• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yapan nasil yapiyor🤷‍♀️

Gece beslenmesini nasil kesicem en az 2 kez uyaniyor emzirmeden uyumuyor bir daha 🤷‍♀️
2 kez iyimiş ben 1 bucuk saatte bir uyanan oğluma isyan edip kesme kararı vermiştim🤣 şöyle
Uyumadan yarım saat önce emzirin ilk olarak sonra 1 saat önce yaparsınız yatak odasında emzirmeyin
Gece bir kalktığında emzirin diğerinde emzirmeyin bu kolay olmıcak ama pes etmiceksiniz yani sonra 2 sefer kalktığında vermeyip 3.de verceksiniz derken arası açılcak. Sabah en son 5te emzirin en geç 8de kahvaltıya oturtun. Yani ağlıyorlar tabi alışkanlık var sonuçta ama emin olun alışıyorlar cok cok diretirse su verin iki bebeğimide böyle yaptım ek gıda direkt düzene giriyor uykular kalksa bile hemen geri uyuyor diş dönemleri hariç tabi ama o bile daha rahat geçiyor gece emzirmeyi kesince. Süreci yayarak yapabilirsiniz yani bir kaç gün bir istediğinde vermeyip sonra 2 ye yükseltebilirsinix aceleye gerek yok.

Bull
Merhaba hanimlar

Benim icin artik dert olan durumumu yazmak istiyorum

Birazcik uzun olabilir okuyanlara cok tesekkur ederim

Evlenip ailemden biraz uzaga geldim burasi merkeze uzak, kışı sert, gidip yuruyus yapilacak bir parki bile olmayan, gezilecek tek yerin marketler oldugu bir yer.

1 yaşinda cocugum var ve kendime yetisemiyorum

Size 1 gunumu ozetleyeyim; sabah kalkarim cocuguma yiyecegi seyleri hazirlarim, cok yemek secen bir cocuk (bu arada dogalgaz yok klima ile isiniyoruz) o uyaninca genel bakimindan sonra yemek yedir huysuzlanmazsa kendin de birseyler ye seklinde gun ilerliyor

Dogdugundan beri gunduz uykusu nerdeyse hic olmayan bir cocuk

Yarim saat uyuyor en fazla, çit cikarmamama ragmen. 40 dk uyusa sasiriyorum nadiren de olsa.

Bazen gunde 2 kez uyuyor 20 30 dk toplam 1 saat etmiyor bazen

Aksam esim gelince cocugu ona verip mutfaga giriyorum yemek yiyoruz sonra bulasiklari ayarla evi toparla derken cay cocuga tekrar birseyler yedir saat oluyor 9

Biraz onla oynuyorum bazen dusa gireceksem bu zamanda giriyorum sonra uyku fasli basliyor uyumasi 22.30-23ü buluyor bazen

O uyuyunca mutfaga giriyorum ertesi aksam icin yemek hazirligi yapiyorum ya da yogurt mayalayacaksam onu hallediyorum katlanacak camasirlar oluyor

Bazen 1de 2 de yattigim bile oluyor

Hic dinlenemiyorum.. hep yorgun hissediyorum, kisisel bakim falan hak getire. Şu an size biyikli bir sekilde yaziyorum. Esim de yardimci oluyor camasir atma asma toplama evi supurme gibi seyleri yapiyor bulasik makinesi bosaltiyor banyoyla ilgilenir elinden geldigince yapiyor ama bunlar benim isimi hafifletmiyor hergun ne pisircem diye dusunuyorum hep kolay yemeklere kaciyorum mutfak soguk oldugu icin cocugu da orda tutamiyorum bu konu beni cok bunaltiyor kolay yemeklere kacmaktan kilo da aldim iyice rahatsiz oldum bu durumdan. Yapan nasil yapiyor merak ediyorum. Dustan sonra sacimi topluyorum bir daha da sacima bakmiyorum kisacik kestirdim kolay model veririm az bakimli olurum diye yok yine olmadi

Hem evimle ilgilenip hem cocuguma bakip hemde süsümde püsümdeyimdir diyenlerden fikir bekliyorum, cidden bunalmis durumdayim🥹
Bu biraz da sizinle alakalı mesela sabah erken kalkan bı çocuk mu. Benimkiler 9 10a kadar uyurlar bebeklikten beri. Onlar uyanmadan kalkıp evi toparlayıp yemeklerini hazirlardim, uyandıklarında kahvaltı. Süpürge sesine bayilirlardi.Uyurkne evini süpürürdum uyanmazlardı ,uyanıkken Süpürgenin peşinde gezerlerdi. Ben temizlik yaparken eline kuru bez verirdim birlikte toz alırdık. Yemek yaparken bebeğe de kap kaşık verirdim oynardı,mutfak çekmeceleri ni döker oynarlardı. Birlikte yapın herşeyi,kendin stresli olduğun zaman çocuk da öyle oluyor. Hasta olacak diye korkma kalın giydir hırka yelek tarzı birlikte gelsin seninle. Dışarı çıkar ne bileyim yorulacağı şeyler bulun. Yoruldu mu daha iyi uyur

