- 13 Ocak 2023
- 25
- 20
- 23
- Konu Sahibi mandalina07
22 yaşında 5 yıllık evliyim. 17 yaşında görücü usulü bir akrabamızla evlendim, kendisi benden 10 yaş büyük, hayat şartları diyeyim evlenmek zorunda kaldım. Bir yıl nişanlı kaldık fakat birbirimizi tanıyabilecek kadar beraber vakit geçirmedik, evliliğimizin ilk zamanlarında (ilk iki yıl) hep beni sevsin diye bekledim fakat beni sevmedi ya da sevgisini göstermedi bilemiyorum. Sonra bana karşı davranışları, mesafesi ve önemsiz tavırları beni kendisinden soğuttu, her kavganın ardından "babanın evine git, topla eşyalarını git, gözüm görmesin seni" gibi sözcükleri, ara ara fiziksel, sıkça pisikolojik şiddeti, yaptığım hiçbir şeyi beğenmeyişi ve her zaman yetersiz ve değersiz hissettirmesi beni kendisinden uzaklaştırdı. İlk zamanlar seviyorum diye kendimi kandırıyordum fakat son 3 yıl boyunca uzun uzun düşündüm, onu sevmiyorum ve istediğim hayat bu değil. Benim de hatalarım olmuştur evlilik sürecinde, zaman zaman yemek yapamamış, ev işlerini onun istediği gibi yapamamış olabilirım hatta oluyorum farkındayım fakat bunu düzeltmek için de çok fazla emek verdim, kendisi bilmiyor ya da bilmek istemiyor. Yaptıklarını da inkar edemem, açıktan eğitimimi tamamlamam konusunda teşvik etmesi ve desteği sayesinde eğtimimi tamamlıyorum. Özünde iyi bi insan, bi abi, bi arkadaş/ komşu/dost olarak çok iyi biri fakat koca olarak... Dışarıya çok iyi fakat evde bana çok yabancı. Mesla 5 yıl boyunca hiç beraber vakit geçirmedik, annesiyle birlikte kalıyorduk 1 yıldır ayrı evdeyiz fakat yine de beraber vakit geçiremiyoruz, söylediğim zaman benim işten fırsatım mı oluyor diyor, fakat evde boş kaldığı zamanlarda bile bana zaman ayırmak yerine telefonuyla oynuyor ya da arkadaşlarıyla dışarı çıkıyor. Kilolu bir kadınım, ne zaman kilo vermek için çabalasam hakaretleri, alayları benim tüm moralimi bozuyor ve en başa dönüyorum. Çocuk yok, pco'luyum, kilo da olunca olmuyor çocuğum. Zaten istemiyorum da ama bunu bile onunla paylaşmıyorum. Boşanmak istiyorum fakat nasıl yaparım, onunla boşanma konusunu nasıl konuşurum bilemiyorum, çok bunaldım, sevmediğim bi adamla yaşamak çok zor geliyor, her günüm bi işkence sanki.