• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yanlış mı düşünüyorum

Sshelby

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
31 Ağustos 2016
460
134
33
Hanimlar yeni evliyiz düğün borçlarımız falan var. Derdim şu ki eşim gunde 1 paket sigara içiyor. Evlenmeden önce bırakırım demişti. O aylik sigaraya baya para harcarken ben kendimi hep kısıyorum. Istedigim kıyafetleri falan erteliyorum telefonumun ufak bir arızası var yaptırmıyor su an para yok diye. Bir iki kere sigarasina söylenecek oldum sinirlendi. Bir de nisanliyken kredi çekmiş su an hala ödüyor ve ben kendim tesadüfen kurcalayıp öğrendim para mevzulari açılınca sinirleniyor. Ben bir şeyleri zor yetiştirmeye çalışıyorum üzerime gelme diyor. Krediye hiçbir sey demedim evlenmeden öncesi beni ilgilendirmez ama hic bahsetmemisti odediginden. Bana da iş bakıyoruz ama bulamıyoruz. İhtiyaçlarımı alıyorum ama acele olmayan her şey erteleniyor. İş bulana kadar böyle mi gidecek bu? Ben ise başlayınca da onun gibi yapıp hic konusmayayim mi yani nereye harcadığımı onun gibi agresifleseyim mi? Kendini kötü hissediyor hesap sorulunca. Para kalmiyorsa niye içiyor sigara diye kendimi dolduruyorum..

sigarada da krediyi söylememesinde de haklısın.
Evlilik bu. Tabiki herşeyi bileceksiniz. Bu hesap vermek değil ki.
Allah korusun yarın bir gün bişey olsa eşinize siz ödeyeceksiniz onları bilginiz olması gerekmez mi?

maddi sıkıntı yaşayıp günde 10 tl sigaraya veren insanları zerre anlamıyorum.
sigarasız duramıyorsa tütüncüden sarma alsın 20 tanesi 3 tl falan. onu içsin.
Marka vermeyeyim en pahalısını içiyor bir de tütün şöyle dursun. Başka sigara içemezmis.

Yanlis anlamayin ama bence siz de calisiyor olsaydiniz sigarasina laf edebirdiniz . ama su an siz calismiyorsunuz, sizin ihtiyaclarinizi da esiniz karsiliyorken ' tek luksum sigara" dedigi zaman diyebileceginiz bir sey kalmaz malesef.
Sigaraya karsiyim, esim de iciyor, cok soylendim ama o da , sen aylik sac boyatiyorsun, lazere gidiyorsun ben bir sey diyor muyum dedi bana. Ben de agzimi acmiyorum artik.
Sağlıkla ilgili olan boyutunu düşünebilecek yasta ne diyebilirim ki.

Sigara bambaşka bir konu.
Ne kadar ısrar etseniz de kişi kendi istemeden asla bırakmaz hatta bırakamaz.
Etmiyorum zaten bizi kimseye muhtaç etmiyor tamam da ben sigara icsin diye bozuk telefonla geziyorum.

Sigara bırakılmıyor maalesef,bağımlılık o,kola ya da waffle değil ki olmayınca sinirden adam gırtlaklamak istesin.
Kendi zevklerinden taviz veren taraf sen oluyorsun, çalışmadığın için söz hakkın da yok gibi geliyor sana,içinde öfke patlamaları :D
İyi anlıyorum seni,yaşadım aynılarını.
Sen iyi olsun her şey diye tasaruflar vs yaparken onun umurunda bile değil.
Bi zahmet sigarasını da arkadaşın dediği gibi 3 liraya tütüncüden alsın,hiç fark yok normal sigara ile aynı zehir.

Sigara da onun tek rahatlama şekli diyeceğim ama...aynı fırsatı size tanımıyormuş ki. Söz verip tutmaması kötü olmuş, krediyi gizlemesi de ayrı bir saçmalık. Emin olun siz çalışmaya başlayınca aynı şeyleri yapamayacaksınız. O hakkı tanımayacaktır size. Yazdıklarınızdan bunu çıkardım ben. Ama inşallah yanılırım, her şeyi en kısa sürede düzene oturtursunuz umarım.

