Görümceniz çok fena birisi. Hem kendisi doğum yaptığında uzun süre annesinde kalıp yardım istemiş hem de sizin annenizden destek almanıza laf ediyor. Burda sorun eşinizin sizi desteklemeyip görmezden gelmesi. Doğum zamanı neden tartışma oldu? Ayrıca eşinizin annesi kendisine bile yemek yapmıyormuş. Sizin eve gelseler de hiçbir faydaları, destekleri yok. Yatıya kalırsa lohusa halinizle yükünüzü arttırır. Mutlaka sınırınızı koyun. Gelmesine müsaade etmeyin. Bu meseleyi eşinizle konuşun.Merhaba. Eşimle 2020 yılında tanıştık. 3. Ayın sonunda covıd sebebi ile babası vefat etti. Sonrasında geçirdiği bunalım yüzünden benden ayrıldı. Zaten yanında olmama hiç izin vermedi. İstenmediğimi düşünüp kabullenerek hayatıma bir şekilde devam ederken belirli aralıklarla aradı sordu. Her ne kadar reddetsemde bir müddet sonra ikna oldum . Barıştıktan 8 ay gibi bir süre sonra 2024 yılında evlendik . Son ana kadar işler yolundaydı aramız iyiydi eski beğenmediğim huylarını terketmişti . Mesela fazla küfrediyor ve fazla fazla sinirleniyordu . Ben de sinirli biriyimdir ancak onunki farklı bir türü. Düğüme bir gün kala tartıştık yine aynı tutumu sergiledi telefonda bir iki saat sonra özür dilese de çok kararsız kaldım yine de evlendik. Onu seviyordum. Nişandan çok kısa bir süre önce benden çok gizlediği ailesi ile tanıştırdı . Bu gizliliğin nedeni aşırı muhafazakar bir annesi ve ablası olmasıydı anladım. Kendisi hiç öyle bir portre çizmiyordu onlarla taban tabana zıttı aksi halde zaten beni tercih ediyor olamazdı. Birlikte yer içer gezerdik . Muhafazakar tarafı en fazla benim kadardı yani gözüme batmadı. Evlendik ailesi yakın bize aynı semt sayılır. Annesi ablası aynı binada oturuyorlar zaten binayı onlar yapmışlar. Annesi her haftasonu hafta içi demeden beni çağırmaya başladı . Haftasonu gideriz bir şekilde döümüp dolaşıp eşim soluğu orada alıyor . Üstelik beni orada bırakıp kendi dışarı çıkıyor ve o çevredeki arkadaşları ile görüşüyor. Ben annesi ile ablasının arasında kalıyorum . Tv izlemeye karşılar. Sadece kuran okuyor annesi Tv den de bir cemaatin kanalı dışında başkasını açtırmıyor. Ablası eve Tv dahi almamış. Sürekli bana vaaz veriyorlar böyle yap şöyle yap. Bu durum bize gelince de aynı . Yani şimdi bir buçuk yıllık evliyim yeni doğum yaptım. Bir kaç günlük lohusa iken yorgun argın perişan halde akşama kadar hatim yapmak için Kuran okudular bebekle benim başımda . Akşam yarak odasından çıkmaları ve dinlenmek için kibarca müsade istedim . Tüm gün ben de bebek de uyumamıştık . Yoruldum. Çıktılar biraz dinlendik. Eşime şikayet etmişler bizi odadan çıkardı kuran dinlemek istemiyor demişler. O da dinlenmeye ihtiyacı var demiş güya bilmiyorum. O gün de Elleri bomboş gelmişler . Annem yemek yaptı yediler çay tatlı derken gece 12 de evlerine bıraktı eşim. Hizmet edildi. Ablası ziyarete geliyor kek yapmış 4/1 ini kesmiş getirmiş görünce şok oldum. Eşimle beni ve kendisini ve eşini hesaplamış keki getirirken annemle kız kardeşim evde onlara kek yok :)) . Yaptığı bir kek onu da çeyrek getirmiş. Geçen gün geldi yarım kavanoz çorba ile. Annem bazı günler geliyor. Ablasının Geldiği gün annem yoktu . Asla yapılacak bir iş var mı diye sormuyor. Oturup Kuran okuyor. Tv açtırmıyor da. Hep de bizde kalma istekleri var farkındayım. İki adımlık mesafedeyiz. Annem saçını süpürge etti hem doğumdan önce hem sonra . Mecburen kaldı. O kadar