Yaprak Dökümü - Kanal D

Fikret onca seye ragmen elinde geleni yapti... Basta suphelendigi icin kalkti ozurdileri kadindan, ustune azar isitti. Ogrenince de cekip gitmedi, cocuklar dedi, Cevriye hanim dedi, oturdu icine atti. Sabredeyim dedi.. Bakti ki dengesiz davraniyor, psikologa gitti ve bu ofkenin bi anda dinmeyecegini anladi, ve kendi de ailesi de zarar gormesin diye gitmeye karar verdi..

Ustelik bu gidisin adini ayrilik bile koymadi..

ya bende okuyorumda çok şaşırıyorum.. türk kadını zihniyeti dicem dilim varmıyor çünkü türk kadını bile artık gözünü açtı bilinçlendi. aksi kalanlar hala var demekki

ayrica biliyormu...:1shok:
yani siz bu sekilde düsünseniz bile esinizin ihanetini affedecek biri olsaniz bile esinize bunu belli etmemeniz lazim..yoksa isiniz zor nasil olsa esim affeder düsüncesiyle gidip esini aldatanlari cok duyoruz...hatta en yakin bi arkadasim vardi...oda ayni düsüncedeydi sizin gibi...ama defalarca aldatildi..belkide o 1 kere aldatildim sandi ve affetti...ama duydugum kadariyla herseferinde bir sevgili degistiriyordu kocasi olacak herif.....

benim esim mesela cok iyi bilir...ihanetin sekli nasil olursa olsun affetmeyecegimi..yuvanin dagilacagini beni kaybedeceyini iyi bilir....o yüzden kendisinede söyledim..yok alkollüydüm yok böyleydi bahanesi kabul etmem...ihanetin her ne sekli olursa olsun dönüsü-affi olmaz benim icin..lmaz:

birde cekip gitmenin daha kolay oldugunu ima etmisiniz...evet belki yanliz olunca daha kolay olabilir..ama cocuklu biri olarak ihaneti affetmeyip cekip gitmek kadar zor birsey yok...cünkü yasadim bunu..neyin zor neyin daha kolay oldugunu iyi bilirim..ama yinede pisman olmadim hic bir zaman kararimdan..

Son düzenleme:

Boyle dusunmekte ozgursunuz tabii, ama esinizden ayni anlayisi beklemeyin bence.
'Oyle bir durum olursa bende seni affederim' demesini beklemeyin yani..

Konu Turk erkegi olunca, ne kadar medeni olursa olsun caniniz tehlike de bile olur diyebilirim!

Boyle konular acildiginda nerde, kiminle olursam olayim, bu kayinbabam dahi olsa, erkek-kadin aynidir, Allah katinda namus ayni namustur derim, ve hep kadindan da misal veririm. Farklilik sadece dusuncemizde, kulturumuzde var malesef.

Yoksa fedakarlik yapmak her zaman kadina dusmez, ve sadece erkekler hata yapmaz...

Sezon finalini şimdi izleme fırsatı bulabildim..

Şevketin suçu üstleneceğini o an anlamıştım zaten.Leylayı düşünmesinden önce babasına kendini ispat etme çabası da vardı işin içinde.

Ama yanlış bir şekilde ispatladı kendini bana göre.Çünkü kimse bilmeyecek suçu üstlendiğini.En azından bir süre sır kalacak.

Ferhunde bu işin peşini bırakmaz gibime geliyor tabi oğuz tarafından öldürülmez ise..Şevketi yakından tanıyan biri olarak,ferhunde şevketin karıncayı bile öldüremeyeceğini düşünüyor haklı olarak .

Ferhundeye kırmızı çiçekli beyaz elbiseyi ve üstündeki mini boleroyu çok ama çok yakıştırdım.Çok şeker olmuş.Normalde çok kadınsı abartı ve açık seçik giyiniyordu.Ama
sezon finalinde çok ciciydi gerçektende..Saçları da açık daha güzel duruyor.

Nejla ister istemez bu olaydan çok etkilendi ne kadar aksini yapmaya çalışsa da..Abisi sonuçta.Bir yandan ali sarper ile arasının bozulacağını dşünmekte öte yandan ailesinin durumunu..Kolay değil.Cem den sonra hayata yeniden bağlandı ali ile.Onu da kaybetmek istemiyor leylaya söylediği gibi.Bu sefer mutlu olacağından bahsetti zaten telefonda.

Bir süreliğine imkansız gibi mutlu olması.Çünkü Ali rıza nın felç geçirmesi an meselesidir bu mevzudan sonra.Adam yığıldı kaldı .Ferhunde pat diye atladı onun bildiğini düşünerek ama yanıldı.Yeni bölümde ali rıza felçli olarak çıkar karşımıza.Oğuz ona bakar tabi omuzlarına bir yük binecek şevketin suçu üstlenmesinden sonra ve ailesine karşı kendini sorumlu ve ezik hissedecek.

