Yaramaz kizim,2 yas sendromu ..Nasil yaklasmaliyim.. :(

İyi de bu 2 yaş sendromu değil ki. Bırakın kızınız hayvanları sevsin, oynasın. Hayvanlarla büyüyen insanlar merhametli olur.
Ona bu kötülüğü yapmayın. Benim babam köpekle büyümüş ve köpeğine şiirler bile yazmış. Biz kedilerle büyüdük.
Ayrıca kulağında küpesi varsa kuduz da değildir zararsızdır emin olun.
Kulagina bakmadim hic ne bileyim.. biz ailecek sokak hayvani besleriz zaten sevmekte saygi duymakta sikinti yok. Sadece korkuyorum istemeden bi zarar verirseler diye . Dokunmaktan cekiniyorum iste..

Dun esimle yuruyus yapalim dedik. Kizimla kostura kostura geri donduk eve. Her daim agliyor tepiniyor. Kaya kaya iniyor kucagimdan ..Sinirlendim dedim seni doktora goturucem bu ne boyle diye. Esim de ne doktoru ya sacmalama dedi. E hiperaktiftir belki bakcaz artik dedim. Ama su an nasil anlasilir ki kisilik mi hiperaktivite mi..

Onu dışardan bizler anlayamayız prof bi gözle izlenmeli testler yapılmalı ben yaptırdım bizimkine bişeyi yok bariz yaramaz demişti :)) doktorumuz Türktü çok rahattı o rahatlığınada ayrı bi uyuz olmuştum zaten çocuk durmuyo hey Allamm :KK53:

Bence siz sakin bir annesiniz, ne guzel anlatiyorsunuz..belki de kabullenistir sizinki ben daha alisamadim sanirim.. ben cok sinirleniyorum :KK43: Ama alismam gerek.
Cok celiski yasatiyor insana annelik. Dunyadaki herseyden herkesten cok sevdigim seye karsi cok sinirlenebiliyorum. Ne sacma..
7 yil sonra boyle oldum evet .iki bel fitigi sayisiz sinir haplari ofke nobetleri....hepsinin zararlarini okuyarak ogreniyorum cocuklarima alan birakmayi ogreniyorum.
Buyuk kizim onay almak icin hala bana bakarken kucuk bodoslama yasiyor ve cok mutlu buyuk ise hep tetikte ve dikkatli benim yuzumden cocuk olamadi.okb hastasiyim duzen temizlik icin buyuk kizimi cok hirpaladim(fiziken degil kesinlikle.odani topla kalemlerini duzenle vb.)
Buyuyorum onlarla onlara zarar verdigimi goruyorum cunku benim istedigim hayati yasamak zorunda degillermis ogrendim.evet kopek isirmasin kosarken dusmesin yere dusen krakeri yemesin insanlari rahatsiz etmesin bunlari bende istiyorum.ama dogalarina aykiri.kabullenin tek care bu

Kızınızın enerjisi fazla belki de farklı aktivitelere yönlendirin enerjisini atmasını sağlayın hem bedensel hemde zihinsel olarak.
Bir de Harvey Karp ın "mahallenin en mutlu yumurcağı " adlı bir kitabı var 1-4 yaş arası çocukları kapsayan özellikle okumanızı tavsiye ederim sıkılmadan okuyabilirsiniz eğlenceli de bir kitap. Malesef miniklerimizle bu yaşlarda aynı dili konuşmuyoruz farklı yaklaşmak gerekiyor.

Biraz daha rahat olacaksınız bunun başka çaresi yok. Kabullenin..
2 yaşndaki bebekten sizin gibi oturmasını beklemeyin. Onların merak zamanı..

Oyun oynayan köpekler durup dururken ısırmaz ayrıca. Kedi tırmalar belki ama köpekler daha sevecendir.
Ki köpek besleyen biri değilim. Ama oğlum severken rahat davranmaya çalışıyorum bağışıklık kazanması ve hayvan sevgisi için..
Bu durumda eşim benden daha pimpirikli. Ama artık o da çok karışmıyor hayvanlara dokunduğu zaman alıştı ben karışma dokunsun diye diye..