gözlerine batıyor ki farkındayım mecburen 40 ım çıkmadan bazı günler gelmesini rica ettim. Annesi kalmak istiyor kendilerine ne temizlik ne yemek yaparlar sadece ibadet ederler . Bir çorba içerler ne yemek kültürleri var ne birşey. Evde hiç yemekleri olmaz kolay kolay eşim de bekarken karalahana yemeğinden bıkmıştı başka şey yerdi dışarıda. Kendilerine yapmayanlar bana mı yapacaklar. Şimdi gelip kalsa bütün gün bana karışacak evde. Ben zaten bunalım geçiriyorum. Eşim de çok destek olan biri değil. Ne hamileylen ne de doğumdan sonra beni üzmemeye destek olmaya çok gayret etmiş biri değil. Üstelik hem doğumdan bir gün önce hemde bir kaç gün önce çok büyük kavgalar ettik. Psikolojim hiç iyi değil. Yalnız olmak iyi geliyor . Onu bile görmek istemiyorum bazen. Bir de ailesinin buraya gelip kalma düşüncelerine tahammülüm yok. Hiç bir ortak noktamız yok . Üstüne bir de çocuk bakmamı eleştiriyorlar arkamdan da yüzüme de. Eşime çocuğu annesine mi baktırmak istiyor acaba diyorlar. Annem yanımda olduğu için. Kardeşim çalıştığı için çocuğuna hep annem baktı ben de ondan görüp anneme baktırmak istiyormuşum :)) bunu diyen ablası doğum yapar yapmaz o zaman annesi ile aynı apartmanda oturmadığı için gidip bir iki hafta onda kalmış. Eşim annemde kalmama sorun yapıyor 40 I çıkınca biraz gideyim diyorum da. İstiyorlar ki onlara gidelim gelelim hep onlara gelince sorun yok . Şimdi annesi bir de burda kalırsa ben ona mı hizmet edeceğim. Annem yokken kahvaltı zor yapıyorum. Annem yemek yapar gönderirim diyor. Ama tüm gün ben onunla evde ne yapacağım. Gelsin gitsin kalmasın desem olaylar büyüyecek . E ben nasıl yapacağım? Annem burda sanki keyfine kaldı gibi . Kadın gelip burada oturacak . Öyle bebekle falan da çok ilgili değil. Ne istiyorlar anlamadım. Özellikle haftasonunu seçiyorlar çağırmak veya gelmek için ben nasıl yapacağım bilmiyorum. Kişiliğim kimliğim değişti yıldım gerçekten.
Nisanlandiktan sonra tanıştık derken ? İsteme ve nişan nasıl oldu ?Merhaba. Eşimle 2020 yılında tanıştık. 3. Ayın sonunda covıd sebebi ile babası vefat etti. Sonrasında geçirdiği bunalım yüzünden benden ayrıldı. Zaten yanında olmama hiç izin vermedi. İstenmediğimi düşünüp kabullenerek hayatıma bir şekilde devam ederken belirli aralıklarla aradı sordu. Her ne kadar reddetsemde bir müddet sonra ikna oldum . Barıştıktan 8 ay gibi bir süre sonra 2024 yılında evlendik . Son ana kadar işler yolundaydı aramız iyiydi eski beğenmediğim huylarını terketmişti . Mesela fazla küfrediyor ve fazla fazla sinirleniyordu . Ben de sinirli biriyimdir ancak onunki farklı bir türü. Düğüme bir gün kala tartıştık yine aynı tutumu sergiledi telefonda bir iki saat sonra özür dilese de çok kararsız kaldım yine de evlendik. Onu seviyordum. Nişandan çok kısa bir süre önce benden çok gizlediği ailesi ile tanıştırdı . Bu gizliliğin nedeni aşırı muhafazakar bir annesi ve ablası olmasıydı anladım. Kendisi hiç öyle bir portre çizmiyordu onlarla taban tabana zıttı aksi halde zaten beni tercih ediyor olamazdı. Birlikte yer içer gezerdik . Muhafazakar tarafı en fazla benim kadardı yani gözüme batmadı. Evlendik ailesi yakın bize aynı semt sayılır. Annesi ablası aynı binada oturuyorlar zaten binayı onlar yapmışlar. Annesi her haftasonu hafta içi demeden beni çağırmaya başladı . Haftasonu gideriz bir şekilde döümüp dolaşıp eşim soluğu orada alıyor . Üstelik beni orada bırakıp kendi dışarı