• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yapan nasil yapiyor🤷‍♀️

Merhaba hanimlar

Benim icin artik dert olan durumumu yazmak istiyorum

Birazcik uzun olabilir okuyanlara cok tesekkur ederim

Evlenip ailemden biraz uzaga geldim burasi merkeze uzak, kışı sert, gidip yuruyus yapilacak bir parki bile olmayan, gezilecek tek yerin marketler oldugu bir yer.

1 yaşinda cocugum var ve kendime yetisemiyorum

Size 1 gunumu ozetleyeyim; sabah kalkarim cocuguma yiyecegi seyleri hazirlarim, cok yemek secen bir cocuk (bu arada dogalgaz yok klima ile isiniyoruz) o uyaninca genel bakimindan sonra yemek yedir huysuzlanmazsa kendin de birseyler ye seklinde gun ilerliyor

Dogdugundan beri gunduz uykusu nerdeyse hic olmayan bir cocuk

Yarim saat uyuyor en fazla, çit cikarmamama ragmen. 40 dk uyusa sasiriyorum nadiren de olsa.

Bazen gunde 2 kez uyuyor 20 30 dk toplam 1 saat etmiyor bazen

Aksam esim gelince cocugu ona verip mutfaga giriyorum yemek yiyoruz sonra bulasiklari ayarla evi toparla derken cay cocuga tekrar birseyler yedir saat oluyor 9

Biraz onla oynuyorum bazen dusa gireceksem bu zamanda giriyorum sonra uyku fasli basliyor uyumasi 22.30-23ü buluyor bazen

O uyuyunca mutfaga giriyorum ertesi aksam icin yemek hazirligi yapiyorum ya da yogurt mayalayacaksam onu hallediyorum katlanacak camasirlar oluyor

Bazen 1de 2 de yattigim bile oluyor

Hic dinlenemiyorum.. hep yorgun hissediyorum, kisisel bakim falan hak getire. Şu an size biyikli bir sekilde yaziyorum. Esim de yardimci oluyor camasir atma asma toplama evi supurme gibi seyleri yapiyor bulasik makinesi bosaltiyor banyoyla ilgilenir elinden geldigince yapiyor ama bunlar benim isimi hafifletmiyor hergun ne pisircem diye dusunuyorum hep kolay yemeklere kaciyorum mutfak soguk oldugu icin cocugu da orda tutamiyorum bu konu beni cok bunaltiyor kolay yemeklere kacmaktan kilo da aldim iyice rahatsiz oldum bu durumdan. Yapan nasil yapiyor merak ediyorum. Dustan sonra sacimi topluyorum bir daha da sacima bakmiyorum kisacik kestirdim kolay model veririm az bakimli olurum diye yok yine olmadi

Hem evimle ilgilenip hem cocuguma bakip hemde süsümde püsümdeyimdir diyenlerden fikir bekliyorum, cidden bunalmis durumdayim🥹
Bebeğiniz odada tek başına oynamaz mı ?
Benim de bebeğim 1 yaşında. Hareketlendi yürüyor ve daha zor durumdayım. Fakat onu salonda oyuncakları ile bırakıyorum. Hiç ellemesem 1 saat takılır kendi kendine. Ama ben yalnızlığa alıştırdım. Siz de tek bırakın alışsın. Eğer olmazsa da mutfağa bir tane elektrikli ısıtıcı alın derim. Tavana asılanlar daha güvenli olabilir bebek için.

Merhaba hanimlar

Evlenip ailemden biraz uzaga geldim burasi merkeze uzak, kışı sert, gidip yuruyus yapilacak bir parki bile olmayan, gezilecek tek yerin marketler oldugu bir yer.

Size 1 gunumu ozetleyeyim; sabah kalkarim cocuguma yiyecegi seyleri hazirlarim, cok yemek secen bir cocuk (bu arada dogalgaz yok klima ile isiniyoruz) o uyaninca genel bakimindan sonra yemek yedir huysuzlanmazsa kendin de birseyler ye seklinde gun ilerliyor

Yarim saat uyuyor en fazla, çit cikarmamama ragmen. 40 dk uyusa sasiriyorum nadiren de olsa.

