- 9 Ağustos 2019
- 175
- 149
- 53
- 28
- Konu Sahibi khilall214
-
Her bebeğin bir özelliği var demek ki bu aylarda olması gereken 2-3 gündüz uykusuyla bir ikişer saat uyuması benim oğlum maksimum 15 dakika uyuduğu için çok sık uyku istiyor günde 10 defa 15 dakika olarak düşünün. Her uykuya geçişte yarım saat sallıyorumİyi de gündüz uyumamak için çok küçük değil mi?
Az uyuyormuş gerçekten.Her bebeğin bir özelliği var demek ki bu aylarda olması gereken 2-3 gündüz uykusuyla bir ikişer saat uyuması benim oğlum maksimum 15 dakika uyuduğu için çok sık uyku istiyor günde 10 defa 15 dakika olarak düşünün. Her uykuya geçişte yarım saat sallıyorum
uyandığında geri uyutmaya çalışın. Uzun sürüyor ancak öyle uzuyor uykular. Bir de doğru uyku aralıklarıyla uyuduğundan emin olun.Her bebeğin bir özelliği var demek ki bu aylarda olması gereken 2-3 gündüz uykusuyla bir ikişer saat uyuması benim oğlum maksimum 15 dakika uyuduğu için çok sık uyku istiyor günde 10 defa 15 dakika olarak düşünün. Her uykuya geçişte yarım saat sallıyorum
Bırakın esiniz haklıSorum şu, normalde çalışan biriyim fakat 3 ay boyunca evde olacağım ve 5 aylık bir oğlum var, oğlum üzerinize afiyet dünyanın en yaramaz ve huysuz çocuklarından biri, yemek yemeye bile zamanım olmuyor, eşim de evde bu sıralar, ama bebek tüm hayatımızı eline aldı oturup karşılıklı konuşamıyoruz bile onunla.. Eşim kayınvalidemden yardım alma taraftarı diyor ki en azından günün 4-5 saati oraya bırakalım biz de dinlenelim tüm düzenimiz bozuldu kendimize gelelim diyor. Kayınvalidem dünya tatlısı bakımından yana hiç şüphem yok fakat annelik iç güdüsü ben bakayım diyorum kendimi paralasam da inat ediyorum bırakmamak için, eşimle tartışmaya başladık artık bu konuda ciddi ciddi. Beni böyle yıpranmış yorgun bitkin görmek istemiyormuş neden inat ediyormuşum yardımları reddediyormuşum, gurur yapıyormuşum vs. Siz olsanız evde olmanıza rağmen biraz kendinize zaman ayırıp dinlenmek adına bırakır mıydınız 4-5 saat kayınvalidenize yoksa hayır çocuğumun yanında olmak daha önemli o annesini ister yanında, ben kendimden geçerim onu bırakmam mı derdiniz ? Evliliğimiz de baya yıprandı bizim çocukla birlikte
Sizin diğer konunuza da denk geldim bugün, orda da bebeğinizin eşinizin annesine aşkla baktığı için rahatsız olduğunuzu belirtmişsiniz. Kendinizle çelişmiyor musunuz şu anda?Kimse dediğimiz eşimizin annesi
İşte o da “kimse” oluyor. Siz zaten niyeti bozmuşsunuz, buradan onay bekliyorsunuz. Vicdanınız rahat ediyorsa yapın, kimsenin onayına ihtiyacınız yok.Kimse dediğimiz eşimizin annesi
Aynen kendini haklı çıkartmak için yandaş arıyor bayan. Zaten verecek yani çocuğu, sonradanda işe başlayacak zaten tamam bitti gitti işte.İşte o da “kimse” oluyor. Siz zaten niyeti bozmuşsunuz, buradan onay bekliyorsunuz. Vicdanınız rahat ediyorsa yapın, kimsenin onayına ihtiyacınız yok.
