Selamlar Herkeze.
Dertlesmek icimi dokmek istedim..
Ben 18 yillik evliyim.cocuklarim var.
Babami kaybettim,vefat edeli 2 ay oluyor. Acim sonsuz ve buyuk.Esimle tartistigimiz biranda agzindan istemsiz olarak bir kufur cikti.Bu kufur babama giden bir kufurdu. Ben duyunca delirdim,zaten iyi degildim.Tartismalar cikti aramizda,3 gun konusmadim. ozur diledi bilerek demedim dedi. Ben kirgin old.icin konusmuyordum o da sinirlenip bana iyice deliriyordu. Bir gece cok kotu tartisma cikti.Babama gitti o kufur sen beni yaraladin iyice dedim.O da kendini savundu. Ben bunu gorumceme anlattim abin bana kufur etti babama giden bir kufurdu,cok uzgunum dedim. Ama kendisi bana ulasmak yerine anne babasina soyluyor bu durumu..Oysa ona, sadece sana soyluyorum sen bil dedim..Benden cekinmis kizginmisim ona kizarmisim belki diye dusunup beni aramamis....O gece esimde evden cikti gitti arabada kaldi. Sabahina ailesini aramis ben inandiramiyorum kendimi,beni affetmiyor,nolacaksa olsun,arayin kimle konusursaniz konusun demis,bosanicam demis. Arkasindan annemi de aramis 25kere bunlari anlatmak icin. Ama annem uyudugu icin bakamamis. Esimin babasi annemi ariyor babam rahmetli olali 30 gun olmus,anneme beni sikayet ediyorlar,beni yerden yere vurup ogullarindan ayrilmami istediklerini soyluyorlar ilk bosanan onlar degil ayrilsinlar diyorlar. Oglum sana ulasamamis biz sana soyliyelim diyorlar. kizin naparsa yapsin cocuklariyla orda, oglumu biraksin baslarinin caresine baksin demisler. Kari koca annemi sinirden deliye cevirmisler,tansiyonu cikmis dedem hepsini duymus gormus,dedemde cok uzulmus. Esim sabahina eve geldi bambaska biri olarak,bana bosaniyoruz ayriliyoruz bitti dedi.cocuklari istedigim zaman gorurum karisamazsin dedi. cocuklar duydu,durduramiyorum ben gidiyorum dedi ben soklardaydim. zaten baba acim varken bunlari duymak beni iyice yaraladi. Ben bayildim cocuklarimin gozu onunde..
Ben bayilinca cocuklar agladi korktu baba baba gitme dedi.O da aksamina ailesini aradi ben ayrilamam dedi cocuklar korktu dedi. benim icinde kotu oldu bayildi figan dedi. Tabi Annemde onlarin agzinin payini vermis siz benim kizimi bosatmak mi istiyorsunuz elinize ne gececek demis?. Sonrada inkar ettiler,biz niye ayrilmalarini isteyelim dedi babasi. Esim hep ailesini savundu beni haksiz buldu ben neden onun kardesine mesaj atip derdimi anlatmisim. ben kotu niyetliymisim,amacim onu kotulemekmis. (Aileside bunu dusunmus) Oysa ben gelinimin her derdi oldugunda ona yardimci olmus biriyim. Yeri gelir gelinimi savunur kardesime kizmis bir gorumce oldum hep. Yuvalari bozulmasin diye..Onuda kendim gibi sandim. En buyuk hatam budur belki.
Kayinpederi aradim benim bosanmami istiyormussunuz birde yuzume soyleyin dedim. O da bana bagirdi ve defol git oglumun yanindan ilk bosanan siz misiniz sanki dedi. oglumda duydu bunu yanimdaydi. Agladi yavrum. ve sonra ustume kapatti telefonu..O gunden sonra asla ne aradim ne sordum..Ne hesap sordum annemi nasil arar o yarali kadinin uzersiniz? demedim. Sabir Allahim dedim. Arayip konusursam kalp kirarim diye aramadim. susmayi tercih ettim. Halada konusmuyorum. Esim bana gecen haftaya kadar yapmadigini birakmadi hep ustume geldi,bana cok hakaret etti,ailesini savundu,tum sucu bende buldu. Ama oyle bir olay yasandi ki, Allah onu korkuttu kendinden resmen. o olay sonrasi esim birden degisti. Beni affet dedi,ozur dilerim dedi, ben ettim sen etme dedi. Aileme gidip bunlari anlatan bendim,onlarida affet dedi. Bende bir anne babaya bu yakismazdi. Kocasi yeni vefat etmis bir kadina acip kizlarini sikayet etmek,yermek,bosansinlar demek yakismazdi dedim.. O da haklisin dedi. Basim sana karsi egiktir dedi.. Helal et hakkini dedi...Bende bu duyduklarim karsisinda sok oldum. Biliyordum ailene senin cesaret verip arattirdigini dedim..o da itiraf etti. Bende Canin Sagolsun seni, Aileni Allah affetsin dedim..Esim onlara figan size kirgin konusmak istemiyor dedi. Zamanlamamiz hataliydi kabul edin,yanlis yaptik ona ve annesine dedi. Beni konusmuyorum kendileriyle ama esime senin ailendir sen konus,hatta torunlarini bile arayip sorabilirler dedim..Ama ben? Beni asla aramasinlar konusmasinlar. Kalplerini kiirarim onlara cok sinirliyim dedim..Esimede kirginim hemde cok. Guvenim yerle bir oldu..Ama cocuklarimin hatiri icin evin icinde konusuyorum.Kavga etmemeye calisiyorum..Ama unutmam bu olanlari..
Ama bildigim tek sey ailesine bu yaptiklarindan dolayi cok kirginim. Hicbirsey eskisi gibi olamaz artik..Hadi ogullari aradi onlari bi sinirle,bir anne baba olarak ogullarini oglum sus zamani degil,kari kocasiniz babasina kufur cikmis agzindan. Hatalisin..Kendiniz halledin annesinide asla aramayiz kadin esini kaybetmis yarali demelerini beklerdim..
Kaybettiler beni..Oysaki ben onlarin en zor gunlerinde hep yaninda olmus bir gelinim.iki elim kandada olsa torunlarini onlara kamerada gostermis, aratip konusturmus biriydim.
Siz bu durum hak.da ne dusunurdunuz..? Konusmamakta haksiz miyim o aileyle. Demek ki,yuvamin yikilmasini cok istiyorlarmis..Bunu anladim.. Cocugum bile etkilendi anne dedemler sana nasil o evden git!Babamdan bosan derler dedi..Unutamiyor..Babam vefat ettikten sonra bu yasadiklarim beni mahvetti,yaraladi..Vay be dedim insanin Babasi ardinda olmayinca nasil ezermis insanlar dedim..insanlar ne kadar kotu,fenaymis dedim. Gercekten sarsildim. Cok yaralandim. Zor gunlerimde yarama yara acanlari unutmayacagim..