Aksam esim gelince cocugu ona verip mutfaga giriyorum yemek yiyoruz sonra bulasiklari ayarla evi toparla derken cay cocuga tekrar birseyler yedir saat oluyor 9

Biraz onla oynuyorum bazen dusa gireceksem bu zamanda giriyorum sonra uyku fasli basliyor uyumasi 22.30-23ü buluyor bazen

O uyuyunca mutfaga giriyorum ertesi aksam icin yemek hazirligi yapiyorum ya da yogurt mayalayacaksam onu hallediyorum katlanacak camasirlar oluyor

Hic dinlenemiyorum.. hep yorgun hissediyorum, kisisel bakim falan hak getire. Şu an size biyikli bir sekilde yaziyorum. Esim de yardimci oluyor camasir atma asma toplama evi supurme gibi seyleri yapiyor bulasik makinesi bosaltiyor banyoyla ilgilenir elinden geldigince yapiyor ama bunlar benim isimi hafifletmiyor hergun ne pisircem diye dusunuyorum hep kolay yemeklere kaciyorum mutfak soguk oldugu icin cocugu da orda tutamiyorum bu konu beni cok bunaltiyor kolay yemeklere kacmaktan kilo da aldim iyice rahatsiz oldum bu durumdan. Yapan nasil yapiyor merak ediyorum. Dustan sonra sacimi topluyorum bir daha da sacima bakmiyorum kisacik kestirdim kolay model veririm az bakimli olurum diye yok yine olmadi

Hem evimle ilgilenip hem cocuguma bakip hemde süsümde püsümdeyimdir diyenlerden fikir bekliyorum, cidden bunalmis durumdayim🥹
Cocuk gündüz uyurken onunla uyu hatta al yanina beraber yatin o zaman daha uzun süre uyudugunu görürsünüz hem de siz de dinlenirsiniz

yarın dünya yok olacak ,tek çaresi senin mantı açman deseler/sarma sarman/içli köfte yapman
yapmam arkadaş batsın dünya banane

Ben anlamadım öğlen uyumayan çocuk nasıl gece 23:00 de yatıyor ?

Merhaba hanimlar

Yemeği bir kaç günlük yapın, dondurucuya atın, böyle böyle yemek birikmiş olur. Zaman zaman yemek derdiniz ortadan kalkmış olur böylece.
Onun dışında uzun uzun yapmayın hiç bir şey, yani temizliği mesela . Başlamışken şunu da yapayım bunu da yapayım şeklinde olmasın, gücünüz yettiğince yapın sonra bırakın. Siz dinlenemezseniz hiç bir şey ilerlemez. Lavaboları ve banyoyu girdiğiniz zaman elden geçirin. Pratikleşmeye sadeleşmeye gidin.

2 3 kucuk agac ve birkac bank olan bir yer var park bile denmez degisik tipler takiliyor hep kimse ugramiyor bile oraya
Keske guzel bir park olsa burda
Aynen yorulmuyor annemlere gidiyorum ayda 1, orada kapi onunde yurutuyoruz komsular falan var oraya gidince 1 2 saat uyuyor gunduzleri
Ama kendi evimizde hic uyumuyor nerdeyse
Komsu yok diyebilirim, yanimdaki dairede askerler var diger binadakiler de yazdan yaza geliyor evler ayrik biraz
Karsimdaki binadakilerin kapilari da diger sokaga aciliyor 65 yas ustu insanlar, kisacasi komsu da yok burada
Fazla asosyaliz
Haftasonu ya sahile ineriz esim evdeyken ya da avm gezeriz bazen o cocugu alip marketleri turluyor bende evde yarim saat de olsa dinleniyorum (dinlenmek; dus alip sacima fon cekmek:))
anladım sanırım lojmandasınız
anneniz çok mu uzak haftada 1 gitseniz
taşınma ihtimaliniz yok mu?

Uyku uykuyu getirir derler, muhtemelen bu bebisinde aksam 6-7 gibi uykusu geliyordur ama hem yemek yedigi hem de uyumadığı icin huysuzlanip uykusunu sarkitiyordur gece yarilarina kadar.

İki küçük çocuk, görece büyük bir ev sahibi çalışan bir kadınım ve yardımcım yok. Çocuklardan sonra bizim evin politikası “olduğu kadar” a evrildi.
Bir de bir iş yaparken diğer işi de aradan çıkarmayı öğreniyorsunuz zamanla. Mesela dün yemek yaparken bi yandan buzdolabını temizledim diğer yandan da mutfağa hapsolmuş ejderha olup çocuklarımla oyun oynadım 😂
Zaman içinde pratikleşip öğreniyorsunuz mesela yemek için püre falan uğraşmayın bir arkadaş da yazmış patatesi soğanı köfteyi çiğden koyup atın fırına. Yaptığınız yemekleri biraz fazla yapın iki gün yiyin. Mercimek çorbası falan yapacaksam mutlaka fazla yapar dipfrize atarım. Kıyma aldım köfte yapcam diyelim bir kilo değil de iki kilodan yapar dipfrize atarım.
Akşam birimiz çocukları uyuturken diğerimiz ortalığı toplar, süpürge tutar, toz alır, günlük temizliği de öyle hallederiz ama bizim çocuklar erken uyuyor okula kreşe gittikleri için sabah erken uyanıyorlar, bütün gün yoruluyorlar dolayısıyla erken yatıyorlar. Biz de en geç 21.30 gibi dinleme moduna geçiyoruz o saatten sonra tv karşısına geçip fön çekme, oje sürme, kaş bıyık alma gibi işlerim varsa hallediyorum.

