Yanlış evlilik ve mutsuzluk

Daha önceden sanırım bunlar hiç konuşulmadı. Eşiniz ailesinin muhafazakar yapısını gizlemiş. Ailesinin evine gitmek zorunda değilsiniz. Bu meseleyi mutlaka konuşun. Konuyu okurken sadece 1-2 bölüm izlediğim kızılcık şerbeti geldi aklıma

Görümceniz çok fena birisi. Hem kendisi doğum yaptığında uzun süre annesinde kalıp yardım istemiş hem de sizin annenizden destek almanıza laf ediyor. Burda sorun eşinizin sizi desteklemeyip görmezden gelmesi. Doğum zamanı neden tartışma oldu? Ayrıca eşinizin annesi kendisine bile yemek yapmıyormuş. Sizin eve gelseler de hiçbir faydaları, destekleri yok. Yatıya kalırsa lohusa halinizle yükünüzü arttırır. Mutlaka sınırınızı koyun. Gelmesine müsaade etmeyin. Bu meseleyi eşinizle konuşun.

Son düzenleme:
Nisanlandiktan sonra tanıştık derken ? İsteme ve nişan nasıl oldu ?

Bak resmen kabusun içindesin. Burak olaylar büyüsün. Geldiklerinde açma kapıyı! İstemiyorum sizi de. Koyma evine onları. Çok istiyorsa ablası ve annesi doğurup çocuklarına baksınla. Canın isteyince de bas git annene. Bence eşin de hoşlanmıyor ailesinden. Ama sana karşı belli etmek istemiyor.

Yaoacak şey belli onlara gitmemek .Geldiklerinde hiç bir şey yapmaycaksınız sadece çocuğunuzla ilgileneceksiniz.Sizden hizmet beklemlerş çok saçma.Sakın yapmayın .Annenizin gelmesi onları ilgilnedirmez.Sırf onlardan dolayı anneniz biye gelmesin.Gelsin .Eşinize de sakin sakin anlatın. .Havalar biraz ısınsın gelmek istediklerinde evde olmadığınızı ya da çocuğunuzu dışarıya çıkaracağınızı söyleyin.Hafta sonuna başka şeyler bulun.İşiniz zor laftan anlamayan insanlarlasınız

Eşinizle bunları tartışmadan konuştunuz mu? Geldiklerinde birşey yapmadıklarını ve senin yapmak zorunda olacağını biliyor mu? Buna yaklaşımı nasıl?
Geçen ablası tek geldiğinde gelmeden eşime yazmış size geleyim mi diye bana yazmıyor. Eşim de bana sorunca bana niye sormuyor geçen hafta geleyim dedi ben de gel yemek yaparsın bana hem dedim ne aradı ne geldi de sana yazıyor dedim. O da senden çekiniyor belki nasıl davranıyorsan dedi. :)) bana diyorlar ki gelelim bir iş yapalım geldiğimizde bir şey söyle diyor söylüyorum sonraki gün ne arayan ne soran var bu üç kez oldu. Tamam bir bakayım ben duruma diyor sonra gelmiyor. O gün gelecek neyse ki karar vermiş saat 3 de geldi zaten ne iş yapılacak o saatten sonra . Annem varken de 4 de gelip eşiyle yemeklerini yiyip 11 de eşime kendilerini bıraktırmışlardı. Eşimden sonra Bana geliyorum yazdı sonra tamam dedim. Bir şey lazım mı falan diye sormak yok . Eşime akşama yemek yok şimdi kalacaklar eşide gelecek annem de yok yemek yapamam çocukla dedim zaten bu bir örnek hep böyle oluyor ses çıkmıyor hiç ablandan dedim. Tamam yemek yoksa yok boşver sen dedi. Ablası de geldi yemek saati evine döndü . Çorba getirmiş yarım kavanoz :). Annemin yaptığı yemekten eşimle bana kadar kalmıştı yedik. Hikaye bu kadar. Yok yani gelişme yok. Açıkça konuşsam nasıl olur bilmiyorum bu gelip gitme kalma beklentilerini . Bize pazar günleri gelip gitme beklentilerini kesmelerini. Eşim çok koruyup kolluyor . Düğünde bana takacağı takıyı ablasına kendisi alıp vermişti. Annesine de öyle. Onlar bana hiç birşey almadılar evlendiğimden beri ne çocuğa ne bana bir çöpleri geçmiş değil. Ama eşim toz kondurmaz. Benim özel bir çok ihtiyacımı bile kendim karşılarım eşimle bu konuda bile çok uzlaşmış değiliz. Hala ailesi onlar ben benim :)

Nişanlanmadan hemen önce tanıştık . Yani bana evlenme teklif etti. Ailesiyle tanıştırdı hemen nişan yaptık ve düğün oldu. Şimdi diyorum ki o zaman nasıl bir perde indi gözüme. Kayın validem düğün günah diyip o kadar uğraştı düğün olmasın diye ki .. gelmeyecekti az daha. Durumları çok iyi asla ne oğluna ne bana bir şeyi geçmiş değil bu süreçte hep o günah bu günah .. eşim organize etti nişan düğün hediyeler hep tek başına ikimiz beraber yaptık. O çok farklı bu kafada değil dedim ama armut dibine düşer bazı hallerde çok anlıyorum.

