• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yapan nasil yapiyor🤷‍♀️

Evet konu sahibi çocuk dışarı çıkınca uykusu daha iyi oluyor. Evden çıkmadığında enerjisini atamıyorlar. Her gün mutlaka hava almaları lazım. Benim oğlum kasımda doğdu, kar kıştı eksi dereceler vardı. Ben çevremde hasta olur diyenlere kulak asmadan tulumunu giydirir indirirdim aşağıya. Site bahçesi bile olabilir. Çocuk biraz bahçede yürüse iki kedi sevse beslese bile hava alıp enerjisini atıyor.
Size de evden çıkmak hava değişimi olur. Ben kışları hiç bir şey yapmasam kedi maması kuş için buğday alırdım yanıma onları beslerdi. Çocuğa da iyi gelirdi.
Benim kızım da hem prematüre hem de kış bebegiydi buna rağmen sıkı sıkı giydirip her yere gittik , uslu bir bebekti , kahvaltılara, cafelere günü birlik geziler vs hiçbirinden geri kalmadık, ben kızımı zorlu hava koşullarından hiç saklamadim , önemli olan terlememek ve de kıyafetlerin uygun olması, yanıma herseyini alıp o şekilde takıldık, bebekleri ne kadar korursan o kadar da hassas ve hasta oluyorlar, doğru bakım ile kolay kolay hasta olmaz bebekler ...

Orada kalıcıysanız evi değiştirmeyi düşünmez misiniz. Çevresinde park ya da yürüyüş alanı olan ve daha kolay ısınan bir yer hayat kalitenizi ciddi yükseltir ve kolaylaştırır

Orada kalıcıysanız evi değiştirmeyi düşünmez misiniz. Çevresinde park ya da yürüyüş alanı olan ve daha kolay ısınan bir yer hayat kalitenizi ciddi yükseltir ve kolaylaştırır
Malesef esimin ailesinin esime verdigi ama esimin olmayan bir evde oturuyoruz satma durumumuz yok bu yuzden

Siz calisan kadinsiniz tabi esiniz bir tik daha destek olmak durumunda ne mutlu oluyormus da
Esimin elinden mutfak isleri pek gelmiyor
Arada makineyi bosaltiyor duzenim bozuluyor hep karisik koyuyor bazi esyalari
Ses de etmiyorum bir daha yapmaz diye🥲
Hem calisip hem evi tertipli duzenli kadinlara hayranim valla
Benim evim 4 oda 1 salon cok buyuk 140m² haliyle temizlemekte cok zorlaniyorum ama en buyuk mesaim mutfakta
Ona da arkadaslarin dedigi gibi kavanoz yontemini denicem basarirsam buyuk kolaylik olacak💐
Siz kendinizi çok yıparatmışsınız bu kadar kasmayın lütfen, arada yardımcı alabilme imkanınız varsa süper olur , büyük detaylı temizliğe bile gelse yeter , kimse dört dörtlük değil emin olun, benim eşim de mutfaktan anlamaz ben de temizlik işlerini veriyorum, inşallah bir düzene girer , bebeklerimiz çok küçük henüz bence 2 yaşından sonra daha kolay olacak işimiz 🙏

Malesef esimin ailesinin esime verdigi ama esimin olmayan bir evde oturuyoruz satma durumumuz yok bu yuzden
En azından mutfağa da klima taktırsanız ya da odaların mutfağın açıldığı koridora filan. Çocuk için dr sizin için de çok bunaltıcı bir odaya tııkılmak

Araba alamaz mısınız? Gezme durumları için.
Arabamiz var haftasonlari geziyoruz benim ehliyetim yok🫠
Siz kendinizi çok yıparatmışsınız bu kadar kasmayın lütfen, arada yardımcı alabilme imkanınız varsa süper olur , büyük detaylı temizliğe bile gelse yeter , kimse dört dörtlük değil emin olun, benim eşim de mutfaktan anlamaz ben de temizlik işlerini veriyorum, inşallah bir düzene girer , bebeklerimiz çok küçük henüz bence 2 yaşından sonra daha kolay olacak işimiz 🙏
Amin inşallah🥰🙏
En azından mutfağa da klima taktırsanız ya da odaların mutfağın açıldığı koridora filan. Çocuk için dr sizin için de çok bunaltıcı bir odaya tııkılmak
Kesinlikle haklisiniz
Uyudugumuz odada ve salonda var ama mutfaga etki etmiyor ev cok buyuk etraf acik ilitmiyor bile
Nisan ayini bekliyorum bir umut havalar iliyor o zaman🫠

Amin inşallah🥰🙏

Kesinlikle haklisiniz
Uyudugumuz odada ve salonda var ama mutfaga etki etmiyor ev cok buyuk etraf acik ilitmiyor bile
Arabanız varken gereksiz bir çile çekiyor ve bebeği eve boşuna hapsediyorsunuz. Ehliyete yazılamaz mısınız? Bebekle parka bahçeye eşe dosta gidip enerji atsanız erkenden uyur belki.

