Yardım etmeli miyim? sizce ne yapılabilir?

VuslataDair

evli ve 3 cocuklu
Kayıtlı Üye
15 Mart 2011
5.637
12.691
Merhabalar
Bir komşumuzun kızı var 20 li yaşlarında kaçarak evlendi ayrı evi olmadı hiç durumu yoktu bir kızın ailesinde bir oğlanın ailesinde kaldılar bir ara ev açtılar olmadı geri kapattılar derken eşi hapse girdi kadın o sıra hamileydi ve kendi ailesinin evindeydi kadının bebeği oldu

öğrendim ki eşi 32 yıl ceza almış gasp yaralama vs herşey varmış

Bebeğin doğduğu sıra ayıptır söylemesi elimden gelen her yardımı yapmaya çalıştım ancak bir gün kızın annesi benim kardeşime bu kızın uyuşturucu kullanıyor olabileceğini söylemiş ben şok oldum bebeği var ve emziriyor
neyse ben bunu duyunca bir daha ona para falan vermedim çünkü Allah korusun benden aldığı para ile uyuşturucu aldığını düşünmek beni kahretti
aile hekimindeki hemşiremiz aynı kişiydi bende bu madde meselesinden hemşireye bahsettim ama yetişkin olduğu için kendisi istemezse zorla müdahale edemeyiz dedi
bir hafta kadar evvel bu kadın benden fitre vs vereceksem kendisine vermemi istedi ama ben başka yere söz vermiştim olmaz dedim diğer türlü de para verebilirim ama uyuşturucu alacağı düşüncesi beni mahvediyor

Ve son olarak bugun kızım babasının onu evden kovduğunu ve bebeğiyle 3 gün sokakta kaldığını duydum çok kötü oldum bu arada eşinin ailesi sahip çıkmıyor mu derseniz kv ile kavga etmişler ağıza alınmayacak laflar söylemiş bu kız
Zaten kendisi yapı olarak maalesef nasıl desem herkesin evine almak isteyeceği bir kız değil
Benim de üç kız evladım var ve ben bu kıza çok üzülüyorum geçen yolda gördüm kaynanama gidiyorum demişti bebeğine baktım hiç büyümemiş zavallı yavrum
Uzun oldu kusura bakmayın ama bu kız ve bebek için ne yapılabilir

Kiz artik neler yaptiysa babasi bile evden atmis. Kadin siginmaya gidebilir ama tekin kiza benzemiyo gidecegini sanmam. Bence sosyal hizmetlere ihbar edin bebegi alsinlar. Kiza hic uzulmedim sonucta koca insan akli fikri var ama cocuga uzuldum

Maddi anlamda yardimda bulunmayin, bebegi icin bir seyler alip verebilirsiniz? Ama bunlarda gecici cozum olmus olur.
Ilgili belediyeye muracaat edilse kalacak yer vs ayarlanir, hem o ortamlarda daha iyi anlasilir madde kullanip kullanmadigi.

Kiz artik neler yaptiysa babasi bile evden atmis. Kadin siginmaya gidebilir ama tekin kiza benzemiyo gidecegini sanmam. Bence sosyal hizmetlere ihbar edin bebegi alsinlar. Kiza hic uzulmedim sonucta koca insan akli fikri var ama cocuga uzuldum
Zaten bende en çok bebeğe üzülüyorum ama annesinden ayırmak da çok günah değil mi bunu da yapamam ki ihbar edemem yani

Maddi anlamda yardimda bulunmayin, bebegi icin bir seyler alip verebilirsiniz? Ama bunlarda gecici cozum olmus olur.
Ilgili belediyeye muracaat edilse kalacak yer vs ayarlanir, hem o ortamlarda daha iyi anlasilir madde kullanip kullanmadigi.
Bebek şu an anne sütü ile besleniyor ben bebek bezi alıp vermek istedim kaynanası alıyor dediler eline para vermek istemiyorum ama bilsem ki kullanmıyor madde falan işte o zaman Allah'ın izniyle asla muhtaç bırakmazdım

Para yerine direk ihtiyacı olabilecek şeyleri verin ama ben torununa kıyabilen dedeyede sasarm ailedende cok iyi bisey gormemiski yolunu sasms kizcagz

Sosyal hizmetlere başvurun. Tabi ki ne kadar kötü olursa olsun o bir anne ve bebeğinin ona ihtiyacı var.

Başvurursam bebeği alıp anneyi sokağa mı atarlar nasıl olur bilmiyorum ki
Yok oyle degil ya mesela annenin geliri yoksa ona maddi yardim yapabilirler ama o zaman o parayi maddeye yatirabilme riski olabilir. Kadin siginmaya gidebilir ama bagimli oldugu icin sanmam gidecegini. Yani imkanlar var ama senin kiz icin uygun mu

Gittiği sağlık ocağındaki hemşire, aylık kontrollerinde ondan kan ve idrar alsın. Kullanıp kullanmadığını anlarsınız. O zamana kadar da yardım edin bence.

okun icin yapabileceginiz en guzel yardim zamaninizi ayirip bir yarim saat de olsa onunla konusmaya calismaniz bi akrar vermiş ve o adamla evlenmis sonrasinda bicok hata yapmis ama bunlarin hepsi kisa bir sure icinde gelisen olaylar sanırım yani kiz noldugunu anliyamamis bikac sene belkide bi sene icinde hayati tamamen farkli olmus egee kullaniyorsada bu yuzden kullaniyordur destek goremedigi icin hata uzerine hata yapiyor kiz onunla illa sattlerce konusun demiyorum ama onu uyandirin enazindan bunu deneyin enazindan kadin siginma evlerine gitmesi icin ikna edin bebeginin farkinda olmasini saglayin yapacaginiz her türlü maddi yardimda. daha iyidir bence kızın psikolojik bir yardim almasi

Reactions: anu
kaymakamlığa yada belediyeye gitmesini söyleyin..siz elinizden geleni yapmışsınız..

Allaha yakin size uzak dursun... bulasmayin böyle insanlara...
Yardim istemeyen biririne yardim edemezsiniz...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…