Ev işine çok vakit ayırdığınızı düşünüyorum ben de.

Yemeği kavanozlayın, dondurun, 2 günlük yapın.
Eşiniz yemezse yemez.
Eşler birbirini memnun etsin, ama kimse kimseye de eziyet etmesin.

İnsanın kendine vakit ayırması için ya hizmet satın alması veya geri kalan şeyleri aksatması gerekiyor.
Benim hayatımda en önemli şey dümdüz oturmak, sessiz sakin kalmak.
Ocak 1 haftadır silinmedi sanırım, arada eşim kızartma da yaptı ne yazık ki, elim gitmedi bir türlü ve bu bence o kadar da problem değil.
Kızartma yapanın eli gitmesi gerekiyor o ayrı mesele, en son temizlemeyecekse kızartma da yapmamasını söylemiştim.

Siz de bazı şeyleri sallayın, koltuğun altına giden oyuncağı almadım demişsiniz, bizde ev süpürülürken bile bazen sağa sola ittirilir 😄
Koridordaki eşyaların üzerinden falan atlarız.
Sonra bi cinnetle birlikte herkes eşyasını alır.

Ev değiştirme ihtimaliniz yok mu, şimdi oyalıyorsunuz bir şekilde ama bu çocuğa park lazım, temiz hava lazım.
Dönüş eziyet oluyorsa insan evden çıkmak istemez tabii.

Bebeğim on aylık benim eşim hiç destek ollmaz yardımı yok zaten çok çalışıyor genelde evde yok üç kedim var bebeğimle sabah 9 buçuk gibi uyanıyoruz yatakta yuvarlanıyoz on buçuk gibi kalkıp üst baş alt değiştirme sonra yürütece koyup odayı topluyorum mutfağa geçip mama sandalyesine alıyorum kahvaltı ediyoruz yumurta yemiyor yaban mersini labne peynir zeytin tahin pekmez salatalık içi falan yiyoruz yumurta yapıyorum genelde çok az yiyor sonra salonda oynuyoruz yürütece koyuyorum evi süpürüyorum peşimden geliyor genelde yerde oynuyoruz bir gibi mama sandalyesine koyup kuru kayısı üzüm falan veriyorum önüne çamaşır hallediyorum sonra meme uyku emerken üstümde uyuyor malesef indirince uyanıyor bir saat kadar uyuyor üç gibi mutfağa giriyorum mama sandalyesine koyuyorum camın önüne konuşan kitabını açıyorum portakal muz meyve koyuyorum yiyor ben yemeği yapıyorum oyunlsr falan derken altu gibi teker uyku yedi gibi uyanıyor sekiz gibi akşam yemeği yiyor sonra dışarı çıkıyoruz bebeği kanguruyla kendime bağlıyorum bebek arabasıni elime alıp beş kat iniyorum her gün sokaklarda yürüyoruz dokuz on gibi eve geliyoruz çorba yoğurt falan verip yıkıyorum sonra uyutuyorum her gün bu döngüde geçiyor bazen günde iki kere dışarı çıkıyorum boş boş sokaklarda gezmek kedilere bakmak bile iyi geliyor
Ne guzel aktifsiniz
Benim bebegim en fazla yarim saat oyalaniyor kendi basina sonra sıkılıyor mizmizlanmaya basliyor
Bebek arabasinda zaten kendini yirtiyordu daha nerdeyse son 1 aydir duruyor arabada
Bisiklet aldik sirf bebek arabasinda durmuyor diye
Bildigin krize giriyordu yoksa bende havalar boyle kotu degilken cikip gezmek cok istedim
14kg kendisi ve kanguruya koyamiyorum
Merak etme zamanla işin kolaylaşacak. 1 yaş bence zor bi yaş, evi komple karıştırsa bile oyalanır ama soğuktan bir odada çocuk oda haklı. Siz yemek olayını hangilerini yiyorsanız kavanozlayarak 1 haftalık yemeği çıkartın. Böylece 3-4 gününüz boşa çıkıcak. Mesela iki çeşit çorba yap sevdiklerinizden kavanozla (menemenlik yapar gibi) tadı hiç bozulmuyor. Diğer tüm sulu yemeklerde yapabilirsin, buzluğa bol köfte koy, yuvarlak at birazını sulu köfte/patatesli/bezelyeli vs tencere yemeği olur pratik.
Temizliği hergün yapma, günlük ev topla bulaşık kaldır bu kadar. Çamaşır zaten bitmiyor evde eşin gelince koy önüne beraber katlayın.
Biraz bıkmış bunalmış bi havan var, işe gider gibi evdeyken gününü planla kendine zaman kalsın. Hergün 15-20dk süre belirle çocuk kapı önüne çıksın etrafa bakınsa bile yeter.
Derin temizlik içinde yardımcı al, ayda 1 bile iş görür.
Uyku saati konusunda bir şey diyemiyorum tam 21 ay saat başı bekçi gibi ayaktaydım 🙈 (uyku eğitmenleri dahil bir sürü şey denendi sonuç olmadı). Bu yüzde planını uykuya bağlama, kendi kendine oynamayı oyalanmayı öğrenecek. 1 saat oyalansa kahve içersin
Uykuyu duzene oturtmak istiyorum cidden bende farkindayim gec yatiyor malesef
Yemekleri kavanoza koyarken her seferinde yeni kapak mi kullaniyorsunuz?
5 sayfayi okumadan yaziyorum.
Eski evim sizinkisi gibi disari cikmanin neredeyse imkansız oldugu bir yerdeydi, bende oyle durumlarda kar yagiyorsa mesela cocugu balkona koyuyordum bebek arabasiyla, ustunude sıkıca giydiriyordum, arabanin yagmurlugunu da üstüne geciriyordum yarim saat 1 saat disariyi izliyordu, boyle birsey yapabilirsiniz mesela. Gunduz o ayazi, temiz havayi yemezse cocuklar pek uyumuyor.

