Yardımcı bayanlardan yüzüm gülmüyor..

Canım güya komşularımdan referanslı biri işte bu son bulduğum..
Bu da disiplinsiz, baksana saat 10:30, hala ortada değil. ve adı tam gün. akşam dile kolay 80 tl sayacağım eline. rezalet ya, evd eoslam varya sokmam yabancıyı evime.
Sadece ayda yarım gün camları sildiririm oldu bitti.
Her temizlik günü inan sinirlerim tepemde oluyor..
Benimki de çocuk odasından 15 dk'da çıkıyordu, kitap rafalrını indirmez, kitap tozu almaz. Büyük oyuncakların dahi tozu alınmalı, yoksa temizlikten ne anlaşılır?
Banyodaki paspasımı kaldırmış, poşete koymuş.
Neymiş efendim, banyoyu kirleten benim paspasımmış. Hatta atacakmış, ama sormadan atmak istememiş.
Ay ben onu yiki bıraktım, katil olacaktım sinirden.
Başka birgün de eşimin dolabından fanilasını alıp bez yaptığını söylemişti. Her hafta bir fanila.. Bez de yıkamıyor.. Biz de diyoruz ne oluyor fanilalara??

nasıl canım ya, niye yaptın, kocan bişey demedi mi,inanamadım okuyunca, vicdansızlık bu resmen

canım ılgınıze tesekkurler..
ınsanoglu ıste
hersey bızım ıcın..

tek uzuldugum noktada aksam esım geldıgınde kafasına bısey baglayıp yatagına yattı
cok hastayım oglum butun gun cam sıldım temızlık yaptım demesıydı
zaten gozumde o gun bıtmıstı

esımse sagolsun anladı tabı
gecede hastaneye gıdınce
bı gecmıs olsuna bıle gelmedı
hatta cok gezıyorum ondandır bıle dedı telefonda
calıstıgım halde...

neyse hak varsa eger uzerınde bana daır asla helel etmem kızlar asla..

bunlar ne kı soyledıklerının yanında....

evet canım çok şükür bişey olmadı
bende eşimin yapmasını istemezdim ama o bana çok kızrdı eyilip kalkma yorma bırak böyle kalsın ben akşamdan akşama yaparım derdi ama benim içim el vermezdi işte bide çok hiperaktiftim
sürekli hareket etmek nerdeyse koşmak istiyodum hamileyken
ne diyim canım inşallah kafana göre bi yardımcı bulursun tonla para dökülüyor boşa gittimi insanın içi acıyor işte o para kolay kazanılmıyoki

tam bır manyakmıs yaaa
vallah ben o yuzden ne utuye sokuyorum nede esyaları yerlestırıyorum
sevmıyorum yatak odama gırelmesını ya

desene senın adama fanıla kalmamıs yanı
canım bence sen arastır ıyıce yınede
sırketlere falan hıc guvenme
en ıyısı komsunun falan bıldıgı oluyor yıne

temızlık konusunda tıtız degılım ama temızlıgı severım bende
temız yapmadıktan uyduruktan ıs yaptıktan sonra
ne anlamı var gelmesının

ayrıca bıde para alıyorlar ya
resmen enayı gıbı kandırılıyoruz ...

Evet hanımlar ikinci rezalet geliyor, hazır mısınız..

Hanfendi gelmiş 10:30'da anahtarı almaya, komşuma bırakmıştım anahtarı.
Komşum da inanılmaz iyi niyetli bir hacı teyze..
Demin aradım, "teyze geldi mi anahtarı almaya benim bayan" diye sordum.
Gelmiş 10'u geçiyormuş saat.
O sırada tam kahvaltı yapıyormuş hacı teyze. Buyur etmiş, kahvaltı yapalım gel demiş.

