• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yardım İstiyorum :(

Yapmak istemiyorum de canım hatta çok istiyosanız kendiniz yapın de şu insanları gerçekten anlamıyorum:19: en mantıklısı sen kilonu ver hazır hissettiğinde bebek yaparsınız

Bende anlamıyorum bana hala dogurmadinmi diyenler bugünde diyorki zMani var demekki sen suni sanci yada sezaryen olma evde sancılarini beklee..bazen insanlar okdr boş konuşuyorki Cildirmamak elde deil hepsi birer doktor birer uzman

Bende anlamıyorum bana hala dogurmadinmi diyenler bugünde diyorki zMani var demekki sen suni sanci yada sezaryen olma evde sancılarini beklee..bazen insanlar okdr boş konuşuyorki Cildirmamak elde deil hepsi birer doktor birer uzman

İsterseniz hastaneyede gitmiyim evde siz doğum yaptırırsınız bana de:47: ay nefret ediyorum şu insanların çok bilmiş hallerinden :47:

İsterseniz hastaneyede gitmiyim evde siz doğum yaptırırsınız bana de:47: ay nefret ediyorum şu insanların çok bilmiş hallerinden :47:

KaynanM gorumcesi ve komsusu bana düne kdr neden doğumun geç oldu diyen insanlar doktor cuma almamız lazim riskli deyince doktorlar para için Sezaryen yapıyor bekle sen sancini diyorlar ama nasıl cesaret edicem belki sen adetini yanlış hesapliosun diyorlar ki imkansız çok net hatrliorm ultrasondand bKior doktor gerçekten çok skldm yabancı olsa terslerim.ama işin kotsu bsey soleyemcgm insanlar.bide korkmayan beni doğumdan korkuttular resmen

KaynanM gorumcesi ve komsusu bana düne kdr neden doğumun geç oldu diyen insanlar doktor cuma almamız lazim riskli deyince doktorlar para için Sezaryen yapıyor bekle sen sancini diyorlar ama nasıl cesaret edicem belki sen adetini yanlış hesapliosun diyorlar ki imkansız çok net hatrliorm ultrasondand bKior doktor gerçekten çok skldm yabancı olsa terslerim.ama işin kotsu bsey soleyemcgm insanlar.bide korkmayan beni doğumdan korkuttular resmen

Hiç korkma canım hatta ben senin yerinde olsam suni sancı bile almadan sezaryene girerdim. kuzenimin eşi inat etti normal doğum yapıcam diye suni sancı aldı herşeyi aldı yok bi türlü gelmedi sancısı en sonunda sezaryen. o yüzden hiç kasma kendini doktor riskli diyosa risklidir diğerleri istediğini konuşsun kulaklarını tıka.

Kimseye söylemeden git ol sezeryan bu ne ya kime ne senin doğurcağın zamandan hala devammı bunlar :47:

canım bence güzel bir diyet yap en az 3-4 ay zaman tanı kendine, hatta yazı da bitir çünkü yazın daha kolay kilo verilir. seneye hamilelik çalışmalarına başlarsın. çünkü hem senin hem bebeğinin sağlığı için bu kilo gerçekten riskli, ayrıca da hamile kalırsam en az 15 kilo alırım diyorsun. 105 kilo olmayı ister misin? en azından şu anki kilonu doğumda koruman gerektiğini düşünüyorum

Kızlar Merhaba,
Doğru yere mi konu açtım bilmiyorum. Herşeyi baştan anlatmak sizden akıl almak istiyorum. Fikirleriniz benim için değerli.
Ben 27 yaşındayım ve 1,5 yıllık evliyim. Arkadaşlar çoğunuz için bu bir sorun değil ama ben ikilemdeyim o yüzden yazmak istedim. Ben pcos hastasıyım ve aynı zamanda prolaktinim yüksek. Artık çocuk istiyoruz eşimle. Prolaktin tedavisi sonucu Eylül 2013 de hamile olduğumu öğrendim ama kalp atışı oluşmadığı için 30 kasımda kürtajla bebeğim alındı. Şimdi tekrar çocuk istiyoruz ama ben karar veremiyorum çünkü 90 kiloyum. Pcos ve insülin direncinden dolayı kiloluyum. Sizce bekleyip fazla kilolarımı verip sağlığıma kavuştuktan sonra mı bebek yapmalıyım? Yoksa gözümü karartıp beklemeden hemen hamile kalmaya çalışmalımıyım?? 90 az bi kilo değil, hiç kilo almasam hamilelikte en az 15 kilo alırım ki bu normal doğum yapma şansımı çok çok azaltıyor. Bi yandan da artık herkesin bebek sormasından sıkıldım. Kendimden çok baskaları sussun diye de bebek yapamam. Eşimde artık kararını ver önümüze bakalım diyor. Sağolsun beni sıkıştırmıyor ama benim kararsızlıklarımdan da sıkıldı. Sizce kaç kilo vermeliyim bunun için ne kadar beklemek lazım ya da hiç beklemeden yapayım cocuk , doğumdan sonra mı veririm kiloları. kendinizi yerime koyup cevaplayın nolur.

