Yapılan haksızlıklar;eşim,ben ve ailesi

Mokoko, şimdi k.validelenle birlikte mi yaşıyor eltin ?

Bu, onun için yeteri kadar zor değil mi zaten ?

Yani ev almak için böyle bir fedakarlık yapıyor.

Çalışıp evlerini almayacaklar mı ? Parayı yine kendileri verecekler.

Sizde annenizin evinde otururarak, çalışıp ev alamaz mısınız ?

Şartlar eşit gibi geldi bana..Ayrım nerede yapıldı onu anlamadım.. Ev için para mı verecekler ?

Anlamadıysam kusuruma bakmayın, kafam çok karışık bugun..Bu yüzden sorarak anlamaya çalıştım.

o zaman siz de eltiniz gibi calisin, evinize yardiminiz dokunsun, birikim yapin siz de ev almayi dusunun... eltiniz kayniniz calisiyormus kirada olmamak icin annesinin yanina gitmisler para biriktirmeye calisiyorlar.. ne var bunda? benim de calismam lazim demissiniz de.. siz gorusmek istemezseniz karsi tarafi sevmezseniz onlar da bunu hisseder tabiki ve size karsiligi da , siz ne hissediyorsaniz o sekilde olur..

mokoko boşver canım ayrım yapılan kişi eşinininde zoruna gidiyordur bence lafını bile açma ne desinki adam ailesine zaten kendi içinde yaşıodur o ezikliği sen eşin ve çocuğun artık farklı bi ailesiniz ohh ne güzel ya kaynananla aynı evde yaşayıp üstüne üstlük kazancınızada ortak olsalardı boşver ya eşin ailesine çok düşkün olup hep onları savunsaydı?

ka<ynınız ev alıp çıkınca sizde kaynananızın yanına taşının.sizde çalışın,kaynananız çocuğunuza baksın,para biriktirip ev alın.haksızlık kalmasın:KK34:( tabii bu düşünceyle kaynana yanında yaşayabilirseiz)

Şartlar eşit gibi geldi bana..Ayrım nerede yapıldı onu anlamadım.. Ev için para mı verecekler ?

Anlamadıysam kusuruma bakmayın, kafam çok karışık bugun..Bu yüzden sorarak anlamaya çalıştım.

ha yaşa bende aynı fikirdeyim
elti 2 çocuğunu bırakıp çalışıyor aynı evde yaşıyorlar zaten ne kadar zor bir de görümceler varmış katlanıyor yani bi amaçları var çabalıyorlar
siz annenizin evinde kalıyorsunuz kira ödemiyorsunuz çalışmıyorsunuz sonra da size ev almalarını bekliyorsunuz benim buna aklım almıyor
daha önce ki konularınızı bilemem belki siz haklısınızdır ama bu konuda pek haklı tarafınızı görmedim
haa annemin evinde oturuyorum kira vermiyorum diyorsunuz o zaman kirasını verin yada kiraya çıkın ee onu da yapamıyorsunuz o zaman ne diye eşinin ailesine takıyorsunuz

arkadaşım ne konuşacaksın, ortada çok büyük bir şey yok, senin bugünkü kafana taktıdgın şey senin mutfaktayken eşinin abisinin ev meselesi, ayrıca anasının iması....
ya boş ver bunlar için huzurunu bozmaya degmez, sen eşinle bu saçma konuları konuşşsan aranız bozulacak belki, ne geregi var o halde...
bak benim kayınvalidem kayınpederim hep beraber bir diziyi izledigimiz zaman sürekli aynı şeyi bozuk plak gibi tekrarlarlardı, bir filmde yeterki kötü karakter bir kadın olsun, artık sürekli ''' bu kadın milletine güvenilmez,,, bu kadınlar ipe götürür, kadınlar çok şeytann,,, kadınlar erkekleri parmagında oynatıyor vss''''
tabi ne yapmak istedikleri aşikar, zaten ben eşimle daha sonra konusuyordum, sürekli ima yapmaya, sürekli senin bilinçaltına göndermeler yapmaya çalışıyorlar diyordum, ne kadar komik ya, mesaj vermekten dizi yi izleyemiyorlar diyordum :KK52:
ne kadar komik demi, kayınvalidem bile kadınlar şeytan derken kendi cinsiyetini unutuyordu sanırım,yani sürekli bir mesaj.... herkes farkındaydı, eşimde farkına varıyordu, ama hiiiçççç muhatap olmuyordu, girmiyordu o konulara...

arkadaşım ne konuşacaksın, ortada çok büyük bir şey yok, senin bugünkü kafana taktıdgın şey senin mutfaktayken eşinin abisinin ev meselesi, ayrıca anasının iması....
ya boş ver bunlar için huzurunu bozmaya degmez, sen eşinle bu saçma konuları konuşşsan aranız bozulacak belki, ne geregi var o halde...
bak benim kayınvalidem kayınpederim hep beraber bir diziyi izledigimiz zaman sürekli aynı şeyi bozuk plak gibi tekrarlarlardı, bir filmde yeterki kötü karakter bir kadın olsun, artık sürekli ''' bu kadın milletine güvenilmez,,, bu kadınlar ipe götürür, kadınlar çok şeytann,,, kadınlar erkekleri parmagında oynatıyor vss''''
tabi ne yapmak istedikleri aşikar, zaten ben eşimle daha sonra konusuyordum, sürekli ima yapmaya, sürekli senin bilinçaltına göndermeler yapmaya çalışıyorlar diyordum, ne kadar komik ya, mesaj vermekten dizi yi izleyemiyorlar diyordum :KK52:
ne kadar komik demi, kayınvalidem bile kadınlar şeytan derken kendi cinsiyetini unutuyordu sanırım,yani sürekli bir mesaj.... herkes farkındaydı, eşimde farkına varıyordu, ama hiiiçççç muhatap olmuyordu, girmiyordu o konulara...