Girmiş içeri kadın, kahvaltı yapmış. Komşum bunu kötü niyetle anlatmıyor, "kahvaltıya aldım" diye bilgi veriyor.
Ve komşu teyzem iyidir hoştur, ama yakanı 1 saatten önce bırakmaz.
Ya yuh Allahtan kork, azıcık vicdanın olsun senin içinde..
9 da gelmen gereken yere 10:30 da gel, bir de kahvaltı yapmadan gel, zaten öğlen olmuş saat.
Ay yuh ya, sözün bittiği yer ne diyeyim.
Ondan sonra da "senin evinin işi 2 günde ancak biter" diyor.
Ne diyeyim artık ya..

Temizlik yapacak dermanın olsa, zaten kendi işini ele bırakmazsın, para dökmezsin.
Ya nasıl insanlar var, ondan sonra da "gelin" oluyor adın..
İnsan olacaksın önce, yaşla da ilgisi yok demek ki..
Keşke gitmeseydin canım ya, sinir oldum ben de.

size yardım edibilcek bi yakınınız yokmu hamilelik döneminde yardımcı olsalar keşke temizliginize falan
sizde haklısınız tabi paranız var yaptırmak istiyosunuz temizliğinizi ama aldığı parayı haketcek biri yok ..
ya başında durup kolaçan etceksiniz yada baştan savma yapcak insanlar ne kadar rahat olmuş ya

Bende çok zorlandım bulmak için tanıdık vasıtasıyla bulabildim ancak. İki haftada bir aldığım kadın var eli yavaş ama işini bitirmeden çıkmaz. Evim küçük o yüzden tam gün 75 e alıyorum. Çalıştığım yer evime yakın öğlen arası yokluyorum fazla aksatmıyor.Anahtarı ilk aldığım zaman bende komşuya bırakmıştım benim komşuda çok çenedir. Baktım oyalıyor tam evden çıkış saatime ayarladım geliş saatini.

Doğunca değişecek sakın üzülmeyin ama. Benim kızım değiştiriyor kardeşinin altını. Bütün sorumluluk onda. Doktor korkma bişey olmaz küçüge dedi. Bi tarafını kırar mı acaba diye korkuyordum. Sürekli kardeşini sevip sevmediğini soruyordu. Doktor sevmediğini söyleyebilirsin şimdilik demişti. O zaman pek memnun oluyordu. Ama kaç kere ısırdı. Kaç kere yanından geçerken curup geçti. Tepki göstermedik. O da zamanla anladı yeni gelenin hiçbirşeyi değiştirmeyeceğini. küçükğü sadece büyük yattıktan sonra, bi de öğlen araları okulda olduğu zamanlarda sevdim. Haricinde hiç şahit olmadı.
Bir de ben hamileliğimi öğrenir öğrenmez kızımı okula başlattım. Yani okula kardeşi geldiği için gittiğini bilmiyor.
Ama şimdi herşey yolunda. Daha az sataşıyor. Hatta sevmeye bile başladı. Bazen küçügü çok yoruyorsun beni diyorum. Ama anne o çok küçük daha diyor gidiyor kardeşimm diyor sıka sıka seviyor onu. İyi ki varlar. Allah bize onları onlara da bizi bağışlasın inşallah

kızlar hiç temizlik şirketinden eleman çağırdığınız oldu mu peki? ben bi yer buldum ama emin olamadım. evimi kendim temizliyorum ama iki hafta sonra kayınvalidemler gelicek, cam kapı sildirmek istiyorum. çalıştığım için de böyle bi vaktim yok ne yazık ki. düğünden önce bi kadın bulup temizletmiştik, ama o da küçük çocuğuyla geliyor eve, yepyeni boyattığım duvara resim yapmıştı kız, kadın da görmemiş bile. elinde bi sigara, çocuk ortalarda. bi daha çağırmadım tabi. şimdi profesyonel birilerini çağırayım diyorum ama hiç tanıdığım yok daha önce şirketten çağıran:44:

benimki de kayınvalidemlerin senelerdir aldığı bi bayan. ilk geldiğinde kayınvalidem başında durmuştu. sonra hep yalnız gitti geldi. ben işte oluyodum çünkü. şimdi izindeyim geçen cuma aldım izinde olduğumu bilmiyodu heralde akşam tel.de sabah erkenden gelirim ben dedi. sabah 9buçukta geldi. ama Allahı var hiç oyalanması yok gelir gelmez işe başlar, akşam da işini bitirmeden gitmez. hatta bi seferinde uzun süre almamıştım da kızıyla birlikte gelip akşam 8buçuğa kadar uğraştılar. üstelik ekstra para da talep etmedi hiç. Aldığı paranın hakkını vermeyen insanlara sinir oluyorum zaten, biz ne zor şartlar altında para kazanıyoruz.

