Öncelikle Allah kolaylık versin. Ben sizinle aynı şartlarda çocuk büyütüyorum şu an 3 yaşına gelmek üzere . Tüm ailem Türkiye’de sadece ben Bulgaristandayım, eşimle beraber burada yaşıyoruz kimsem yok başka . Eşim de doktor , bir nöbete gider 36 saat gelmez . Haftada 3-4 akşam eve gelebiliyor Onun dışında yalnızız biz kızımla. Doğalgazımız yok malesef bu ülkede pek kullanılan bir şey değil,klima ile ısınıyoruz çok soğuk geçen bir iklimde yaşıyoruz ama adapte olduk . Şartları kendi lehinize çevirmeniz lazım. İlk yapmanız gereken çocuğunuzun uyku saatlerini düzenlemek. Uyumayan çocuk gün içinde sinirli olur bütün günü burnunuzdan getirir. İştahsızlık da cabası. Gündüz uyumuyorsa akşam erken yatırmaya gayret etmelisiniz . Hava soğukmuş kar yağıyormuş demeden kapı önü bile olsa her gün düzenli oksijen almasını sağlamalısınız , bu uykuya dalmasını da kolaylaştırıyor . Oturduğunuz evin konumu size engel oluşturuyorsa eğer imkanlar dahilindeyse taşınmayı düşünmelisiniz . Çocuğa ayrı yemek size ayrı yemek değil de sizin yemeğinizden ayırarak çocuğunuza vermelisiniz , artık 1 yaşına gelmiş çünkü yiyebilir. Sizi çok iyi anlıyorum ben amacım asla yermek değil bir nebze de olsa yardımcı olabilmek. Eşinize sabahları sandviç hazırlamak zorunda değilsiniz kocaman adam başının çaresine bakar siz bebeğinize ve kendinize odaklanın. Benim bir kuralım var en başından beri uygulamaya çalışırım. Çocuk uyurken iş yapmam dinlenirim . O uyanınca onunla yaparız , yemek yapıyorsam bebekken tezgaha oturturdum sonrasında büyüyünce öğrenme kulesine . Temizlik yapıyorsam veririm ona oyuncak viledasını o da taklit eder beni. Çamaşır katlayacaksam yine onun yanında yaparım , keza ütü yine aynı şekilde. Bilir çocuk yani ev kirlenince temizlemeliyiz , giysiler kirlenince yıkanacak kuruyacak ütülenecek. Şimdi 3 yaşına geldi mesela diyorum ki annecim ben temizlik yapcam evimiz kirlendi ,tamam o zaman ben odamda oynayım anne der anlayış gösterir. Her şeyi konuşun çocuğunuzla anlamaz diye düşünmeyin, ilerde çok faydasını görürsünüz. Bir de naçizane tavsiyem temizlik yemek falan bunlarla kendinizi yıpratmayın. Çocuklu ev dağınık olabilir bundan normal bir şey yok. Her şey dört dörtlük olmak zorunda değil, kimsenin böyle bir beklentisi olmamalı sizden. Yemek falan dert olmamalı, o an en kolay ne ise o yapılmalı hiç yapılamıyorsa dışardan da söylenebilmeli.. Hiç desteksiz çocuk büyütmek yeteri kadar zorken hayatı ev işleriyle onla bunla biraz daha zorlaştırmaya gerek yok. Yatırımı ev işine temizliğe yemeğe değil çocuğunuza yapın , oyunlar oynayın kitap okuyun saklambaç oynayın. Çocuklar ev işi kadar nankör değil karşılığını görebiliyorsunuz en azından