• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yardımcı bayanlardan yüzüm gülmüyor..

ipektuncer

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Mart 2010
2.968
31
116
İstanbul
Tamam çok büyük bir dert değil belki..
Ama şu sıralar karnım burnumda olduğum ve evimi derleyip toparlayamadığım için gerçekten canımı sıkıyor. Az önce bu sebepten ağrı kesici içtim, hamileliğim boyunca ilk defa ve o da bu sebepten..:47:

Evi temizlemek, toparlamak için gelen bir bayan vardı, haftada 2 yarım gün geliyordu.
Anahtarı 1 gün evvelden kendisine bırakıyordum.Aynı akşam geri alıyordum.
Ev işi, toparlama, perde, ütü ne varsa işte.
Ve her yarım güne 50 TL olmak üzere, haftada 100 TL ödüyordum kendisine.
Yarım günün rayici de sabah 9 da gelip, öğlen 1 gibi çıkması. Yani 4 saat kalması lazım. Benimkinin 2 kızı vardı, büyük kız okuldan gelince, küçük kızını ona bırakıp, öyle çıkıyordu bana. Yani 13-17 arası.
Kaldı ki, mesela kuzenimde yarım gün alıyor ve yardımcısı sabah 9-akşam 15 arası çalışıyor. Yani yarım gün gelenler aslında genellikle 6 saat çalışıyorlar. Hadi ben 4 saate de razıydım.

Son zamanlarda temizlik yapıldığı gün bile banyonun yerlerini kirli bulmaya başladım, ütü yetişmemiş oluyordu, bana kalıyordu. "Perde yıkayamıyorum, boynum ağrıyor" türü bahaneler.
Birgün işe gidemedim, gidemediğimden haberi yoktu. Saat 13 oldu, bekliyorum yok..Saat 15'de geldi..
"Hayırdır" dedim, şaşırdı tabi evde olmama.

Neyse uzatmayayım, meğer bu hanım her zaman 15-17 arası geliyormuş bana. Kızı 15'de geliyormuş okuldan, ne yapsınmış.

Sonra da ütü yetişmedi, banyoyu viledayla yapmak zorunda kaldım, perdelere zaman olmadı vs vs.

Enayi ben, 2 saatlik toparlamaya 50 TL ödüyormuşum..:47:

Ve toparlam anlayışı da şu. Mesela çantam yatağın üstünde mi, ev toplu görünsün diye (çünkü yaptığı temizlik tamamen GÖSTERMELİK), çantamı herhangi bir dolaba tıkıveriyor, sonra bul bulabilirsen. Çocuğun okul iletişim defteri yok, aylar sonra yatak odasından benim çekmecemden çıkıyor. Bulduğu yere tıkmış yani, maksat düzgün görünsün ortalık.

Neyse kendisiyle yollarımı ayırdım elbette. Daha yeni buldum bir bayan, güya referanslı, herkes çok memnun.
İlk hafta cenazem var dedi gelmedi, sonradan öğrendim komşudan. Cenazesi, hastalığı bitmezmiş zaten..:27:
Bu hafta gelecek diye, komşuma anahtar bıraktım.
Ha birde geçen haftadan konuştuk, evi gördü. "Evin büyük, epeydir de kimseyi almamışsın. Ben 2 gün üstüste gelirsem ancak yaparım" demez mi.. Ben eski evimdeyken çok hamarat bir yardımcım vardı, kolu-perde-halı-kapı ne varsa bitirirdi tek günde ve orası da aynı metrekareydi.

Hani çalışıyorum falan ya, anlamam ev işlerindne, beni kandıracak uyanık..:66:

Neyse hadi bunlar da bişey değil, az önce komşumu aradım, hala alınmamış anahtar..
Kadını aradım, yoldayım yeni çıktım evden diyor ve saat 10..
Tabi 17'de bırakacak işi..
Ben evde olsam 9'da gelecek, ama ben yokum diye 10:30 da geliniyor, bu ne laçkalık??
Dayanamıyorum, şeytan diyor 2 büklüm de olsan kendin yap.

H.sonu alsam bu defa çocuk arada kalıyor, helak oluyor. Kızım oraya basma, bu odaya girme. Kızımla ilgilenemiyorum, çünkü tek başınayken iş yapan kadınlar endense evde kadın varken herşeyi sorma gereği duyuyor.

