Kıracaksınız yaa ne demek kırılmasınlar.. E siz kırılıyosunuz...Benim param.. Alnımın teriyle kazandığım paranın hesabını kimseye vermicem de geçAldım hiç konusmuyorum dogru düzgün yemekten yemeğe ama anlamiyorlar guleceksin mutlu olacaksin surat asmayacaksin hep bir yaptırım uygulamaya çalışıyorlar dayanamaz hale geliyorum istiyorumki kırılıp incinmesinler ama galiba yanlış yapiyorum
Bizde kendi geçimini kendi saglayana kimse karışamaz. Erkek kardeşlerim öğrenci. Harçlıklarını babamdan alıyorlar. Çalışmıyorlar. Haliyle babam ve annem onların herseyine karışıyor. Kız kardeşim ve ben öğrenciyken çalıştığımız ve kendilerinden herhangi birşey talep etmediğimiz icin bize pek karışmadılar. Ekonomik özgürlüğü elinde olan birine, hayatını önemli derecede etkileyecek bir hata yapmadığı müddetçe kimse karışmamalı bence. Siz de karıştırmayın. Siz nasıl davranırsanız davranın ailenizin gözünde degismezsiniz. En iyisi kafaniza göre takılın. Nasılsa aynı şeyi söyleyecekler.Evet cok haklisiniz ben cok yanlis yapmisim kırılmasınlar diye cabalarken onlar hep kendilerinin istedigi olur diye dusunuyorlar abim erkek oldugu icin cok karisilmadi hatta hic simdi beni asi hayırsız evlat goruyorlar
Benim icin meslekten ziyade adamlik onemli bende memurum ama bir havam yok ailemin gereksiz yanlis dusuncesimemur mu havalı ya çok ta büyütmemek lazım bende memurum çokk şükür ama yani o kadar büyütülecek bi şey değil ki elimize geçen belli esanflık iyidir:)
Artik oyle diyorum ama herseye cevaplari var simdiye kadar biz harcadik sana biz verdik biz buyuttukKıracaksınız yaa ne demek kırılmasınlar.. E siz kırılıyosunuz...Benim param.. Alnımın teriyle kazandığım paranın hesabını kimseye vermicem de geç
Kesinlikle katiliyorum agziyla kus tutsa yaranamaz lafi varya aynen oyle napsam da ayni ben degismiyom gozlerndeBizde kendi geçimini kendi saglayana kimse karışamaz. Erkek kardeşlerim öğrenci. Harçlıklarını babamdan alıyorlar. Çalışmıyorlar. Haliyle babam ve annem onların herseyine karışıyor. Kız kardeşim ve ben öğrenciyken çalıştığımız ve kendilerinden herhangi birşey talep etmediğimiz icin bize pek karışmadılar. Ekonomik özgürlüğü elinde olan birine, hayatını önemli derecede etkileyecek bir hata yapmadığı müddetçe kimse karışmamalı bence. Siz de karıştırmayın. Siz nasıl davranırsanız davranın ailenizin gözünde degismezsiniz. En iyisi kafaniza göre takılın. Nasılsa aynı şeyi söyleyecekler.
