yardıma ihtiyacım var.... =(

pembeprenses35

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
26 Temmuz 2009
123
1
116
arkadaslar ben 19 yasındayım ve iktisat öğrencisyim. önümüzdeki yıl tekrar sınava girip tıp okumak istiyorum ama basabilir miyim hiçbir fikrim yok yaparsın dedikleri zaman cok mutlu oluyorum hemen derse baslamak istiyorum ama korkularım var basamazsam cok üzülürüm önerilerinizi bekliyorum..

Canım iktisata gittiğine göre yüksek bi puan alabilmişsin çok çalışırsan niye olmasın ama okulunu bırakma ikisini yürütebilirmisin bilmiyorum ama eğer olmazsa iki kayıp birden yaşamayasın değil mi?

bırakmayı düsünmüyorum zaten 2.öğretim olduğum için gündüzleri dershane aksamları kendi okuluma dewam edicem.tabi ağırlığı dershaneye wericem eğer tıp olursa öyle bırakıcam iktisatı.hayal kırıklığına uğramaktan korkuyorum kimöya fizik biyoloji hiç görmediğm dersler =(

ıstersen tabi ki yaparsın. Fen bilimlerini hiç görmediysen belki zorlanırsın. Ama en kötü ihtimal ilk yıl altyapı eksiğini tamamlayıp ikinci yıl sınava yönelik çalılırsın. Hiçbir şey için geç değildir, hele hele okumak için. Doktorken daha mutlu olacaksan bunun için çalış. Hem okulu bırakmadan dershaneye de gidebilcekmişsin. Yani büyük bir kaybın da olmaz eğer bir ihtimal olmazsa.
Başarılar şimdiden.

biz eski sistem kaldık şimdi durum nedir puan konusunda bilemem ama bir eşit ağırlıkçının sayısal alana yönelmesi zaten çok emek isteyen bir iş. hele de tıp gibi deli puanlı bir bölüm istiyorsan neredeyse imkansız. ama bi özel üniversitede tıp açıldı onun puanlarına bir bak o olabilir. ben hevesini kırmak istemem ama tıptansa kendi alanında daha iyi bir bölüm niye düşünmüyorsun? kaydını dondurarak ya da dediğin gibi bir yandan okuluna devam ederek tekrar gir sınava ve kendi alanında daha iyi bir bölüme/üniversiteye gitmeye çalış. ya da çalışırım ederim diye bu kadar hevesliysen niye üniversite içinde başka bölüme geçmeyi düşünmüyorsun?

bilmiyorum tıp istiyorum sadece =( bı yıldan 1.bölüme calıssam yazın da kimyayı biyolojiyi halletsem fiziği dershanede öğrensem nasıl belki böyle calısırsam eksiğim kalmaz diye düsünüyorum

eğer gercekten ıstıyorsan yaparsın..

bende uni okurken tekrar sınava gırdım ılkınden cok daha ıyıdı sıralamam kı dersaneye de gıtmemıstım sadece hırs yapmıstım hem okulu hem öss yi hallettim 1884. oldum cok sukur Rabbıme :)
bence olmıycak dıye bırsey yok. kı zaten unutma deıl bılgılerın yerlesmesı oluyor bı kac yılın ustunden gecmesı.helede uni dekı sınavlardan sonra öss ye calısmak hem rahat oluyor hemde eglencelı :)

basarılar dılıyorum.. inşallah kazanırsın tıpı

bu okulum bıtsın tekrar gırcem hukuk ıstıyorum ınsallaaaah Rabbım onuda nasıb eder :)

amiiinn cnm inşallahhh cok sewindim senin adına tebrik ediyorum =) tesekkür ederim bana da büyük moral werdin cok korkuyordum biraz olsun rahatladım

ea ydın sanırım lisede eadan mezun olup tıpa girilebiliyor mu bilmiyorum ama girilebiliyorsa inş. girersina.s.
ben de geçen yıl girdim bölümüm biyoloji hazırlıktayım ve tekrardan sınava girmeye karar verdim.(bölümüme de devam edicem senin gibi) hatta çalışmaya başladım
önümüzde koca 1 yıl var inş. başarır istediğimiz bölümlere yerleşirizkaydirigubbakcemile5

hedeflerimiz yakın ben eczacılık istiyorum ama başarabilirsem tıp istiyorum.
nasıl çalışmayı planlıyorsun?
ben günlerimi boşa harcamak istemiyorum düzenli çalışmak istiyorum ama plan yapmaktan hiç anlamam:bbo:
eğer örnek bir plan hazırladıysan kendine burda paylaşırsan sevinirima.s.