Benim oğlum 25 aylık. Aynı şekilde bir mekanda hiç yapmayacağı hiç istemeyeceği şeyleri ister. İki lokma yemek yiyebilmek için telefonda video izletiyoruz mecburen. Eline sevdiği bir oyuncağını veriyoruz. Yoksa alıp başını gidiyor.

Daha biraz önce kahvaltı için bir yerden çıktık. Yerlere oturdu masaların altına girdi. Oğlum gel deriz dinlemez. İnsanların yanına gitti. Herkes çocuk sevmiyor tabi..
Biz de o gezinirken gözetleyerek yemek yedik.

Bir şey tutturduğu zaman da alınmayacaksa ısrarla hayır diyorum. Ağlasa da bağırsa da.. Sonra başka şey göstererek dikkatini dağıtıyorum..

Bence de kizinizin enerjisi çok fazla ve o enerjiyi sarfetmesi lazım yoksa olmaz. Bırakın kirlensin oynasın hoplasin ziplasin. Onunla oyun oynayın parkta evde filan. Çocuk enerjisi bitince kendisi oturup dinlenmek isteyecek. Birde oyuna aç bir çocuk gibi geldi bana

ikisi de yok. amin insallah kalbime gore olur. yok kotu hissetme senle hicbir ilgisi yok. sadece bu aralar ben epey duygusalim.

benim yerime öp senin mıncırıgı, uzmesin annesini..
:KK43:
Kiyamam ya pof.. :KK43:
Insallah olsun bi kizin .. boyle bi de cok sevimli ve coook da yaramaz olsun pesinde kos yorul..sen de konu ac napcam ben diye.. :) hemen olsun bunlar, amin..

Bence de kizinizin enerjisi çok fazla ve o enerjiyi sarfetmesi lazım yoksa olmaz. Bırakın kirlensin oynasın hoplasin ziplasin. Onunla oyun oynayın parkta evde filan. Çocuk enerjisi bitince kendisi oturup dinlenmek isteyecek. Birde oyuna aç bir çocuk gibi geldi bana

Cok oyun uretirim ben. Benimleyken oynariz hep. Ama babasi pek beceremez. Kalemleri konustururim oyuncaklarinin hepsinin degisik sesi vardir mesela. Onumuzde ne metaryel varsa uydururum bisey . Ilgisini cekerim oynariz ama bence benden bikti. Kendi oyun kurmak istiyor disarilara acilmak istiyor artik.. :)

Okurken o evhamlı haliniz gözümün önüne geldi ve benim içim daraldı. Anne olmak çok zor ama böyle hayatı hem kızınıza hem kendinize zehir edersiniz. Küçükken annem ne kadar peşimde de dolaşsa insanların yanına giden masalarında oturan sürekli bir şeyler anlatan bir çocuktum hatta köpek kedi ne ararsanız ısırdı ama bu yaşıma geldim bir şekilde

Biraz daha rahat olacaksınız bunun başka çaresi yok. Kabullenin..
2 yaşndaki bebekten sizin gibi oturmasını beklemeyin. Onların merak zamanı..

Oyun oynayan köpekler durup dururken ısırmaz ayrıca. Kedi tırmalar belki ama köpekler daha sevecendir.
Ki köpek besleyen biri değilim. Ama oğlum severken rahat davranmaya çalışıyorum bağışıklık kazanması ve hayvan sevgisi için..
Bu durumda eşim benden daha pimpirikli. Ama artık o da çok karışmıyor hayvanlara dokunduğu zaman alıştı ben karışma dokunsun diye diye..

Benim oğlum 25 aylık. Aynı şekilde bir mekanda hiç yapmayacağı hiç istemeyeceği şeyleri ister. İki lokma yemek yiyebilmek için telefonda video izletiyoruz mecburen. Eline sevdiği bir oyuncağını veriyoruz. Yoksa alıp başını gidiyor.

Daha biraz önce kahvaltı için bir yerden çıktık. Yerlere oturdu masaların altına girdi. Oğlum gel deriz dinlemez. İnsanların yanına gitti. Herkes çocuk sevmiyor tabi..
Biz de o gezinirken gözetleyerek yemek yedik.

Bir şey tutturduğu zaman da alınmayacaksa ısrarla hayır diyorum. Ağlasa da bağırsa da.. Sonra başka şey göstererek dikkatini dağıtıyorum..