Uyku + mama + emzirme konusunda ciddi bir programa ihtiyaciniz var gibi duruyor. Sabah 6'da uyandirip, aksam 8'de yataga girecegi bir rutin oluşturun.

Benim 2 kizim var, buyuk krese gidiyor, o yuzden 7.30'da kalkiyor, kucugu 6'da kaldirip emziriyorum 1 saat, o ablasi kalktiginda tekrar uykuya geciyor. Zaten her yas icin yaziyorum bunu kalkar kalkmaz yemek yemek hic dogru değil, insulin salgilanmasi acisindan hem fazla yemek yeriz hem de sekerimizin dengesizlesmesiyle sonuçlanır. (Kucuk 1.5 yasinda)

Ablasini 9'da servise bırakıyorum, evde ananeyle kucuk uyuyor. Onlar 9.30'da (bazen 10'a kadar musade ediyorum uyumasina) kalktiginda kahvalti sofrasi hazir oluyor. Genelde icinde illaki yumurta olan birsey hazirliyorum kucuk icin (omlet cesitler, haslanmis yumurtali salata, ya da cirpilmis yumurta vs) yaninda zeytin, peynir, kucuk bir dilim ev ekmegi (kibrit kutusu kadar, istemezse yemez asla zorlamam)

Asagi yukari 11'de kahvalti keyfimiz bitiyor, biraz yuruyuse cikiyoruz, (Bu benim gun icindeki 2.yuruyusum oluyor) sokak boyunca 3-4tur atıyoruz, sokagimiz tas catlasin 500 metredir. O arada kucuk biraz mayisiyor, eve gelip ananeye veriyorum onlar oyalaniyor, ben o sırada gunun oglen yemegi olan corbayi yapıyorum (karisik et sulu sebze corbasi, bakliyat corbasi gibi tek kasede bircok besini yiyecegi bir corba hazırlıyorum) bu sirada kizima sut ve kraker gibi atistirmaliklar veriyorum. Oglen 3 gibi corbasini icip uyuyor 1 saat. Bu sirada aksam yemegi icin sebze ya da et yemegi yanina bir pilav hazirliyorum. Aksam 6 gibi gidip buyuk kizimi aliyorum. 7'de herkes yemegini yiyor ve 2 kizimi birden yataklarina yatiriyorum. Asagi yukari 1 saat içinde ama en geç 9'da uyumus oluyorlar.

