Yapan nasil yapiyor🤷‍♀️

Bebeğiniz odada tek başına oynamaz mı ?
Benim de bebeğim 1 yaşında. Hareketlendi yürüyor ve daha zor durumdayım. Fakat onu salonda oyuncakları ile bırakıyorum. Hiç ellemesem 1 saat takılır kendi kendine. Ama ben yalnızlığa alıştırdım. Siz de tek bırakın alışsın. Eğer olmazsa da mutfağa bir tane elektrikli ısıtıcı alın derim. Tavana asılanlar daha güvenli olabilir bebek için.

Cocuk gündüz uyurken onunla uyu hatta al yanina beraber yatin o zaman daha uzun süre uyudugunu görürsünüz hem de siz de dinlenirsiniz

yarın dünya yok olacak ,tek çaresi senin mantı açman deseler/sarma sarman/içli köfte yapman
yapmam arkadaş batsın dünya banane

Ben anlamadım öğlen uyumayan çocuk nasıl gece 23:00 de yatıyor ?

Yemeği bir kaç günlük yapın, dondurucuya atın, böyle böyle yemek birikmiş olur. Zaman zaman yemek derdiniz ortadan kalkmış olur böylece.
Onun dışında uzun uzun yapmayın hiç bir şey, yani temizliği mesela . Başlamışken şunu da yapayım bunu da yapayım şeklinde olmasın, gücünüz yettiğince yapın sonra bırakın. Siz dinlenemezseniz hiç bir şey ilerlemez. Lavaboları ve banyoyu girdiğiniz zaman elden geçirin. Pratikleşmeye sadeleşmeye gidin.

anladım sanırım lojmandasınız
anneniz çok mu uzak haftada 1 gitseniz
taşınma ihtimaliniz yok mu?

Uyku uykuyu getirir derler, muhtemelen bu bebisinde aksam 6-7 gibi uykusu geliyordur ama hem yemek yedigi hem de uyumadığı icin huysuzlanip uykusunu sarkitiyordur gece yarilarina kadar.

İki küçük çocuk, görece büyük bir ev sahibi çalışan bir kadınım ve yardımcım yok. Çocuklardan sonra bizim evin politikası “olduğu kadar” a evrildi.
Bir de bir iş yaparken diğer işi de aradan çıkarmayı öğreniyorsunuz zamanla. Mesela dün yemek yaparken bi yandan buzdolabını temizledim diğer yandan da mutfağa hapsolmuş ejderha olup çocuklarımla oyun oynadım
Zaman içinde pratikleşip öğreniyorsunuz mesela yemek için püre falan uğraşmayın bir arkadaş da yazmış patatesi soğanı köfteyi çiğden koyup atın fırına. Yaptığınız yemekleri biraz fazla yapın iki gün yiyin. Mercimek çorbası falan yapacaksam mutlaka fazla yapar dipfrize atarım. Kıyma aldım köfte yapcam diyelim bir kilo değil de iki kilodan yapar dipfrize atarım.
Akşam birimiz çocukları uyuturken diğerimiz ortalığı toplar, süpürge tutar, toz alır, günlük temizliği de öyle hallederiz ama bizim çocuklar erken uyuyor okula kreşe gittikleri için sabah erken uyanıyorlar, bütün gün yoruluyorlar dolayısıyla erken yatıyorlar. Biz de en geç 21.30 gibi dinleme moduna geçiyoruz o saatten sonra tv karşısına geçip fön çekme, oje sürme, kaş bıyık alma gibi işlerim varsa hallediyorum.

Ev işine çok vakit ayırdığınızı düşünüyorum ben de.

Yemeği kavanozlayın, dondurun, 2 günlük yapın.
Eşiniz yemezse yemez.
Eşler birbirini memnun etsin, ama kimse kimseye de eziyet etmesin.

İnsanın kendine vakit ayırması için ya hizmet satın alması veya geri kalan şeyleri aksatması gerekiyor.
Benim hayatımda en önemli şey dümdüz oturmak, sessiz sakin kalmak.
Ocak 1 haftadır silinmedi sanırım, arada eşim kızartma da yaptı ne yazık ki, elim gitmedi bir türlü ve bu bence o kadar da problem değil.
Kızartma yapanın eli gitmesi gerekiyor o ayrı mesele, en son temizlemeyecekse kızartma da yapmamasını söylemiştim.

Siz de bazı şeyleri sallayın, koltuğun altına giden oyuncağı almadım demişsiniz, bizde ev süpürülürken bile bazen sağa sola ittirilir
Koridordaki eşyaların üzerinden falan atlarız.
Sonra bi cinnetle birlikte herkes eşyasını alır.

Ev değiştirme ihtimaliniz yok mu, şimdi oyalıyorsunuz bir şekilde ama bu çocuğa park lazım, temiz hava lazım.
Dönüş eziyet oluyorsa insan evden çıkmak istemez tabii.