Tesekkur ederim deneyecegim onerilerinizi💐

Mercimek corbasini nasil buzluga atiyorsunuz sonrasinda tadinda degisim olmuyor mu🙄

Malesef ev degistirme ihtimalimiz yok🥺 bende cok isterdim yarim saat yuruyus yapip hava alabilecegimiz bir alan olsun ama burasi market ve kiraathanelerden ibaret😒
mercimeği haşlayıp blend edip bir kaba alıp soğutup atıyorum bir gece öncesinden çıkarıp çözdürüyorum ertesi gün yağını tuzunu koyup ısıtıyorum bazen içine salça kavurup pirinç vs atıp ezogeline çeviriyorum. Yoo tadında bir değişiklik olmuyor minimal bir değişiklik oluyorsa da yapacak bişey yok. Mümkün olduğunca sağlıklı beslenelim yeter kafasındayım.

Sabah 9.30da uyaniyor
8de uyandirdim birkac kez ve cok huysuzlandi
Yemek yemedi durmadi oyun oynamadi surekli mizildadi
9.30da kalkiyor saat 2 gibi 30 dk kadar uyuyor aksam da 22 22.30a kadar uyumuyor🤷‍♀️
9 30 dan bir anda mi 8 e çektiniz
öyle yaparsanız tabi huysuzlanır
az az keseceksiniz uykuyu bikaç gün 9 15 sonra 9
öyle öyle 8 e kadar indireceksiniz

9 30 dan bir anda mi 8 e çektiniz
öyle yaparsanız tabi huysuzlanır
az az keseceksiniz uykuyu bikaç gün 9 15 sonra 9
öyle öyle 8 e kadar indireceksiniz
Birkac sefer bir yere gidecektik o sekilde 8de uyandirdim bir sonraki uyku saatine kadar cok huysuzdu
Mesela 9.30da kalkiyor ya, 9da kaldirsam yine burnumdan getiriyor

Birkac sefer bir yere gidecektik o sekilde 8de uyandirdim bir sonraki uyku saatine kadar cok huysuzdu
Mesela 9.30da kalkiyor ya, 9da kaldirsam yine burnumdan getiriyor
diyorum ya annesi yavaş yavaş
9 20 de kaldırın severek laf atarak
sonraki günler daha da erken ama 1 saat erkene çekerek değil
birde böyle deneyin

Çok normal. Başka türlü yapan varsa instagram annesidir. 🙂 13 aylık bebeğim var. Aynı böyle hayat. Öğretmenim, ziyan zebil gidiyorum okula. Ben yemeği dert etmiyorum ama eşim her şeyi yer, kendi de yapar, dışardan da yeriz. 5 dk kendime ayıramıyorum çocukların ikisi de evdeyken. Diğeri 1. Sınıfa gidiyor. Hiç bir akşam çocuklar yatsın da keyif yapayım yok. Uyuturken ben de uyuyorum çoğunlukla. Hiç bir gün de dinlenmiş kalkmıyorum.

Evim buyuk cidden
Herkes buyuk ev ister ben ise sikayetciyim bu durumdan
Elim de cok hizli diyemem
Birsey yaparken 100kez elimi yikarim bulasik yikiyorsam iyice kopurte kopurte yikarim ocagi silmeden mutfaktan cikmam cocuga yemek yapiyorum sicak yiyemez diye soguk su dolu kaba koyarim sogumus mu diye bakarim 3 5 kasik kirlenir oyle
Tabagini degistiririm cok bulasik cikiyor bizde sanki 10 kisiyiz gibi
Bir de cocugum tek kalmayi hic sevmiyor
Mutfaga kasik almaya giderim hemen bagirir aglar bazen oyuncaga dalar ama o da 10 dk surer yaninda biri olsun ister yani hep
Eviniz büyükse alanları kapatın. Örneğin günlük oda mutfak ve yatak odası dışında kalan odaları kapalı tutun. Dolayısıyla sürekli temizlemeniz gerekmez.
Diğer yandan hepimiz benzer yollardan geçtik. Bebeğinizin yemeğini tabağa koyun veya biraz beklesin bu tip şeylerde kendinizi kasmayın. Çocuğunuz tek kalmayı sevmez demişsiniz şarkı söyleyerek mutfağa gidin veya sesli oyuncaklarla destekleyin veya hadi sen de gel diyin ana kucagiyla taşıyın.
Ana kucagi ile kendime yapışık bir çocuk büyüttüm . Siz istedikten sonra her şeyi yaparsınız yetişir. Önemli olan içinizden enerji ile istemeniz. Bebeğiniz size bağımlı değil bağlı olsun o zaman her şeyi daha kolay halledersiniz.