Amin inşallah🥰🙏

Kesinlikle haklisiniz
Kesinlikle ehliyet al, orada kalıcıysanız sürekli aynı şeyi yaşayacaksınız. Çocuk büyüdükçe evde durmak istemeyecek daha çok sıkılacak.
Ev işini ve bulunduğunuz şartları kendinize zorlaştırıyorsunuz gibi geldi bana, bi mesajda makinaya girmeyen bulaşıkları elde yıkadığınızı yazmışsınız ya atın gitsin makinaya yada sağlıklı ürünlerle değiştirin.
Kavanoz konusunu sormuşsunuz bana, her seferinde yeni kapak takmıyorum kaynar suya koyuyorum kapağı, kavanozuda şokluyorum aynı şekilde sonra içine kaynar yemeği koyup kapatıyorum zaten 1 haftada açılıp yeniyor. 6 ay 1 sene saklama durumunda yeni kapak şart(üreme açısından), kışlık hazırlığında yeni kapak takarız.

Arabanız varken gereksiz bir çile çekiyor ve bebeği eve boşuna hapsediyorsunuz. Ehliyete yazılamaz mısınız? Bebekle parka bahçeye eşe dosta gidip enerji atsanız erkenden uyur belki.
Zaten bu çocuklar nasıl evde duruyo bilmiyorum, 5te eve geldim kapıda montunu giymiş hadi diye beni bekliyor kızım(28aylık) 😄 tüm gün çıkmamış, aldım arabayla gittik büyük market gezdik, kedilere mama koyduk geldik. Tamamen plansız benimki hiç durmuyo evde, bende evde nasıl oyalıyorsunuz diye konu açacam yakında 3-4 gün bakkala bile çıkmadam duran çocuklar var

Zaten bu çocuklar nasıl evde duruyo bilmiyorum, 5te eve geldim kapıda montunu giymiş hadi diye beni bekliyor kızım(28aylık) 😄 tüm gün çıkmamış, aldım arabayla gittik büyük market gezdik, kedilere mama koyduk geldik. Tamamen plansız benimki hiç durmuyo evde, bende evde nasıl oyalıyorsunuz diye konu açacam yakında 3-4 gün bakkala bile çıkmadam duran çocuklar var
Yani üyeyi de kırmak istemiyorum ama konunun tamamına yakını kendi yaptığı şeyler ve degistirilebilir bence. Çocuk bütün gün evde, ehliyet almak ne kadar zor olabilir yani? Yorulmadan çocuk yatmaz tabi, o saatlere çocuk kalır mı. İnsan tabi ki akşam dinlenemez, eşiyle kendiyle vakit geçiremez. Eşine de çok taviz vermiş. Evde ne varsa onu yer evin üyeleri, ne demek onu yemem bunu yemem yok onun yanına pilav yap vs. Çok isteyen kalkar kendine yapar. Elde bulaşık yıkamak gibi ev işlerini zora sokan şeylere de gerek yok. Zaten israf sevmem de doğru ürünler alıp makineye atıp dolmasa bile her gün çalıştırmak elde yikanandan daha az su harcıyor. Eşin bulaşık makinesi yerlestirmesini beğenmiyorsak bir gün beraber detaylıca ne nereye gelecek diye alışkanlıklarımızı anlatırsak bir daha ona göre yapar zaten. Böyle küçük küçük şeyler ama birikince dağ olmuş. Bazıları biraz sikayet sever, çözüm değil.

Yani üyeyi de kırmak istemiyorum ama konunun tamamına yakını kendi yaptığı şeyler ve degistirilebilir bence. Çocuk bütün gün evde, ehliyet almak ne kadar zor olabilir yani? Yorulmadan çocuk yatmaz tabi, o saatlere çocuk kalır mı. İnsan tabi ki akşam dinlenemez, eşiyle kendiyle vakit geçiremez. Eşine de çok taviz vermiş. Evde ne varsa onu yer evin üyeleri, ne demek onu yemem bunu yemem yok onun yanına pilav yap vs. Çok isteyen kalkar kendine yapar. Elde bulaşık yıkamak gibi ev işlerini zora sokan şeylere de gerek yok. Zaten israf sevmem de doğru ürünler alıp makineye atıp dolmasa bile her gün çalıştırmak elde yikanandan daha az su harcıyor. Eşin bulaşık makinesi yerlestirmesini beğenmiyorsak bir gün beraber detaylıca ne nereye gelecek diye alışkanlıklarımızı anlatırsak bir daha ona göre yapar zaten. Böyle küçük küçük şeyler ama birikince dağ olmuş. Bazıları biraz sikayet sever, çözüm değil.
Kesinlikle ve sürekli şikayet dilini kullanan sürekli yetişemiyorum, olmuyor diyen kişiler hep negatif enerji taşıyor.
Mesela ben teflona zarar gelmesin, şurasıda iyi temizlensine efor harcayacağıma gider bakım yaparım. Ev işi yemek diye kendimi paralamam. Kaldı ki evde cam kesme tahtası ve çelik dışında mutfak eşyasıda yok, sağlıksız. Her şeyide makinaya atarım.
1 saatte bir sürü yemek çıkıyor.