Fikret evini geç de olsa terketmiş...Zor oldu gidiş anı ev halkı için.Ama yapması gerekeni yaptı.Aldatılmadan sonra yüzsüz gibi o evde kalması sorundu zaten.Cevriye fikretin gitmesinden sonra iyice düşman olacak oğluna.Bu sefer anladı ama cevriye hatun anyayı konyayı.Bu ayrılık geçici bir ayrılık sanırım.Boşanma davasından felan bahsedilmedi çünkü.Yakında geri döner evine diye düşünmekteyim.

Ali sarper in ettiği 'Cem in büstünü yapmıyoruz ' lafı gerçekten çok iticiydi.O an ben de hiç yakıştıramadım o efendi adama o lafı.Nejlaya da çok koydu.O an gümbürtüye gitti gelen haberle.Arabada kuşadasına giderlerken taktığı büyük gözlükleri çok yakıştırdım nejlanın yüzüne ,çok klas durmuş .

Leyla bu olaydan en ağır yara alan kişi olacaktır.Hem hamile hem de abisi yanında olmayacak.Vicdan azabı çekecek muhtemelen.Oğuzu düşündüğü için de itiraf edemeyecek sonuçta bebeğinin babası.Ama ben onun yerinde olsam abimi tercih ederdim .Elin adamı için ne diye abimi hapislerde çürüteyim ki...

valla bravo,
çok şanslı bir eşiniz var,burayı okuyan erkekler
gıpte edecektir size,ne kadar güzel bir düşünce diye
benim eşim de bilir bir aldatma söz konusu olursa
bu beynen veya fiziken olsun
ne beni ne de oğlunu asla bir daha göremez,
bizi haketmeyen bizden mahrum kalır.

ne beni ne oglunu birdaha göremez yorumu cok sert
insallah aldatilmazsiniz ama büyük konusmayin
unutmayin cocuklarin babalarinada ihtiyaci var
babasi sizi aldatiyor olsada ki allah korusun kimsenin basina gelmesini
istemem ama o yine cocugunuzun babasidir!!
umarim öyle birsey basiniza gelmez ama olur ya gelirsede
o dediginizi zaten size kanunlar yaptirtmaz

Haklısın bu düşüncede olsamda eşimin bilmemesi gerekir mantıken.
Ama o benim ne karakterde olduğumu bilir.
Yapmak isterse yapsın.Engelleyebilir miyim ?
İstediğim kadar baskı kurayım yapacak adam yine yapar.
Buna açığım demiyorum.Yine diyorum Allah ne bana ne başkasına asla yaşatmasın.
Yalnız, çekip gitmem diye kabullenip oturmamda.
Neler yapabileceğimi eşim çok iyi bilir.Adımını ona göre atar.
Belki birçok kadından dahada fenası yaparım, çünkü bir kadına göre tepkilerimi normal veremem(her konuda)
Ailemde bile bu düşüncemi söylediğimde çok tepki alırım.Zorla teşvik ediyormuşum gibi algılanır.
Asla demiyorum ama karşımdaki adam yapabilecek bir adam değil.Düşüncesi müsade etmez.

Çekip gitmek kolaydır anlamında demedim.,Bu kolaylık kişiye göre değişir.
Yaşadığınızı siz bilirsiniz.Ne kadar kolay olabilirki ?
Eşimden aynı anlayışı beklemiyorum.
Zaten aynı tepkiyi veremezde.
Namus kadında da erkekte de aynıdır.
Evet katılıyorum bu düşünceye ama yapan yaptığıyla utanır.
Fedakarlık tek kadına düşmez tabiki ama burda bence geri adım atılabilirdi
Tabiki bana göre bu böyle.

komik olmuş hanımefendi gülüyorum :)
Bunu diyen erkek zaten erkek değil şerefsizdir.
Takdire açık bir düşünce olduğunu düşünerek yazmadım.

Diyorum bu kişisel bir seçim.
Siz gidersiniz ben kalırım.
Peki o evladı tek başına seçtiğiniz bir yaşama götürmeniz ne kadar doğru ?
Seçim çocuğundur ne olursa olsun o onun babası.Seçim kendine kalmalı.