Gece beslenmesini nasil kesicem en az 2 kez uyaniyor emzirmeden uyumuyor bir daha 🤷‍♀️

5 ayliktan 8 9 ayliga kadar bu sekilde yaptik sobayi yaktik elektrikli mutfakta
Ama su an hava buz ve bebegim yerinde durmuyor malesef🥹

Bulasik makinesi var kurutma makinesi de var
Kullandigim seyler surekli lazim oldugundan surekli bulasik makinesine koymuyorum
Ekstra olarak plastik kaplar tahta kasiklar teflon tava vs konmadigi icin makine dolmuyor cogunu elimde yikamis oluyorum
Evi tasima imkanimiz yok malesef
Cocuguma yaptigim seylerde kasik degistiriyorum
Telefona kapiya vs dokundugumda surekli yikama ihtiyaci duyuyorum

Oyalaniyor ama en fazla yarim saat
Mesela hikaye kitabi aliyor eline bakiniyor
Arada bana bakip ona bakip bakmadigimi kontrol ediyor gigigigi birseyler mirildaniyor bende aa evet oyle mi olmus bakalim neymis diyorum eslik ediyorum 2 dk bakiniyor sonra benden onay istiyor surekli
Oyle odada yarim saat 1 saat imkansiz tek kalmasi
Tam anlamiyla yuruyemiyor daha, 1 elinden tutuyorum oyle adim atiyor korkuyor 14 kg cocuk zaptetmek zor oluyor
E cocuk yarim saat oyalaniyorsa neden islerinizi yapamiyosunuz sıkica giydirin bir ufak isitici alin mutfakta o oyalanirken yemekleri izi yapin kusura bakmayin ben olamayacak bir durum gormedim tek cocukla bukadar fazla duzensiz olmaniz birazda sizinle alakali

E cocuk yarim saat oyalaniyorsa neden islerinizi yapamiyosunuz sıkica giydirin bir ufak isitici alin mutfakta o oyalanirken yemekleri izi yapin kusura bakmayin ben olamayacak bir durum gormedim tek cocukla bukadar fazla duzensiz olmaniz birazda sizinle alakali
Evimin etrafinda ev yok ev buz gibi mutfak daha soguk gunes gormuyor
Kucuk isitici kurtarmiyor yani
Yarim saate ne yemegi yapabilirim parlak fikirlerinizi beklerim

Sizin gonlunuz yok kusura bakmayin yarim saat oyalanir sonra eline salatalik verirsiniz oyuncak verirsiniz oyle oyle is biter iki cocuk buyuttum hic bukadar buyuk sorun olmadi icinizden gelmesi lazim cocuk oyalamak okadar zor birse degil yani herseye bahaneniz var yarim saatte ayrica datea corbasi pilav salata yapılir mesela cok cok basit seyler bunlar

Sizin gonlunuz yok kusura bakmayin yarim saat oyalanir sonra eline salatalik verirsiniz oyuncak verirsiniz oyle oyle is biter iki cocuk buyuttum hic bukadar buyuk sorun olmadi icinizden gelmesi lazim cocuk oyalamak okadar zor birse degil yani herseye bahaneniz var yarim saatte ayrica datea corbasi pilav salata yapılir mesela cok cok basit seyler bunlar
Bu çocuklar fabrikasyon değil, büyüttüğünüz çocuklar sakin mizaçlı çocuklarmış demek ki.
Çocuk oyalamak bazen dünyanın en zor şeyidir.

Mercimek corbasini nasil buzluga atiyorsunuz sonrasinda tadinda degisim olmuyor mu🙄
Onun tadı, bunun tozu derseniz donguden asla çıkamazsınız.
Biraz kayınvalideme benziyorsunuz, hiç durmadım diye çok şikayet eder ama hiçbir işi kendine kolaylaştırmaz.

Yarım saate tüm sıcak yemekler çıkar aslında da sizin kocanız sorun.
Yoksa soğanı doğra salçaya kavur sebzeyi at suyu koy, kıs altını geç içeri 20 dakika sonra da dön çocuğunun yanına hemen kapat altını bitti gitti.