Ben de kizimla arabaya bindigimizde oturttum yanima,tamam agla simdi istedigin kadar aglayabilirsin...agla agla sus yada istemiyosan susma kendin bilirsin falan dedim. Sonra biraz agladi sakinlesip memeye saldirdi. Bizde meme de var daha,en iyi arkadasi meme su donemde. Hemen ona sariliyor bana asla sarilmaz yoksa :)
Bizde de oyle. Onune video koyuyorum yoksa gercekten yemek yemiyor. Evde de wcye gideceksem falan acar koyarim bi 5 10 dk ne yapayim..
Bir yerlere gidince yedigimizi ictigimizi de anlamiyoruz zaten. En iyisi en rahati ev. Ama ev de bunaltiyor insani otur otur....

Kızınız yaramaz değil. Biraz kuralcisiniz gibi geldi bana. Sizin kosullarinizla değil kendi doğasıyla büyüyecek. Tabiki korumak istiyorsunuz normal. Ben de büyük kopeklere yaklaşınca korkuyorum ama kedileri vs öpecek kadar çok seviyor benim kızım da. 22 aylık. bazen gel beraber sevelim deyip yönlendiriyorum bazen sadece izliyorum. Kedi tirmalayinca öğreniyor nasıl sevmesi gerektiğini. En fazla kuduz aşısı yaptırırım götürüp ne yapayim. Çanta karıştırmak istiyorsa siz olmaz o bizim değil gel benim çantama bakalım deyin. Giderse zaten sahibi de o benim veremem diyecektir. Böyle böyle öğrenecek. Arabayı koltugu sevmez uzun yolu bırakın 2 saate gidemiyoruz kabullendik ne yapalım. GB pockit puset aldim oturmazsataşıması kolay oluyor tavsiye ederim. Yani kısaca önce kabullenin sonra sabredin yapacak başka hiçbir şey yok.

Yasaklamadan-men etmeden, açıklayarak eşinizle sizi ortak paydada buluşturacak sokak kurallarınız olacak; diğer türlü çocuğu dengesiz, daha inat-öfkeli edersiniz ve çocuğunuz kim tarafında kurallar esnekse o bireyi kullanarak istediğini yaptırır, ortalığı karıştırır.

Öncelikle biraz sakin.
Anlattıklarınızda ağır bir iki yaş sendromu görmedim.
Size oğlumun 19 aylıkken "Hayır" dememe tepki olarak kendini yere atıp burnunu ben yetişene kadar art arda yere vurup damarını patlattığını söylesem? Ve her "Olmaz, hayır" dediğimde kendine zarar vermekle beni alt etmenin yolunu keşfettiğini?
Bunu nasıl aştık, onun alanını aklının ihtiyacına göre genişletip, ona da salt anne babanın her sözünü dinlemesi gereken çocuk gibi değil, kendi kararları-istemleri olan tecrübesiz bir birey olarak davranmaya başlayarak atlattık.

Deneyimlemek isteyecek elbette çünkü merak ediyor, çünkü hayata dair bildiği şeyler anne-baba-mama-kaka-atti-park-ninni-oyuncak olmaktan çıkıyor. Siz marketin market olduğunu bilirsiniz, ürünler satılır-alınır parası ödenir vs vs.. Çocuğunuz için ise orası bir lunapark ve keşfetmek istiyor. Bu kadar sıkmasanız mı? Bıraksanız bi yürüse dokunsa mı? Siz de biraz toplayıverseniz peşinde, anlata anlata, konuşarak-tanıtarak, kurallı davranılması gereken yerlerde gerekçelerini göstererek?

Karşıdan karşıya geçerken elini uzatır oğlum (24 ay doldu şimdi) "Tut" diyerek. Çünkü mantıklı açıklamasını onun anlayacağı seviyede benden de babasından da duydu.