Evet işte orkidem aynen benim k.validem ve görümcelerim de en ufak bir olayda eşime çok düşkünlermiş gibi sürekli ima mesaj göndermeler de bulunuyorlar işte evlat gördn mü evlat sahibi olunca ana,baba ne demek yani anladın mı tarzında geçen günkü görüşmede de işte komşunun kaynı üzerinden karısı çekmişde kendine yalnız kalmışmış adam k.validem hemen başına bir şey geldimi elmi gelecekmiş koşucakmış eşime gönderme yaptı yani oda sesini çıkarmaz anlatabilyor muyum sanki bir faydası varmış gibi ama dediğin gibi oralı olmamak lazım versin mesajını

mokoko o kadar konu açtın ordaki neredeyse herkes şu konuda hemfikirdi.
3.kişiler yüzünden huzurunu bozma.
eşin ailesiyle kavga etse ne olacak.
elinize ne geçecek.
kayınpeder demek öyle hadi size de bir ev mi vereyim diyecek.
aile bu atsan atılmaz satsan satılmaz.
ne diye bozsun adam ailesiyle arasını.
kaldıki eşinin ailesi size ev vermek zorunda değil.
ama senin eşin size geçindirecek işi bulmak zorunda.
zaten sık görüşmüyorsunuz.
sende he de geç dediklerine.
diğer gelinle bir olamazsın.
o onlarla oturuyor hergün yüz göz oluyor.
paylaşımları farklı.
devamlı birlikte yaşanan torun farklıdır ayda bir görülen torun farklı.
sen istemişsin uzak olmalarını.
canım gelinim diye bağırlarına basmalarını bekleme.
boşver onların evindekiler onlara senin evindekiler sana.

Öncelikle teşekkürler,evlenmeden önceden beri, bu ayrım var iki oğul arasında özelliklede k.validem bunu yapar birlikte oturmalarından öncede durum bundan ibaretti.Ben beni bağırlarına bassınlar istemiyorum ama en azından bir oğlu daha olduğunu ve onun k.valide evinde oturduğu için mahçup olduğunu farkında olmalarını istiyorum en azından ama onlar tam tersine bunu bir hakmış gibi görüyor annem bize yardım etmeye mecburmuş gibi anlatabiliyormuyum.Bir de iğneli lafları hiç bitmiyor en azından diğer gelinine dikkat edebiliyorsa bana da etsin istiyorum.Torunlarını sadece k.pederim arayıp sorar sık sık olmasa da ama k.validem varsa yoksa kaynımın çocukları özellikle de küçüğü ne bilim ya bende mi sorun anlamadım:44:

Öncelikle teşekkürler,valla eltim fedakarlık mı yapıyor,hayatını mı yaşıyor pek bilinmiyor çünkü iki tane canavar gibi çocuğu var,bunların sorumluluğunu k.validem üzerine aldı,ee yemek,temizlik yalnızca bulunduğu mühitte akrabaları kalabalığı çok oluyor benim hiç de alışık olmadığım hayat hafta sonları bunlarla karşılaşmak zorunda hee burda aynını siz yapsaydınız diye eleştiriler gelmiş ben çocuğuma bak demeyi ima bile etmemişken k.valideme annemle daha kırkım çıkmamışken anneme sen bakarsın gençsin diye atıştılar annemde altta kalmadı sen bak neyin var diye ben susturmuştum kreşler var çalışmak zorun da kalırsam size gerek yok demiştim.şimdi de k.validem 2 tane canavar gibi çocuğa bakıyor anlatabiliyor muyum.Ev için para vermeye gelince görünürde birşey yok ama mutlaka k.validem onu da yapar onlar için ama allah büyük ne diyim.

ka<ynınız ev alıp çıkınca sizde kaynananızın yanına taşının.sizde çalışın,kaynananız çocuğunuza baksın,para biriktirip ev alın.haksızlık kalmasın:KK34:( tabii bu düşünceyle kaynana yanında yaşayabilirseiz)

Yok yaşıyamam ben ayrıca onlara gösterilen sabır ve haklar aynı şekilde bize gösterilmez emin olun..

Bence büyütme bosver, evlat ayrımı maalesef olabiliyor ailelerde o kısma birşey diyemem. Ancak esın zaten senin arkanda durmaya çalışırken, adamın kafasını yemeye devam etmenin, kavga etmenin bir anlamı yok. Ayrıca su anda bence eltine laf etme gibi bir hakkın yok bence, neticede çıktığı ev de kendi evi idi, kira vermiyordu demişsin, söyle de yapabilirdi; çalışırken cocukları kayınvalidene bırakıp aksam alıp evine gelebilirdi mis gibi, nasılsa kira vermiyormuş. Ama o kayınvalidenin yanına taşınmaya razı olmuş. Sen yapabilir mısın aynı şeyi? Şahsen ben yapamam, ne birlikte oturayım, ne de bana yardım edip de evimin icine karışma hakkını kendilerinde görsünler. Azıcık asım, kaygısiz basım yani... Ayrıca maalesef diğer gelinin her ne kadar cevap veriyor deseniz de sizden daha yakın davrandığı ortada, o sebeple daha çok sevilmesi normaldir. Bir de bir lafınıza cooook takıldım, "güya benim cocuğum tek erkek torun, soylarını sürdüreceksek" demişsiniz ya, bu nasıl bir zihniyet anlamadım. Sanki padisah soyu da, soyu devam edecek :KK52: Evladın da, torunun da kızı erkeği olmaz, cocuğunuza daha çok ilgi bekliyorsanız, siz de cocuğunuzu daha sık götürün babaannesine...

X