çıkıyor ve o çevredeki arkadaşları ile görüşüyor. Ben annesi ile ablasının arasında kalıyorum . Tv izlemeye karşılar. Sadece kuran okuyor annesi Tv den de bir cemaatin kanalı dışında başkasını açtırmıyor. Ablası eve Tv dahi almamış. Sürekli bana vaaz veriyorlar böyle yap şöyle yap. Bu durum bize gelince de aynı . Yani şimdi bir buçuk yıllık evliyim yeni doğum yaptım. Bir kaç günlük lohusa iken yorgun argın perişan halde akşama kadar hatim yapmak için Kuran okudular bebekle benim başımda . Akşam yarak odasından çıkmaları ve dinlenmek için kibarca müsade istedim . Tüm gün ben de bebek de uyumamıştık . Yoruldum. Çıktılar biraz dinlendik. Eşime şikayet etmişler bizi odadan çıkardı kuran dinlemek istemiyor demişler. O da dinlenmeye ihtiyacı var demiş güya bilmiyorum. O gün de Elleri bomboş gelmişler . Annem yemek yaptı yediler çay tatlı derken gece 12 de evlerine bıraktı eşim. Hizmet edildi. Ablası ziyarete geliyor kek yapmış 4/1 ini kesmiş getirmiş görünce şok oldum. Eşimle beni ve kendisini ve eşini hesaplamış keki getirirken annemle kız kardeşim evde onlara kek yok :)) . Yaptığı bir kek onu da çeyrek getirmiş. Geçen gün geldi yarım kavanoz çorba ile. Annem bazı günler geliyor. Ablasının Geldiği gün annem yoktu . Asla yapılacak bir iş var mı diye sormuyor. Oturup Kuran okuyor. Tv açtırmıyor da. Hep de bizde kalma istekleri var farkındayım. İki adımlık mesafedeyiz. Annem saçını süpürge etti hem doğumdan önce hem sonra . Mecburen kaldı. O kadar gözlerine batıyor ki farkındayım mecburen 40 ım çıkmadan bazı günler gelmesini rica ettim. Annesi kalmak istiyor kendilerine ne temizlik ne yemek yaparlar sadece ibadet ederler . Bir çorba içerler ne yemek kültürleri var ne birşey. Evde hiç yemekleri olmaz kolay kolay eşim de bekarken karalahana yemeğinden bıkmıştı başka şey yerdi dışarıda. Kendilerine yapmayanlar bana mı yapacaklar. Şimdi gelip kalsa bütün gün bana karışacak evde. Ben zaten bunalım geçiriyorum. Eşim de çok destek olan biri değil. Ne hamileylen ne de doğumdan sonra beni üzmemeye destek olmaya çok gayret etmiş biri değil. Üstelik hem doğumdan bir gün önce hemde bir kaç gün önce çok büyük kavgalar ettik. Psikolojim hiç iyi değil. Yalnız olmak iyi geliyor . Onu bile görmek istemiyorum bazen. Bir de ailesinin buraya gelip kalma düşüncelerine tahammülüm yok. Hiç bir ortak noktamız yok . Üstüne bir de çocuk bakmamı eleştiriyorlar arkamdan da yüzüme de. Eşime çocuğu annesine mi baktırmak istiyor acaba diyorlar. Annem yanımda olduğu için. Kardeşim çalıştığı için çocuğuna hep annem baktı ben de ondan görüp anneme baktırmak istiyormuşum :)) bunu diyen ablası doğum yapar yapmaz o zaman annesi ile aynı apartmanda oturmadığı için gidip bir iki hafta onda kalmış. Eşim annemde kalmama sorun yapıyor 40 I çıkınca biraz gideyim diyorum da. İstiyorlar ki onlara gidelim gelelim hep onlara gelince sorun yok . Şimdi annesi bir de burda kalırsa ben ona mı hizmet edeceğim. Annem yokken kahvaltı zor yapıyorum. Annem yemek yapar gönderirim diyor. Ama tüm gün ben onunla evde ne yapacağım. Gelsin gitsin kalmasın desem olaylar büyüyecek . E ben nasıl yapacağım? Annem burda sanki keyfine kaldı gibi . Kadın gelip burada oturacak . Öyle bebekle falan da çok ilgili değil. Ne istiyorlar anlamadım. Özellikle haftasonunu seçiyorlar çağırmak veya gelmek için ben nasıl yapacağım bilmiyorum. Kişiliğim kimliğim değişti yıldım gerçekten.