Köpek konusunda tedirgin olmanızı anlayabiliyorum, neticede huyunu bildiğiniz bir köpek değil ama "Elleme, olmaz, hayır, yüzüne vuracak, ısırır, mikrop" vb cümle-kelimelerle yavrunuza huyunu suyunu bilmediğiniz hayvanlarla arasına biraz mesafe koyması gerektiğini anlatamazsınız. Bu kelimeler sadece inadı körükler.
Ayrıca yazınızdan çıkardığım, çocuğunuzun fazla baskılandığı-korumaya alındığı ve bu yüzden kontrolsüz enerji patlaması yaşadığı... Hayvanlarla teması tamamen yasakladıysanız ve hep uzaktan izlemek zorunda bıraktıysanız, çocuğunuzu bu konuda aç yetiştiriyorsunuz demek. Bi düşünün. Bunu güzel bir kurala bağlayarak (Hem sizden hayvan korkusunu öğrenmemesi adına, hem de vicdani gelişimi için) hayvanlarla oynama alanları yaratın çocuğunuz için.

insallah.
ben cok cektirmisim bizimkilere. cok inatmisim. tutturduguma tutturuyormusum. olursa anasina cekip yaramaz olur orasi kesin :)
Bana da diyorlardi bizimkiler senin gibi olursa yandin diye. Aman hah ne guzel iste yaramaz cocuk cok iyi bikere diyordum..gordum gunumu.. Hos ben gerci hala cok buyumus sayilmam hala cocuk gibi tutturdugum kimseyi dinlemek istemedihim asabilestigim oluyor.. :p

Kiziniz babasinin refakatinde kopeklerle oynayabilir, merak etmeyin, kopekler kediler gibi ani hareketler yapmazlar, mudahale etme sansiniz her zaman olur, asil kedilerin tersi pistir, benimki yaslandigindan beri cocuklara tahtahammulsuzlesti mesela, biraz sıkıştıgi anda atiyor patiyi.
Ama kopegim kanserin son demlerindeyken bile asla asla bir cocga zarar vermedi, ki yegenlerim kucuklerdi o zaman, kulagini kuyrugunu ceker dururlardi...
Neyse ben sizi fazla pimpirikli gordum, her konuda boyleyseniz cocuga da yansiyordur, rahat olun biraz, cocuklar kesfederek buyur.

Yasaklamadan-men etmeden, açıklayarak eşinizle sizi ortak paydada buluşturacak sokak kurallarınız olacak; diğer türlü çocuğu dengesiz, daha inat-öfkeli edersiniz ve çocuğunuz kim tarafında kurallar esnekse o bireyi kullanarak istediğini yaptırır, ortalığı karıştırır.

Öncelikle biraz sakin.
Anlattıklarınızda ağır bir iki yaş sendromu görmedim.
Size oğlumun 19 aylıkken "Hayır" dememe tepki olarak kendini yere atıp burnunu ben yetişene kadar art arda yere vurup damarını patlattığını söylesem? Ve her "Olmaz, hayır" dediğimde kendine zarar vermekle beni alt etmenin yolunu keşfettiğini?
Bunu nasıl aştık, onun alanını aklının ihtiyacına göre genişletip, ona da salt anne babanın her sözünü dinlemesi gereken çocuk gibi değil, kendi kararları-istemleri olan tecrübesiz bir birey olarak davranmaya başlayarak atlattık.

Deneyimlemek isteyecek elbette çünkü merak ediyor, çünkü hayata dair bildiği şeyler anne-baba-mama-kaka-atti-park-ninni-oyuncak olmaktan çıkıyor. Siz marketin market olduğunu bilirsiniz, ürünler satılır-alınır parası ödenir vs vs.. Çocuğunuz için ise orası bir lunapark ve keşfetmek istiyor. Bu kadar sıkmasanız mı? Bıraksanız bi yürüse dokunsa mı? Siz de biraz toplayıverseniz peşinde, anlata anlata, konuşarak-tanıtarak, kurallı davranılması gereken yerlerde gerekçelerini göstererek?

Karşıdan karşıya geçerken elini uzatır oğlum (24 ay doldu şimdi) "Tut" diyerek. Çünkü mantıklı açıklamasını onun anlayacağı seviyede benden de babasından da duydu.

