yalvarıyorum bir akıl verin. nikah,nişan,düğün yaşanılan aile gerginlikleri ve ayrılma noktası

İyimser degil sizi ailesine ezdiriyor. İyimser degil her seyin ustunu ortmeye calisiyor. İyimser degil kotu niyetli. İyimser olsa siz ona takim elbiseni alalim dediginiz halde kimse bana oyle bi sey demedi demezdi.
Hala daha asigim ve “evleniyorum” diyorsun.
21 yasinda son yapacagin sey bu adamla evlenmek olmaliydi. Gercekten gelecekte olacaklari gormuyor musun? Seni hice sayiyorlar hadi bunu gectim seni bugune kadar getiren ailenin de mi onemi yok senin icin?
İnsanlar aileni tenezzul edip nisan kutlamasina bile cagirmiyor sesini cikarmiyorsun bi de ustune ustluk o kutlamaya gidiyorsun. Benim ailemin olmadigi yerde benim ne işim var demiyorsun
Bak seni yargilamiyorum sadece gercekleri gormen icin iyiligin icin konusuyorum, hata ediyorsun bile bile atese yuruyorsun
Simdiden seni hice sayan sizin kizinizi aldik oldu bittiye getiren insanlar sen yurtdisina ciktiginda orda tek basina kimsesiz oldugunda sana neler yapacaklar hayal edebiliyor musun
Arkanda durmayan bi koca hayir sen yanlis anladin onlar oyle demek istemedi diyen bir koca hatta belki evlenince dozu artirip istediklerini derler karisamazsin susup oturacaksin diyecek bir kocayla birlikte gercekten bunca seye razi gelebilecek misin

Ya ne kadar çiğ konuşmalar bunlar, kuzenime şunu taktılar da bana bunu taktılar da. 100 milyar düğün yapacaklar da. Bence ayrılın, size iki bilezikten fazla takacak birini bulun.

Daha önceki mesajlarınızdan birinde 'üniversite mezunu karakteri oturmuş bir kızım' yazmıştınız, burada ise 'okumayı bırakıp evlenmezdim' diyorsunuz.
Hangisi doğru?
ikinci üniversiteme hazirlaniyordum. heveslenmis sinava girmistim tercih yapmadim nisanlimla tanisinca. üni okudum dogru olan bu. burdada herkesin aşşırı bilmiş olmasi ve her durumu aşşağılayarak yorumlaması da beni cileden cıkarıyor. pc basında oturup millete sallamak cok kolay tabi. benim bilgimi ve ilmimi sorgulayacak denklikte degil hickimse. evet dogru degil sidik yaristirma altin onu kim alir bunu kim alir muhabbetleri keske hicbiri normallesmemiş olsaydi hicbirini kimse yapmasaydi da insanlarda beklemeseydi birilerinden. ama bazi standartlar var ailelerde ve yapilmayinca eksik görülüyor acınır bakıslar atiliyor. ben bunu yasamak istemiyorum.

Konu sahibesi eski konunuzdaki babanızın isteklerinden (sizi denemek için söylenen isteklerden) karşı tarafın haberi var miydi ?
Siz nişanınızla konuşmuş muydunuz bu konuyu ?

Universite ogrencisisin . Actigin tum konularin basliginda ayni seyler : Evlenmek evlenmek evlenmek koca koca koca :) Hayatinin basindasin daha niye bu kadar evlenmek istiyorsun. 23 yasinda evlendim ve o kadar pismanim ki inanamazsin keske biraz daha hayat tecrubesi edinip evlenseydim. Keske daha fazla tanisaydim keske gozum biraz daha acilsaydi . Cok keskem var gecmise dair. Senin de cok keskelerin olacak boyle giderse.

O kadar parayı size yedirmezler.

Aile sizi köle diye alıyor.

Yurtdışına götürdükleri saf kızlara hayatı zindan ediyorlar.

Ailenizin evinden çıkmadan sizi paspas yapmışlar, yurtdışında hizmetçiden farklı olmayacağınız açık.

Sizinki para aşkı olmasın.