Merhabalar;
Kilolu insanlar hamileliklerinde daha az kilo alıyor.Benim yengem 7 kilo almıştı hemen hemen aynı kilodasınız.Şekeriniz felan yüksek değilse bol bol yeşillik tüketerek bol su içerek çok az kiloyla tamamlarsınız süreci.Benim gibi 20 kilo almadan:))hem doğumdan sonra emzirince kilodan eser kalmıyor.Tabi hamileyim diye benim gibi her bulduğunuzu yemeyin:)) İnşallah bir bebişiniz olur.
Sevgiler.

Arkadaşım merhaba daha öncede yazmıştım sana.Benim güzel emanetim hastanede yattı.Aynı şeyi söylediler.Özel hastane para almak için uzun yatırıyor diye.1 ay yattı.1 kuruş para vermedik.kimsenin ne dediğine bakma sen.boş ver yahu

Hiç korkma canım hatta ben senin yerinde olsam suni sancı bile almadan sezaryene girerdim. kuzenimin eşi inat etti normal doğum yapıcam diye suni sancı aldı herşeyi aldı yok bi türlü gelmedi sancısı en sonunda sezaryen. o yüzden hiç kasma kendini doktor riskli diyosa risklidir diğerleri istediğini konuşsun kulaklarını tıka.

Suni sanciyi doktor teklif etti ama yumuşama yoksa tabi cokaz deneyip Sezaryene alicak insanlardan bıktım.gerçekten doğum konusunda ...herkes bsey soluyor yarın sabah doguma griorm artik sussunlar dicemde busefee şöyle emzir bole emzir diyeceklr

Arkadaşım merhaba daha öncede yazmıştım sana.Benim güzel emanetim hastanede yattı.Aynı şeyi söylediler.Özel hastane para almak için uzun yatırıyor diye.1 ay yattı.1 kuruş para vermedik.kimsenin ne dediğine bakma sen.boş ver yahu

Doktor yanlış hesaplıyordur diyor kaynanam daha düne kadar hala niye dogmuyor diyordu sanki ben sancim varda saklıyorum .yarın gidiyorum doguma dualarinizi esirgemeyin benden arkadaslar..

Allah evladınızı bağışlasın, bende para için yapıyorlar diyenlerdenim.
Zira eltim çok mimli bir hastanede sezaryen doğum yaptı doğum anına kadar kimse herhangi bir olumsuzluktan bahsetmedi.
Bebek doğdu bebek odasına çıkardılar gördük gayet iyiydi, temizlediler resimlerini çektik v.s.
sonra bebekte solunum yetmezliği var dediler, sonra su yutmuş dediler, ciğerlerine bilmem ne olmuş dediler.... yani dediler de dediler.
Kuvöze aldılar, anneyi kontrole gelen doğum doktoru aa kızımız nerede demiş.
Ben doktor değilim, doktor yanında çalışmadım ama akıl var mantık var, bu gibi sorunları olan bir bebek neden doğar doğmaz kuvöze alınmaz, neden aileye gösterilir ondan sonra acil durumu var diye yoğun bakıma alınır aklım almıyor.
Ve solunum sıkıntısı olan bebek doğduğu anda bunu belli olmaz mı?
Bebek kuvöze alındıktan sonra bir görevli babayı içeri almış bakın ememiyor bile diyerek kocaman tırnaklı parmağını çocuğun ağzına sokmuş.
Bunu göre baba 1 saate kadar acı haber alırız diye bitap düşmüştü.
Kaldı ki benim kızım tam gününde normal ve sağlıklı bir doğumla dünyaya geldi, hiç bir sorun yokken bile ilk günler emerken sıkıntı yaşadık. Gece hemşireyi çağırıp duruyorduk ememiyor diye.