Köpek konusunda tedirgin olmanızı anlayabiliyorum, neticede huyunu bildiğiniz bir köpek değil ama "Elleme, olmaz, hayır, yüzüne vuracak, ısırır, mikrop" vb cümle-kelimelerle yavrunuza huyunu suyunu bilmediğiniz hayvanlarla arasına biraz mesafe koyması gerektiğini anlatamazsınız. Bu kelimeler sadece inadı körükler.
Ayrıca yazınızdan çıkardığım, çocuğunuzun fazla baskılandığı-korumaya alındığı ve bu yüzden kontrolsüz enerji patlaması yaşadığı... Hayvanlarla teması tamamen yasakladıysanız ve hep uzaktan izlemek zorunda bıraktıysanız, çocuğunuzu bu konuda aç yetiştiriyorsunuz demek. Bi düşünün. Bunu güzel bir kurala bağlayarak (Hem sizden hayvan korkusunu öğrenmemesi adına, hem de vicdani gelişimi için) hayvanlarla oynama alanları yaratın çocuğunuz için.
Oncelikle tesekkurler uzun uzadiya yazmissiniz. Kuralci degilim. En azindan kendimce buyuk zarara neden olacak birsey gormedigim seylerde degilim yani. Huyunu suyunu bilmedigim bi sokak kopegi oldugu icim tedirgin oldum. Sahipli olsa heralde dokunmasina izin verebilirdim.. Markette dolasirken istedigi seyleri eger arabadaysa onune koyuyorum cikarken ya teyzesi ya babasi geri yerlerine koyuyor eger almiyorsak.Eger kizim arabada degilse yuruyor istedigi reyonu kurcaliyor. Ama tum paketleri yere sacmasina ya da hepsini acmasina falan izin vermiyorum bak sana ne aldim diye sevdigi bi cikolatayi falan gosterip kucakliyorum hemen. Bazen 2saat sut kutularinin onunde oyalaniriz hatta. Seviyor nedense...
Bocekleri seviyor. Karincalara parmak basip geri agzina goturdugunu gordum kac kere ama cok da tepki vermedim. Hepsinin adi zzzz ne bocek olursa olsun. Zzlar yenmez kii diyip parmagindan aldim cogu zaman. Ama yerse de nooolacak dedim ellemedim de mesela.( Ariyla oynamasina izin vermiyorum gerci. Ari sokarsa zaten kendilignden uzaklasir sanirim. ) Benn de farkindayim kesif zamani oldugunun. Istedigi herseyle biraz oynasin baksin bakalim bi anlasin yeni bisey cunku....diye diye mi bu hale geldim yoksa kizim normal,her cocuk mu boyle emin olamadigim icin konu actim biraz da..Onu hic sikmyorum evde ne bi biblo kaldi ne salondaki vitrinin dokunulmazligi kaldi..heryeri herseyi onun onune serdim resmen. Kuralci olmadim. Esyaya onem veren biri degilim cunku. Evin daginikligi pasakliligi da alip basini yuruyor . Onemli olan cocuk,oynasin dagitsin ev duzelir ne olacak kafasindayim. Yasam surulebilecek kadar temiz ve duzenli sadece mesela.. :)
Yani ben aslinda kendimde hata ariyorum biraz da. Ben nasil basa cikarim diye dusunuyorum. Bunun bu denli soz dinlemezliginim ozgur ruhunun mimari ben miyim diye dusunuyorum..

Kiziniz babasinin refakatinde kopeklerle oynayabilir, merak etmeyin, kopekler kediler gibi ani hareketler yapmazlar, mudahale etme sansiniz her zaman olur, asil kedilerin tersi pistir, benimki yaslandigindan beri cocuklara tahtahammulsuzlesti mesela, biraz sıkıştıgi anda atiyor patiyi.
Ama kopegim kanserin son demlerindeyken bile asla asla bir cocga zarar vermedi, ki yegenlerim kucuklerdi o zaman, kulagini kuyrugunu ceker dururlardi...
Neyse ben sizi fazla pimpirikli gordum, her konuda boyleyseniz cocuga da yansiyordur, rahat olun biraz, cocuklar kesfederek buyur.
Evet esim de diyor bunu. Kopekler birden isirmaaaz belli edeeeer kedi gibi degil onlar ayrica tirmalamazlar sen tirmalamasindan da korkuyorsun falan diye..Ama ben onun o sozlerine guvenemedim. Herseyi bana inat yaptigi icin uyduruyor diye dusundm. Ama sizin gibi bi kac kisi yazinca ikna oldum sanirim.
Bir de kopekleri pek tanimiyorum. Sadece kuyruklarini salladiklarinda mutlu olduklarini oyun istediklerjni anliyorum. Baska hareketlerin anlamini blemeyip yorumlayamiyorum..

X