Nişandan kısa bir süre önce gizlediği ailesini tanıştırmış eşiNisanlandiktan sonra tanıştık derken ? İsteme ve nişan nasıl oldu ?
Yaoacak şey belli onlara gitmemek .Geldiklerinde hiç bir şey yapmaycaksınız sadece çocuğunuzla ilgileneceksiniz.Sizden hizmet beklemlerş çok saçma.Sakın yapmayın .Annenizin gelmesi onları ilgilnedirmez.Sırf onlardan dolayı anneniz biye gelmesin.Gelsin .Eşinize de sakin sakin anlatın. .Havalar biraz ısınsın gelmek istediklerinde evde olmadığınızı ya da çocuğunuzu dışarıya çıkaracağınızı söyleyin.Hafta sonuna başka şeyler bulun.İşiniz zor laftan anlamayan insanlarlasınızMerhaba. Eşimle 2020 yılında tanıştık. 3. Ayın sonunda covıd sebebi ile babası vefat etti. Sonrasında geçirdiği bunalım yüzünden benden ayrıldı. Zaten yanında olmama hiç izin vermedi. İstenmediğimi düşünüp kabullenerek hayatıma bir şekilde devam ederken belirli aralıklarla aradı sordu. Her ne kadar reddetsemde bir müddet sonra ikna oldum . Barıştıktan 8 ay gibi bir süre sonra 2024 yılında evlendik . Son ana kadar işler yolundaydı aramız iyiydi eski beğenmediğim huylarını terketmişti . Mesela fazla küfrediyor ve fazla fazla sinirleniyordu . Ben de sinirli biriyimdir ancak onunki farklı bir türü. Düğüme bir gün kala tartıştık yine aynı tutumu sergiledi telefonda bir iki saat sonra özür dilese de çok kararsız kaldım yine de evlendik. Onu seviyordum. Nişandan çok kısa bir süre önce benden çok gizlediği ailesi ile tanıştırdı . Bu gizliliğin nedeni aşırı muhafazakar bir annesi ve ablası olmasıydı anladım. Kendisi hiç öyle bir portre çizmiyordu onlarla taban tabana zıttı aksi halde zaten beni tercih ediyor olamazdı. Birlikte yer içer gezerdik . Muhafazakar tarafı en fazla benim kadardı yani gözüme batmadı. Evlendik ailesi yakın bize aynı semt sayılır. Annesi ablası aynı binada oturuyorlar zaten binayı onlar yapmışlar. Annesi her haftasonu hafta içi demeden beni çağırmaya başladı . Haftasonu gideriz bir şekilde döümüp dolaşıp eşim soluğu orada alıyor . Üstelik beni orada bırakıp kendi dışarı çıkıyor ve o çevredeki arkadaşları ile görüşüyor. Ben annesi ile ablasının arasında kalıyorum . Tv izlemeye karşılar. Sadece kuran okuyor annesi Tv den de bir cemaatin kanalı dışında başkasını açtırmıyor. Ablası eve Tv dahi almamış. Sürekli bana vaaz veriyorlar böyle yap şöyle yap. Bu durum bize gelince de aynı . Yani şimdi bir buçuk yıllık evliyim yeni doğum yaptım. Bir kaç günlük lohusa iken yorgun argın perişan halde akşama kadar hatim yapmak için Kuran okudular bebekle benim başımda . Akşam yatak odasından çıkmaları ve dinlenmek için kibarca müsade istedim . Tüm gün ben de bebek de uyumamıştık . Yoruldum. Çıktılar biraz dinlendik. Eşime şikayet etmişler bizi odadan