Kuvöz sonrasında çocuk hiç bir sorun yaşamadı, kontrole çağırmadılar bile..
Daha sonra benim kızımın doktoruna devam etiler ve bizim doktorumuz çocukta hiç bir bulguya rastlamadı.
Şu an 15 aylık ve hiç bir sorunu yok çok şükür.
Hee para konusuna sezaryen ücreti dışında gelince bizde hiç para ödemedik, lakin hastane zaten durumu babaya açıklamış.
bu durumda siz hiç ödeme yapmayacaksınız biz devletten alacağız demiş ve bir sürü rapor imzalatmış.

ortalama 60 kilo olsan ideal. buda 30 kilo yaklaşık 6 ay eder. bence çocuk yapıp 9 ay daha kilo psikolojisindense kilolarını ver öyle yap
hem hamilelikte diyetisyen kontrolünde olursan 30 kilo almazsın geri. hemde sağlıklı bir gebeliğin olur

Son düzenleme:
Bu eşinle beraber verebileceğiniz bir karar. Hamilelikte şekerden dolayı diyet yapmak zorunda kalabilirsin. Ama rahatsızlığından dolayı kilo vermen uzun zaman da alabilir. Anne olmaya hazır hissediyorsan kendini bekleme.. Ama bedenen ve psikolojikman hazır hissetmiyorsan 1,5 yıl uzun bir süre değil bir yıl diyet yapabilirsin. Ama kendini hırpalayıp moralini bozma. Bir düşük yapmışsın, Allah bir daha aynı acıyı yaşatmasın. Sağlıkla bebeğini zamanı gelince kucağına al inşallah

Doktor yanlış hesaplıyordur diyor kaynanam daha düne kadar hala niye dogmuyor diyordu sanki ben sancim varda saklıyorum .yarın gidiyorum doguma dualarinizi esirgemeyin benden arkadaslar..

şimdiden hayırlı doğumlar.Sağlıkla kucağına alırsın inşallah.O kaynananda dışarda dokuz doğurur artık.

Allah evladınızı bağışlasın, bende para için yapıyorlar diyenlerdenim.
Zira eltim çok mimli bir hastanede sezaryen doğum yaptı doğum anına kadar kimse herhangi bir olumsuzluktan bahsetmedi.
Bebek doğdu bebek odasına çıkardılar gördük gayet iyiydi, temizlediler resimlerini çektik v.s.
sonra bebekte solunum yetmezliği var dediler, sonra su yutmuş dediler, ciğerlerine bilmem ne olmuş dediler.... yani dediler de dediler.
Kuvöze aldılar, anneyi kontrole gelen doğum doktoru aa kızımız nerede demiş.
Ben doktor değilim, doktor yanında çalışmadım ama akıl var mantık var, bu gibi sorunları olan bir bebek neden doğar doğmaz kuvöze alınmaz, neden aileye gösterilir ondan sonra acil durumu var diye yoğun bakıma alınır aklım almıyor.
Ve solunum sıkıntısı olan bebek doğduğu anda bunu belli olmaz mı?
Bebek kuvöze alındıktan sonra bir görevli babayı içeri almış bakın ememiyor bile diyerek kocaman tırnaklı parmağını çocuğun ağzına sokmuş.
Bunu göre baba 1 saate kadar acı haber alırız diye bitap düşmüştü.
Kaldı ki benim kızım tam gününde normal ve sağlıklı bir doğumla dünyaya geldi, hiç bir sorun yokken bile ilk günler emerken sıkıntı yaşadık. Gece hemşireyi çağırıp duruyorduk ememiyor diye.

Kuvöz sonrasında çocuk hiç bir sorun yaşamadı, kontrole çağırmadılar bile..
Daha sonra benim kızımın doktoruna devam etiler ve bizim doktorumuz çocukta hiç bir bulguya rastlamadı.
Şu an 15 aylık ve hiç bir sorunu yok çok şükür.
Hee para konusuna sezaryen ücreti dışında gelince bizde hiç para ödemedik, lakin hastane zaten durumu babaya açıklamış.
bu durumda siz hiç ödeme yapmayacaksınız biz devletten alacağız demiş ve bir sürü rapor imzalatmış.
Ben hastanemden çok memnun kalmıştım.Doğumda hemen küvöze almışlar.2. günü gördüm yoğun bakımda.Zaten eşim bile 23. günün sonunda yalvardı doktora ancak 2 dk. küvözün içinde gördü.Adamcağız bebeği hiç görmedi o zamana kadar.39. haftama kadar hiç sıkıntım yoktu.gün aşırı kontrollere gidiyordum.Bi sabah 1 damla kan gördüm hemen anladı doktorumuz sağolsun bebek kakasını yemeye başlamış seni acilden alıcam canım dedi.Yoksa ben ve doktorum normal doğum bekliyorduk.Kaldı ki küvözde görmeye gittiğimde başörtümden ayakkabıma kadar değiştiriyorlardı yoksa içeri almıyorlardı.kolları dirseklere kadar steril ediliyordu.Bunları yapıyoruz ama dokunamıyoruz.1 ay cam arkasından 2 dk. geçmeyecek şekilde gördüm dokunamadım.
Ahhh ahhhh .
Depreşti tüm duygularım.1 ayda 14 kilo verdim.Anne için nasıl zor anlatamam.Eşimle az birbirimize sarılıp ağlamadık:(