Neyse ki parada pulda hiçbir şeyde gözünüz yokmuş.

ne yapmissa da vizyon sifir keske egitimine devam edip kendini gelistirseymis bu gencecik yasta bu sacmaliklarla ugrascagina..
Damatta da vizyon sıfır ama. Bence birbirlerini bulmuşlar. Adam Amerika’da okuyup (muhtemelen) Avrupa’da yaşıyor ama memleketten ergenlikten çıkamamış kızla yangından mal kaçırır gibi görücü usulü evleniyor.

Tek bir soru sormuştum size ama ayrıntı sizin diğer adınız galiba.
Ayrıca bu platformdaki biz çok bilmiş üyeler sizi çileden çıkarıyorsak derdinizi bizimle paylaşmayın efendim...
Kendiniz gibi daha bilgili,ilim sahibi,nezih ve üst düzey insanlarla istişare edin.
Biz size denk olamayız dediğiniz gibi.
'Sidik yarıştırmak' tabirini kullanmanızdan da belli ilminiz.

Dul karı vermek ne demek??

O çirkin zihniyeti bir kenara bırakalım da..

Bu adama güvenip yurtdışına yerleseceğime tek başıma marsa yerlesırim. En azindan kayınpederim olmaz.

Sana tavsiyem bi daha düşün. Bu insanları benim gözüm tutmadı.

Altın filan değil mesele. Ahtapot gibi hayatınıza müdahale edecekler gibi...

Konu sahibi altınmış, düğünmüş, takıymış, bohçaymış bunları boşver sen.
Gözün kapalı güvenebilecek misin ? Her koşulda yanımda olacak, beni sevip sayacak
Hiç kimseye ezdirmeyecek diyebilecek misin evlendiğin kişi için kendine ?
Kapılar kapanıp dört duvar arasında baş başa kaldığınızda size huzuru, sevgiyi, ilgiyi eşiniz verecek
Ne aileniz, ne eşinizin ailesi, ne de takılan takılar hiç biri ama hiç biri ikinizin huzurunu sağlamayacak size.
Bence biraz bunları düşünün. Evlilikten beklentiniz manevi olsun. Maddiyat nasıl olsa peşinden gelir.

hiçbirşey diyemez bu insanlar bu nisan dügün arifelerinde varlar sonrada olmayacaklar hayatımızda. cok cok uzak hepsi yakınımızda olan bir yengesi var onunlada asla görüsmem hicbbisey de diyemez onca kendisi görüssün sonra beni görüstürsün hayatima müdahele ettirsin. ama haklsin her dediginde. bende bu yasananlar önemli detaylar olarak görüyorum kimse önemsemesede. ve yemin ederim sonrasinda yemege gidildigini bilmiyodum sonradan annem söyledi moralin bozulmasin diye yolladim seni dedi. aklimin ucundan gecmedi böyle cagirmadiklari felan. nişanlım kimsnin kötü oldugunu kondurmuyo hep bi polyannacılık hep bi iyimserlik . art niyetlimi bilmiyorum. buna yapilanlarin üstünü kapatiyorda diyebiliriz . ne düsünceğimi şaşırdım. keske tanidigim eşim o profili gözümde yıkmasaydi. simdilerde herşeyin altinda birşey arar oldum..

İşte bu mesajınızdan da bariz anlaşılıyor, nişanlınızın değer verme anlayışının para olmadığı, ya da kayınpederinizin araba alacağım kızım rahat etsin demesinden.

Para bir değer göstergesi değildir, mutlu ve iyi bir hayat yaşamak için araçtır sadece. Sizin zihniyetiniz bundan çok uzak olduğu için çatışıyorsunuz.

nokta atisi yapmissiniz, aynen ya tencere kapak olmuslar. coluk cocuk avutmaya pek meraklilar bazilari :)

altın gelinin hakkıdır. gelinin şanıdır.hak ettiğidir
hak etmek icin ne emek veriliyor anlamadim???

Insan için çalıştığının karşılığı hak edilir Mesela bir ay çalışırsın sonra maaşını alırsın ve bunu alnının teri ile hak etmiş olursun

Gelin ne yapıyor da hak etmiş oluyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…