Ne guzel aktifsiniz
Benim bebegim en fazla yarim saat oyalaniyor kendi basina sonra sıkılıyor mizmizlanmaya basliyor
Bebek arabasinda zaten kendini yirtiyordu daha nerdeyse son 1 aydir duruyor arabada
Bisiklet aldik sirf bebek arabasinda durmuyor diye
Bildigin krize giriyordu yoksa bende havalar boyle kotu degilken cikip gezmek cok istedim
14kg kendisi ve kanguruya koyamiyorum
Uykuyu duzene oturtmak istiyorum cidden bende farkindayim gec yatiyor malesef
Yemekleri kavanoza koyarken her seferinde yeni kapak mi kullaniyorsunuz?
ne guzel rutin valla helal olsun
iste evde bi destek bi anneanne olmasi da guzel birsey sanslisiniz o konuda
Pilava ne gerek var dediginiz yerde guldum valla :) evlenince kocaniz yemegin yanina pilav yok mu diyecek

Anane yeni dahil oldu hayatimiza, esimle ayrildigim icin ailemin evine dondum, onceden boyle bir desteğim yoktu, kizimda krese gitmiyordu. Bu rutini 1 senedir tam olarak oturtabildik, ondan oncesi ayni sizin hayatiniz gibiydi, yalnizdim, esim calistigi icin sadece aksamlari var oluyordu ama hakkini yemeyim ilgili bir babadir.

Benimki kolik bebekti kırkı çıktı dışarı çıkardım bebek arabasıyla her gün çıktık istisnasız o yüzden alıştı arabaya çok şükür kendi kendine oyalanmiyor malesef konuşmaktan çenem ağrıyor artık sebeklik yapmakta usta oldum

Gece beslenmesini nasil kesicem en az 2 kez uyaniyor emzirmeden uyumuyor bir daha
5 ayliktan 8 9 ayliga kadar bu sekilde yaptik sobayi yaktik elektrikli mutfakta
Ama su an hava buz ve bebegim yerinde durmuyor malesef
Bulasik makinesi var kurutma makinesi de var
Kullandigim seyler surekli lazim oldugundan surekli bulasik makinesine koymuyorum
Ekstra olarak plastik kaplar tahta kasiklar teflon tava vs konmadigi icin makine dolmuyor cogunu elimde yikamis oluyorum
Evi tasima imkanimiz yok malesef
Cocuguma yaptigim seylerde kasik degistiriyorum
Telefona kapiya vs dokundugumda surekli yikama ihtiyaci duyuyorum
Oyalaniyor ama en fazla yarim saat
Mesela hikaye kitabi aliyor eline bakiniyor
Arada bana bakip ona bakip bakmadigimi kontrol ediyor gigigigi birseyler mirildaniyor bende aa evet oyle mi olmus bakalim neymis diyorum eslik ediyorum 2 dk bakiniyor sonra benden onay istiyor surekli
Oyle odada yarim saat 1 saat imkansiz tek kalmasi
Tam anlamiyla yuruyemiyor daha, 1 elinden tutuyorum oyle adim atiyor korkuyor 14 kg cocuk zaptetmek zor oluyor

1 yasina yeni girdi tam anlamiyla yuruyemiyor daha
Maşallah 1 saat kendi basina takiliyorsa
Ben 5 dk yalniz biraksam bagirir diger odadan

Bence siz zaten evden teflon tava, plastik karıştırma kabı ve tahta kaşığı çıkarın. Yerine sağlıklı olan cam karıştırma kabı, cam ya da çelik kesme tahtası, çelik tava alın. Hepsini de makinede yıkayın yani hem canınıza yazık hem gereksiz su israfı. Tabi ki gerekli bi hijyen var ama abartmayın derim, bebek bu kadar steril büyürse kreş yaşında ne yapacaksınız? Siz yemek ve temizlikte bazı rutinlerinizi ve aletlerinizi değiştirirseniz çok rahat edeceksiniz gibi hissettim.

Sabah 9.30da uyaniyor
8de uyandirdim birkac kez ve cok huysuzlandi
Yemek yemedi durmadi oyun oynamadi surekli mizildadi
9.30da kalkiyor saat 2 gibi 30 dk kadar uyuyor aksam da 22 22.30a kadar uyumuyor

Sabah 9.30da uyaniyor
8de uyandirdim birkac kez ve cok huysuzlandi
Yemek yemedi durmadi oyun oynamadi surekli mizildadi
9.30da kalkiyor saat 2 gibi 30 dk kadar uyuyor aksam da 22 22.30a kadar uyumuyor
Nasıl yani tek uyku 30 dk mı

Tesekkur ederim deneyecegim onerilerinizi
Mercimek corbasini nasil buzluga atiyorsunuz sonrasinda tadinda degisim olmuyor mu
Malesef ev degistirme ihtimalimiz yok bende cok isterdim yarim saat yuruyus yapip hava alabilecegimiz bir alan olsun ama burasi market ve kiraathanelerden ibaret

Nasıl yani tek uyku 30 dk mı
Cogunlukla evet
Mesela dun 2de uyudu 2.45de kalkti ve aksam 22.20de falan uykusu geldi
Ondan onceki gun 13.30da yatti yarim saat sonra uyandi aksam 18 gibi uykusu geldi 15 dk uyudu uyandi
19dan sonra uykusu gelirse uyutmuyorum ama ogle uykusu bile toplam 1 saat etmiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…