• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yanlış mı düşünüyorum

kredi konusunu yanlış düşünüyorsunuz bence, eşten bunu saklamak neden? sonuçta evlisiniz artık,
para konusunda size pek söz hakkı tanımıyor eşiniz anlaşılan.
işi girip çalışınca agresifleşmenizi önermem, maddi rahatlık için işe başayacaksınız, ektıra bir gerginliğe gerek duymayın, rahatınıza bakın.

Hemen is bulacak olsam doldurmam böyle kendimi. Ama belki de yıllar sürecek. Korkuyorum ister istemez. Nasıl başlarsa öyle gider diyorlar ya. Anca o onay verecek te öyle kıyafet alacağım. Niye çünkü acelesi yok. Ama sac boyama makyaj malzememe falan hiç karışmaz.
İş bulup evlenebilirdiniz o halde.Yani borçlu evlenip dur bakalım is buluruz rahatlığı bana biraz tuhaf geliyor tek maaş yetmiyor ışte belli.

Ayrıca makyaj malzemenize karışmıyosa siz de sigarasına karışmayın.Makyaj malzemesi daha lüzumsuz bana göre ama siz taviz verebiliyo musunuz hayır.

Belki seneler sürer iş bulmam demissiniz bir de geçici isler bulacaksınız o halde.Yoksa bu işin icinden çıkamazsınız

Sigara içenler sigara parasını masraf gibi görmüyor ki.
Gider listesinde ayrı bir kalem işgal ediyor o kadar.
Sizin bozuk telefonla gezmeniz elbet doğru değil ama üzgünüm o da eşinizin düşüncesizliği...
Aslinda düşüncesiz olsa sac boyama makyaj malzememe de karışmaz mı? Maliyetli şeyleri hep erteliyor.

İş bulup evlenebilirdiniz o halde.Yani borçlu evlenip dur bakalım is buluruz rahatlığı bana biraz tuhaf geliyor tek maaş yetmiyor ışte belli.

Ayrıca makyaj malzemenize karışmıyosa siz de sigarasına karışmayın.Makyaj malzemesi daha lüzumsuz bana göre ama siz taviz verebiliyo musunuz hayır.

Belki seneler sürer iş bulmam demissiniz bir de geçici isler bulacaksınız o halde.Yoksa bu işin icinden çıkamazsınız
Gecici isleri orda burda çalışmamı da o istemiyor ama.

Marka vermeyeyim en pahalısını içiyor bir de tütün şöyle dursun. Başka sigara içemezmis.

o zaman siz de kısmayın giderlerinizden, sıkışınca mecbur düşürür.
eşimle ben de günde 2 paket sigara alıyorduk 20 tl, ben bıraktım o da tütün almaya başladı, ayda 600 tl ye yakın kardayız.

Her sigara alisinda sigaranin ücreti kadar sana da para vermesini iste. 6 ayin sonunda kac tl biriktigini goster "bak sigara içmeseydin bu kadar paramiz olacakti" de sonra o parayi gozunun onunde yak. Ne yapıyorsun sen derse "sen bu kadar parayi yakmadin mi? Neden ben yakınca kızıyorsun" de. Not: gercekten parayi yakmaya kiyamazsan da sahte para yak :D

kredi konusunu yanlış düşünüyorsunuz bence, eşten bunu saklamak neden? sonuçta evlisiniz artık,
para konusunda size pek söz hakkı tanımıyor eşiniz anlaşılan.
işi girip çalışınca agresifleşmenizi önermem, maddi rahatlık için işe başayacaksınız, ektıra bir gerginliğe gerek duymayın, rahatınıza bakın.
Tatsızlık çıkarsam ne olacaktı ki? Biz evlenmeden çekilmiş bi kredi. Para meselelerine karıştırmıyor seni kimseye muhtac etmiyorum zar zor yetişiyor sorma diyor. Calismaya başlayınca paraları birlestirmeyi düşünmüyorum zaten.

Aslinda düşüncesiz olsa sac boyama makyaj malzememe de karışmaz mı? Maliyetli şeyleri hep erteliyor.
Erteleyip de ne yapıyor ona bakmak gerek?
Mesela biz halıları değiştirecektik.
Kocamla kışın oturup plan yaptık,geçen sene temmuz bize uygun geldi,o tarihte de değiştirdik.
Siz de bu şekilde gelir gider hesabı yapıp da borçlarınıza göre diğer giderlerinizi dengeleyebilirsiniz.