Heee sömürmek için yapmışsınız belli.. Hani bankalar kredi verir de bir ton faizle geri ödersin ya o parayı işte öyle olmuş biraz sizinkiler.. Sizin yerinizde olsam evlenirim zira sizin aileniz biraz duygusuzca hareket ediyor.. İnsan evladı için yaptıkları şeyleri balına kakar mı? Neymiş biz büyttük biz harcadık.. Ben mi istedim bu dünyaya gelmeyi yapmasaydınız? Beni dünyaya getirmek sizin tercihiniz şimdi benim için yaptıklarınızı size geri ödememi beklemeyin.. Erkek kardeşiminkileri de geri isteyecek misiniz de.. Çık git şu evden sevgilinle evlen senin ailen esnafa vermez seni tatlım kesin ve net.. Ya ayrıl ya evlen.. İki gün sonra ailem izin vermiyor evlenmeyelim diyip yarı yolda bırakabileceksen oyalama çocuğu da..Artik oyle diyorum ama herseye cevaplari var simdiye kadar biz harcadik sana biz verdik biz buyuttuk
Neler basima kakilmadi ki sanki parayla ozel universitelerde okuttular ben gece gunduz hic calismamisim gibi . yazi bekliyorm memlekete gidince istesnler vermezlersede cikip gitmeyi dugunum su tarihte isteyen gelsin demeyi planliyorum. Acimasizca mi bilmiyorum annem babam yikilacak belki ama ilerde ne bana kardesim bakar ne yengem ne ailem.Heee sömürmek için yapmışsınız belli.. Hani bankalar kredi verir de bir ton faizle geri ödersin ya o parayı işte öyle olmuş biraz sizinkiler.. Sizin yerinizde olsam evlenirim zira sizin aileniz biraz duygusuzca hareket ediyor.. İnsan evladı için yaptıkları şeyleri balına kakar mı? Neymiş biz büyttük biz harcadık.. Ben mi istedim bu dünyaya gelmeyi yapmasaydınız? Beni dünyaya getirmek sizin tercihiniz şimdi benim için yaptıklarınızı size geri ödememi beklemeyin.. Erkek kardeşiminkileri de geri isteyecek misiniz de.. Çık git şu evden sevgilinle evlen senin ailen esnafa vermez seni tatlım kesin ve net.. Ya ayrıl ya evlen.. İki gün sonra ailem izin vermiyor evlenmeyelim diyip yarı yolda bırakabileceksen oyalama çocuğu da..
Ogrencisi velisi tehditleri mudur hersey ayri dert uzerine ailem dert. Cevabi yapacak bisey yok mecbur cekeceksin kisaca cildir kafayi ye kizimbnm annemde ben harcamayı abarttığım zaman bana sorar naptın nereye harcadın diye. ama kalkıpta hesap vericeksin derse agzının payını da veririm ben akşama kadar el kapısında calışıp didinip kazanıcam sonra milllete kalem kalem hesap vericem..
hiçte mecbur değilsin herkesin kendi hayatı sonucta sırf paranı yiyebilmek için peşinden gelmişler anladıgım kadarıyla. annedir babadır zaten onlar söylemeden biz isteriz onlara harcamayı bakmayı ama kullanıldıgını hissetmek cok koyar insanaOgrencisi velisi tehditleri mudur hersey ayri dert uzerine ailem dert. Cevabi yapacak bisey yok mecbur cekeceksin kisaca cildir kafayi ye kizim
Ne de olsa aileniz onlar sizin, olduğu gibi kabullenmekten başka çareniz yok. Ne güzel ki hayatınızda sevdiğiniz biri var. Belki okuyup da işsiz güçsüz olacağına adam esnaflık edip kazanıyormuş ekmeğini. Sizi aç açıkta bırakmaz, kendi maaşınız da varmış kendi kendinize yetersiniz diye düşünüyorum gelecek kaygınız olmadan. Madem aileniz böyle maddiyata önem veren insanlar, o yüzden kesinlikle eşinizin anlayışlı ve mert bir erkek olması gerekiyor ki hayatınızda denge kurulsun ve huzurlu yaşayabilin. Anne babanızla abinizin arasındaki durumları da kafanıza takmayın, siz kendi mutluluğunuza bakın, herşey ev araba mal mülk değil malesef. Diğer soruya gelince, sevgilinizle internetten mi tanıştınız? neden arkadaşım tanıştırdı dediniz? arkadaşa yazık olmuş, boş yere tepki çekmiş.sizlere iki sorum var fikirlerinizi merak ediyorum arkadaşlarım ... ailem sevgilimle beni arkadaşım tanıştırdı sanıyor. çünkü az tepki verirler belki diye ufak bir yalana başvurdum. annem arkadaşıma beddua ediyor. bu beddua