- 19 Şubat 2015
- 563
- 415
- Konu Sahibi esmermavigoz
Nişanınız yemekli ise neden ailenizi yemeğe çağırsınlar onu anlamadım bu 1.
Nişanda 2-3 binlik takı takıldıysa nikahta 4-6 binlik takı takılacak demektir. Kendinizi hazırlayın derim bu 2
Takım elbise başka, damatlık başka. Nasıl gelinlik-nişanlık ayrı ayrı alınıyor ise, takım elbise-damatlık da ayrı ayrı alınır (ayakkablıları dahil) bu 3
Standartlara dalmayalım, kimin hangi standartlarda yaşadığını bilemezsiniz ama şu bir gerçek ki bazı aileleri standartlarını kızlarına takılan altınlarla ölçmüyorlar bu 4 (ağırlığınca altın diye bir şey yok yani)
Sorun zaten ailenizin üzgün olmasında. Evlenecek olan sizsiniz. Ailelere ne oluyor? Size koymadı ise takılanlar yapılanlar, başkasına hiç koymamalı. Sırf bilginiz olsun diye diyorum her iki taraf da gayet standart üstü gelirlere sahip iken 1 çöp istemedik. İçlerinden gelen yapıldı ise teşekkür ettik o kadar. Böylece ne kimse "ben çok sen az yaptın" diyebildi ne de evlendiğimizde şunun şusunu bunun busunu biz aldık diyebildi. 17 senede 4 defa da eşya değiştirdim. Parasını başkaları ödese idi bunun da lafı yapılırdı. Şimdi kimsenin konuşma hakkı yok (dip not: değiştirdiğim mobilyaları da hep yeni ev kuracak insanlara verdim. hayır duası aldık bu yeter) bu da 5.
1 nisanım yemekliydi ama yemek 3 saat once yenmişti ve kendileri yemek organize edip ailecek gidiyolarsa benim ailemide cagırmaları gerekirdi o kapida herkes ayrilirken yemege gidilcegini duydu ayiptir yani.
2 herkesin yörede gördügü ayri. bizim yörede bir kere alinir ama biz nişanlıgınıda almak istedik nisanlım kabul etmedi halası laf edince adetmiş bilmiyodum diyip beni ortada bırakmasina ben sasırdım ve takildim zaten ortada güvenim sarsıldı onu dinledim suclu benim ailem oldu. ki ailem damat bohcasi icinde nisan takim elbisesi icinde karsilamak icin cok israr etti nisanlim istemiyo dedim. sonuç.
3 agirliginca altin kimse bu devirde istemiyo zaten. ama bizim yörede dügünde takilcak olan taki bastan konusulur ve ihr olarak sayilirdi. benim ailem bunu talep etmedi gram istemedi siz bilirsiniz dedi sonuç ortada.
4 benim ailem kendisini saydıramadigi ve hor görüldügü icin üzgün. ve evet altin icinde. onca organizasy0n yap. onca insanlari cagir kizindan hicbiseyi eksik etme 4-4lük yap kalkip 2 kıyrtılık burma bilezik taksınlar. insan bari götürür sec gelinim bütcemiz dahilinde hangi modeli istiyosun derdi bu düsünceli davraniş bile yapilmadi. gelişigüzel herşey.