Merhaba ben olsam bırakmazdım ki bırakmadım da her gün 5 saat çok fazla değil mi valla ben yarım saat bıraksam yarım saatim zehir oluyor oğluma kavuşana kadarSorum şu, normalde çalışan biriyim fakat 3 ay boyunca evde olacağım ve 5 aylık bir oğlum var, oğlum üzerinize afiyet dünyanın en yaramaz ve huysuz çocuklarından biri, yemek yemeye bile zamanım olmuyor, eşim de evde bu sıralar, ama bebek tüm hayatımızı eline aldı oturup karşılıklı konuşamıyoruz bile onunla.. Eşim kayınvalidemden yardım alma taraftarı diyor ki en azından günün 4-5 saati oraya bırakalım biz de dinlenelim tüm düzenimiz bozuldu kendimize gelelim diyor. Kayınvalidem dünya tatlısı bakımından yana hiç şüphem yok fakat annelik iç güdüsü ben bakayım diyorum kendimi paralasam da inat ediyorum bırakmamak için, eşimle tartışmaya başladık artık bu konuda ciddi ciddi. Beni böyle yıpranmış yorgun bitkin görmek istemiyormuş neden inat ediyormuşum yardımları reddediyormuşum, gurur yapıyormuşum vs. Siz olsanız evde olmanıza rağmen biraz kendinize zaman ayırıp dinlenmek adına bırakır mıydınız 4-5 saat kayınvalidenize yoksa hayır çocuğumun yanında olmak daha önemli o annesini ister yanında, ben kendimden geçerim onu bırakmam mı derdiniz ? Evliliğimiz de baya yıprandı bizim çocukla birlikte
Ozaman bütün gün ayakta uyutmakla geçiyor gününüz. Saçma sıkılıyordur ilgisiz, huysuz olmasıda bu yüzdendir . internette bebek bakımı ve uyku rutini gibi araştırmalar yapınHer bebeğin bir özelliği var demek ki bu aylarda olması gereken 2-3 gündüz uykusuyla bir ikişer saat uyuması benim oğlum maksimum 15 dakika uyuduğu için çok sık uyku istiyor günde 10 defa 15 dakika olarak düşünün. Her uykuya geçişte yarım saat sallıyorum
Esimin annesi ya da kendi annem farketmez. 5 aylik bebegimi kimseye birakmam benKimse dediğimiz eşimizin annesi
Benim istediğimin bu olduğu kanısına nasıl vardınız anlamadım? Ben her gün çocuğumu kimseye bırakmayacağım mücadelesi veriyorum. Yardım almıyorsan mücadelende yalnızsın ben bir yere kadar yardım ederim dedi eşim. Ha bu konuyu açtım acaba ben mi duyarlıyım herkes benim gibi mi düşünüyor merak ettim. Ve eminim kendi çocuğunuza benim ilgimin sabrımın çeyreğini vermemişsinizdir, peşin yargı kolay iş. Ben kimseden yardım almamak için güçlü olmak için banyosunu da tek başıma yaptırırım, dışarı da tek başıma çıkarırım bakım dersleri öğrenmeye ihtiyacım yok, uyku sorununu çözemedim onu da yeteri kadar araştırdım. Ben bir saat ayrı kalsam resimlerine bakan biriyken peşin hükümcüler toplanmış buraya.Ozaman bütün gün ayakta uyutmakla geçiyor gününüz. Saçma sıkılıyordur ilgisiz, huysuz olmasıda bu yüzdendir . internette bebek bakımı ve uyku rutini gibi araştırmalar yapın
yada bosverin kayınvalidenize bırakın bebeği zaten ise başlayacaksiniz alışır düzene .zaten istediğinizde bu....
Tamamen sizinle aynı görüşteyim bayılacak kadar güçten düşmediysem o çocuk benim yanımda olmalı. Peki karşınızda sizinle sürekli bu konuda polemiğe düşen eşiniz olsa, bırak babaannesi dedesi çok hevesli biraz yardım etsinler biraz bırakalım nefes alalım yaklaşımı sergilese, karşı çıkınca küsse her şeyden elini eteğini çekse nasıl bir tepki verirdinizValla o kadar küçük bebeği, hiç bir zorunluluk olmadan o kadar saat bırakmak sırf beyfendi keyif catacak diye bırakmaya vicdanınız elveriyorsa tabiki bırakın.cocuk sizin hayat sizin. Benimde çocuğum var küçük uykusuuz ,ne salllama bilir ne kucak bilir, benden beş dk ayrilamiyor ,wc ye birlikte giriyoruz,aylardır yemek nedir bilmem ıvır zıvır la geçiriyorum günümü,tabiki şikayet ediyorum söyleniyorum vs ama hayatta kimseye bırakmam (hayatı bir zorunluluk yoksa)
Herkes neden ben de bırakmak istiyormuşum gibi lanse ediyor olayı anlamıyorum. Arkadaşlar ben bu tavırda değilim ben de anneyimSizin diğer konunuza da denk geldim bugün, orda da bebeğinizin eşinizin annesine aşkla baktığı için rahatsız olduğunuzu belirtmişsiniz. Kendinizle çelişmiyor musunuz şu anda?