Of bunaldım ya hakikaten..

Son düzenleme:
Referans şirketlerden değil yakın çevrenizden olsun. Artık herkes herkesi kullanmaya bakıyor ne ayıp. Kendi ihtiyaçlarınızdan ayırarak verdiğiniz paranın karşılığını vermiyorlar. Ahlaki bir sorun bu

Bu arada ne kadar kaldı doğumunuza kısmetse...
Büyük çocuğunuz kardeş fikrini benimseyebildi mi. Benim en büyük korkumdu. Ve bu kardeş kıskançlığı yüzünden çok zor aylar geçirdik

Bu temizlik işi tam bir kaos.

Çok zor bir iş kabul ediyorum. Ama özveri yok. Yani ya yaparsın ya da yapmazsın bu kadar basit. Her işin kendi içinde kuralları var ama maalesef vicdani bir boyut oluşuyor. Evin hanımı evdeyse heryer miss, yoksa baştan savma.

Biz müdürümüz olmadığında işleri savıyor muyuz? Hayır. Keşke herkes böyle olsa.....

Kafanı takma lütfen :70:. Sinirden doğuruvericen :1: :1:

canım cok haklısın ya
benımde kadın her hafta gelıyor bana
cok memnunum ben gercekten..
sabah 9da gelıyor 4 te cıkıyor cocugunun okulu var

kendı evı gıbı bakıyor sılıyor supuruyor falan ıste...

kendın yapma canım ya
eger kotu olacaksan tabı

ama sunu hıc unutmuyorum bana kadın gelıyor ya kayınvalıdem benı kendı camlarını sılmeye cagırmıstı 7,5 aylık hamıleyken hemde! aglaya aglaya sılmıstım
tabı o gece hastaneye kaldırılmıstım falan fılan...

yapma canım hıc bır ıs esın yardımcı olsun bıraz
baska bır kadın bulabılırsen bul

Ahhh.. bir sure Samsun da oturdum. Orda bir yardimcim vardi. Allah ondan razi olsun. Yerleri nasil silerdi. Sonra uzaktan bakip icime sinmedi diye bidaha silerdi. Sabah 8 de gelir, 6 ya kadar calisir, zor yetistirirdi. Eli biraz agirdi ama icime sinerdi benimde. Helal olsun ona kazandigi para. Istanbulda nerde boyle, hepsi uyanik. Vazolari, aksesuarlari yerinden kaldirmadan, yanlarinda elini gezdirerek toz aldi bitanesi gozumun onunde, 1 de isini bitirdi. Parasini verdim ama helal etmedim.

bir evi kendi sahibinden başkası daha iyi temizleyemez. ama mecbur olunca alınıyor. Benim de yaz temizliği için birini almam gerekecek ama okuduklarım ve duyduklarımdan sonra çekiniyorum. Yapmamayı bırakın eşyalara zarar verenler de oluyormuş.

yarım gunluk iş mi olurmus ya yarım gunde zaten kahvaltısıydı öğle yemegıydı derken fazla bi süre kalmıyo iş yapmaya yakınlarına gelen varsa ve uzun süredir gelıyosa onların boş oldugu bir gun alsan daha iyi olur bence

canım cok haklısın ya

kendın yapma canım ya
eger kotu olacaksan tabı

ama sunu hıc unutmuyorum bana kadın gelıyor ya kayınvalıdem benı kendı camlarını sılmeye cagırmıstı 7,5 aylık hamıleyken hemde! aglaya aglaya sılmıstım

:53: nasıl canım ya, niye yaptın, kocan bişey demedi mi,inanamadım okuyunca, vicdansızlık bu resmen:53:

canım cok haklısın ya

kendın yapma canım ya
eger kotu olacaksan tabı

vicdansızlıga bak ya!!!!!! valla ben olsam silmezdim o kaynanayıda atıverıırdım camdan asagı hele hele hamıleyken bebeğe bişiy olsaydı nasl hesap verecektı hamıleyken üst rafa bile uzanmamak gerekıyor kaldıkı cam sılmek

Kaç defa eve yardımcı bayan aldıysam biri hariç hiç birinden memnun kalmadım. Hatta bunlardan bir tanesi kuzenimdi. İnan canım psikolojim bozulmuştu ben mi çok safım yada iş yaptırmayı mı bilmiyorum diye. Şu an yaz temizliğine başladım elimden geldiğince kendim yavaş yavaş yapıyorum ama senin durumun farklı sen hamilesin. Komşularından falan eve yardımcı alan varsa onlardan bulmaya çalış.