çıkardı kuran dinlemek istemiyor demişler. O da dinlenmeye ihtiyacı var demiş güya bilmiyorum. O gün de Elleri bomboş gelmişler . Annem yemek yaptı yediler çay tatlı derken gece 12 de evlerine bıraktı eşim. Hizmet edildi. Ablası ziyarete geliyor kek yapmış 4/1 ini kesmiş getirmiş görünce şok oldum. Eşimle beni ve kendisini ve eşini hesaplamış keki getirirken annemle kız kardeşim evde onlara kek yok :)) . Yaptığı bir kek onu da çeyrek getirmiş. Geçen gün geldi yarım kavanoz çorba ile. Annem bazı günler geliyor. Ablasının Geldiği gün annem yoktu . Asla yapılacak bir iş var mı diye sormuyor. Oturup Kuran okuyor. Tv açtırmıyor da. Hep de bizde kalma istekleri var farkındayım. İki adımlık mesafedeyiz. Annem saçını süpürge etti hem doğumdan önce hem sonra . Mecburen kaldı. O kadar gözlerine batıyor ki farkındayım mecburen 40 ım çıkmadan bazı günler gelmesini rica ettim. Annesi kalmak istiyor kendilerine ne temizlik ne yemek yaparlar sadece ibadet ederler . Bir çorba içerler ne yemek kültürleri var ne birşey. Evde hiç yemekleri olmaz kolay kolay eşim de bekarken karalahana yemeğinden bıkmıştı başka şey yerdi dışarıda. Kendilerine yapmayanlar bana mı yapacaklar. Şimdi gelip kalsa bütün gün bana karışacak evde. Ben zaten bunalım geçiriyorum. Eşim de çok destek olan biri değil. Ne hamileylen ne de doğumdan sonra beni üzmemeye destek olmaya çok gayret etmiş biri değil. Üstelik hem doğumdan bir gün önce hemde bir kaç gün önce çok büyük kavgalar ettik. Psikolojim hiç iyi değil. Yalnız olmak iyi geliyor . Onu bile görmek istemiyorum bazen. Bir de ailesinin buraya gelip kalma düşüncelerine tahammülüm yok. Hiç bir ortak noktamız yok . Üstüne bir de çocuk bakmamı eleştiriyorlar arkamdan da yüzüme de. Eşime çocuğu annesine mi baktırmak istiyor acaba diyorlar. Annem yanımda olduğu için. Kardeşim çalıştığı için çocuğuna hep annem baktı ben de ondan görüp anneme baktırmak istiyormuşum :)) bunu diyen ablası doğum yapar yapmaz o zaman annesi ile aynı apartmanda oturmadığı için gidip bir iki hafta onda kalmış. Eşim annemde kalmama sorun yapıyor 40 I çıkınca biraz gideyim diyorum da. İstiyorlar ki onlara gidelim gelelim hep onlara gelince sorun yok . Şimdi annesi bir de burda kalırsa ben ona mı hizmet edeceğim. Annem yokken kahvaltı zor yapıyorum. Annem yemek yapar gönderirim diyor. Ama tüm gün ben onunla evde ne yapacağım. Gelsin gitsin kalmasın desem olaylar büyüyecek . E ben nasıl yapacağım? Annem burda sanki keyfine kaldı gibi . Kadın gelip burada oturacak . Öyle bebekle falan da çok ilgili değil. Ne istiyorlar anlamadım. Özellikle haftasonunu seçiyorlar çağırmak veya gelmek için ben nasıl yapacağım bilmiyorum. Kişiliğim kimliğim değişti yıldım gerçekten.