Hanimlar arabamiz var ehliyetim yok fakat zaten esim ise arabayla gidiyor yani alsam bile araba kapinin onunde durmuyor esimde olmus oluyor
Evet enerjisini atamiyor o yuzden uyumuyor erkenden belkide
Mutfakta da plastik urunler ve tefalin tavalarini kullaniyorum yani çope mi atayim mecbur kullaniyorum onlar da makineye atilmiyor
Tupper kullanmama ragmen makineye atinca esniyor yamuluyor kapaklari kac paralara aldigim urunler
Kendime hayati niye zorlastirayim aksine kolayini cozumunu ariyorum ama herkesin yasam sartlari bir degil
Sizin yarim saatte cikardiginiz yemegi ben 1 1.5saatte cikarabiliyorum elim yavas olabilir

Hanimlar arabamiz var ehliyetim yok fakat zaten esim ise arabayla gidiyor yani alsam bile araba kapinin onunde durmuyor esimde olmus oluyor
Mutfakta da plastik urunler ve tefalin tavalarini kullaniyorum yani çope mi atayim mecbur kullaniyorum onlar da makineye atilmiyor
Tupper kullanmama ragmen makineye atinca esniyor yamuluyor kapaklari kac paralara aldigim urunler
Kendime hayati niye zorlastirayim aksine kolayini cozumunu ariyorum ama herkesin yasam sartlari bir degil
Sizin yarim saatte cikardiginiz yemegi ben 1 1.5saatte cikarabiliyorum elim yavas olabilir
Ben plastik leğenleri atıyorum sürekli bi şey olmuyor sadece ıslak çıkıyor bazen onuda kurulayıp koyuyorum. Diğer türlü elde yıkama işi hiç bitmez ki.
Pratikleşmek için önce kafanızda yemeği planlayın sonra mutfağa girin max 15dk kazandırır. Mesela iki tencere çalışın bi yandan pilav kavururken bi yandan tarhana karıştırın yada mercimek vs gibi.

Eşiniz haftada 2-3 gün toplu taşıma kullanabilir veya siz götürüp getirebilirsiniz 🙂

Eve yakın mutlaka park vardır uzakta bile olsa 2 günde 1 mutlaka gidin ormanparkı vs hiç yok mu? Oralarda hiç mi çocuk yok? Yoksa gidin talep edin park yapsınlar. Ev temizliği çok nankör ona bir şey diyemeyeceğim. Ben yemekleri kavanozda vakumluyorum çorba olsun sulu yemek olsun. Güzel bir buzluk stoğu yapın. Oyuncaklara alan yapın. Salona çekmece olur çit olur kurun. Her akşam uyumadan evde gezinin temizleyin lavaboları ovun ve bulaşık makinesini sabaha bırakmayın. Bakımı da evde ben asla pijama bile gezmem daha iyi hissediyorum. Evden çalıştığım için salma durumum çok. Mutlaka rutin olıştur takip et
Ne giyersiniz?

Malesef burada kaliciyiz
Farkli yemek arastirmam lazim sanirim hep tekrara dusuyorum
esim de secici herseyi yemiyor o da zorluyor beni haliyle
Mesela yogurt aldik diyelim ustteki kaymagi komple alir benim tabagima koyar hic sevmiyor
Icinden 1 kasik alir
Ertesi gun 1 kasik daha alir sulandi diye daha da yemez
Sogan yemekte gozukmeyecek sekilde olcak yoksa midesi bulaniyor robotta cekiyorum sogani
konserve domates menemenlik yemez
Buzluga domatesli fasulye atarim yemez
Tarhana icmez
Sinirlendim su an 🫠
Elektrikli soba 2 seritli var masaya koyuyorum cocugun yanaklari isiniyor ayaklari soguk oluyor ondan o secenegi eledim
Of eşiniz yeter sizi yormaya 😒

Cogunlukla evet
Mesela dun 2de uyudu 2.45de kalkti ve aksam 22.20de falan uykusu geldi
Ondan onceki gun 13.30da yatti yarim saat sonra uyandi aksam 18 gibi uykusu geldi 15 dk uyudu uyandi
19dan sonra uykusu gelirse uyutmuyorum ama ogle uykusu bile toplam 1 saat etmiyor
Çocuk hiç enerjisini atamadığı için uyumuyor maalesef

Evimin etrafinda ev yok ev buz gibi mutfak daha soguk gunes gormuyor
Kucuk isitici kurtarmiyor yani
Yarim saate ne yemegi yapabilirim parlak fikirlerinizi beklerim
Kuru fasülye pilav , biber dolması , bulgur pilavı, mercimek çorbası, fırında patates köfte uzar gider liste . Bence sizin eliniz çok yavaş

Back