• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yanlış evlilik ve mutsuzluk

Kendileri ana kız ayrılmasın, üstelik dip dibe yaşasınlar ama senin annenle görüşme sıklığına laf etsinler, annenle ilişkine karışma hakkını kendilerinde görsünler, ne güzel kafalar.
Bencil, saygısız, hadsiz, avam zihniyet.
Sınır çizmek gerekiyor ama eşin bunların farkında değilse işin çok zor.
Eşim onlar kötü şey düşünmez düşünemez der sadece.

Merhaba. Eşimle 2020 yılında tanıştık. 3. Ayın sonunda covıd sebebi ile babası vefat etti. Sonrasında geçirdiği bunalım yüzünden benden ayrıldı. Zaten yanında olmama hiç izin vermedi. İstenmediğimi düşünüp kabullenerek hayatıma bir şekilde devam ederken belirli aralıklarla aradı sordu. Her ne kadar reddetsemde bir müddet sonra ikna oldum . Barıştıktan 8 ay gibi bir süre sonra 2024 yılında evlendik . Son ana kadar işler yolundaydı aramız iyiydi eski beğenmediğim huylarını terketmişti . Mesela fazla küfrediyor ve fazla fazla sinirleniyordu . Ben de sinirli biriyimdir ancak onunki farklı bir türü. Düğüme bir gün kala tartıştık yine aynı tutumu sergiledi telefonda bir iki saat sonra özür dilese de çok kararsız kaldım yine de evlendik. Onu seviyordum. Nişandan çok kısa bir süre önce benden çok gizlediği ailesi ile tanıştırdı . Bu gizliliğin nedeni aşırı muhafazakar bir annesi ve ablası olmasıydı anladım. Kendisi hiç öyle bir portre çizmiyordu onlarla taban tabana zıttı aksi halde zaten beni tercih ediyor olamazdı. Birlikte yer içer gezerdik . Muhafazakar tarafı en fazla benim kadardı yani gözüme batmadı. Evlendik ailesi yakın bize aynı semt sayılır. Annesi ablası aynı binada oturuyorlar zaten binayı onlar yapmışlar. Annesi her haftasonu hafta içi demeden beni çağırmaya başladı . Haftasonu gideriz bir şekilde döümüp dolaşıp eşim soluğu orada alıyor . Üstelik beni orada bırakıp kendi dışarı çıkıyor ve o çevredeki arkadaşları ile görüşüyor. Ben annesi ile ablasının arasında kalıyorum . Tv izlemeye karşılar. Sadece kuran okuyor annesi Tv den de bir cemaatin kanalı dışında başkasını açtırmıyor. Ablası eve Tv dahi almamış. Sürekli bana vaaz veriyorlar böyle yap şöyle yap. Bu durum bize gelince de aynı . Yani şimdi bir buçuk yıllık evliyim yeni doğum yaptım. Bir kaç günlük lohusa iken yorgun argın perişan halde akşama kadar hatim yapmak için Kuran okudular bebekle benim başımda . Akşam yatak odasından çıkmaları ve dinlenmek için kibarca müsade istedim . Tüm gün ben de bebek de uyumamıştık . Yoruldum. Çıktılar biraz dinlendik. Eşime şikayet etmişler bizi odadan çıkardı kuran dinlemek istemiyor demişler. O da dinlenmeye ihtiyacı var demiş güya bilmiyorum. O gün de Elleri bomboş gelmişler . Annem yemek yaptı yediler çay tatlı derken gece 12 de evlerine bıraktı eşim. Hizmet edildi. Ablası ziyarete geliyor kek yapmış 4/1 ini kesmiş getirmiş görünce şok oldum. Eşimle beni ve kendisini ve eşini hesaplamış keki getirirken annemle kız kardeşim evde onlara kek yok :)) . Yaptığı bir kek onu da çeyrek getirmiş. Geçen gün geldi yarım kavanoz çorba ile. Annem bazı günler geliyor. Ablasının Geldiği gün annem yoktu . Asla yapılacak bir iş var mı diye sormuyor. Oturup Kuran okuyor. Tv açtırmıyor da. Hep de bizde kalma istekleri var farkındayım. İki adımlık mesafedeyiz. Annem saçını süpürge etti hem doğumdan önce hem sonra . Mecburen kaldı. O kadar gözlerine batıyor ki farkındayım mecburen 40 ım çıkmadan bazı günler gelmesini rica ettim. Annesi kalmak istiyor kendilerine ne temizlik ne yemek yaparlar sadece ibadet ederler . Bir çorba içerler ne yemek kültürleri var ne birşey. Evde hiç yemekleri olmaz kolay kolay eşim de bekarken karalahana yemeğinden bıkmıştı başka şey yerdi dışarıda. Kendilerine yapmayanlar bana mı yapacaklar. Şimdi gelip kalsa bütün gün bana karışacak evde. Ben zaten bunalım geçiriyorum. Eşim de çok destek olan biri değil. Ne hamileylen ne de doğumdan sonra beni üzmemeye destek olmaya çok gayret etmiş biri değil. Üstelik hem doğumdan bir gün önce hemde bir kaç gün önce çok büyük kavgalar ettik. Psikolojim hiç iyi değil. Yalnız olmak iyi geliyor . Onu bile görmek istemiyorum bazen. Bir de ailesinin buraya gelip kalma düşüncelerine tahammülüm yok. Hiç bir ortak noktamız yok . Üstüne bir de çocuk bakmamı eleştiriyorlar arkamdan da yüzüme de. Eşime çocuğu annesine mi baktırmak istiyor acaba diyorlar. Annem yanımda olduğu için. Kardeşim çalıştığı için çocuğuna hep annem baktı ben de ondan görüp anneme baktırmak istiyormuşum :)) bunu diyen ablası doğum yapar yapmaz o zaman annesi ile aynı apartmanda oturmadığı için gidip bir iki hafta onda kalmış. Eşim annemde kalmama sorun yapıyor 40 I çıkınca biraz gideyim diyorum da. İstiyorlar ki onlara gidelim gelelim hep onlara gelince sorun yok . Şimdi annesi bir de burda kalırsa ben ona mı hizmet edeceğim. Annem yokken kahvaltı zor yapıyorum. Annem yemek yapar gönderirim diyor. Ama tüm gün ben onunla evde ne yapacağım. Gelsin gitsin kalmasın desem olaylar büyüyecek . E ben nasıl yapacağım? Annem burda sanki keyfine kaldı gibi . Kadın gelip burada oturacak . Öyle bebekle falan da çok ilgili değil. Ne istiyorlar anlamadım. Özellikle haftasonunu seçiyorlar çağırmak veya gelmek için ben nasıl yapacağım bilmiyorum. Kişiliğim kimliğim değişti yıldım gerçekten.
Sonuna kadar okuyamadım ama ben katlanamazdım böyle şeylere hiç gelemem.
Ayrıca niye hep sizdeler? Mesafenizi koruyun bu kadar olmaz.

söyleyecek çok bir şey yok aslında. ne eşinizin ailesi değişir, ne eşiniz.

ya bu deveyi güdeceksiniz, ya bu diyardan gideceksiniz.

Back