Geçen ablası tek geldiğinde gelmeden eşime yazmış size geleyim mi diye bana yazmıyor. Eşim de bana sorunca bana niye sormuyor geçen hafta geleyim dedi ben de gel yemek yaparsın bana hem dedim ne aradı ne geldi de sana yazıyor dedim. O da senden çekiniyor belki nasıl davranıyorsan dedi. :)) bana diyorlar ki gelelim bir iş yapalım geldiğimizde bir şey söyle diyor söylüyorum sonraki gün ne arayan ne soran var bu üç kez oldu. Tamam bir bakayım ben duruma diyor sonra gelmiyor. O gün gelecek neyse ki karar vermiş saat 3 de geldi zaten ne iş yapılacak o saatten sonra . Annem varken de 4 de gelip eşiyle yemeklerini yiyip 11 de eşime kendilerini bıraktırmışlardı. Eşimden sonra Bana geliyorum yazdı sonra tamam dedim. Bir şey lazım mı falan diye sormak yok . Eşime akşama yemek yok şimdi kalacaklar eşide gelecek annem de yok yemek yapamam çocukla dedim zaten bu bir örnek hep böyle oluyor ses çıkmıyor hiç ablandan dedim. Tamam yemek yoksa yok boşver sen dedi. Ablası de geldi yemek saati evine döndü . Çorba getirmiş yarım kavanoz :). Annemin yaptığı yemekten eşimle bana kadar kalmıştı yedik. Hikaye bu kadar. Yok yani gelişme yok. Açıkça konuşsam nasıl olur bilmiyorum bu gelip gitme kalma beklentilerini . Bize pazar günleri gelip gitme beklentilerini kesmelerini. Eşim çok koruyup kolluyor . Düğünde bana takacağı takıyı ablasına kendisi alıp vermişti. Annesine de öyle. Onlar bana hiç birşey almadılar evlendiğimden beri ne çocuğa ne bana bir çöpleri geçmiş değil. Ama eşim toz kondurmaz. Benim özel bir çok ihtiyacımı bile kendim karşılarım eşimle bu konuda bile çok uzlaşmış değiliz. Hala ailesi onlar ben benim :)Eşinizle bunları tartışmadan konuştunuz mu? Geldiklerinde birşey yapmadıklarını ve senin yapmak zorunda olacağını biliyor mu? Buna yaklaşımı nasıl?
Nişanlanmadan hemen önce tanıştık . Yani bana evlenme teklif etti. Ailesiyle tanıştırdı hemen nişan yaptık ve düğün oldu. Şimdi diyorum ki o zaman nasıl bir perde indi gözüme. Kayın validem düğün günah diyip o kadar uğraştı düğün olmasın diye ki .. gelmeyecekti az daha. Durumları çok iyi asla ne oğluna ne bana bir şeyi geçmiş değil bu süreçte hep o günah bu günah .. eşim organize etti nişan düğün hediyeler hep tek başına ikimiz beraber yaptık. O çok farklı bu kafada değil dedim ama armut dibine düşer bazı hallerde çok anlıyorum.Nisanlandiktan sonra tanıştık derken ? İsteme ve nişan nasıl oldu ?
Nişanlanmadan hemen önce tanıştık . Yani bana evlenme teklif etti. Ailesiyle tanıştırdı hemen nişan yaptık ve düğün oldu. Şimdi diyorum ki o zaman nasıl bir perde indi gözüme. Kayın validem düğün günah diyip o kadar uğraştı düğün olmasın diye ki .. gelmeyecekti az daha. Durumları çok iyi asla ne oğluna ne bana bir şeyi geçmiş değil bu süreçte hep o günah bu günahNisanlandiktan sonra tanıştık derken ? İsteme ve nişan nasıl oldu ?
haklısınız bir çok noktada. Farkındayım da geç olsa da. Annem de babam da o tartışmadan sonra asla istemedi ama bir gün kala dönmek istemedim. Hamileliğe gelince bu evlilikten vazgeçsem çocuk benim sırtımda kambur olacak bir şey değildi . Hiç pişman değilim. Zor seçimler bazen. :)e ne oldugu en basindan belliymis
ailesiyle nişandan once tanismissin
degistim demis düğünden önce sana bagirip cagirip değişmediğini gostermis
evlenmis memnun kalmamissin
bir de hamile kalmisin.
