Yapmak istemiyorum de canım hatta çok istiyosanız kendiniz yapın de şu insanları gerçekten anlamıyorumen mantıklısı sen kilonu ver hazır hissettiğinde bebek yaparsınız
Bende anlamıyorum bana hala dogurmadinmi diyenler bugünde diyorki zMani var demekki sen suni sanci yada sezaryen olma evde sancılarini beklee..bazen insanlar okdr boş konuşuyorki Cildirmamak elde deil hepsi birer doktor birer uzman
İsterseniz hastaneyede gitmiyim evde siz doğum yaptırırsınız bana deay nefret ediyorum şu insanların çok bilmiş hallerinden
KaynanM gorumcesi ve komsusu bana düne kdr neden doğumun geç oldu diyen insanlar doktor cuma almamız lazim riskli deyince doktorlar para için Sezaryen yapıyor bekle sen sancini diyorlar ama nasıl cesaret edicem belki sen adetini yanlış hesapliosun diyorlar ki imkansız çok net hatrliorm ultrasondand bKior doktor gerçekten çok skldm yabancı olsa terslerim.ama işin kotsu bsey soleyemcgm insanlar.bide korkmayan beni doğumdan korkuttular resmen
Bende anlamıyorum bana hala dogurmadinmi diyenler bugünde diyorki zMani var demekki sen suni sanci yada sezaryen olma evde sancılarini beklee..bazen insanlar okdr boş konuşuyorki Cildirmamak elde deil hepsi birer doktor birer uzman
Kızlar Merhaba,
Doğru yere mi konu açtım bilmiyorum. Herşeyi baştan anlatmak sizden akıl almak istiyorum. Fikirleriniz benim için değerli.
Ben 27 yaşındayım ve 1,5 yıllık evliyim. Arkadaşlar çoğunuz için bu bir sorun değil ama ben ikilemdeyim o yüzden yazmak istedim. Ben pcos hastasıyım ve aynı zamanda prolaktinim yüksek. Artık çocuk istiyoruz eşimle. Prolaktin tedavisi sonucu Eylül 2013 de hamile olduğumu öğrendim ama kalp atışı oluşmadığı için 30 kasımda kürtajla bebeğim alındı. Şimdi tekrar çocuk istiyoruz ama ben karar veremiyorum çünkü 90 kiloyum. Pcos ve insülin direncinden dolayı kiloluyum. Sizce bekleyip fazla kilolarımı verip sağlığıma kavuştuktan sonra mı bebek yapmalıyım? Yoksa gözümü karartıp beklemeden hemen hamile kalmaya çalışmalımıyım?? 90 az bi kilo değil, hiç kilo almasam hamilelikte en az 15 kilo alırım ki bu normal doğum yapma şansımı çok çok azaltıyor. Bi yandan da artık herkesin bebek sormasından sıkıldım. Kendimden çok baskaları sussun diye de bebek yapamam. Eşimde artık kararını ver önümüze bakalım diyor. Sağolsun beni sıkıştırmıyor ama benim kararsızlıklarımdan da sıkıldı. Sizce kaç kilo vermeliyim bunun için ne kadar beklemek lazım ya da hiç beklemeden yapayım cocuk , doğumdan sonra mı veririm kiloları. kendinizi yerime koyup cevaplayın nolur.
KaynanM gorumcesi ve komsusu bana düne kdr neden doğumun geç oldu diyen insanlar doktor cuma almamız lazim riskli deyince doktorlar para için Sezaryen yapıyor bekle sen sancini diyorlar ama nasıl cesaret edicem belki sen adetini yanlış hesapliosun diyorlar ki imkansız çok net hatrliorm ultrasondand bKior doktor gerçekten çok skldm yabancı olsa terslerim.ama işin kotsu bsey soleyemcgm insanlar.bide korkmayan beni doğumdan korkuttular resmen
Hiç korkma canım hatta ben senin yerinde olsam suni sancı bile almadan sezaryene girerdim. kuzenimin eşi inat etti normal doğum yapıcam diye suni sancı aldı herşeyi aldı yok bi türlü gelmedi sancısı en sonunda sezaryen. o yüzden hiç kasma kendini doktor riskli diyosa risklidir diğerleri istediğini konuşsun kulaklarını tıka.
Arkadaşım merhaba daha öncede yazmıştım sana.Benim güzel emanetim hastanede yattı.Aynı şeyi söylediler.Özel hastane para almak için uzun yatırıyor diye.1 ay yattı.1 kuruş para vermedik.kimsenin ne dediğine bakma sen.boş ver yahu
Arkadaşım merhaba daha öncede yazmıştım sana.Benim güzel emanetim hastanede yattı.Aynı şeyi söylediler.Özel hastane para almak için uzun yatırıyor diye.1 ay yattı.1 kuruş para vermedik.kimsenin ne dediğine bakma sen.boş ver yahu
Doktor yanlış hesaplıyordur diyor kaynanam daha düne kadar hala niye dogmuyor diyordu sanki ben sancim varda saklıyorum .yarın gidiyorum doguma dualarinizi esirgemeyin benden arkadaslar..
