yalvarıyorum bir akıl verin. nikah,nişan,düğün yaşanılan aile gerginlikleri ve ayrılma noktası

Nişanınız yemekli ise neden ailenizi yemeğe çağırsınlar onu anlamadım bu 1.

Nişanda 2-3 binlik takı takıldıysa nikahta 4-6 binlik takı takılacak demektir. Kendinizi hazırlayın derim bu 2

Takım elbise başka, damatlık başka. Nasıl gelinlik-nişanlık ayrı ayrı alınıyor ise, takım elbise-damatlık da ayrı ayrı alınır (ayakkablıları dahil) bu 3

Standartlara dalmayalım, kimin hangi standartlarda yaşadığını bilemezsiniz ama şu bir gerçek ki bazı aileleri standartlarını kızlarına takılan altınlarla ölçmüyorlar bu 4 (ağırlığınca altın diye bir şey yok yani)

Sorun zaten ailenizin üzgün olmasında. Evlenecek olan sizsiniz. Ailelere ne oluyor? Size koymadı ise takılanlar yapılanlar, başkasına hiç koymamalı. Sırf bilginiz olsun diye diyorum her iki taraf da gayet standart üstü gelirlere sahip iken 1 çöp istemedik. İçlerinden gelen yapıldı ise teşekkür ettik o kadar. Böylece ne kimse "ben çok sen az yaptın" diyebildi ne de evlendiğimizde şunun şusunu bunun busunu biz aldık diyebildi. 17 senede 4 defa da eşya değiştirdim. Parasını başkaları ödese idi bunun da lafı yapılırdı. Şimdi kimsenin konuşma hakkı yok (dip not: değiştirdiğim mobilyaları da hep yeni ev kuracak insanlara verdim. hayır duası aldık bu yeter) bu da 5.

1 nisanım yemekliydi ama yemek 3 saat once yenmişti ve kendileri yemek organize edip ailecek gidiyolarsa benim ailemide cagırmaları gerekirdi o kapida herkes ayrilirken yemege gidilcegini duydu ayiptir yani.
2 herkesin yörede gördügü ayri. bizim yörede bir kere alinir ama biz nişanlıgınıda almak istedik nisanlım kabul etmedi halası laf edince adetmiş bilmiyodum diyip beni ortada bırakmasina ben sasırdım ve takildim zaten ortada güvenim sarsıldı onu dinledim suclu benim ailem oldu. ki ailem damat bohcasi icinde nisan takim elbisesi icinde karsilamak icin cok israr etti nisanlim istemiyo dedim. sonuç.
3 agirliginca altin kimse bu devirde istemiyo zaten. ama bizim yörede dügünde takilcak olan taki bastan konusulur ve ihr olarak sayilirdi. benim ailem bunu talep etmedi gram istemedi siz bilirsiniz dedi sonuç ortada.
4 benim ailem kendisini saydıramadigi ve hor görüldügü icin üzgün. ve evet altin icinde. onca organizasy0n yap. onca insanlari cagir kizindan hicbiseyi eksik etme 4-4lük yap kalkip 2 kıyrtılık burma bilezik taksınlar. insan bari götürür sec gelinim bütcemiz dahilinde hangi modeli istiyosun derdi bu düsünceli davraniş bile yapilmadi. gelişigüzel herşey.

Dul olmak kusur mu?
Bu mantığa göre onlar da maddi olarak kendilerine denk görmemişlerdir sizi. O zaman siz de kusurlusunuz..

Biz 2018 yılındayız, siz hangi yıldan bildiriyorsunuz?

herşeyi yalnış anlamak icin mi yaratıldınız siz
kusurların türevleri vardir
biri evlenmis bosanmissa o herseyi kabullenir cok sesini cıkaramaz itiraz edemez.
birinin maddi durumu kötüyse sen ne gördünki ne istiyosun hesabi yapilir cok ses edemez.
biri digerinden büyüktür yasi gecmistir o saatten sonra kimle evlenicem sevmisken evleniyim diyip bazi seylere göz yumar herseyi mükemmel beklemez vs vs.
onemli olan yıl degil yasadiginz ülke ben türkiyyede yasıorum ve genel algi bu sekilde kimse inkar etmesin
ve benim babamin durumu allaha sükür 4 memur gelirinden fazla. kusurlu felan degiliz yani canim

Konu sahibi ben seni dostça uyarayim yurt dışında yetişen insanlar rahat olurlar her konuda. Tek sebeple biter evlilikler. Ne insanını ne hukukunu bu ülkeyle karıştırma. Öyle bir durumda bir başına nafakasiz tazminatsiz kalirsin yaban ellerde.

