• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Iki yerde düğün yapacağım

ddeenniizzz

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
4 Şubat 2025
7
8
1
Kendi memlektimde kına&düğün seklinde eşimin memleketinde düğün yapacağız arada iki gün

Son düzenleme:
Kendi memlektimde kına&düğün seklinde eşimin memleketinde düğün yapacağız arada iki gün var. Kayinvalidemin demesine göre kınadan sonra beni alacaklar ve eşimin ailesiyle birlikte bizim yaşayacağımız evde hep birlikte kalacağız. Bana çok sacma geliyor. Daha bir kere kalmadığım kullanmadığım eşyalarımı o gün kullanacağım ve neden kına gecesinden sonra sizle geliyorum babamın evinde kalırım. Anneme de diyemedim henüz işin içinden nasıl çıkacağım bilmiyorum
Buna izin vermemelisin daha kullanmadığın eşyalar, kendin yatmadığın yatağın birsürü şeyin dahası.. hayır demelisin ben olsam asla izin vermezdim benim kuzenime öyle yapcaklardı az kalsın kız kıyameti kopardı düşün görümcesi daha kuzenimin yatmadığı yatakda yatısıya kalacaktı evde yer yoktu diye.

Hangi yumruk ? Müstakbel kayınvalide, konu sahibini nişandan sonra bi gün evinden kovmuş. Hadi konu sahibi 25 yaşında da ailesi bu işin hangi kısmını olumlu

Kendi memleketlerinde niye yeni gelin evinde cumbur cemaat kaliniyorki. Ne kadar sacma. 1 gun once kendi cekirdek ailenizle gelirsiniz, k.aile isterse kendi misafir eder veya otel tutarsiniz. Sizi alip goturmek nedir ya.
Benim esimin isi sebebiyle evlendigimiz evde benden 3 hafta once gidip yasamasi gerekti. Yatak odasina girmedi, kose koltukta yatak acti 3 hafta orada yatti. Tencere, tava bile kullanmadi ben hassasim bu konularda diye. Gunubirlik gittigimiz ceyiz yerlestirmede k.validem surada yemek yapayim dedi benim yeni cikarttigim tencere tabaklarla, daha ben kullanmamisken oyle baskasi kullanamaz dedim. Disarda yedik. Benim ki fazla takintili bir durum olabilir tabi herkes boyle olacak diye birsey yok ama zaten kendi evleri varken orada kalmalari asiri sinir bozucu.

Aileniz devreye girsin, biz kizimizi getiririz bu sekilde yollamayiz desin. Sizde nisanlinizla konusun kendiniz eve girmeden baskalarinin girip kalmasini istemediginizi soyleyin
Önce anneme sonra da onunla birlikte babama anlattık durumu. Çoğu şeyden haberi yoktu zaten. Kiraya oturtmam kızımı iki evim var birinde oturun ev senin kızım dedi. Karşı tarafa da ben kiraya oturtmam kızımı da eşimi de baska hesaplar yapmayın demiş.
Bu durumdan sonra geri adım atıldı. Ailem evlenmemi istemiyor ama kararıma da karşı durmayıp benim yanımda oluyorlar. Yani artık kadın illa gelecegim demeye tekrar başlarsa ben de babamı getiririm madem o sorun değil benim de babam sorun olmasın

Küçükmüş:) benim evim gayet büyük ve yeterli de. Nisanlimla konuştum sığmazlar dedi ne olacak kalsalar demeye de getirdi. Annem de gelin ve damat kalmadan kimse kalamaz dedi.
Beğenmeyen otele gitsin madem. Yok olsa bile ne alaka…

Kv olunca kvnin beyinine birşey mi oluyor. İnşallah olmuyordur benimde oğlum var🤪.

Beenim de 2 düğünüm oldu. Biri bizim yaşadıgımız yerde kına düğün gibi, bazı kişiler gelinlikle tekrar baba evine dönülmesin diyor ki benimki de demişti. Önce gelinlikle cıktım sonra kına merasimine geçildi üstümü değiştirdim böylece eve dönerken üstümde bindallı oldu ve sorun çözüldü. Kimse ilk evlendiği geceyi kayınvalidesiyle geçirmek istemez isterse balla yıkansın , öyle sacma sey mi olur ? Babanızın evine dönün. Ailenizi araya sokun siz bişey diyemiyorsanız.

Sizn nişandan sonra kovulmanıza bile ses çıkarmayan eşiniz bu durumda hiç sesini çıkarmaz. Neden bu muameleye rağmen evlenmekte ısrar ettiniz? Kovulmak sizin için ayrılık sebebi değil mi? O zaman cümbür cemaat aynı evde kalmanız hiç dert olmamalı,kovulmaktan daha normal bir durum

Sizn nişandan sonra kovulmanıza bile ses çıkarmayan eşiniz bu durumda hiç sesini çıkarmaz. Neden bu muameleye rağmen evlenmekte ısrar ettiniz? Kovulmak sizin için ayrılık sebebi değil mi? O zaman cümbür cemaat aynı evde kalmanız hiç dert olmamalı,kovulmaktan daha normal bir durum
Nişanlım o zaman ses çıkarmasa nişanı atardım zaten. Bir ömür el evinde ağlayacağıma 2 gun 2 yıl her neyse baba evinde ağlar hayatima bakarım.
Her şeyi burada anlatacak da değilim bir sıkıntı yaşadım kimseyi de kirmak istemedim bir orta yol bulmaya çalıştım ve yazdım. Kendi ayakları üzerinde duran bi kadınım ailem de en büyük desteğim. Ne ben kendimi kimseye harcatırım ne de onlar buna izin verir. Düğün arifesinde olay üstüne olay yaşamış olunca fikir almak için buraya danışayım dedim.

Nişanlım o zaman ses çıkarmasa nişanı atardım zaten. Bir ömür el evinde ağlayacağıma 2 gun 2 yıl her neyse baba evinde ağlar hayatima bakarım.
Her şeyi burada anlatacak da değilim bir sıkıntı yaşadım kimseyi de kirmak istemedim bir orta yol bulmaya çalıştım ve yazdım. Kendi ayakları üzerinde duran bi kadınım ailem de en büyük desteğim. Ne ben kendimi kimseye harcatırım ne de onlar buna izin verir. Düğün arifesinde olay üstüne olay yaşamış olunca fikir almak için buraya danışayım dedim.
Bazı şeylerin telafisi ve geri dönüşü yoktur. Kovulmanız da bunlardan biri. Ne kadar ayaklarınız üzerinde durursanız durun,evlenmeden önce anlayabileceğiniz bir şey değil. Eşiniz kovulmanıza yeteri kadar tepki gösterse şu an kv size bu teklifle gelemezdi. Ne münasebet sizinle beraber maaile yeni evde kalacaklar? Nerede görülmüş?

Back