Kv dediğiniz gibi eşinizin annesi, sizin bebeğinizin annesi değil. Eminim ki çok zordur, ama birkaç ay sonra zaten çalışmaya başladığınızda çocuğunuzu az göreceksiniz, şimdiden günlük 4-5 saat gibi bir süre bebeğinizden ayrı kalmak bana saçma geliyor.
Ben şimdiden çalışmaya başladığımda bebeğim ne yapacak acaba diye dert edinirken, sizin bu tavrınızı anlamak da zorlanıyorum.
Böyle bir şeye gerek yok ki. Anneler Superman değil, mükemmel olmaya, saçı süpürge edip kendinden vazgeçmeye gerek yok. Sadece beş aylık bebeğin ihtiyacı nedir, neyin yoksunluğunu yaşar, bunu bilin yeter. Banyosunu iki kişiyle yaptırsanız da olur.Ben kimseden yardım almamak için güçlü olmak için banyosunu da tek başıma yaptırırım, dışarı da tek başıma çıkarırım
Evet emin olun hepsini araştırdım, günde 3 kez birer saat uyku yeterli. Mesela esniyor bir yandan ağlıyor gözlerini kaşıyor görüyorsunuz deli gibi uykusu gelmiş uyutuyorsunuz yarım saat sonra uyanıp tüm enerjisiyle devam ediyor fakat kısa bir süre sonra tekrar uykusu geliyor anladınız mı sıkıntı bu günde üç saat yeterli ya hani belki toplasan bizim uykumuz da üç saat sürüyor ama günde üç kez değilBebek butun gun ayakta sallanip uyutulmaya calisilan bisey olmamali. Bebegin her aglamasini uykusu var gibi.yorumladiginizi dusunuyorum. 15 dk da uyusa yine belirli uyumali. Benim ilk oglum da 10 15 dk uyurdu. Bebek arabasiyla disari cikarirdim parka gotururdum sicak havalarda eve salincak kaydirak aldim. Bir suru oyuncak vardi done done oynadik. Tek cocukla ilgilenmek cok kolay. Smdi iki taneler. Ikinci oglum cevremde gordugum en cok aglayan bebek. Yine kmseye vermedim kafa dinlemek icin. Surekli aglardi ama oyalamaya calisirdim. Her ayda belli uyku araliklari ve uyku sayisi var. Ona uydum. Hareketlendikce rahatladim aglamasi azaldi. O bebegin anme babasi sizsiniz. Zaten ise baslayacaksaniz vaktiniz kisitli.
Kendi soylemlerinizle çıkardım bu kanıya vardım. Birakmakda sorun yok ki haftada 1. Ama hergun 4-5 saa nedir ya çalışıyor olsanız normal ama durup dururken eş kişi istedi diye bu kadar saat el kadar bebeden neden ayrılsin anne.Benim istediğimin bu olduğu kanısına nasıl vardınız anlamadım? Ben her gün çocuğumu kimseye bırakmayacağım mücadelesi veriyorum. Yardım almıyorsan mücadelende yalnızsın ben bir yere kadar yardım ederim dedi eşim. Ha bu konuyu açtım acaba ben mi duyarlıyım herkes benim gibi mi düşünüyor merak ettim. Ve eminim kendi çocuğunuza benim ilgimin sabrımın çeyreğini vermemişsinizdir, peşin yargı kolay iş. Ben kimseden yardım almamak için güçlü olmak için banyosunu da tek başıma yaptırırım, dışarı da tek başıma çıkarırım bakım dersleri öğrenmeye ihtiyacım yok, uyku sorununu çözemedim onu da yeteri kadar araştırdım. Ben bir saat ayrı kalsam resimlerine bakan biriyken peşin hükümcüler toplanmış buraya.
Anne baba ruhu farklı evet, o hazırda bakan bakmak isteyen biri varken biz kendimizi bu kadar yıpratmayalım yardım alalım gibi mantık çerçevesinde yaklaşırken biz duygularımızla yaklaşıyoruz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?