Temizligi hafta ici robota devrediyorum, cuma gunu butun evi ben temizliyorum. Cumartesi Pazar'da birgun bir kizimi, diger gun obur kizimi gezmeye götürüyorum (her hafta değil)

Bizim rutinimiz bu sekilde, bu rutini oturtana dek oldukca kotuydu hayatim sizi cok iyi anlıyorum.
ne guzel rutin valla helal olsun
iste evde bi destek bi anneanne olmasi da guzel birsey sanslisiniz o konuda
bebeğim yok
tek yaşıyorum
%90 yemeklerimi bu şekilde yapıyorum

bolyapıyorum kavanozluyorum dolaba veya buzluğa koyuyorum.
bir de arkadaşlara filan veriyorum
başka zaman bol yapan da bana veriyor haftanın her günü yemek yapmıyorum, tavuk filan soslayıp fırına atarım vaktim olmasa mesela uğraşmam -ben airfryer'a atıyorum tabi tek olduğum için soslu tavuk buzluğa girmiyor iyi olmuyor. böyle şeyleri taze yaparım ama çoğu şeyi buzluğa atarım.

ki benim kronik bir hastalığım var, yemekle ilgili pek çok sıkıntısı olan bir hastalık yani aslında bebek bakmaktan çok farkı yok bana bakmanın :D uykum yok, yemek herşeyi yiyemem .ama mırın kırın etmem. doyarım bi şekilde diye stres yapmam hiç

ama mesela çok yorgunum yetişemiyorum vs. diyen bildiğim kişilerde şöyle sorunlar var
asla kalmış yemek yemiyor hergün yemek yapıyor mesela. zulüm gibi bence.
yemek yanında mutlaka pilav da oluyor (ben yapmam kilo aldırıcı bir şey ne gerek var?)
2 çeşit varken 3. de yapar. abi ne gerek var. davet sofrası mı kuruyorsun ? ha vaktim varken 5 çeşit de yaparım mutfağa girince 2-3 saat çok çeşit, bol bol yapıp çıkmayı daha çok seviyorum. ama yoğunsam vakit yoksa zorlamam. çorba yapıp içtiğim de olur sadece. ya da "bowl" diyorlar ya öyle ne varsa katıp bowl yapıp yerim. tencere yemeği yapmadan. gibi gibi alternatif basit ne varsa.

ben buzluğa börek yaparken 2-3 tepsi yaparım 1 tepsisini pişiririm o akşam çayın yanında börek yerim tekrar yemek yapmam. kalanı da dağıtırım. bitti gitti.
Pilava ne gerek var dediginiz yerde guldum valla :) evlenince kocaniz yemegin yanina pilav yok mu diyecek🥴

Ne guzel aktifsiniz
Benim bebegim en fazla yarim saat oyalaniyor kendi basina sonra sıkılıyor mizmizlanmaya basliyor
Bebek arabasinda zaten kendini yirtiyordu daha nerdeyse son 1 aydir duruyor arabada
Bildigin krize giriyordu yoksa bende havalar boyle kotu degilken cikip gezmek cok istedim

Pilava ne gerek var dediginiz yerde guldum valla :) evlenince kocaniz yemegin yanina pilav yok mu diyecek🥴
Anane yeni dahil oldu hayatimiza, esimle ayrildigim icin ailemin evine dondum, onceden boyle bir desteğim yoktu, kizimda krese gitmiyordu. Bu rutini 1 senedir tam olarak oturtabildik, ondan oncesi ayni sizin hayatiniz gibiydi, yalnizdim, esim calistigi icin sadece aksamlari var oluyordu ama hakkini yemeyim ilgili bir babadir.

Ne guzel aktifsiniz

Benimki kolik bebekti kırkı çıktı dışarı çıkardım bebek arabasıyla 😬 her gün çıktık istisnasız o yüzden alıştı arabaya çok şükür kendi kendine oyalanmiyor malesef konuşmaktan çenem ağrıyor artık sebeklik yapmakta usta oldum