1 nisanım yemekliydi ama yemek 3 saat once yenmişti ve kendileri yemek organize edip ailecek gidiyolarsa benim ailemide cagırmaları gerekirdi o kapida herkes ayrilirken yemege gidilcegini duydu ayiptir yani.
2 herkesin yörede gördügü ayri. bizim yörede bir kere alinir ama biz nişanlıgınıda almak istedik nisanlım kabul etmedi halası laf edince adetmiş bilmiyodum diyip beni ortada bırakmasina ben sasırdım ve takildim zaten ortada güvenim sarsıldı onu dinledim suclu benim ailem oldu. ki ailem damat bohcasi icinde nisan takim elbisesi icinde karsilamak icin cok israr etti nisanlim istemiyo dedim. sonuç.
3 agirliginca altin kimse bu devirde istemiyo zaten. ama bizim yörede dügünde takilcak olan taki bastan konusulur ve ihr olarak sayilirdi. benim ailem bunu talep etmedi gram istemedi siz bilirsiniz dedi sonuç ortada.
4 benim ailem kendisini saydıramadigi ve hor görüldügü icin üzgün. ve evet altin icinde. onca organizasy0n yap. onca insanlari cagir kizindan hicbiseyi eksik etme 4-4lük yap kalkip 2 kıyrtılık burma bilezik taksınlar. insan bari götürür sec gelinim bütcemiz dahilinde hangi modeli istiyosun derdi bu düsünceli davraniş bile yapilmadi. gelişigüzel herşey.
Bu konudaki son yorumum şudur: Zira sakin kalarak nasıl daha fazla kibar kibar anlatabileceğimi bilmiyorum ve son kez deniyorum!!!

Bırakın geleneği göreneği! Eğer siz mutluluğunuzu (sizin aileniz için de geçerli) maddiyat üzerine kuracak olur iseniz, çok mutsuz olursunuz. Bunu bilin. Herkesin evladı kendine kıymetli elbette, herkes evladı için de kendisi için de en güzel şeyleri, en paha biçilmez hediyeleri bekler, saygıyı ister.

Ama biz kadınlar (sizi tenzih ediyorum) satılık değiliz. Bize takılan 3-4 değerli metal ile ne yüceliriz ne yerin dibine gireriz. Demek istediğim budur, umarım anlaşılabilmişimdir!

Kamu spotu: Hatunlar; bırakın çeyizi, altını pırlantayı. Kızlarımıza verebileceğimiz en değerli altın bilezik "eğitim". Kendi mesleği olsun elinde ne altınlar pırlantalar gelir onun üstüne. Saygısı da cabası. Bir sözüm de erkek annelerine: Sizler de rica ediciim prenslerinizin ayaklarının azıcık yere basmasını sağlayın, şevkat ve vicdanı bilsinler. "Canım oğlum, ağasın, paşasın, sen büyüksün, kralsın" diye büyütüp salıyorsunuz bizim kızların yanına , cariye sanıyorlar bizimkileri. Öptüm hepinizi, hepimizi....

olurmu öyle kollar bos kalinca etraf, insanlar ne der sonra :)
Yazik fakir fukaranin cocuklari ne yapsin evlenemeyecekler bu gidisle altin almis basini gidiyor valla 2 bilezigi bile zor aliyor insanlar. Etraf ne der diye diye bir ton masraf yaptırılıyor sonra insanlar o borçların altinda ezilip kalıyor devaminda da gelsin kavgalar gurultuler sorunlu evlilikler bosanmalar. Yani altindi takiydi o konularda erkek tarafina fazla yuklenilmesi taraftari degilim sonra baslara kakiliyor bunlar hep.

allah razi olsun. beni birtek siz anlamışsınız. duygularıma tercüman olmussunuz. evet bu durumlar berbat. ailem nişanlımı cok sevmiş ve saymısti. ailem değil bütün sülalem. bana sen ne sevap isledin böyle altin gibi cocugu buldun diyolardi. şu saate kadar tek bir kusuru yoktu. ama ailesinin yaptiklarinin ona normal gelmesi. ona göre hicbir sıkıntının olmaması. altini bana hak görmemesi. sikayetlerimin ona bos gelmesi. bunlar beni üzüyor. benimle saatlerce konusur ise uykusuz gider düsüncelerimi degistirmeye calisiyor öyle degil böyle degil onu demek istememişlerdi oyle yapmamıştir herkes sizi cook seviyo sürekli böyle asırı iyi niyetli hicbiseyin altinda bisey aramiyo cok iyimser. ama ben ona aşık oldugum icin evleniyorum yoksa 21 yasında okumayi birakip evlenmezdim. evde kalmis yasi gecen bi tip degilim.

adam yurtdisinda dogmus egitim görmüs senin kafaya taktiklarin tabii ki ona anlamsiz gelecek, hayatinda yurtdisina ciktin mi sen? onu anlaman zor, onun da seni anlamasi. Gene de sabirliymis adam bizi burda gerdin adam sana iyi dayaniyor dogrusu :KK70:

Üniversite mezunu musunuz değil misiniz? Önce ona karar verin.
Sürekli çevir kazı yanmasın yapıyorsunuz.
Yazdığınız her bir postta da cahilliğiniz ortaya çıkıyor, oturmuş karakteriniz değil.
Bu konu birazdan kapanır, siz de banlanırsınız bir üyeye aptal dediğiniz için.
bu kadar cehalet beni üzüyor
Cehaletin daniskası bu
Biz dul karı dedi diye kızıyoruz yeni mesajında evde kalmis değilim gencim diyor
Allahim yarabbim bunlarla sinama evlatlarimizi kardeslerimizi amin :ruh::ruh:

adam yurtdisinda dogmus egitim görmüs senin kafaya taktiklarin tabii ki ona anlamsiz gelecek, hayatinda yurtdisina ciktin mi sen? onu anlaman zor, onun da seni anlamasi. Gene de sabirliymis adam bizi burda gerdin adam sana iyi dayaniyor dogrusu :KK70:
Dünyayı gezmistir. 4 maymur mayısı kazaniyormus babasi

bakın kızlar. parada pulda gözü olan bir insan değilim .