e ne oldugu en basindan belliymis
ailesiyle nişandan once tanismissin
degistim demis düğünden önce sana bagirip cagirip değişmediğini gostermis
evlenmis memnun kalmamissin
bir de hamile kalmisin.
kusura bakma da tüm yanlislar kendi seçimin. bu kafayla gidersen boşansan da baska yanlis secimler yaparsin. en iyisi evli kalmaya devam et - kendini onlardan soyutlamaya calis. büyük bir kavga cikar ailesiyle arani boz, gitme falan

Nişanlanmadan hemen önce tanıştık . Yani bana evlenme teklif etti. Ailesiyle tanıştırdı hemen nişan yaptık ve düğün oldu. Şimdi diyorum ki o zaman nasıl bir perde indi gözüme. Kayın validem düğün günah diyip o kadar uğraştı düğün olmasın diye ki .. gelmeyecekti az daha. Durumları çok iyi asla ne oğluna ne bana bir şeyi geçmiş değil bu süreçte hep o günah bu günah
haklısınız bir çok noktada. Farkındayım da geç olsa da. Annem de babam da o tartışmadan sonra asla istemedi ama bir gün kala dönmek istemedim. Hamileliğe gelince bu evlilikten vazgeçsem çocuk benim sırtımda kambur olacak bir şey değildi . Hiç pişman değilim. Zor seçimler bazen. :)

Maden çok muhafazakarlar onlara dedikodu yapmanın günah olduğunu hatırlatıp durun. Bununla ilgili ayet ve hadisleri öğrenip söyleyin.

e tamam iste nisan bu gunler icin var. sevgililikten kolay ne var? sorumluluk yok, aile yok, maddi konular yok.
bu yuzden bu ülkede nisan var. cogu insan da nisanda anlıyor asik sandigi adamin ve ailesinin ne boş insanlar olduguni - mutlu olamayacağını ve ayriliyor.
siz tanismissiniz. görmüşsünüzdür. hadi nişana herkese haber verdiniz, hevesiniz de var. belki hayatinizdaki insanin arayi bulacağına inandiniz falan ayrilmadiniz. iyi de bunca süreç var. siz o süreçte de ayrilmamissiniz. ayrilsaniz - sebepleri de soyleseniz yuzde 80 size hak verirdi zaten, iyi yaptin kızım derdi.
siz evlenmissiniz. ona da tamam. hic mutlu olamamissiniz. ama korunmamissiniz ve korunmadan gecen onca iliskiden sonra hamile kalmissiniz.
simdi suc esinizin mi, ailesinin mi, sizin mi?
bosansaniz bile onlar hic emek vermeden - belki saka gibi bir nafaka odeyerek cocuk - torun sahibi olacaklar . kirk yilda bir gorup hamburger yedirip kendino sevdirecekler. "yaslaninca bakar" rahatlığına girecekler. onlar icin hava hos.
bir cocugu yapmadan once milyon kere düşünmesi gereken sendin. bak cocugun olmasa evlensen de iyice bikinca bosanmak kolay olurdu, bugun bosanirdin yarin "ay zaten 1 sene evli kaldi bosandi. evlilik denmez bile" derlerdi, bekar kadin gibi hayatina devam ederdin

Maden çok muhafazakarlar onlara dedikodu yapmanın günah olduğunu hatırlatıp durun. Bununla ilgili ayet ve hadisleri öğrenip söyleyin.
Bir keresinde eşimle bir tartışmamızdan sonra bazı konularda fikir almak için ablasına danışmıştım . Bunlar aramızda kalsın dedim. Yani çok dindarlar falan ya o yapısına güvendim. Ablası gidip ona anlatmıştı. Yine bir kaos daha yaşamıştık . O zaman arayıp neden bu şekilde anlattın ne gerek vardı dedim. Bir de onun tarafından dinlemek gerektiğini düşündüm dedi rahat rahat. Ayıp değil mi dedim tavrımı da koydum. Ama çok çok rahatlar.

Kendileri ana kız ayrılmasın, üstelik dip dibe yaşasınlar ama senin annenle görüşme sıklığına laf etsinler, annenle ilişkine karışma hakkını kendilerinde görsünler, ne güzel kafalar.
Bencil, saygısız, hadsiz, avam zihniyet.
Sınır çizmek gerekiyor ama eşin bunların farkında değilse işin çok zor.

Bu muhafazakarliktan farkli bir boyut, sanki butun dunyevi islerden uzaklasmislar sadece kendilerini dine adamislar, dag basindaki tapinaklardaki kesisler gibi. Islamda boyle bir sey yok oysa. Merak ettigim temizlik ve yemek konusunda sadece size karsi mi boyleler, yoksa kendi evlerinde de mi boyleler.

Yok kendileri de böyle . Olmasa da olur yani ibadet dışında olmazsa olmazları yok. Para pul harcamayı da hiç sevmezler. Her şey boş .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…