Bu arada yaşadığım bir olayı anlatayım geçen yıl bir bayan aldım anne kız gelecekti iyi dedim çabuk bitirirler. bir ara temizleyip bitirdikleri kızımın odasına baktım yatağın arkası pamukçuk doluydu sadece ortayı süpürüp silmişler. Ben zaten yatak falan çekemediğim için kadın alıyorum. Tabi orayı temizlettim. Akşam oturuyorum. bir baktım servis sehpasının yanları gene hep pamukçuk ya hadi yatak neysede insan sehpayıda mı çekmez. Hakkımı helal etmedim ama.

Aşağı yukarı aynı dertten muzdaribim. Neyseki ben evdeyim. Gerçekten insanın sinirleri bozuluyor. Bende yarımşar gün alıyorum. Sebebi ise eğer cam ve perde falan varsa aynı gün yapılınca örn. toz baştan savma oluyor. Bizimki de bir toz alıyor,arkasından gözünün önünde tekrar geçiyorum. İncitmek istemem,asla bir şey söyleyemem ama bu davranışımdan anla değil mi? Cam önlerini alıyorum,x bak hep tozlar kalmış,benim mobilyalarım koyu ya böyle oluyor işte falan gibi yumuşatıyorum ama malesef. İnsan kazandığı parayı hak etmeli. En önemlisi helal kazanmalı.
Siz yapmayın lütfen,temizlik gebelikte en tehlikeli şey. Artık doğuma kadar hafta sonu alıverin. Kızınıza da izah edin. Zaten bir kaç ay kalmış. Başka çare yok. Aksi takdirde insanın sinirleri bozuluyor..

ben de hamileyim temizlikçi haftada bir geliyordu şimdi çok sinirliyim ona karşı fazla da konuşmak istemiyorum yeni birisi gelecek haftasonu gelsin diyorum diğeri özellikle benim evde olmadığım zamanları kolluyordu, şimdi her şeyi görmek istiyorum. siz ne kadar veriyorsunuz kızlar her hafta 1 tam gün 50 iyi mi sizce?

Ahh ah bu sorunlar büyük şehirlerde çok oluyor maalesef arz talep meselesi ihtiyaç olunca nasılsa biri çağıracak diyorlar halbuki burda yarım gün 30 lira tüm gün 10 lira bebek bakan var

herkes aldığı paranın hakkını vermek istese az vicdan olsa tüm işler düzgün yapılır ama nerde

Bu arada ne kadar kaldı doğumunuza kısmetse...
Büyük çocuğunuz kardeş fikrini benimseyebildi mi. Benim en büyük korkumdu. Ve bu kardeş kıskançlığı yüzünden çok zor aylar geçirdik

Şimdiden "ablacım, ablacım" diye seviyor karnımı ama bakalım, doğmadan belli olmaz tabi..
Sadece geçenlerde "kardeşim doğunca hiç mi ilgilenemeyeceksin benimle" diye sordu mahsun mahsun..
Sarıldım, öptüm. İkinizle de ilgilenicem, sen de bana yardım edersin, dedim. Sevindi ama, bakalım nasıl olacak doğunca.

Ahh ah bu sorunlar büyük şehirlerde çok oluyor maalesef arz talep meselesi ihtiyaç olunca nasılsa biri çağıracak diyorlar halbuki burda yarım gün 30 lira tüm gün 10 lira bebek bakan var

herkes aldığı paranın hakkını vermek istese az vicdan olsa tüm işler düzgün yapılır ama nerde

tüm gün 10 lira mı??..:26:
burada bebek bakıcılığı, haftada 5 gün, aylık 1000 TL'den başlıyor.
üzerine yol parası veriyorsun, ara ara bahşişler istiyor, beklentileri oluyor. zam istiyor 6 ayda bir vs.
Bir de bizim oturduğumuz yerde sürekli birileri gelip kapıyı çalıp "temizlikçi lazım mı abla" diye soruyor. Yani hem işsizler, hem iş bulunca kıymeti yok.