İşini bitirmeden çıkmayan kadın nerede canım.. Keşke ben de bulsam.
Elini kolunu sallayarak geliyor saat 10'da.
"Senin işini anca 2 günde bitiririm" diyor, 160 tl koparmaya çalışıyor yani.

Tanidiklardan yola cikarak iyi biri bulunur belki. Ese dosta sorarsin bildikleri iyi is yapan kadin var mi diye.. Tanimadigin insanlardan boyle kotu is gormektense biraz arastirip iyi birini bulursun diye dusunuyorum.

İşini bitirmeden çıkmayan kadın nerede canım.. Keşke ben de bulsam.
Elini kolunu sallayarak geliyor saat 10'da.
"Senin işini anca 2 günde bitiririm" diyor, 160 tl koparmaya çalışıyor yani.

o da abartmış canım ya 10 da gelirse bitmez tabi iki günde.
Benimki 8.30 da geliyor akşam 6 ya doğru gidiyor.

canım nerede oturuyorsun bilmiyorum ama ben ist beylikdüzündeyim istersen iyi bir sirket önerebilirim sana ben cok memnunum.

Valla çok sinir oluyorum. Okullarda okuyup dirsek çürütüp o kadar kalifiye eleman olduk, bizim attığımız adım izlenir, yapmadığımız her detayın hesabı sorulur, giriş kapısında kart okuturuz da , saniye geç kalsak müdüre rapor düşer, hanımefendilerdeki rahatlık kimsede yok. Nefret ediyorum ya, bi tane de iyisi çıkmaz mı karşıma? Bu kadar mı vicdansız olunur ya? Allah versin cezalarını ,hiçbirine hakkımı helal etmiyorum. Ondan sonra da gariban edebiyatı yaparlar.

Başlarda evde olduğum halde ağır işleri birlikte yapmak için ayda bir birilerini çağırmayı düşünüyordum da, bir kaç tanesiyle muhattap olunca vazgeçtim.İsterse evim koksun pislikten, çağırmıcam Gücümün yettiğince elimin döndüğünce kendim yapıcam. Hayır, "başkasının pisliğini temizlemek" olarak görüyosan yapma kardeşim baştan, ben evimin pisliğini temizlemeye üşendiğimden mi alıyorum seni? Kahrolası kapitalist sistem beni sabah 9 akşam en az 6 köle gibi çalıştırdığından. İşten başka işime vakit kalmadığından. Kalifiye işlerde de yarım gün çalışma şansım olsa bazı AB ülkelerindeki gibi, senin gibi sidikliye mi muhtaç olurum ben??? Ama bakma işte. Parayı kazanıp sonra ona buna aktarılmasını sağlayan beyaz yakalı köleler olduk.

Haa bu arada, kamera koyun, na böylle eşşşek kadar, görsün kendisinin izlendiğini. Tam kapının girişini ve mutfak ile salonu göstersin. İlla biri bunları gözetleyecek.Survivor adası tadında iş yaptırmadan iş ahlakı sıfır!

Son düzenleme:

bu ne siddet ne celal.. keske sizde bu elini kolunu sallayarak temizlige giden sidikli kadinlara ozeneceginiz yerde, okuyup dirsek curutup KALIFIYE eleman olacaginiz yerde temizlik mensubu olsaydiniz.. keyfinize gore isi yarim birakir part time calisma imkanini yakalardiniz ab ulkelerindeki gibi..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…