Geçen kış ömrümün en zor kışıydı o geldi aklıma biri 2 yaşını biraz geçmiş diğeri 7 8 aylık bebekle nefes bile almadan yaşıyordum. Annem yarım saat uzağımda kv 20 dk uzağımda kapımı çalıp arada bir yoklayıp üzerimden yük alan olmamıştı hala kırgınım kendi içimde 🥲 Bu kış daha rahatım geçiyor her şey ama geçerkende tabi bizden götürüyor benim size verebileceğim bir kaç tavsiye var içlerinden bazıları yazılmış zaten
Gece beslenmesini kesin (uykusunu ve ek gıdasını düzene sokar)
Sabah erken kaldırın 7:30 en geç. kaçta kalkıyor yazdınız mı göremedim. 1 yaş günde 2 uyku yapabilir 1 saat ve diğeri 40 dk bile olsa yeter ikinci uykudan en geç 16 da uyancak şekilde ayarlayın. Akşam 8 yatağa girin ilk başta 2 saatte uyur sonra alışır. Bu düzeni hiç pes etmeden uygulayın ilk günler direnir ama alışır.
Bizim evimizde klimalı birde elektrikli petek var ikiside sürekli çalışıyor suanki soğuklarda. hava 15 17 derece olunca peteği gece açıyorum bitek tabi elektrik 4-5 geliyor ama yapcak bişey yok tek odada takılmak gelişimine ters bebeklerin.
Dışarıya bi şekilde cıkın kanguruya takın. En kötü apartman önünde salın bu soğukta her gün olmasada çıkarın. Ben hala neyi nasıl yapıyorum bilmiyorum ama uyku düzeni yemek düzeni en kritik nokta.
Gece beslenmesini nasil kesicem en az 2 kez uyaniyor emzirmeden uyumuyor bir daha 🤷‍♀️
sizin ev kaloriferli muhtemelen
bu kadın mutfağa alamıyor bebeği yanına
çünkü doğalgaz olmayan klimayla ısınan yerler öyle, mutfak buz.
ancak şunu yapabilir. ne pişirecekse odada ayıklayıp doğrayabilir, atıyorum köfte yapacaksa çocuğn yanında salonda yoğurup yuvarlayacak. salata yapacaksa odada masada doğrayacak, şeklinde.
çocuğunu onun yanında iş yapmaya biraz alıştırabilir. yanında kaşını bile alamıyormuş. gündüz uyumayan çocuğun yanında da hiçbir iş yapmazsan tabii ki sonra hiç bir iş yetişmez...yani bu kadar geç vakte kadar da uyumayan ve gündüz de uyumayan çocukla iş de yapmazsa normaldir ki bir saatten sonra pili de biter ve enerji bulamaz.

ben de tatil bölgesinde yaşıyorum. bende doğalgaz var ama diğer ilçelerde yok.
burada çocuk büyüten aileler ya soba kuruyor
ya da aynı konu sahibi gibi tek odada hayatını idame ettiriyor.

ben bunu sağlıklı bulmuyorum aynı odada hem TV çalışıyor (beyler maç, haber izliyor!) hem büyükler oturuyor, bir kardeş top oynuyor öbürü ders çalışmaya çalışıyor, bir gürültü bir kargaşa. bu şekilde yaşayıp da bunalmayan ben bilmiyorum.

yani bilemiyorum bari daha bebek küçükken mutfağa soba kursalardı (şimdi yürürken zor çünkü) eşi işe giderken yaksaydı en azından kahvaltı yapıp toplayıp yemeği de yapıp çıkabilirdi mutfaktan öğlene kadar mutfakta idare edip sonra klimaları odaya geçebilirlerdi, mesela bir opsiyon.

hamileyken veya öncesinde olduğu gibi olmayacak buna bi baştan OK olmanız lazım

ama diğer yandan illa markete ya da parka gitmek zorunda değilsiniz ki
çıkın sadece yürüyün en azından rüzgar yokken.
çocuk akşama kadar 1 odanın içinde, ona da yazık size de.

biliyorum yazlık yerlerde kışın kimse yok asosyallik membası özellikle de kışın
ama evden çıkıp çocuğu yürütmezseniz enerjisini atamaz
hele artık yürüme çağında o çocuk akşama kadar ne yapsın?
şurada kalmış 1 ay daha sonra bahar gelir bu hava sıkıntısı biter en azından 1 ay kendinizi zorlayın alın çocuğu, sıkı giydirin yürüsün. insan görmese de kedi köpek kuş görür.
5 ayliktan 8 9 ayliga kadar bu sekilde yaptik sobayi yaktik elektrikli mutfakta
Ama su an hava buz ve bebegim yerinde durmuyor malesef🥹
Bir iki noktayı çözseniz daha rahat edersiniz. Öncelikle evde bulaşık makinesi yok gibi anladım, çok fazla bulaşık lafı geçirdiniz. Bir de yemek yapma süreniz uzun geldi. Maddi sıkıntınız yoksa eğer, 1 fissler düdüklü tencere (hatta elektrikli tencere de alabilirsiniz ki o daha da pratik diyorlar), 1 airfryer ( 170 derece üstüne çıkmadan kullanıyorum), 1 kurutma makinesi alabilirsiniz. Bir de mümkünse evi taşıyın. Uzun sürede bu şekilde yaşamak çok zor olacaktır. Tabi bunlar hep maddiyata bakan şeyler. Maddi olmayan kısım yemek yapma düzeniniz. Kendi evimde kendi yiyeceğim yemek için sürekli tadım kaşığı değiştirmem, elim temizdir zaten durup durup yıkamam vs vs.
Bulasik makinesi var kurutma makinesi de var
Kullandigim seyler surekli lazim oldugundan surekli bulasik makinesine koymuyorum
Ekstra olarak plastik kaplar tahta kasiklar teflon tava vs konmadigi icin makine dolmuyor cogunu elimde yikamis oluyorum
Evi tasima imkanimiz yok malesef
Cocuguma yaptigim seylerde kasik degistiriyorum
Telefona kapiya vs dokundugumda surekli yikama ihtiyaci duyuyorum
Bir cocukla cok fazla kaos var bu cocuk hicmi kendi kendine oyalanmiyor oyuncaklarla oynamiyor ne bileyim muzik acin dinlesin illaki oyalancagi ilgisini ceken biseyler vardir o oyalanirken birseyleri halledin aksama kalmasin cocuk uyuyuncada esinizle vakit gecirin yada kendinize bakin ayrica aksam erken yatirin yokusta olsa cocugu disari cikin sokakta yuryus yapin yani
Oyalaniyor ama en fazla yarim saat
Mesela hikaye kitabi aliyor eline bakiniyor
Arada bana bakip ona bakip bakmadigimi kontrol ediyor gigigigi birseyler mirildaniyor bende aa evet oyle mi olmus bakalim neymis diyorum eslik ediyorum 2 dk bakiniyor sonra benden onay istiyor surekli
Oyle odada yarim saat 1 saat imkansiz tek kalmasi
Tam anlamiyla yuruyemiyor daha, 1 elinden tutuyorum oyle adim atiyor korkuyor 14 kg cocuk zaptetmek zor oluyor