Erteleyip de ne yapıyor ona bakmak gerek?
Mesela biz halıları değiştirecektik.
Kocamla kışın oturup plan yaptık,geçen sene temmuz bize uygun geldi,o tarihte de değiştirdik.
Siz de bu şekilde gelir gider hesabı yapıp da borçlarınıza göre diğer giderlerinizi dengeleyebilirsiniz.
Bu fikri sundum ona. Çok geriliyor para konusu açılınca zor yetişiyor sorma seni muhtac ediyor muyum diyor. Erkek için zor meselelermis bunlar öyle diyor. Ben de ben senin karınım ne olacak desem de yok sinirleniyor kurcalayınca.

Her sigara alisinda sigaranin ücreti kadar sana da para vermesini iste. 6 ayin sonunda kac tl biriktigini goster "bak sigara içmeseydin bu kadar paramiz olacakti" de sonra o parayi gozunun onunde yak. Ne yapıyorsun sen derse "sen bu kadar parayi yakmadin mi? Neden ben yakınca kızıyorsun" de. Not: gercekten parayi yakmaya kiyamazsan da sahte para yak :KK70:
=)))
Kartı bende aslında her ay o kadar harcama yapsam dikkatini çeker sorar hemen. Ben yetistiremiyo diye fuzuli asla bir sey almıyorum on kere düşünüyorum bir sey alacakken.

Hanimlar yeni evliyiz düğün borçlarımız falan var. Derdim şu ki eşim gunde 1 paket sigara içiyor. Evlenmeden önce bırakırım demişti. O aylik sigaraya baya para harcarken ben kendimi hep kısıyorum. Istedigim kıyafetleri falan erteliyorum telefonumun ufak bir arızası var yaptırmıyor su an para yok diye. Bir iki kere sigarasina söylenecek oldum sinirlendi. Bir de nisanliyken kredi çekmiş su an hala ödüyor ve ben kendim tesadüfen kurcalayıp öğrendim para mevzulari açılınca sinirleniyor. Ben bir şeyleri zor yetiştirmeye çalışıyorum üzerime gelme diyor. Krediye hiçbir sey demedim evlenmeden öncesi beni ilgilendirmez ama hic bahsetmemisti odediginden. Bana da iş bakıyoruz ama bulamıyoruz. İhtiyaçlarımı alıyorum ama acele olmayan her şey erteleniyor. İş bulana kadar böyle mi gidecek bu? Ben ise başlayınca da onun gibi yapıp hic konusmayayim mi yani nereye harcadığımı onun gibi agresifleseyim mi? Kendini kötü hissediyor hesap sorulunca. Para kalmiyorsa niye içiyor sigara diye kendimi dolduruyorum..
Sigara içenler sigaraları konusunda çok hassas oluyorlar. Dinine küfretmişsin gibi tavır takınıyorlar. Çok üstüne gitme o konuda.
İş bulduktan sonra ev masraflarından bir şey seç. Mesela mutfak masrafı ya da kira gibi. Bunları bundan sonra ben öderim de. Gerisine hiç karışma. Sorarsa da geçiştir. Geriye zaten anca benim harçlığım kalıyor de geç.
Bence her iki taraf da ev harcamalarına katkıda bulunmalı ama her ikisinin de hesap vermeden harcayabileceği bir miktar mutlaka olmalı.
Tabi bütün paraları bir kesede birleştirip böylece gül gibi geçinenler de var o da bir tercih ama eşiniz şimdi böyle tersliyorsa sürekli o asla işlemez sizde.
Bizde ben kirayı aidatı yakıtı ödüyorum. Mutfak masrafı ve faturalar eşimde. Ama arada ben de ufak mutfak için bir şeyler alıyorum geçerken. Paranın kalanı bizim.
Yatırım hesabımız eşimin adına. Ben de bir ara hesabımda hiç para biriktiremiyorum hemen harcıyorum diye onun adına olan o hesaba göndermiştim. Ama sonra şimdi bana lazım. Ondan istemek, onun naz yapması vs. çok ağır geldi bana. Oysa oraya ben şu an istiyor olduğumdan fazla para koydum. Küçüklüğümden beri de para istediğimde nazlanılması en nefret ettiğim şeydir. Eşime kırıldım mesela ama bir şey de diyemedim. Sonra sana da bir şey denmiyor hepsi ikimizin değil mi diyecek. Kırıldığımla kaldım.