ewet cnm cok zamanımız war umarım hayalleriiz gercek olur

cnm ben ea olduğum için fen derslerinden çok eksiğim var (hatta hiçbir sey bilmiyorum demek daha mantıklı sempatiksalakcinni ) ben calısmaya baslamak için vizelerimin bitmesinin bekliyorum temmuza kadar birinci bölümü bitirip temmuz ayını da 2.bölümden sadece fen derslerine ayırmaya düsünüyorm tekrar dershaneye gidicem bu yüzden ağusstosun ilk 2 haftası 1.bölümden sürekli deneme cözüp hızlandırmalardan önce olan sınawa hazırlanmalıyım sonucta hedef büyük ilk sınıfta olmam gerekiyor =) simdilik böyle düsünüyorum

hmm anladım cnm ama fen derslerine çok daha fazla vakit ayırman gerekiyor çünkü sadece fizik konuları bile zor yetişiyordu dersanede ben fen olmama rağmen.:bbo:
ben hazırlık olduğum için vizelerim yok ayda 1 sınav oluyoruz birde haziranda final var vaktim boş geçiyor yani.
benim şanslı olduğum konu türkçem hep iyi olmuştur sosyal de bugüne kadar hiç çalıştığımı hatırlamam ama nasıl yaptığımı bilmiyorum çözebiliyorumkaydirigubbakcemile3
sen de fene yoğunlaş derimkaydirigubbakcemile5
ben çalışmaya başladım ve geçen yıl çözemedim diye işaretlediğim soruları hiç çalışmadan çözüyorum ing bana yaradı sanırımkaydirigubbakcemile3
ben yaptığım hiçbi programa uymadım bugüne kadar orda kaybediyorummafoldumben
ama kararlıyım bu sefer çalışıcamsüprizzzzz
dersaneye yazılmayı ben de düşünüyorum 2. öğretim olduğum için ama henüz karar vermedim daha çok var nasılsa dersanelerin açılmasına.
ben konu çalışmaktan çok test çözmeyi seviyorum o yüzden bol bol deneme çözüp eksiklerimi öyle kapatmayı planlıyorum.
ikimiz için de şimdiden hayırlısı olsun cnm inş. hedeflerimize ulaşıcazkaydirigubbakcemile5
bakarsın aynı yeri kazanırızkaydirigubbakcemile5opuyorumnanaktan

senin adına cok sevindim cnm kazanma sansın cok yüksek :lepi: umarım programa uyarsın pes etmek yok ben seni buradan kontrol ederim yerimseniben tabi yaa bakarsın aynı yerde oluruz süper :teytey: :teytey:

senin adına cok sevindim cnm kazanma sansın cok yüksek :lepi: umarım programa uyarsın pes etmek yok ben seni buradan kontrol ederim yerimseniben tabi yaa bakarsın aynı yerde oluruz süper :teytey: :teytey:

cnm bitane eski denemelerden çözeyim dedim durum vahim:bbo:
özellikle 2. bölümü tamamen unutmuşum diyebilirim dersane defterim var bütün konuların olduğu onu çıkarıp çalışmaya karar verdim. ona çalışıp başka bi deftere daha özet şekilde yazarak çalışmayı planlıyorum şuanda.yerimseniben
bu akşam konuları düzenleyim yarından itibaren programa uyarak çalışmaya başlayım diyorum.
sen de dersanede silbaştan görceğin için üstüne düşersen başarırsın cnm ea olduğun için türkçe sosyal yaparsın ztnkaydirigubbakcemile5

loading madem biyoloji okuyorsun yatay geçişle kimya bölümü(fen edebiyat) veya yapabiliyorsan kimya mühendisliğine geçiş yapmayı bir araştır bence. eczacılık okuduktan sonra da ilaç firmasında çalışacaksın kimya bölümü veya mühendisliğinden mezun olduktan sonra da aynı işi yapabilirsin. yani yine ilaç firmasında çalışabilirsin. geçiş nası oluyor dersen, 1. sınıfın sonunda not ortalamana göre üni içi tercih yapıyorsun yani eğer derslerin iyiyse başka bir bölüme geçip 2. sınıfa oradan devam edebiliyorsun ve diplomanı geçtiğin bölümden alıyorsun. öss ye çalışmaktan çok daha kolay emin ol. ama tabi maddi durumunuz iyiyse ve eczane açmayı planlıyorsan bunun için eczacılık diploması gerekli.

hevesinizi kırmak istemem kızlar ama hali hazırda bir üniversiteye yerleşmişsiniz bölüm derslerinize asılın ve geçiş yapmaya çalışın. ve sakın ama sakın başka bir yer kazanmadan kaydınızı sildirmeyin. dersaneye gidicem okula gitmiycem diyorsanız da kaydınızı dondurun. eğer bir gün tekrar dönmeye karar verirseniz o hakkınız olsun. sildirirseniz asla dönemezsiniz.

ikinize de başarılara.s.

cnm ben zaten kimya bölümüne girebiliyordum kendim tercih etmedim a.s
ilaç firmasında çalışmak istemiyorum yoksa zaten dediğin gibi kimya seçerdim
ben zaten okuluma devam edicem yaswin de öyle yapıcak diye biliyorum.
ben mutlaka kazanıp başka yere gidicem demiyorum sadece şansımı denicem vaktim varken ders çalışıcam okulda da mat ve fen dersleri görücem bana yararı olucak eğer kazanırsam eczacılığı hiç düşünmeden kayıt yaptırırım çünkü bu benim hayalim ama kazanamazsam da biyolojiye devam edicem sonuçta bir kaybım yok sınava girmektekaydirigubbakcemile5
teşekkürler önerin için cnmopuyorumnanaktan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…