Yanlis anlamayin ama bence siz de calisiyor olsaydiniz sigarasina laf edebirdiniz . ama su an siz calismiyorsunuz, sizin ihtiyaclarinizi da esiniz karsiliyorken ' tek luksum sigara" dedigi zaman diyebileceginiz bir sey kalmaz malesef.
Sigaraya karsiyim, esim de iciyor, cok soylendim ama o da , sen aylik sac boyatiyorsun, lazere gidiyorsun ben bir sey diyor muyum dedi bana. Ben de agzimi acmiyorum artik.
Sağlıkla ilgili olan boyutunu düşünebilecek yasta ne diyebilirim ki.
Siz çalışıyor muydunuz peki

sigarada da krediyi söylememesinde de haklısın.
Evlilik bu. Tabiki herşeyi bileceksiniz. Bu hesap vermek değil ki.
Allah korusun yarın bir gün bişey olsa eşinize siz ödeyeceksiniz onları bilginiz olması gerekmez mi?
Haklıyım ama elimden bir sey gelmiyor.

Sigara bırakılmıyor maalesef,bağımlılık o,kola ya da waffle değil ki olmayınca sinirden adam gırtlaklamak istesin.
Kendi zevklerinden taviz veren taraf sen oluyorsun, çalışmadığın için söz hakkın da yok gibi geliyor sana,içinde öfke patlamaları :KK70:
İyi anlıyorum seni,yaşadım aynılarını.
Sen iyi olsun her şey diye tasaruflar vs yaparken onun umurunda bile değil.
Bi zahmet sigarasını da arkadaşın dediği gibi 3 liraya tütüncüden alsın,hiç fark yok normal sigara ile aynı zehir.
Almaz ki. Mümkün değil aldıramam. Markasını değişmiyor kaldı ki tütün icecek.

Evet ben calisiyorum.
Sigara konusunu insanlar genel ihtiyactan farkli tutuyor o yuzden oyle ornek verdim.
Bence kesinlikle fuzuli harcama ama esim icin hayati bir konu.
Ama ben bozuk telefonla dolaşıyorum e su an çalışmıyorum da kim yaptırsın bunu?

Sigara da onun tek rahatlama şekli diyeceğim ama...aynı fırsatı size tanımıyormuş ki. Söz verip tutmaması kötü olmuş, krediyi gizlemesi de ayrı bir saçmalık. Emin olun siz çalışmaya başlayınca aynı şeyleri yapamayacaksınız. O hakkı tanımayacaktır size. Yazdıklarınızdan bunu çıkardım ben. Ama inşallah yanılırım, her şeyi en kısa sürede düzene oturtursunuz umarım.
Kendime para ayiracagim kesin çalışınca. Ama iş bulmam cok uzun sürecek belli. Hatta belki de yıllar.

Bu sekilde bilerek evlenmissiniz,çalışan o.Anladığım kadarıyla tek lüksüde sigara bence de karışmamalısınız.

Ben evlilikte senin paran benim param olayına karşıyım ama böyle kendini doldurup hayatı zindan etmelere de karşıyım.Para yok neden sigara içiyosun dediğinizde sende çalışmıyosun niye şunu bunu yapıyorsun cevabı alırsanız napacaksınız?

Dilerim is bulursunuz bi an önce

Ama ben bozuk telefonla dolaşıyorum e su an çalışmıyorum da kim yaptırsın bunu?
O konuda haklisiniz da benim demek istediğim sey su. Bagimli bir adam icin sigara kisintiya gidilecek bir konu degil eger kendi de istemiyorsa.
Bu hafta sigara icmeyeyim de evin tadilatini yaptırayim demez, esime yeni telefon alayim demez. Cunku bagimli. Hicbir şeye para bulamasa o sigaraya yine bulur.
En guzeli bir an once is bulup kendi ihtiyaclarinizi kendinizin karsilamasi.

Bu sekilde bilerek evlenmissiniz,çalışan o.Anladığım kadarıyla tek lüksüde sigara bence de karışmamalısınız.

Ben evlilikte senin paran benim param olayına karşıyım ama böyle kendini doldurup hayatı zindan etmelere de karşıyım.Para yok neden sigara içiyosun dediğinizde sende çalışmıyosun niye şunu bunu yapıyorsun cevabı alırsanız napacaksınız?

Dilerim is bulursunuz bi an önce
Hemen is bulacak olsam doldurmam böyle kendimi. Ama belki de yıllar sürecek. Korkuyorum ister istemez. Nasıl başlarsa öyle gider diyorlar ya. Anca o onay verecek te öyle kıyafet alacağım. Niye çünkü acelesi yok. Ama sac boyama makyaj malzememe falan hiç karışmaz.

Sigara içenler sigara parasını masraf gibi görmüyor ki.
Gider listesinde ayrı bir kalem işgal ediyor o kadar.
Sizin bozuk telefonla gezmeniz elbet doğru değil ama üzgünüm o da eşinizin düşüncesizliği...

sigara bağımlıları öyle. aç kalırlar, ceplerinde otobüse binecek paraları kalmasın, yine de gider sigara alırlar. içmeyen biri olarak asla anlayamayacağım bir şey.

Back