Ama dilerimki Allah yaşatmasın.
Büyük konuşmamak gerek.

size göre sert olabilir
kanun var nizam var elbette
delikanlı gibi boşanır ondan sonra ne yapacaksa yapar
ama yok aldatma işin içine girerse
eminim ben yaparsam o da bana çocuğu göstermez,
bana göre de siz genişsiniz.

büyüklerin isledigi suclarinin acisini cocuklardan cikartmak
dogru kabul edilir bir davranismidir yani???
bu davranis yanlis olur dedigim icinmi genis oluyorum ben...

Ali sarperin büt konusundaki yorumu inciticiydi gerçekten ama
Necla bu tavrı hakediyor.
Ne biçim bi kadın ya, Allah öylelerinin şerrinden, hırsından korusun.

türk kadınlarının meşhur lafları benim kocam yapmaz niye yapmasınki erkek sonuçta kendimizi kandırmayalım.aldatmanın türkü,almanı,ingilizi yok

türk kadınlarının meşhur lafları benim kocam yapmaz niye yapmasınki erkek sonuçta kendimizi kandırmayalım.aldatmanın türkü,almanı,ingilizi yok

yoookkkk aynen sonucta nefis bu her insanin icinde var
allah kimsenin basina vermesin ama temkinli olmak lazim

Bu lafı söylediğim için üzerime alarak yazıyorum.
ınancı engelleyebilir mi mesela ?

İnancı engelleyebilir mi mesela ?

kaydirigubbakcemile5 aynen. ben yazacaktim once davranmissin.
inanc engeller baska bisiy degil. allahtan korkusu olan evde esi dururken baskasina o gozle bakmaz.
ben once allaha sonra esime guveniyorum o konuda. ama bu da sonucta asla yapmayacagi anlamina gelmez. seytan bos durmuyo sonucta.
allah kimsenin basina vermesin cok zor bir durum hakikaten.

Bende senin gibi düşünüyorum.
Asla diyede iddia etmiyorum.
Allah yaşatmasın yinede.

Benim cocugum yok simdilik, ama bende aldatma soz konusu olunca, cocugumu alir giderim derdim galiba.. Fakat bu cok duygusalca bi karar olur bence...

Bu aldatma olayi aileye yapilan bi aldatmadir, fakat en cok kadin-erkek iliskisini etkiler. Erkek eger bosandiktan sonra ahlaksiz bir duzene sahip degilse, cocugunu gormelidir mutlaka. Es olarak gorusmemeyi secmek cok normal, ama cocuk olarak babadan kopmak normal degil. Baba babaligini, evlat evlatligini yapabilmeli bence.

Kotu bir es, kotu bir baba anlamina gelmez. Bu sonucu cikarmak isteriz, fakat oyle degil. Kocalik ve babalik iki farkli sey.

Yasamadan konusmak kolay tabii, Allah kimseye yasatmasin... !

İnancı engelleyebilir mi mesela ?

Hepimiz hamd olsun muslumaniz, inaniyoruz. Ama tamamen guvenmek yanlis bence. Insan hic kendi nefsine guvenirmi? Guvenemez. Erkeklerin nefsinede guvenilmez. Peygamberler bile hata yapmaya musaittir, unutmayin ki insaniz.

Benim esim guven olmadan olmaz der, fakat yanina da ekler. Guveneceksen yuzde yuz guvenme, 5% yanilma payi birak. Kendine de bana da.

Beni aldatirmisin hic diye sorulmaz tabii, ama sorsam galiba, bunu ben nerden bileyim der. Simdi asla derim, bakarsin yarin sapitirim. Yarin ne olacagimiz belli mi?

Buyuk konusmamak lazim bence..

bütün söylediklerine aynen katiliyorum cok mantikli yazmissinizvereliniortak

eskisi iki cocuguma ne babalik yapti..nede iyi bir es olabildi..evlilik hayatinin %95 gece haytinda..baska kadin kizlarlan gecti..zaman geldi evimizde yiyecek birseyimiz bile olmadi..o dedigim yakin arkadasimdan borc almistim en azindan cocuklarim ac kalmasin diye ..ayrildigimda kizimin biri 2,5 yasindaydi...biride 3,5...simdi genc kiz oldular..13-14 yasindalar..simdiki esim öz babalarindan daha iyi babalik yapti kizlarima..es olarakta eskisi tirnagi bile olamaz.simdiki esimin..kizlarim her zaman ne kadar hoslanmasamda bu durumdan babalariyla görüstüler...onlarda simdi babalarinin az cok nasil bir karekterde adam oldugunu anladilarki eskisi gibi önemsemiyorlar....yani o kizginlikla cocuklari babalarina göstermemekle o kötü bilinen adam dahada kiymete biner..daha tatli olur..ayrildikan sonra cocuklarin anneleriyle veya babalariyla görüsmelerine engel olunmasi bana göre ne olursa olsun dogru deyil..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…