Eline birseyler vererek yarim saat oyalaniyor
Sizin cocuklariniz uyumlu olabilir madem 2 cocuk buyuttunuz her isi de biliyorsunuz oyleyse her cocugun farkli oldugunu da bilin

Onun tadı, bunun tozu derseniz donguden asla çıkamazsınız.
Biraz kayınvalideme benziyorsunuz, hiç durmadım diye çok şikayet eder ama hiçbir işi kendine kolaylaştırmaz.
Hakli olabilirsiniz kendimi fazla yiprattigimin farkindayim bazen kendi degerimi bilmedigimi dusunuyorum hatta

Merhaba hanimlar

Benim icin artik dert olan durumumu yazmak istiyorum

Birazcik uzun olabilir okuyanlara cok tesekkur ederim

Evlenip ailemden biraz uzaga geldim burasi merkeze uzak, kışı sert, gidip yuruyus yapilacak bir parki bile olmayan, gezilecek tek yerin marketler oldugu bir yer.

1 yaşinda cocugum var ve kendime yetisemiyorum

Size 1 gunumu ozetleyeyim; sabah kalkarim cocuguma yiyecegi seyleri hazirlarim, cok yemek secen bir cocuk (bu arada dogalgaz yok klima ile isiniyoruz) o uyaninca genel bakimindan sonra yemek yedir huysuzlanmazsa kendin de birseyler ye seklinde gun ilerliyor

Dogdugundan beri gunduz uykusu nerdeyse hic olmayan bir cocuk

Yarim saat uyuyor en fazla, çit cikarmamama ragmen. 40 dk uyusa sasiriyorum nadiren de olsa.

Bazen gunde 2 kez uyuyor 20 30 dk toplam 1 saat etmiyor bazen

Aksam esim gelince cocugu ona verip mutfaga giriyorum yemek yiyoruz sonra bulasiklari ayarla evi toparla derken cay cocuga tekrar birseyler yedir saat oluyor 9

Biraz onla oynuyorum bazen dusa gireceksem bu zamanda giriyorum sonra uyku fasli basliyor uyumasi 22.30-23ü buluyor bazen

O uyuyunca mutfaga giriyorum ertesi aksam icin yemek hazirligi yapiyorum ya da yogurt mayalayacaksam onu hallediyorum katlanacak camasirlar oluyor

Bazen 1de 2 de yattigim bile oluyor

Hic dinlenemiyorum.. hep yorgun hissediyorum, kisisel bakim falan hak getire. Şu an size biyikli bir sekilde yaziyorum. Esim de yardimci oluyor camasir atma asma toplama evi supurme gibi seyleri yapiyor bulasik makinesi bosaltiyor banyoyla ilgilenir elinden geldigince yapiyor ama bunlar benim isimi hafifletmiyor hergun ne pisircem diye dusunuyorum hep kolay yemeklere kaciyorum mutfak soguk oldugu icin cocugu da orda tutamiyorum bu konu beni cok bunaltiyor kolay yemeklere kacmaktan kilo da aldim iyice rahatsiz oldum bu durumdan. Yapan nasil yapiyor merak ediyorum. Dustan sonra sacimi topluyorum bir daha da sacima bakmiyorum kisacik kestirdim kolay model veririm az bakimli olurum diye yok yine olmadi

Hem evimle ilgilenip hem cocuguma bakip hemde süsümde püsümdeyimdir diyenlerden fikir bekliyorum, cidden bunalmis durumdayim🥹
Eşinle iş paylaşımını doğru orantıda yapmıyorsun, bu arada suanda size bıyıklı bir şekilde yazıyorum dediğin yerde bastım kahkahayı 🤣 Ben çalışan bir kadınım, benim de 1 yaş kızım var , ben eşime de sorumluluk veririm, mesela bugün ben kahvaltı hazırladım, eşim geldi ( okulum tatil oldu evdeydim ) kahvaltı sonrası eşim tüm evi süpürdü, ben de bulaşıkları makineye dizip yerleri silip toz aldım, sonra kızımı eşime verdim babası uyuttu , ben de o sırada duşa girdim , dünden kalan yemeklerim var normalde zahmetli yemekleri tatilde olduğumda yaparım, eşim yemek seçmez ne versem yer , çok çeşit de beklemez , ev işi bittikten sonra kızımızla oyun oynarız bazen ben salona geçer kitap okurum kafamı dinlerim , eşim kızımı markete falan çıkarır arada , bazenleri de dışardan yer gezeriz ( genelde avm veya arkadaş gezmeleri) , çalışan bir kadın olarak çok tertipliyim asla iş biriktirmem, eşimle genel temizlik vs düzenli yaparız, sizin sorununuz eşinizin desteğinin olmaması veya yeterince destek verememesi, eşiniz asker polis ise geçmiş olsun çünkü bu döngü bu şekilde ilerliyor maalesef , eş evde olmadığı için tüm yük kadında kalıyor, doğu bölgesinde kırsal bir alanda iseniz sıkılmanız gayet normal , arkadaş , komşu edinmekten başka çareniz de yoktur, tayinci iseniz rahat büyük bir şehre taşınana kadar sabretmeniz gerekiyor , Allah kolaylık versin diyorum 🤲