Bu fikri sundum ona. Çok geriliyor para konusu açılınca zor yetişiyor sorma seni muhtac ediyor muyum diyor. Erkek için zor meselelermis bunlar öyle diyor. Ben de ben senin karınım ne olacak desem de yok sinirleniyor kurcalayınca.
O zaman gerçekten işiniz zor,Allahım kolaylık versin inşallah.
Karı koca oturup evinin sorunlarını konuşamayacak mı?
Hiç sevmem böyle sır küpü adamları.
Sanki memleketin ekonomisini yürütüyor.

o zaman siz de kısmayın giderlerinizden, sıkışınca mecbur düşürür.
eşimle ben de günde 2 paket sigara alıyorduk 20 tl, ben bıraktım o da tütün almaya başladı, ayda 600 tl ye yakın kardayız.
Kısma derken? Bendeki kartını aldı lazım diye vermedi hala. Nakit para verdi biraz bunla idare et diye. Sordum ben kiyafet alayım mı diye o da ben sana diyince al dedi bekletiyor hala.

O zaman gerçekten işiniz zor,Allahım kolaylık versin inşallah.
Karı koca oturup evinin sorunlarını konuşamayacak mı?
Hiç sevmem böyle sır küpü adamları.
Sanki memleketin ekonomisini yürütüyor.
=))) çok güldüm son lafınıza. Sağolun. Tartışıyoruz konu açılınca ben de usandım. Çalışmaya başlayınca empati yaptirabilirim anca ama ona da cok var.

Kısma derken? Bendeki kartını aldı lazım diye vermedi hala. Nakit para verdi biraz bunla idare et diye. Sordum ben kiyafet alayım mı diye o da ben sana diyince al dedi bekletiyor hala.

işte her şeyin ucuzuna kaçmaya çalışmayın, x lira veriyse idare et diye, canınzın istediğini alın, mecbur eve yiyecek içecek alacak, o düşünsün biraz da. böyle başlarsanız böyle devam eder çünkü

Sigara içenler sigaraları konusunda çok hassas oluyorlar. Dinine küfretmişsin gibi tavır takınıyorlar. Çok üstüne gitme o konuda.
İş bulduktan sonra ev masraflarından bir şey seç. Mesela mutfak masrafı ya da kira gibi. Bunları bundan sonra ben öderim de. Gerisine hiç karışma. Sorarsa da geçiştir. Geriye zaten anca benim harçlığım kalıyor de geç.
Bence her iki taraf da ev harcamalarına katkıda bulunmalı ama her ikisinin de hesap vermeden harcayabileceği bir miktar mutlaka olmalı.
Tabi bütün paraları bir kesede birleştirip böylece gül gibi geçinenler de var o da bir tercih ama eşiniz şimdi böyle tersliyorsa sürekli o asla işlemez sizde.
Bizde ben kirayı aidatı yakıtı ödüyorum. Mutfak masrafı ve faturalar eşimde. Ama arada ben de ufak mutfak için bir şeyler alıyorum geçerken. Paranın kalanı bizim.
Yatırım hesabımız eşimin adına. Ben de bir ara hesabımda hiç para biriktiremiyorum hemen harcıyorum diye onun adına olan o hesaba göndermiştim. Ama sonra şimdi bana lazım. Ondan istemek, onun naz yapması vs. çok ağır geldi bana. Oysa oraya ben şu an istiyor olduğumdan fazla para koydum. Küçüklüğümden beri de para istediğimde nazlanılması en nefret ettiğim şeydir. Eşime kırıldım mesela ama bir şey de diyemedim. Sonra sana da bir şey denmiyor hepsi ikimizin değil mi diyecek. Kırıldığımla kaldım.
Aynen dediğiniz gibi yapmayı düşünüyorum ama çalışmama yıllar var belki de. Markette orda burda çalışmama cok karşı.

işte her şeyin ucuzuna kaçmaya çalışmayın, x lira veriyse idare et diye, canınzın istediğini alın, mecbur eve yiyecek içecek alacak, o düşünsün biraz da. böyle başlarsanız böyle devam eder çünkü
Yok mutfak şeylerin o alıyor hep ya da beraber çıkarız. Bana verdigi nakiti söylesem gulersiniz kart ta yok ortada.

=))) çok güldüm son lafınıza. Sağolun. Tartışıyoruz konu açılınca ben de usandım. Çalışmaya başlayınca empati yaptirabilirim anca ama ona da cok var.
Çalışma konusunda niye böyle dusunuyorsunuz?
Surekli cok var,yillar surer is bulmam falan yazmissiniz. Mesleğiniz ne?

Back