kusura bakma da tüm yanlislar kendi seçimin. bu kafayla gidersen boşansan da baska yanlis secimler yaparsin. en iyisi evli kalmaya devam et - kendini onlardan soyutlamaya calis. büyük bir kavga cikar ailesiyle arani boz, gitme falan
e tamam iste nisan bu gunler icin var. sevgililikten kolay ne var? sorumluluk yok, aile yok, maddi konular yok.Nişanlanmadan hemen önce tanıştık . Yani bana evlenme teklif etti. Ailesiyle tanıştırdı hemen nişan yaptık ve düğün oldu. Şimdi diyorum ki o zaman nasıl bir perde indi gözüme. Kayın validem düğün günah diyip o kadar uğraştı düğün olmasın diye ki .. gelmeyecekti az daha. Durumları çok iyi asla ne oğluna ne bana bir şeyi geçmiş değil bu süreçte hep o günah bu günah
haklısınız bir çok noktada. Farkındayım da geç olsa da. Annem de babam da o tartışmadan sonra asla istemedi ama bir gün kala dönmek istemedim. Hamileliğe gelince bu evlilikten vazgeçsem çocuk benim sırtımda kambur olacak bir şey değildi . Hiç pişman değilim. Zor seçimler bazen. :)
Bir keresinde eşimle bir tartışmamızdan sonra bazı konularda fikir almak için ablasına danışmıştım . Bunlar aramızda kalsın dedim. Yani çok dindarlar falan ya o yapısına güvendim. Ablası gidip ona anlatmıştı. Yine bir kaos daha yaşamıştık . O zaman arayıp neden bu şekilde anlattın ne gerek vardı dedim. Bir de onun tarafından dinlemek gerektiğini düşündüm dedi rahat rahat. Ayıp değil mi dedim tavrımı da koydum. Ama çok çok rahatlar.Maden çok muhafazakarlar onlara dedikodu yapmanın günah olduğunu hatırlatıp durun. Bununla ilgili ayet ve hadisleri öğrenip söyleyin.
Kendileri ana kız ayrılmasın, üstelik dip dibe yaşasınlar ama senin annenle görüşme sıklığına laf etsinler, annenle ilişkine karışma hakkını kendilerinde görsünler, ne güzel kafalar.Merhaba. Eşimle 2020 yılında tanıştık. 3. Ayın sonunda covıd sebebi ile babası vefat etti. Sonrasında geçirdiği bunalım yüzünden benden ayrıldı. Zaten yanında olmama hiç izin vermedi. İstenmediğimi düşünüp kabullenerek hayatıma bir şekilde devam ederken belirli aralıklarla aradı sordu. Her ne kadar reddetsemde bir müddet sonra ikna oldum . Barıştıktan 8 ay gibi bir süre sonra 2024 yılında evlendik . Son ana kadar işler yolundaydı aramız iyiydi eski beğenmediğim huylarını terketmişti . Mesela fazla küfrediyor ve fazla fazla sinirleniyordu . Ben de sinirli biriyimdir ancak onunki farklı bir türü. Düğüme bir gün kala tartıştık yine aynı tutumu sergiledi telefonda bir iki saat sonra özür dilese de çok kararsız kaldım yine de evlendik. Onu seviyordum. Nişandan çok kısa bir süre önce benden çok gizlediği ailesi ile tanıştırdı . Bu gizliliğin nedeni aşırı muhafazakar bir annesi ve ablası olmasıydı anladım. Kendisi hiç öyle bir portre çizmiyordu onlarla taban tabana zıttı aksi halde zaten beni tercih ediyor olamazdı. Birlikte yer içer gezerdik . Muhafazakar tarafı en fazla benim kadardı yani gözüme batmadı. Evlendik ailesi yakın bize aynı semt sayılır. Annesi ablası aynı binada oturuyorlar zaten binayı onlar yapmışlar. Annesi her haftasonu hafta içi demeden beni çağırmaya başladı . Haftasonu gideriz bir şekilde döümüp dolaşıp eşim soluğu orada alıyor . Üstelik beni orada bırakıp kendi dışarı çıkıyor ve o çevredeki arkadaşları ile görüşüyor. Ben annesi ile ablasının arasında kalıyorum . Tv izlemeye karşılar. Sadece kuran okuyor annesi Tv den de bir cemaatin kanalı dışında başkasını açtırmıyor. Ablası eve Tv dahi almamış. Sürekli bana vaaz veriyorlar böyle yap şöyle yap. Bu durum bize gelince de aynı . Yani şimdi bir buçuk yıllık evliyim