Kızlar Merhaba,
Doğru yere mi konu açtım bilmiyorum. Herşeyi baştan anlatmak sizden akıl almak istiyorum. Fikirleriniz benim için değerli.
Ben 27 yaşındayım ve 1,5 yıllık evliyim. Arkadaşlar çoğunuz için bu bir sorun değil ama ben ikilemdeyim o yüzden yazmak istedim. Ben pcos hastasıyım ve aynı zamanda prolaktinim yüksek. Artık çocuk istiyoruz eşimle. Prolaktin tedavisi sonucu Eylül 2013 de hamile olduğumu öğrendim ama kalp atışı oluşmadığı için 30 kasımda kürtajla bebeğim alındı. Şimdi tekrar çocuk istiyoruz ama ben karar veremiyorum çünkü 90 kiloyum. Pcos ve insülin direncinden dolayı kiloluyum. Sizce bekleyip fazla kilolarımı verip sağlığıma kavuştuktan sonra mı bebek yapmalıyım? Yoksa gözümü karartıp beklemeden hemen hamile kalmaya çalışmalımıyım?? 90 az bi kilo değil, hiç kilo almasam hamilelikte en az 15 kilo alırım ki bu normal doğum yapma şansımı çok çok azaltıyor. Bi yandan da artık herkesin bebek sormasından sıkıldım. Kendimden çok baskaları sussun diye de bebek yapamam. Eşimde artık kararını ver önümüze bakalım diyor. Sağolsun beni sıkıştırmıyor ama benim kararsızlıklarımdan da sıkıldı. Sizce kaç kilo vermeliyim bunun için ne kadar beklemek lazım ya da hiç beklemeden yapayım cocuk , doğumdan sonra mı veririm kiloları. kendinizi yerime koyup cevaplayın nolur.

Kilolu olmanın normal doğum yapma şansının azaldığını da nereden çıkardınız?
Asıl sezaryan doğum yapmaları hem zor,hem de risklidir.kilolu hastalarda normal doğum tercih edilir.
Bence 6 ay kilo verin,ayda iki kilo verseniz 12 eder.sonrasında da gebe kalmaya çalışın.bu sırada da sağlıklı beslenmeye devam edin.

Bende pkoyum ve kiloluydum. Ne zaman diyet yaptım 10 kg verdim pko kalmadı regl döngüm 28 güne döndü ve bi süre sonra kendiliğimden hamile kaldım. Seninle aynı nedenlerden dolayı bende kürtaj oldum.
Sonrasında verdiğim kiloları geri aldım. Hemde biraz fazlasıyla. Bence en güzeli 6 ay da sürse 1 yılda sürse önce kilo vermek. Daha yeni evli sayılırsın. Ben neredeyse 9 yıllık evli sayılırım

Son düzenleme:
genelde herkes önce kilo verip cocuk yapmamın daha mantıklı ve sağlıklı olacağını söylemiş. benim gönlümden geçen ve yapmak istediğimde bu. sanırım hamileliği bi süre daha (en azından 3 ay) erteleyeceğim. hem bebeğim hem kendim için bunu yapmam lazım...

Bende pkoyum ve kiloluydum. Ne zaman diyet yaptım 10 kg verdim pko kalmadı regl döngüm 28 güne döndü ve bi süre sonra kendiliğimden hamile kaldım. Seninle aynı nedenlerden dolayı bende kürtaj oldum.
Sonrasında verdiğim kiloları geri aldım. Hemde biraz fazlasıyla. Bence en güzeli 6 ay da sürse 1 yılda sürse önce kilo vermek. Daha yeni evli sayılırsın. Ben neredeyse 9 yıllık evli sayılırım

ne kadar zamanda verdiniz 10 kiloyu acaba çok zorlandınızmı

Back