acaba kabul olur mu? ( not : ben memurum sevgilim esnaf diye istemiyor ailem) ikinci sorum ise annem kaç zamandır paramın hesabını soruyor. bende geçiştiriyordum .fakat bugün yine geldi bana hesap vereceksin dedi bende al kart orada git çek dedim hesabını vereceksin ben herkesten hesap sorarım nereye ne veriyosan dedi. Amacım cevap vermemek değil küçük olmadığımı artık benimde bir birey olduğumu anlaması . Sizce ben yanlış mı düşünüyorum. onlara maddi her konuda yardım ediyorum. Para sıkıntısı yok ellerindeki parayıda erkek kardeşime vermeyi düşünüyorlar borç vereceklermiş (!). komşumuz bile kızım bak annenler para verecekmiş ama geri vermez, ben çok konuştum ama anlamadı diyor. erkek kardeşimin durumuda kötü değil arabasını almış her hafta yemeğe gezmelere giden lüks takılan insanlar. Ben hala şu gün olmuş 40 defa düşünürüm birşey alacakken para lazım olursa diye. Bana istersem çekerim paranı sanane dedi kaldırıp ben çok incindim . beni adamdan saymıyorlar diye gecti içimden. bir de sanıyorlarki paramı sevgilime gönderiyorum halbuki tam tersine o bana destek oluyor bazen, çoğu şeyi karşılamak istiyor fakat ben istemiyorum . sevgilimi istemedikleri için tepki olarak çok mu abartıyorum acaba ?
Her ay basinda gelip hesap sorup tek tek nereye ne harcadigimi soruyorsa? Ben ciktim gittim evden baska yerde gorev yapiyorum ikinci bi harcama olmasin diye yanima geldiler sirf para biriktirmek icin . kimin icin para kardesim icin . neden cunku o erkek. O ev gecindiriyo ben bekarim o yesin icsin gezsin ben calisip cabalayim paralar ona gitsin mi? O lafi derken cok vicdan azabi duydum ama karsilik ne oldu biliyor musun istersem cekerim cektigim gibi istedigim yere istedigim kisiye veririrm. Daha once gûne girdim aile arasinda ve ortada para yok al kizim gun paran demediler bunlari dusununce ofkeleniyorum belki de dediginiz gibi yanlis bilemiyorumEski konularinizi bilmiyorum,okumadim. Annenizin herhangi birine beddua etmesi cok yanlis. Sizin de annenize karsi uslubunuz cok yanlis. Kart orda git cek ne demek? Biraz duzgun konusabilirsiniz. Ha laftan anlamiyorsa da ayri eve cikabilirsiniz,gorusmelerinize sinirlama getirebilirsiniz. Ama kaba davranmak cok cok yanlis.
Pek cok hakli sebebiniz olabilir, ama annenize hakaretvari konusunca duzelmeyecek ki. Ayri yasiyorsaniz gelip size yerlesmelerine engel olmak da elinizde. Cilingirle gelecek halleri yok ya. Veya diyelim ki oyle yaptilar,apartlara yerlesin tek odalik, gelemezler.Her ay basinda gelip hesap sorup tek tek nereye ne harcadigimi soruyorsa? Ben ciktim gittim evden baska yerde gorev yapiyorum ikinci bi harcama olmasin diye yanima geldiler sirf para biriktirmek icin . kimin icin para kardesim icin . neden cunku o erkek. O ev gecindiriyo ben bekarim o yesin icsin gezsin ben calisip cabalayim paralar ona gitsin mi? O lafi derken cok vicdan azabi duydum ama karsilik ne oldu biliyor musun istersem cekerim cektigim gibi istedigim yere istedigim kisiye veririrm. Daha once gûne girdim aile arasinda ve ortada para yok al kizim gun paran demediler bunlari dusununce ofkeleniyorum belki de dediginiz gibi yanlis bilemiyorum
O ezilmeyi dibine kadar yasayanlardanimNedense hep kız evlatlar ezilir hep.erkekler kıymetli olur.bence bukadar taviz vermeyin
Aparttayim ve malesef iki goz odada yanimdalar tek kalmak istedigimi soyledim ama dinleyen olmadi.haklisiniz cok haklisiniz benim vicdanim el vermiyo el vermeye vermwye soyledim istePek cok hakli sebebiniz olabilir, ama annenize hakaretvari konusunca duzelmeyecek ki. Ayri yasiyorsaniz gelip size yerlesmelerine engel olmak da elinizde. Cilingirle gelecek halleri yok ya. Veya diyelim ki oyle yaptilar,apartlara yerlesin tek odalik, gelemezler.