500 kere "altın, altın, altın" deyip sonuna da şunu ekliyorsunuz, komik oluyor yapmayın. Kuzenine 10 bilezik, 10 milyar set alınmış da bilmem ne. Kurtulun artık şu sidik yarıştırma, 'kadınlara altın ile değer biçme' zihniyetinden. Resmen milletle takı, tören, düğün yarıştırmak için evleniyorsunuz. Hiç öyle adet gelenek görenek zırvalıklarına da sığınmayın. Herkesin kendi çıkarını düşündüğü saçma sapan dayatmaların adı 'adet' olmuş.

Kuzeni bırak kendi düğümde bile ne takıldı bilmem. O iğrenç sarı bilezikleri de bi kere bile koluma takmadım, sattık, yedik.

Size hak verdiğim tek konu ailenizin dışlanıyor olması ve halanın yaptığı terbiyesizlik.

Konu sahibi ben seni dostça uyarayim yurt dışında yetişen insanlar rahat olurlar her konuda. Tek sebeple biter evlilikler. Ne insanını ne hukukunu bu ülkeyle karıştırma. Öyle bir durumda bir başına nafakasiz tazminatsiz kalirsin yaban ellerde.

hayir tam bir türk kendisi cok aileci cok evcil evlilige onem veriyor yetiştirilme tarzida türk
yabancilari ornek görmüyor kendine özenmiyor amerikada okumuş olmasina ragmen tiksiniyor o tarz insanlardan
ama burda kücük yasa kadar yaşağıdı icin adet gelenek gorenek bazi seylere verilen onemi pek anlamiyo kafasi almiyor yani
nişan bile sacma geliyodu evlenelim direk ailene yük olmayalim herşeyimizi alalim diyodu çeyiz sacma geliyor biz aliriz diyordu oyle 3-5 lafini yapan biri degildi..

cok asikmislar cok seviyormuslar cünkü birbirlerine baktiklarinda gözleri doluyormus her 10 dakikada sükür ediyormuslar birbirlerini bulduklari icin :) Degisik

iyi ki askin ne oldugunu biliyoruz :KK70: bizim kitabizda askin karsiliginda maddi seyler yüzünden adamin beynini yemek yazmiyor :KK70: konu sahibi insanlari cileden cikarmak icin mi yapiyor anlamadim, tamam asiksin tamam kocan zengin tamam ailen cok görgülü :KK70:

allah razi olsun. beni birtek siz anlamışsınız. duygularıma tercüman olmussunuz. evet bu durumlar berbat. ailem nişanlımı cok sevmiş ve saymısti. ailem değil bütün sülalem. bana sen ne sevap isledin böyle altin gibi cocugu buldun diyolardi. şu saate kadar tek bir kusuru yoktu. ama ailesinin yaptiklarinin ona normal gelmesi. ona göre hicbir sıkıntının olmaması. altini bana hak görmemesi. sikayetlerimin ona bos gelmesi. bunlar beni üzüyor. benimle saatlerce konusur ise uykusuz gider düsüncelerimi degistirmeye calisiyor öyle degil böyle degil onu demek istememişlerdi oyle yapmamıştir herkes sizi cook seviyo sürekli böyle asırı iyi niyetli hicbiseyin altinda bisey aramiyo cok iyimser. ama ben ona aşık oldugum icin evleniyorum yoksa 21 yasında okumayi birakip evlenmezdim. evde kalmis yasi gecen bi tip degilim.
Daha önceki mesajlarınızdan birinde 'üniversite mezunu karakteri oturmuş bir kızım' yazmıştınız, burada ise 'okumayı bırakıp evlenmezdim' diyorsunuz.
Hangisi doğru?

Valla %70'ini okuyabildim. Gereksiz bir sürü ayrıntıyı anlatmışsınız.
Altın, alışveriş, bohça..........
Başka birşeyde anlamadım. Hep bir maddiyat. Siz şimdiden bu kadar taktıysanız bu durumlara; evlenince daha da çok bilenirsiniz karşı tarafa.
İyi düşünün taşının.

Üniversite mezunu musunuz değil misiniz? Önce ona karar verin.
Sürekli çevir kazı yanmasın yapıyorsunuz.
Yazdığınız her bir postta da cahilliğiniz ortaya çıkıyor, oturmuş karakteriniz değil.
Bu konu birazdan kapanır, siz de banlanırsınız bir üyeye aptal dediğiniz için.
Ben de şimdi farkettim iki ayrı yorumda iki ayrı bilgi vermiş konu sahibi...

X