Okuyamayan arkadaslara kisa özet geçiyorum.
Bu arkadasin 22 yasindaki kiz kardesi calisiyor lüks yasiyor ve bunlar Almanya'da yasiyor, kiz kardesi çok alingan. Veeee hooop diye bir cocukla tanisiyor, çocuk parasini ailesine veriyormus, anne babasi ayriymis, ayak üstü bi ton yalan soyluyormus ama hoca olacak kadar Islami bilgisi varmis.! ( o nasil oluyorsa tabi )
Neyse bu arkadas, kardesinin anne tarafinin milyoner fertleriyle evlenmesini istiyor. Ve haksiz miyim diye soruyor.
Eveeeett haksizsin ve bu yaptiginiz da ayıp. ..
bilgece ... öncelikle kisa kestiginiz icin tesekkür ederim :)
niye ayip oldugunu aciklarmisiniz? insanin kardesinin iyi ellere gitmesini düzembazlarla ugrasmamalarini istemesinden daha dogal ne olabilir? ayirca hersey daha cok yeni... kardesimi tanidigim icin mutsuz olacagindan cok eminim.. cocuguda tanidim.. isi gücü dala vere... cocuk utanmadan anneme telefonda bile okadar yalkan söylediki... böyle bir adamdan ne beklenilir?
Aileden zenginmiş cicim okumadın herhal?Konu sahibi senin kardesinde alti ustu part time yani ( aushilfe ) calisiyor aldigi para 300-400 euro arasidir bunlami lüks yasiyor
Baskasina anlat bu hikayeleri ..
Almanya dogmus buyumus biri olarak.
Part time calisanlari hicte lujs yasadiklarini gormedim.
Ben sizi anladim.
Cocugu begenmemissiniz. Meslegi yok, ailesi bir garip, annesi kardesinizi istemiyor ama daha onemlisi cocugun karkateri ciddi ciiddi bozuk yanlis anlamadiysam palavra atiyor, yalanlar soyluyor.
Istememekte sonuna kadar haklisiniz.
Yapacak bir seyiniz yok ama, kardesiniz tecrubesiz, erkeklerin karakterlerini okuyacak olgunlukta degil. Siz ne derseniz diyin anlatamazsiniz. Bu karakterde bir erkekle evliligin eninde sonunda patlayacagini o goremez, o simdi pembe bulutlar ustunde gelinlik vs hayal ediyordur.
Bence bir sure bekleyin, 1 yil kadar. Zaten adamin iyi olmadigini anlayinca kendi de vazgececektir diye dusunuyorum. Kendi gozleriyle gormesi, beyniyle kavramasi gerek, sizin dediklerinizi dinlemez bile.
kardesim ayda 1300 eur para aliyor Ausbildung ve aushilfe yapiyor .. ve hic bir mecburi ödemesi gereken birsey yok.. yani kiradir telefondur felan o kazandigi para sade ve sadece gezmesi icin... millet 3 cocuklu aile gecindiriyor onlara bakaraktan bence gayet iyi para kazaniyor. zengin demedim zaten ama sitedigi herseyi alabiliyor ve doya doya hharciyor parasini dedim. hatta yetmiyor bile kendisine.Aileden zenginmiş cicim okumadın herhal?
Konu sahibi senin kardesinde alti ustu part time yani ( aushilfe ) calisiyor aldigi para 300-400 euro arasidir bunlami lüks yasiyor
Baskasina anlat bu hikayeleri ..
Almanya dogmus buyumus biri olarak.
Part time calisanlari hicte lujs yasadiklarini gormedim.
Bak canim neden yanlış çünkü kardeşin evlebmeyecek bu cocukla belli, bu yasta ne evliligi zaten? Çocuk olgunlasmis midir ki? Ben bunu cocukca görüyorum. Ayrica zenginlikle mutlu olunmaz. Mutluluk maneviyattir.
Kardesinize zenginligi ornek gostermeyin. Düzgün degil, begenmiyoruz, ahlaki kötü, yalan konusuyor ki yalandan hayir gelmez deyin. Böyle vazgecirebilirsiniz ancak. Ama parayla göz boyamayin.
Ayrica birakin da dogruyu kendisi bulsun madem o kadar biliyor..
ama kardesim evlilik meraki icinde cocukta bi tuaf hem 3-4 sene sonra evlenecem diyor Hemde seneye sözlenelim diyor hemen evlenelim diyor anlamadik bende...
ve ben hepsini anlatmak istedim.. sadece maddiyat degil komple cocuk kardesimin tam tersi demek istedim.
Ya sen çok ilginçsin. Ekmek elden su gölden tabi yeter o para ona.kardesim ayda 1300 eur para aliyor Ausbildung ve aushilfe yapiyor .. ve hic bir mecburi ödemesi gereken birsey yok.. yani kiradir telefondur felan o kazandigi para sade ve sadece gezmesi icin... millet 3 cocuklu aile gecindiriyor onlara bakaraktan bence gayet iyi para kazaniyor. zengin demedim zaten ama sitedigi herseyi alabiliyor ve doya doya hharciyor parasini dedim. hatta yetmiyor bile kendisine.
cok tesekkürler anlayan biri ciktigi icin cok mutlu oldum... kendimi pek ifade edemiyorum belki türkcem yetersiz kialiyor.. ama siz beni anlamissiniz...
benim korkum Zaman gectikce kardesimin daha cok baglanmasi... ve maalesef gün geliyor beyin ne derse desin insan kalbini dinliyor ben bundan korkuyorum..
ama kardesim evlilik meraki icinde cocukta bi tuaf hem 3-4 sene sonra evlenecem diyor Hemde seneye sözlenelim diyor hemen evlenelim diyor anlamadik bende...
ve ben hepsini anlatmak istedim.. sadece maddiyat degil komple cocuk kardesimin tam tersi demek istedim.
Ya sen çok ilginçsin. Ekmek elden su gölden tabi yeter o para ona.
Ben de bekarken istediğimi alıyordum, marka ve limit sınırım yoktu. Çünkü bir tek kendimden sorumluydum. Bilmem nerede çocuğuma yatırım olsun diye ev almayı düşünmüyordum. İnsan biraz yaş alınca ve evlenince ve de çocuğu olunca 1300 eur gibi bir parayı gezmeye vermesi için 10.000 eur kazanıyor olması lazım.
Kardeşin kaç yaşında?ama o cocukla evlenirse 100 eur bile gezmesine veremicek.. demek istedigim bu... bütün hayatindan vazgecmek zorunda kalacak... üstelik bide yalan söylemeye cekinmeyen.. kaynana görümce derdi cikacak... cocugun annesi tam bir cingene.. afedersiniz!
Cocuk uyanik bence, sizin kizi da saf bulmus, evlenmeye simdi ikna etmezse iyi. Yani ne kadar saf olursa olsun bence kardesiniz gercekleri eninde sonunda gorur, cocuk paralarini yemeye baslayinca zaten rahatsiz olur diye dusunuyorum.
kardesim ayda 1300 eur para aliyor Ausbildung ve aushilfe yapiyor .. ve hic bir mecburi ödemesi gereken birsey yok.. yani kiradir telefondur felan o kazandigi para sade ve sadece gezmesi icin... millet 3 cocuklu aile gecindiriyor onlara bakaraktan bence gayet iyi para kazaniyor. zengin demedim zaten ama sitedigi herseyi alabiliyor ve doya doya hharciyor parasini dedim. hatta yetmiyor bile kendisine.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?