Evet internet uzwrnden tanistim ilk basta daha snra arkadasim ve sevgilimin bircok ortak arkadasi oldugunu ve birbirlerini tanidiklarini ogrendimNe de olsa aileniz onlar sizin, olduğu gibi kabullenmekten başka çareniz yok. Ne güzel ki hayatınızda sevdiğiniz biri var. Belki okuyup da işsiz güçsüz olacağına adam esnaflık edip kazanıyormuş ekmeğini. Sizi aç açıkta bırakmaz, kendi maaşınız da varmış kendi kendinize yetersiniz diye düşünüyorum gelecek kaygınız olmadan. Madem aileniz böyle maddiyata önem veren insanlar, o yüzden kesinlikle eşinizin anlayışlı ve mert bir erkek olması gerekiyor ki hayatınızda denge kurulsun ve huzurlu yaşayabilin. Anne babanızla abinizin arasındaki durumları da kafanıza takmayın, siz kendi mutluluğunuza bakın, herşey ev araba mal mülk değil malesef. Diğer soruya gelince, sevgilinizle internetten mi tanıştınız? neden arkadaşım tanıştırdı dediniz? arkadaşa yazık olmuş, boş yere tepki çekmiş.
sizlere iki sorum var fikirlerinizi merak ediyorum arkadaşlarım ... ailem sevgilimle beni arkadaşım tanıştırdı sanıyor. çünkü az tepki verirler belki diye ufak bir yalana başvurdum. annem arkadaşıma beddua ediyor. bu beddua acaba kabul olur mu? ( not : ben memurum sevgilim esnaf diye istemiyor ailem) ikinci sorum ise annem kaç zamandır paramın hesabını soruyor. bende geçiştiriyordum .fakat bugün yine geldi bana hesap vereceksin dedi bende al kart orada git çek dedim hesabını vereceksin ben herkesten hesap sorarım nereye ne veriyosan dedi. Amacım cevap vermemek değil küçük olmadığımı artık benimde bir birey olduğumu anlaması . Sizce ben yanlış mı düşünüyorum. onlara maddi her konuda yardım ediyorum. Para sıkıntısı yok ellerindeki parayıda erkek kardeşime vermeyi düşünüyorlar borç vereceklermiş (!). komşumuz bile kızım bak annenler para verecekmiş ama geri vermez, ben çok konuştum ama anlamadı diyor. erkek kardeşimin durumuda kötü değil arabasını almış her hafta yemeğe gezmelere giden lüks takılan insanlar. Ben hala şu gün olmuş 40 defa düşünürüm birşey alacakken para lazım olursa diye. Bana istersem çekerim paranı sanane dedi kaldırıp ben çok incindim . beni adamdan saymıyorlar diye gecti içimden. bir de sanıyorlarki paramı sevgilime gönderiyorum halbuki tam tersine o bana destek oluyor bazen, çoğu şeyi karşılamak istiyor fakat ben istemiyorum . sevgilimi istemedikleri için tepki olarak çok mu abartıyorum acaba ?
Ayri evdeyim evimizden cok uzakta ama kardesime para biriktirmek icin ayri masraf olmasin diye bahane olarak yaninda duruyoruz yemegini hazirliyorum daha ne istiyorsan diye yanima yerlwstiler.beddua eden herkesten anne dahi olsa bi gıcığım gelir.
o beddua da tutmaz zaten için ferah olsun.
ayrıca memur olmuş insansın kimseye hesap vermek zorunda değilsin. aynı evde yaşadığın için seni onlara maddi yardım yapmak zorunda görüyorlarsa ben olsam asla aynı evde oturmaz kendi evime çıkardım. azıcık aşım kaygısız başım.
ve yine bir erkek evlat ayrımı yapan aile daha tabi.