yeni doğum yaptım. Bir kaç günlük lohusa iken yorgun argın perişan halde akşama kadar hatim yapmak için Kuran okudular bebekle benim başımda . Akşam yatak odasından çıkmaları ve dinlenmek için kibarca müsade istedim . Tüm gün ben de bebek de uyumamıştık . Yoruldum. Çıktılar biraz dinlendik. Eşime şikayet etmişler bizi odadan çıkardı kuran dinlemek istemiyor demişler. O da dinlenmeye ihtiyacı var demiş güya bilmiyorum. O gün de Elleri bomboş gelmişler . Annem yemek yaptı yediler çay tatlı derken gece 12 de evlerine bıraktı eşim. Hizmet edildi. Ablası ziyarete geliyor kek yapmış 4/1 ini kesmiş getirmiş görünce şok oldum. Eşimle beni ve kendisini ve eşini hesaplamış keki getirirken annemle kız kardeşim evde onlara kek yok :)) . Yaptığı bir kek onu da çeyrek getirmiş. Geçen gün geldi yarım kavanoz çorba ile. Annem bazı günler geliyor. Ablasının Geldiği gün annem yoktu . Asla yapılacak bir iş var mı diye sormuyor. Oturup Kuran okuyor. Tv açtırmıyor da. Hep de bizde kalma istekleri var farkındayım. İki adımlık mesafedeyiz. Annem saçını süpürge etti hem doğumdan önce hem sonra . Mecburen kaldı. O kadar gözlerine batıyor ki farkındayım mecburen 40 ım çıkmadan bazı günler gelmesini rica ettim. Annesi kalmak istiyor kendilerine ne temizlik ne yemek yaparlar sadece ibadet ederler . Bir çorba içerler ne yemek kültürleri var ne birşey. Evde hiç yemekleri olmaz kolay kolay eşim de bekarken karalahana yemeğinden bıkmıştı başka şey yerdi dışarıda. Kendilerine yapmayanlar bana mı yapacaklar. Şimdi gelip kalsa bütün gün bana karışacak evde. Ben zaten bunalım geçiriyorum. Eşim de çok destek olan biri değil. Ne hamileylen ne de doğumdan sonra beni üzmemeye destek olmaya çok gayret etmiş biri değil. Üstelik hem doğumdan bir gün önce hemde bir kaç gün önce çok büyük kavgalar ettik. Psikolojim hiç iyi değil. Yalnız olmak iyi geliyor . Onu bile görmek istemiyorum bazen. Bir de ailesinin buraya gelip kalma düşüncelerine tahammülüm yok. Hiç bir ortak noktamız yok . Üstüne bir de çocuk bakmamı eleştiriyorlar arkamdan da yüzüme de. Eşime çocuğu annesine mi baktırmak istiyor acaba diyorlar. Annem yanımda olduğu için. Kardeşim çalıştığı için çocuğuna hep annem baktı ben de ondan görüp anneme baktırmak istiyormuşum :)) bunu diyen ablası doğum yapar yapmaz o zaman annesi ile aynı apartmanda oturmadığı için gidip bir iki hafta onda kalmış. Eşim annemde kalmama sorun yapıyor 40 I çıkınca biraz gideyim diyorum da. İstiyorlar ki onlara gidelim gelelim hep onlara gelince sorun yok . Şimdi annesi bir de burda kalırsa ben ona mı hizmet edeceğim. Annem yokken kahvaltı zor yapıyorum. Annem yemek yapar gönderirim diyor. Ama tüm gün ben onunla evde ne yapacağım. Gelsin gitsin kalmasın desem olaylar büyüyecek . E ben nasıl yapacağım? Annem burda sanki keyfine kaldı gibi . Kadın gelip burada oturacak . Öyle bebekle falan da çok ilgili değil. Ne istiyorlar anlamadım. Özellikle haftasonunu seçiyorlar çağırmak veya gelmek için ben nasıl yapacağım bilmiyorum. Kişiliğim kimliğim değişti yıldım gerçekten.
Yok kendileri de böyle . Olmasa da olur yani ibadet dışında olmazsa olmazları yok. Para pul harcamayı da hiç sevmezler. Her şey boş .Bu muhafazakarliktan farkli bir boyut, sanki butun dunyevi islerden uzaklasmislar sadece kendilerini dine adamislar, dag basindaki tapinaklardaki kesisler gibi. Islamda boyle bir sey yok oysa. Merak ettigim temizlik ve yemek konusunda sadece size karsi mi boyleler, yoksa kendi evlerinde de mi boyleler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?