Yardıma ihtiyacım var

Birinsancik59

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
16 Nisan 2021
6
2
1
28
Merhaba. Sizleri de çok sıkmadan bı kaç şey sormak istiyorum aslında akıl almak istiyorum. Nişanlıyım, çocukluk aşkımla nisanlandik 10 yılı aşkındır beraberiz tabii ayrılıklar oldu aralarda her neyse. Nişanlımın ailesini çocukluktan itibaren tanıyorum. Konuya geliyorum: nişanlımın babası şu an calismadigi için(aslında çalışabilir tekstilde ustalık yapabilir) keyfe keder çalışmıyor. Bı nişanlım çalışıyor. Her şeyi nişanlım hallediyor evleri kira değil ama faturalar ne bileyim internet vs her şeyi o ödüyor. Aynı zamanda evimizi kuruyoruz borçla falan. Babası 2 çocuk evlendirdi ev aldı. Babasının ikinci evliliği öz kardeş değiller. Daha sonra birisinin evini hem kendi borclari hemde çalışmadığı için oğlunun borçlarını ödemek için sattılar. Kendi binalarını yenilettiler oradan daire sattilar falan bu para nereye gitti hiç biri bilmiyor. Her neyse şimdi nişanlımın annesin midesinde mi ne sorun varmış özel hastaneye gitti 1250 civarı para istemişler. Bende haliyle devlet Hastanesi'ne gidebilecegini söyledim çünkü nişanlım artık yetisemiyor sabah 6da gidiyor ise iftara zar zor yetişiyor. Ben ki yolda yaşlı birisini göreyim merhamet ederim ama nedense bu insanın hastalığına inanmıyorum. Mutlaka ağrısı vardır ama demek istediğimi içimdekini anlatamıyorum. Sürekli hasta. Sürekli bir şeyleri var ama sırf para için gitmiyormus gibi davranıyor ama sürekli rahatsızlığı dilinde. Benim annem babam yıllardır çalışır ama babasının çalışmakta gözü yok. Geçenlerde bı arkadaşıyla ortak tekne almışlar(para vermemiş 2 3 bin vermiş) onun peşine koşturuyor. Ağızlarına hallederiz falı yapışmış her şeyi hallederiz, yaparız diyorlar. Bugün ilk defa o 1250 TL bana dert oldu. Niye yani neden diye düşünmekten kendimi alıkoyamıyorum. Yemin ederim belki her şeyi araştırıp aldım daha uygununu bulup aldım ama devlet Hastanesi'ne gitme gibi bı şansı varken özel hastaneye gidip sonra sırf para için yaptırmıyorum demek bana çok garip geliyor. Cidden anlayamıyorum. Kötü düşünmemeye çalışıyorum ama içimdeki şey beni yiyip bitiriyor, acaba diyorum ben mi fesatım yani zaten öyle de böyle de gidiyor o para. Ki bugün nişanlım çalışırken kız kardeşi arıyor güya annesi abisini aramaması için çok ısrar ediyor ama aynı zamanda midem çok bulanıyor ağıtları yakıyor daha sonra kız kardeşi arıyor nişanlım hastaneye gitsin diyor ve öyle gidiyor. Tam olarak bana dert olan para değil aslında sürekli ilgiyi hastayım diyerek üstünde tutması. Nişanlımın babası bile bana sen onun söylediklerine takılma ben onu bildim bileli hasta sürekli hastayım diyor dedi. Kısa ve öz anlatmaya çalıştım. Sizlerden istediğim şu ben ne gibi bı tavır sergileyeyim ne yapayım hiç karışmamak en iyisi gibi. Birde içimi dökmek istedim ben mi çok kötüyüm diye düşünmeden duramıyorum.

Bence siz kötü değilsiniz, muhtemelen bazı şeyler içinizde çok birikmiş. Ama ne yazık ki karışmamak en iyisi. Evlendiğinizde kayinbabaniz mecbur çalışır diye düşünüyorum, şimdilik bosverin son günleriniz.

bu durumu bur ömür yaşamayı göze alıyor musunuz

belliki herkesi evlendiren babası nişanlınıza pek önem vermiyor

annesi dersek o durum zaten tüm türkiyenin korkulu çilesi

oğullarına aşık anneler resmen kıskanmalar

nişanlınız sizi dinleyen ve aileye düşkün değilse aşarsınız gerektiğinde başka şehire gitmek bile gerekiyor aileler çok zorlayınca

fakat ailemi asla kötüleme gören cinsindense yandınız

Burda tek suçlu nişanlınız kendi ailesine gücü yetmeyip hem para harcıyor, hem de herşeyi noktasından virgülüne size yetiştiriyor,yüreğinizi kabartıyor. Olayları çözmesi gereken de nişanlınız. Kendi çözsün daha evlenmeden bunları dert ederseniz ohoooo hasta olursunuz.

