şeyler var.

Kızın odasının ışığına kadar dikkat etmeniz ve kullanıldığı söylemeniz bana da hoş gelmedi.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…