Yarım saate tüm sıcak yemekler çıkar aslında da sizin kocanız sorun.
Yoksa soğanı doğra salçaya kavur sebzeyi at suyu koy, kıs altını geç içeri 20 dakika sonra da dön çocuğunun yanına hemen kapat altını bitti gitti.
Evet ben sogani robottan cekiyorum cocuk sesten korkuyor robot ses cikariyor diye baska odaya gecip cekip oyle mutfaga geciyordum havalar iyiyken
Bi yandan ona mama ayarlayip bi yandan yemek koyuyordum ocaga
Bide mizmizlaniyor eline ne versem yere firlatiyor ilgi bekliyor surekli
Bide benim elim biraz agir yani annem gibi pratik degilim o 15dkda koyar yemegi benim 2 yemek yapmam 1saati aliyor arada cocukla oyalanyorum ona ayri pisir cikan bulasiklari elden cikar derken baya zaman geciyor
Gonlum olmasa is yapmaya zaten bir arkadasim var hic mutfaga girmez esini arar acliktan bayilcam der cocugu da cok usludur ustelik yere koyar 3 saat durur orda cocuk, uyuyunca 3 4 saat uyur, ona ragmen kadin yemek yapmaz esi gelince ya esi yapar ya da tost falan disardan hep bu sekilde besleniyorlar kendi anlatir hep

Eşinle iş paylaşımını doğru orantıda yapmıyorsun, bu arada suanda size bıyıklı bir şekilde yazıyorum dediğin yerde bastım kahkahayı 🤣 Ben çalışan bir kadınım, benim de 1 yaş kızım var , ben eşime de sorumluluk veririm, mesela bugün ben kahvaltı hazırladım, eşim geldi ( okulum tatil oldu evdeydim ) kahvaltı sonrası eşim tüm evi süpürdü, ben de bulaşıkları makineye dizip yerleri silip toz aldım, sonra kızımı eşime verdim babası uyuttu , ben de o sırada duşa girdim , dünden kalan yemeklerim var normalde zahmetli yemekleri tatilde olduğumda yaparım, eşim yemek seçmez ne versem yer , çok çeşit de beklemez , ev işi bittikten sonra kızımızla oyun oynarız bazen ben salona geçer kitap okurum kafamı dinlerim , eşim kızımı markete falan çıkarır arada , bazenleri de dışardan yer gezeriz ( genelde avm veya arkadaş gezmeleri) , çalışan bir kadın olarak çok tertipliyim asla iş biriktirmem, eşimle genel temizlik vs düzenli yaparız, sizin sorununuz eşinizin desteğinin olmaması veya yeterince destek verememesi, eşiniz asker polis ise geçmiş olsun çünkü bu döngü bu şekilde ilerliyor maalesef , eş evde olmadığı için tüm yük kadında kalıyor, doğu bölgesinde kırsal bir alanda iseniz sıkılmanız gayet normal , arkadaş , komşu edinmekten başka çareniz de yoktur, tayinci iseniz rahat büyük bir şehre taşınana kadar sabretmeniz gerekiyor , Allah kolaylık versin diyorum 🤲
Siz calisan kadinsiniz tabi esiniz bir tik daha destek olmak durumunda ne mutlu oluyormus da
Esimin elinden mutfak isleri pek gelmiyor
Arada makineyi bosaltiyor duzenim bozuluyor hep karisik koyuyor bazi esyalari
Ses de etmiyorum bir daha yapmaz diye🥲
Hem calisip hem evi tertipli duzenli kadinlara hayranim valla
Benim evim 4 oda 1 salon cok buyuk 140m² haliyle temizlemekte cok zorlaniyorum ama en buyuk mesaim mutfakta
Ona da arkadaslarin dedigi gibi kavanoz yontemini denicem basarirsam buyuk kolaylik olacak💐

Back