Bebeğiniz odada tek başına oynamaz mı ?
Benim de bebeğim 1 yaşında. Hareketlendi yürüyor ve daha zor durumdayım. Fakat onu salonda oyuncakları ile bırakıyorum. Hiç ellemesem 1 saat takılır kendi kendine. Ama ben yalnızlığa alıştırdım. Siz de tek bırakın alışsın. Eğer olmazsa da mutfağa bir tane elektrikli ısıtıcı alın derim. Tavana asılanlar daha güvenli olabilir bebek için.
1 yasina yeni girdi tam anlamiyla yuruyemiyor daha
Maşallah 1 saat kendi basina takiliyorsa
Ben 5 dk yalniz biraksam bagirir diger odadan🥳

Gece beslenmesini nasil kesicem en az 2 kez uyaniyor emzirmeden uyumuyor bir daha 🤷‍♀️

5 ayliktan 8 9 ayliga kadar bu sekilde yaptik sobayi yaktik elektrikli mutfakta
Ama su an hava buz ve bebegim yerinde durmuyor malesef🥹

Bulasik makinesi var kurutma makinesi de var
Kullandigim seyler surekli lazim oldugundan surekli bulasik makinesine koymuyorum
Ekstra olarak plastik kaplar tahta kasiklar teflon tava vs konmadigi icin makine dolmuyor cogunu elimde yikamis oluyorum
Evi tasima imkanimiz yok malesef
Cocuguma yaptigim seylerde kasik degistiriyorum
Telefona kapiya vs dokundugumda surekli yikama ihtiyaci duyuyorum

Oyalaniyor ama en fazla yarim saat
Mesela hikaye kitabi aliyor eline bakiniyor
Arada bana bakip ona bakip bakmadigimi kontrol ediyor gigigigi birseyler mirildaniyor bende aa evet oyle mi olmus bakalim neymis diyorum eslik ediyorum 2 dk bakiniyor sonra benden onay istiyor surekli
Oyle odada yarim saat 1 saat imkansiz tek kalmasi
Tam anlamiyla yuruyemiyor daha, 1 elinden tutuyorum oyle adim atiyor korkuyor 14 kg cocuk zaptetmek zor oluyor
Bence siz zaten evden teflon tava, plastik karıştırma kabı ve tahta kaşığı çıkarın. Yerine sağlıklı olan cam karıştırma kabı, cam ya da çelik kesme tahtası, çelik tava alın. Hepsini de makinede yıkayın yani hem canınıza yazık hem gereksiz su israfı. Tabi ki gerekli bi hijyen var ama abartmayın derim, bebek bu kadar steril büyürse kreş yaşında ne yapacaksınız? Siz yemek ve temizlikte bazı rutinlerinizi ve aletlerinizi değiştirirseniz çok rahat edeceksiniz gibi hissettim.

