- Konu Sahibi ipektuncer
-
Kaç defa eve yardımcı bayan aldıysam biri hariç hiç birinden memnun kalmadım. Hatta bunlardan bir tanesi kuzenimdi. İnan canım psikolojim bozulmuştu ben mi çok safım yada iş yaptırmayı mı bilmiyorum diye. Şu an yaz temizliğine başladım elimden geldiğince kendim yavaş yavaş yapıyorum ama senin durumun farklı sen hamilesin. Komşularından falan eve yardımcı alan varsa onlardan bulmaya çalış.
Bu arada yaşadığım bir olayı anlatayım geçen yıl bir bayan aldım anne kız gelecekti iyi dedim çabuk bitirirler. bir ara temizleyip bitirdikleri kızımın odasına baktım yatağın arkası pamukçuk doluydu sadece ortayı süpürüp silmişler. Ben zaten yatak falan çekemediğim için kadın alıyorum. Tabi orayı temizlettim. Akşam oturuyorum. bir baktım servis sehpasının yanları gene hep pamukçuk ya hadi yatak neysede insan sehpayıda mı çekmez. Hakkımı helal etmedim ama.
nasıl canım ya, niye yaptın, kocan bişey demedi mi,inanamadım okuyunca, vicdansızlık bu resmen
vicdansızlıga bak ya!!!!!! valla ben olsam silmezdim o kaynanayıda atıverıırdım camdan asagı hele hele hamıleyken bebeğe bişiy olsaydı nasl hesap verecektı hamıleyken üst rafa bile uzanmamak gerekıyor kaldıkı cam sılmek
Canım geçmiş olsun, ah keşke yapmasaydın..İyi ki bişey olmamış, çok şükür.
Benim eşim de bişeyler yapmaya çalışıyor, ama hani yardımcı alacak imkanım varken o da işten gelip ev işiyle falan uğraşmasın istiyorum.
Paranla rezil oluyorsun ya, bakıcı olayı da aynen öyle.
1000 tl verip bakıcı alıyorsun, ben sadece bebek bakarım, ev işi yapmam diyor.
ay öfff...
Canım güya komşularımdan referanslı biri işte bu son bulduğum..
Bu da disiplinsiz, baksana saat 10:30, hala ortada değil. ve adı tam gün. akşam dile kolay 80 tl sayacağım eline. rezalet ya, evd eoslam varya sokmam yabancıyı evime.
Sadece ayda yarım gün camları sildiririm oldu bitti.
Her temizlik günü inan sinirlerim tepemde oluyor..
Benimki de çocuk odasından 15 dk'da çıkıyordu, kitap rafalrını indirmez, kitap tozu almaz. Büyük oyuncakların dahi tozu alınmalı, yoksa temizlikten ne anlaşılır?
Banyodaki paspasımı kaldırmış, poşete koymuş.
Neymiş efendim, banyoyu kirleten benim paspasımmış. Hatta atacakmış, ama sormadan atmak istememiş.
Ay ben onu yiki bıraktım, katil olacaktım sinirden.
Başka birgün de eşimin dolabından fanilasını alıp bez yaptığını söylemişti. Her hafta bir fanila.. Bez de yıkamıyor.. Biz de diyoruz ne oluyor fanilalara??
canım ılgınıze tesekkurler..
ınsanoglu ıste
hersey bızım ıcın..
tek uzuldugum noktada aksam esım geldıgınde kafasına bısey baglayıp yatagına yattı
cok hastayım oglum butun gun cam sıldım temızlık yaptım demesıydı
zaten gozumde o gun bıtmıstı
esımse sagolsun anladı tabı
gecede hastaneye gıdınce
bı gecmıs olsuna bıle gelmedı
hatta cok gezıyorum ondandır bıle dedı telefonda
calıstıgım halde...
neyse hak varsa eger uzerınde bana daır asla helel etmem kızlar asla..
bunlar ne kı soyledıklerının yanında....
Şimdiden "ablacım, ablacım" diye seviyor karnımı ama bakalım, doğmadan belli olmaz tabi..
Sadece geçenlerde "kardeşim doğunca hiç mi ilgilenemeyeceksin benimle" diye sordu mahsun mahsun..
Sarıldım, öptüm. İkinizle de ilgilenicem, sen de bana yardım edersin, dedim. Sevindi ama, bakalım nasıl olacak doğunca.
hangı sehırde oturuyorsun
Bende çok zorlandım bulmak için tanıdık vasıtasıyla bulabildim ancak. İki haftada bir aldığım kadın var eli yavaş ama işini bitirmeden çıkmaz. Evim küçük o yüzden tam gün 75 e alıyorum. Çalıştığım yer evime yakın öğlen arası yokluyorum fazla aksatmıyor.Anahtarı ilk aldığım zaman bende komşuya bırakmıştım benim komşuda çok çenedir. Baktım oyalıyor tam evden çıkış saatime ayarladım geliş saatini.
İşini bitirmeden çıkmayan kadın nerede canım.. Keşke ben de bulsam.
Elini kolunu sallayarak geliyor saat 10'da.
"Senin işini anca 2 günde bitiririm" diyor, 160 tl koparmaya çalışıyor yani.
Valla çok sinir oluyorum. Okullarda okuyup dirsek çürütüp o kadar kalifiye eleman olduk, bizim attığımız adım izlenir, yapmadığımız her detayın hesabı sorulur, giriş kapısında kart okuturuz da , saniye geç kalsak müdüre rapor düşer, hanımefendilerdeki rahatlık kimsede yok. Nefret ediyorum ya, bi tane de iyisi çıkmaz mı karşıma? Bu kadar mı vicdansız olunur ya? Allah versin cezalarını ,hiçbirine hakkımı helal etmiyorum. Ondan sonra da gariban edebiyatı yaparlar.
Başlarda evde olduğum halde ağır işleri birlikte yapmak için ayda bir birilerini çağırmayı düşünüyordum da, bir kaç tanesiyle muhattap olunca vazgeçtim.İsterse evim koksun pislikten, çağırmıcamGücümün yettiğince elimin döndüğünce kendim yapıcam. Hayır, "başkasının pisliğini temizlemek" olarak görüyosan yapma kardeşim baştan, ben evimin pisliğini temizlemeye üşendiğimden mi alıyorum seni? Kahrolası kapitalist sistem beni sabah 9 akşam en az 6 köle gibi çalıştırdığından. İşten başka işime vakit kalmadığından. Kalifiye işlerde de yarım gün çalışma şansım olsa bazı AB ülkelerindeki gibi, senin gibi sidikliye mi muhtaç olurum ben??? Ama bakma işte. Parayı kazanıp sonra ona buna aktarılmasını sağlayan beyaz yakalı köleler olduk.
Haa bu arada, kamera koyun, na böylle eşşşek kadar, görsün kendisinin izlendiğini. Tam kapının girişini ve mutfak ile salonu göstersin. İlla biri bunları gözetleyecek.Survivor adası tadında iş yaptırmadan iş ahlakı sıfır!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?