ben de hamileyim temizlikçi haftada bir geliyordu şimdi çok sinirliyim ona karşı fazla da konuşmak istemiyorum yeni birisi gelecek haftasonu gelsin diyorum diğeri özellikle benim evde olmadığım zamanları kolluyordu, şimdi her şeyi görmek istiyorum. siz ne kadar veriyorsunuz kızlar her hafta 1 tam gün 50 iyi mi sizce?

ay orası neresi tam 50 tl??
istanbul'da tam 80 tl, hatta daha da abartan var. Ayrıca da halı silmem bilmem ne..
Haftada 1 tam gün alınca halı sildiriyor musunuz?

ben hamileyken aynı dert bendede vardı neyse 1-2 kere aldım kadın ama sonradan bi bakıyorum toz dolu her yer . yapamadım kendi işimi kendim gördüm sağolsun benimki çok güzel temizlik yapar son zamanlarda o yapmaya başlamıştı artık:1:
hiç unutmam doğumdan önce cam silmeye kalktım hoooop koca göbekle bi yuvarlandım ama nasıl korktum belimde bi sancı hastane falan derken çok kötü oldum ...
bi kerede tuvalet banyo temizlemeye kalktım banyoda ayağım kaydı bu aradada 8 aylık hamileyim yine hastane tabi napim insan dayanamıyodu kadınlarada güvenemedim çünkü hiçbiri aldığı parayı haketmiyodu:19:
aman ipekçim sakın kendin yapmaya kalkma ben acısını çok çektim :70:

Aşağı yukarı aynı dertten muzdaribim. Neyseki ben evdeyim. Gerçekten insanın sinirleri bozuluyor. Bende yarımşar gün alıyorum. Sebebi ise eğer cam ve perde falan varsa aynı gün yapılınca örn. toz baştan savma oluyor. Bizimki de bir toz alıyor,arkasından gözünün önünde tekrar geçiyorum. İncitmek istemem,asla bir şey söyleyemem ama bu davranışımdan anla değil mi? Cam önlerini alıyorum,x bak hep tozlar kalmış,benim mobilyalarım koyu ya böyle oluyor işte falan gibi yumuşatıyorum ama malesef. İnsan kazandığı parayı hak etmeli. En önemlisi helal kazanmalı.
Siz yapmayın lütfen,temizlik gebelikte en tehlikeli şey. Artık doğuma kadar hafta sonu alıverin. Kızınıza da izah edin. Zaten bir kaç ay kalmış. Başka çare yok. Aksi takdirde insanın sinirleri bozuluyor..

canım nezaketi elden bırakmadan direkt söyleyeceksin. aksine sen yumuşatarak söyleyince bazıları "ay işten de anlamıyor, işim iyi" diyorlar.
Hakkıyla çalışanı var tabi, ama bana denk gelmiyor..

ben hamileyken aynı dert bendede vardı neyse 1-2 kere aldım kadın ama sonradan bi bakıyorum toz dolu her yer . yapamadım kendi işimi kendim gördüm sağolsun benimki çok güzel temizlik yapar son zamanlarda o yapmaya başlamıştı artık:1:
hiç unutmam doğumdan önce cam silmeye kalktım hoooop koca göbekle bi yuvarlandım ama nasıl korktum belimde bi sancı hastane falan derken çok kötü oldum ...
bi kerede tuvalet banyo temizlemeye kalktım banyoda ayağım kaydı bu aradada 8 aylık hamileyim yine hastane tabi napim insan dayanamıyodu kadınlarada güvenemedim çünkü hiçbiri aldığı parayı haketmiyodu:19:
aman ipekçim sakın kendin yapmaya kalkma ben acısını çok çektim :70:

Canım geçmiş olsun, ah keşke yapmasaydın..:59: İyi ki bişey olmamış, çok şükür.
Benim eşim de bişeyler yapmaya çalışıyor, ama hani yardımcı alacak imkanım varken o da işten gelip ev işiyle falan uğraşmasın istiyorum.
Paranla rezil oluyorsun ya, bakıcı olayı da aynen öyle.
1000 tl verip bakıcı alıyorsun, ben sadece bebek bakarım, ev işi yapmam diyor.
ay öfff...:47:

Back