Yardım alır mıydınız ?

Bebek sizin hayat sizin. Umarim kolaylasir

O bebek sizin anneannein dedenin babannenin değil tabi ki yardımcı olurlar ama eşinizin sanki onların çocugu gibi baksınlar iste demesi sorumluluktan kaçmaktır bi yere kadar yardım ederim diyene kadar bütün sorumluluğu eline alsın topu başkalarına atmasın arada bırakıp gezilir o ayrı ama her gün verelim baksınlar işte demek sorumluluğu onlara atmak oluyor. Her zor zamanlarında birilerine paslayamaz çocuğu daha diş dönemleri var 2 yaş sendromu var daha huysuz oldugu zamanlar olacak

Anne olarak beni kötü hissettiren baba küsse ne olacak? Bakın 5 ay önce doğum yapmışsınız, lohusalık bitti demek değil bu, herkesin toplanma süresi farklı. Eşiniz size destek yerine köstek oluyorsa o küseceğine siz küsüm ona. Çünkü babalık nedir bilmiyor kusura bakmayın. Ya eşim yeğenini bile nerdeyse her gün görmeye gidiyor, utanmasa biz tamam desek tüm gün bile kalır bakar çocuğa. Ama sizin eşiniz evladına, hele hele 5 aylık derdini anlatamayan bir bebeğe bile sabredemiyorsa; yarın bir gün bu çocuk gerçekten yaramazlık yaptığında nasıl tahammül gösterecek? Belki de bebek bu gerginlikten dolayı daha da huzursuz.
Sizin ilk yapmanız gereken şey eşinizi çocuk bakımına dahil etmeniz olmalı. O bebek tek başına sizin sorumluluğunuzda değil. Ne demek hazırda bakanlar var, sen istemiyorsun o zaman ben de yardım etmem demek. Tek başınıza mı yapmışsınız çocuğu
Ayyy çok sinirlendim kocanıza!

Aaaaa şimdi çok üzüldüm.

Ben siz lohusa depresyonu/yorgunluğu derken yardım istediğiniz için kayınvalide seçeneğini düşündünüz sandım.

Meğer eşiniz yardım etmek ya da yardımcı hanım ayarlamak yerine annesine babasına bebeği vermediniz diye küsüyormuş!

Yani siz bilirsiniz de ben olsam küsmesini de kızmasını da umursamam. Yavrumu gönlüme göre büyütürüm,temizlik için de bir hanım bulup keyfime bakarım.

Sorun bırakmak yada bırakmamak değil bence eşinizin bu tavrına takılacağınıza 3ay evdeymişsiniz bebeğinizin uyku saatlerini düzene sokun. Zaten uykuları düzene girerse sizede vakit kalır günde 10defa 15dk lık uyku hiç sağlıklı değil. Ayrıca 5aylık bebek ne kadar yaramazlık yapıyor olabilir sadece yerde dönüyordur ? Kv bırakma konusunada gelirsek asla bırakmam sırf kocam veraber vakit geçirmek istiyor diye bebeğimi ilk defa 8aylıkken bir kaç saatliğine anneme bırakmıştım sadece 5aylık bebek için hergün 4-5saat çok fazla çok istiyorsa kocan kendi baksın.

Ben bebeğimi bırakmıyorum karşı çıkıyorum ama benden istenen bu yanlış anladını
Düzene sokmak sandığınız kadar kolay değil uğraşıyorum

Vallahi gayet kolay siz bu şekilde kabullenmişsiniz bizimde uykularımız sadece yarım saatti 1 haftada düzene soktum şuan çok rahatım

Düzene sokmak çok kolay bebeğinizi 2 -2.5 saat aralıklarla uykuya gotureceksuniz. Götürürken belli uyku rutinleri ayarlayacaksiniz. Mesela
Süt Kitap okuma
Diş fırçalama pijama yatak
Yada benim şuan yaptigim
banyo
Pijama
Beyaz gürültü
Emzirme ile uyumazssa ayakta sallıyorum
Hep aynı odada uyutuyorum.

Bu ona uykuyu hatırlatıyor ve direnmeden uyuyor.. başlarda Gündüz 1 saaten önce uyanmissa mutlaka o 1 saat gecene kadar odadan çıkmayıp uykuya geri döndürmeye çalıştim.bazen döndü bazen dönmedi ama şuanda en az 1 saat uyuyor.
Buna uyku rutini deniyor sizde size uygun olan bir rutin belirleyin ve gündüz 2-2,5 satte bir uyutun. Gündüz uyumayan bebek gecelride kaliteli uyuyamaz. Gecede en geç 20-21 arası uyutursaniz sabahda 7-8 arası uyanir düzeniniz sağlanmış olur. Bebekler zaten düzen istiyor .Kısa zamanda uyum sağlayacaktır. Böylece esinizede zaman ayırmış olursunuz erken uykuya yatirip istediğiniz programı yaparsınız kv bakar geceleri.
Yakında ek gıdaya da baslayacaksiniz yada başladınız bilmiyorum. Bunları 3 ay içinde oturtup öyle ise baslamanizi tavsiye ederim .

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…