Karismayin bence
Aile veya nisanlinizin kendisi,nasil yasadiklari,nereye ne harcadiklari size uymuyorsa evlenmek zorunda degilsiniz.
Tam da bugun annemi ozel goz doktoruna goturdum. Annem emekli ogretmen,maasi parasi var. Ama faturayi kendim odedim. Canim oyle istedigi icin. Tutari da sizin o dert ettiginiz 1250 liradan cok cok fazlaydi. Esim buna laf edecek olsa lafi agzina tikarim.

Muhtemelen evlendikten sonrada eş adayınız ailesiyle sıkça alakadar olacak..baştan belli olmuş bu .yani tepki gosterseniz annem benim ilgilenmeyeyimmi diyecek ...şimdiden huzursuz olmaya baslamissiniz aynı evin içine girdikten sonra dahada huzursuz olabilirsiniz daha çok gözüne batacaktir..şuan da yapabilecek birşey yok ..herşey belli ..

Çalışıp çalışmaması sizi bağlamıyor adamın kendini bağlıyor emekliliğini yaşamak istiyordur. Nişanlınız ailesiyle yaşıyor doğal olarak fatura ödemeside gayet doğal Annesinin ise devlet yerine özele gitmesi sizi hiç enterese etmez. Sağlığı söz konusu öyle içi rahattır.

Keşke nişanlınız da , ailesi de şu yazdıklarınızı bir görse..

Haberleri olsun evlerine gelin olarak gitmeyeceksiniz düşman olarak gideceksiniz..

Her zaman şunu bilir şunu söylerim;
Bir, akrabayla evlenmeyeceksiniz
İki, komşu veya uzun süreli tanıdıkla evlenmeyeceksiniz..

Kısacası her şeyinizi bilen insanla evlenmemek lazım.. Karşılıklı,yavaş yavaş keşfetmek en iyisi..

annem 18 sene hastaydı. o süre boyunca birçok erkek arkadaşım "hep hastalık olur mu yahu?" dedi. böyle sizin gibi eleştirenler çıktı çok.
sonra bir gün annem o yaşadığı hastalıklar yüzünden öldü.
nişanlınızı görme şansım olsa bunu ona anlatır, bu konuda ona birşey demeye kalkarsanız ayrılması gerektiğini söylerdim.

Sizi endişelendiren şey biz evlenince de mi bu adam devamlı ailesine harcama yapacak o zaman bizim maddi durumumuz nasıl etkilenecek düşüncesi sanırım. Bunu da nişanlınızla konuşmanız gerekir. Hesap sorar gibi neden annen şu kadar paraya özelde ameliyat oluyor falan gibi bir üslupla değil de genel olarak ee biz evlenince nasıl olacak mali işlerimiz diye ortak hayatınız için sorun. Düşüncesini öğrenin. Yine nişanlınızın omzunda olacaksa yük ve siz buna razı değilseniz kimseye ailene yardım etmeyeceksin diyemezsiniz sonuçta(aynı durumda siz de olabilirdiniz) siz de ona göre bir yol belirlersiniz kendinize. Genel olarak kv ye de sinir olmuşsunuz ilgiyi üstünde tutmak için hastalığı bahane ettiğini düşünüyorsunuz o yüzden ne yapsa batacaktır size. Bunları iyi düşünün katlanamayacak durumda iseniz hiç girmeyin bu topa

Ay birde adamın neyi var nereye ne harcamış biliyor çetele tutmuş sankim kendi babasının malı

Annesi için 1250 tl harcamış ve bunu mu kafaya takıyorsunuz cidden.Kendi annenizin sağlığı için siz de harcama yapmak zorunda kalabilirsiniz,nişanlınızın sizin gibi düşündüğünü öğrenseniz ne hissedersiniz.Ayrıca henüz evli değilsiniz,nişanlınızın nereye ne harcadığına karışamazsınız.

bence bu insanın yapısıyla da ilgili. yabancıda olsa bunları irdelerdi gibi konu sahibi.

Annemi hastaneden hastaneye bölümden bölüme götürdüm. Bir türlü bulunamadı rahatsızlığı çünkü. En son ramatolojiye gittik de anladık. Hep de özele gittik. Eminim sizin gibi düşünen bir insan olsa annesinin bir şeyi yok diye düşünürdü ilgi istiyor para harcıyor vs. Bir de babası da öyle diyor diyorsunuz. Eski eşi arkasından kötü konuşması normal. Pek iyi konuşan olmaz zaten.

Nişanlınız itiraz etmediği sürece geldiği gibi gider. Siz de bunu göze alarak ya tamam ya da devam diyeceksiniz. Yapabileceğiniz sadece bu kimsenin aile yapısına , çalışıp çalışmamasına , özel hastaneye gidip gitmemesine karışamazsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…