Sabah 9.30da uyaniyor
8de uyandirdim birkac kez ve cok huysuzlandi
Yemek yemedi durmadi oyun oynamadi surekli mizildadi
9.30da kalkiyor saat 2 gibi 30 dk kadar uyuyor aksam da 22 22.30a kadar uyumuyor🤷‍♀️

Sabah 9.30da uyaniyor
8de uyandirdim birkac kez ve cok huysuzlandi
Yemek yemedi durmadi oyun oynamadi surekli mizildadi
9.30da kalkiyor saat 2 gibi 30 dk kadar uyuyor aksam da 22 22.30a kadar uyumuyor🤷‍♀️
Nasıl yani tek uyku 30 dk mı

Bence siz zaten evden teflon tava, plastik karıştırma kabı ve tahta kaşığı çıkarın. Yerine sağlıklı olan cam karıştırma kabı, cam ya da çelik kesme tahtası, çelik tava alın. Hepsini de makinede yıkayın yani hem canınıza yazık hem gereksiz su israfı. Tabi ki gerekli bi hijyen var ama abartmayın derim, bebek bu kadar steril büyürse kreş yaşında ne yapacaksınız? Siz yemek ve temizlikte bazı rutinlerinizi ve aletlerinizi değiştirirseniz çok rahat edeceksiniz gibi hissettim.
Tesekkur ederim deneyecegim onerilerinizi💐
İki küçük çocuk, görece büyük bir ev sahibi çalışan bir kadınım ve yardımcım yok. Çocuklardan sonra bizim evin politikası “olduğu kadar” a evrildi.
Bir de bir iş yaparken diğer işi de aradan çıkarmayı öğreniyorsunuz zamanla. Mesela dün yemek yaparken bi yandan buzdolabını temizledim diğer yandan da mutfağa hapsolmuş ejderha olup çocuklarımla oyun oynadım 😂
Zaman içinde pratikleşip öğreniyorsunuz mesela yemek için püre falan uğraşmayın bir arkadaş da yazmış patatesi soğanı köfteyi çiğden koyup atın fırına. Yaptığınız yemekleri biraz fazla yapın iki gün yiyin. Mercimek çorbası falan yapacaksam mutlaka fazla yapar dipfrize atarım. Kıyma aldım köfte yapcam diyelim bir kilo değil de iki kilodan yapar dipfrize atarım.
Akşam birimiz çocukları uyuturken diğerimiz ortalığı toplar, süpürge tutar, toz alır, günlük temizliği de öyle hallederiz ama bizim çocuklar erken uyuyor okula kreşe gittikleri için sabah erken uyanıyorlar, bütün gün yoruluyorlar dolayısıyla erken yatıyorlar. Biz de en geç 21.30 gibi dinleme moduna geçiyoruz o saatten sonra tv karşısına geçip fön çekme, oje sürme, kaş bıyık alma gibi işlerim varsa hallediyorum.
Mercimek corbasini nasil buzluga atiyorsunuz sonrasinda tadinda degisim olmuyor mu🙄
Ev işine çok vakit ayırdığınızı düşünüyorum ben de.

Yemeği kavanozlayın, dondurun, 2 günlük yapın.
Eşiniz yemezse yemez.
Eşler birbirini memnun etsin, ama kimse kimseye de eziyet etmesin.

İnsanın kendine vakit ayırması için ya hizmet satın alması veya geri kalan şeyleri aksatması gerekiyor.
Benim hayatımda en önemli şey dümdüz oturmak, sessiz sakin kalmak.
Ocak 1 haftadır silinmedi sanırım, arada eşim kızartma da yaptı ne yazık ki, elim gitmedi bir türlü ve bu bence o kadar da problem değil.
Kızartma yapanın eli gitmesi gerekiyor o ayrı mesele, en son temizlemeyecekse kızartma da yapmamasını söylemiştim.

Siz de bazı şeyleri sallayın, koltuğun altına giden oyuncağı almadım demişsiniz, bizde ev süpürülürken bile bazen sağa sola ittirilir 😄
Koridordaki eşyaların üzerinden falan atlarız.
Sonra bi cinnetle birlikte herkes eşyasını alır.

Ev değiştirme ihtimaliniz yok mu, şimdi oyalıyorsunuz bir şekilde ama bu çocuğa park lazım, temiz hava lazım.
Dönüş eziyet oluyorsa insan evden çıkmak istemez tabii.
Malesef ev degistirme ihtimalimiz yok🥺 bende cok isterdim yarim saat yuruyus yapip hava alabilecegimiz bir alan olsun ama burasi market ve kiraathanelerden ibaret😒

Nasıl yani tek uyku 30 dk mı
Cogunlukla evet
Mesela dun 2de uyudu 2.45de kalkti ve aksam 22.20de falan uykusu geldi
Ondan onceki gun 13.30da yatti yarim saat sonra uyandi aksam 18 gibi uykusu geldi 15 dk uyudu uyandi
19dan sonra uykusu gelirse uyutmuyorum ama ogle uykusu bile toplam 1 saat etmiyor

Back