Ben hastanemden çok memnun kalmıştım.Doğumda hemen küvöze almışlar.2. günü gördüm yoğun bakımda.Zaten eşim bile 23. günün sonunda yalvardı doktora ancak 2 dk. küvözün içinde gördü.Adamcağız bebeği hiç görmedi o zamana kadar.39. haftama kadar hiç sıkıntım yoktu.gün aşırı kontrollere gidiyordum.Bi sabah 1 damla kan gördüm hemen anladı doktorumuz sağolsun bebek kakasını yemeye başlamış seni acilden alıcam canım dedi.Yoksa ben ve doktorum normal doğum bekliyorduk.Kaldı ki küvözde görmeye gittiğimde başörtümden ayakkabıma kadar değiştiriyorlardı yoksa içeri almıyorlardı.kolları dirseklere kadar steril ediliyordu.Bunları yapıyoruz ama dokunamıyoruz.1 ay cam arkasından 2 dk. geçmeyecek şekilde gördüm dokunamadım.Allah evladınızı bağışlasın, bende para için yapıyorlar diyenlerdenim.
Zira eltim çok mimli bir hastanede sezaryen doğum yaptı doğum anına kadar kimse herhangi bir olumsuzluktan bahsetmedi.
Bebek doğdu bebek odasına çıkardılar gördük gayet iyiydi, temizlediler resimlerini çektik v.s.
sonra bebekte solunum yetmezliği var dediler, sonra su yutmuş dediler, ciğerlerine bilmem ne olmuş dediler.... yani dediler de dediler.
Kuvöze aldılar, anneyi kontrole gelen doğum doktoru aa kızımız nerede demiş.
Ben doktor değilim, doktor yanında çalışmadım ama akıl var mantık var, bu gibi sorunları olan bir bebek neden doğar doğmaz kuvöze alınmaz, neden aileye gösterilir ondan sonra acil durumu var diye yoğun bakıma alınır aklım almıyor.
Ve solunum sıkıntısı olan bebek doğduğu anda bunu belli olmaz mı?
Bebek kuvöze alındıktan sonra bir görevli babayı içeri almış bakın ememiyor bile diyerek kocaman tırnaklı parmağını çocuğun ağzına sokmuş.
Bunu göre baba 1 saate kadar acı haber alırız diye bitap düşmüştü.
Kaldı ki benim kızım tam gününde normal ve sağlıklı bir doğumla dünyaya geldi, hiç bir sorun yokken bile ilk günler emerken sıkıntı yaşadık. Gece hemşireyi çağırıp duruyorduk ememiyor diye.
Kuvöz sonrasında çocuk hiç bir sorun yaşamadı, kontrole çağırmadılar bile..
Daha sonra benim kızımın doktoruna devam etiler ve bizim doktorumuz çocukta hiç bir bulguya rastlamadı.
Şu an 15 aylık ve hiç bir sorunu yok çok şükür.
Hee para konusuna sezaryen ücreti dışında gelince bizde hiç para ödemedik, lakin hastane zaten durumu babaya açıklamış.
bu durumda siz hiç ödeme yapmayacaksınız biz devletten alacağız demiş ve bir sürü rapor imzalatmış.
Kızlar Merhaba,
Doğru yere mi konu açtım bilmiyorum. Herşeyi baştan anlatmak sizden akıl almak istiyorum. Fikirleriniz benim için değerli.
Ben 27 yaşındayım ve 1,5 yıllık evliyim. Arkadaşlar çoğunuz için bu bir sorun değil ama ben ikilemdeyim o yüzden yazmak istedim. Ben pcos hastasıyım ve aynı zamanda prolaktinim yüksek. Artık çocuk istiyoruz eşimle. Prolaktin tedavisi sonucu Eylül 2013 de hamile olduğumu öğrendim ama kalp atışı oluşmadığı için 30 kasımda kürtajla bebeğim alındı. Şimdi tekrar çocuk istiyoruz ama ben karar veremiyorum çünkü 90 kiloyum. Pcos ve insülin direncinden dolayı kiloluyum. Sizce bekleyip fazla kilolarımı verip sağlığıma kavuştuktan sonra mı bebek yapmalıyım? Yoksa gözümü karartıp beklemeden hemen hamile kalmaya çalışmalımıyım?? 90 az bi kilo değil, hiç kilo almasam hamilelikte en az 15 kilo alırım ki bu normal doğum yapma şansımı çok çok azaltıyor. Bi yandan da artık herkesin bebek sormasından sıkıldım. Kendimden çok baskaları sussun diye de bebek yapamam. Eşimde artık kararını ver önümüze bakalım diyor. Sağolsun beni sıkıştırmıyor ama benim kararsızlıklarımdan da sıkıldı. Sizce kaç kilo vermeliyim bunun için ne kadar beklemek lazım ya da hiç beklemeden yapayım cocuk , doğumdan sonra mı veririm kiloları. kendinizi yerime koyup cevaplayın nolur.
Bende pkoyum ve kiloluydum. Ne zaman diyet yaptım 10 kg verdim pko kalmadı regl döngüm 28 güne döndü ve bi süre sonra kendiliğimden hamile kaldım. Seninle aynı nedenlerden dolayı bende kürtaj oldum.
Sonrasında verdiğim kiloları geri aldım. Hemde biraz fazlasıyla. Bence en güzeli 6 ay da sürse 1 yılda sürse önce kilo vermek. Daha yeni evli sayılırsın. Ben neredeyse 9 yıllık evli sayılırım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?