Yalnz yaamak niye bu kadar komular rahatsz ediyor anlamyorum :(

bende taşınmayı düşünüyorum açıkçası erzincan'da okuyorum umarım iyi bir ev bulurum Allah yardımcı olur sağ salim mezun olur giderim burdanmafoldumben

arkadaşım kendini suçlama, erkek arkadaşı gelmese bile onlar zaten okuyan kızların o. olduğunu düşünecek zihniyete sahiptirler mutlaka. genelleme yapmak istemiyorum ama kendileri şehir dışına çıktıkları anda bozuldukları için(kaç tane örneğine şahit oldum) herkesi öyle zannederler. hem bu olay izmir-şura bura meselesi değil, görümcem izmirde yüksek lisans yapıo, mecburen ev tutması gerekti. bayan komşusunun onunla konuşurken dediği şey" bu okuyan kızların hepsi o. nasıl buluyolar hem okicak hem de giyinip süslencek parayı???":1shok: görümcem de e ben ne oluyorum şimdi demiş, o da "yok cnm ben senin gibileri kasdetmedim" demiş. ama görümcem de güzel giyinir, bakımlıdır da, onun hakkında neler düşünmüş hatta arkasından neler döktürmüştür Allah bilir.
dışardan bakılınca yobazlık dindarlıkla aynı anlaşılır, ama dinden biraz haberdar olan bi insanın iftira-gıybet etmenin, kısacası kul hakkı almanın ne büyük bi vebal olduğunu bilir. kabeye de gitsen bütün günahların affedilir, ama kul hakkı değil. yani senden helallik almadan cennete dahi giremezler.

bende taşınmayı düşünüyorum açıkçası erzincan'da okuyorum umarım iyi bir ev bulurum Allah yardımcı olur sağ salim mezun olur giderim burdanmafoldumben

ben senden bir kademe daha doğudaydım :) ismi lazım değil :) allah yardımcın olsun 3. sınıftaymışsın arkadaşım sık dişini..

insanların ağzı torba değilki büzesin ..
dedikodu yapmak için bahene ararlar
hele yanlız bir kızsan..
hiç aldırma..başklarının dili yüzünden düzenini bozma....
acaba kendi evlatları yokmu o dedikodu yapanların..

Bende küçük bir şehirde yaşıyorum ve maalesef burada da Ün. öğrencilerine çok farklı bakıyorlar. bundan nefret ediyorum üniversite okumadım ama hiç kimseninde üniversite okuyor diye namusu ortada değil yani, bundan 1 - 2 ay önce evim tadilatta iken akşam saatlerinde 2 kız öğrenci geldi evde perdeler falan olmadığı için ev boşaltılıyor zannetmişler bende öyle olmadığını ama bir üst apartmanda boş ev olduğunu söyledim ertesi gün komşulara anlattım bana bir tepki gösterdiler görmeyin bende dedimki o saatte ev arayan sizin kızlarınız olsaydı. çok sinirlenmiştim.

alkisalkisalkis

Öncelikle çok geçmiş olsun canım.. Eminim bir stres harbi yaşıyorsun şuan..Allah yardımcın olsun..

Bizim zamanımızda da yaşanıyordu bunlar demekki hala yaşanıyor .. Yazıklar olsun..
1999 senesinde öğrenciydim bende bir şehrimizin (ki doğu da değil di yani ) bir kasabasında okuyordum.. Okula gidiş geliş yolu üzerinde bizi gören bütün ahali (kızlardan bahsediyorum tabi , erkekler her yerde olduğu gibi orada da rahattı..) öyle seyrederlerdi.. Haliyle okula gidiyorsun , giyiniyorsun , az da olsa makyaj yapıyorsun, görmemişliklerinden midir , doymamışlıklarından mıdır nedir bilmem herkesi göz hapsinde tutarlardı. .O bakışları hala unutamam..

Yerli halka 3-e 5 e verdikleri evlerini bize 10 a kiraya verirlerdi..
Daha saymakla bitmez..Zordur öğrenci olmak..Tek başına olmak ve kadın olmak..

Bana sorarsan o evden çık , başka eve geç, hayatını bu saçmalıklarla değil derslerinle doldur..
Her şey gönlünce olsun , umarım bir an evvel okulunu bitirir , güzel bir iş bulursun..
Sevgiler...

ben senden bir kademe daha doğudaydım :) ismi lazım değil :) allah yardımcın olsun 3. sınıftaymışsın arkadaşım sık dişini..

anladım nereden bahsettiğini canım benimde zaten bi sonraki tercihim orasıydı iyiki olmadı keşke burası da olmasaydı mafoldumben bugün sabah sporumu yaparken birazda ev bakındım bi kaç numara aldım işallah bulurum en azından bu evler apartman 4-5 katlı benimki iki katlı apartmandı tabi öğrenci olduğumu duyunca ne tepki verecekler çok merak ediyorum bu evi tutarken öyle saçma sapan tepkilerle karşılamıştım ki mafoldumben işallah ayını yaşamadan bulabilirimmafoldumben bi yanda sınavlarım bi yandan yaknıda memleketime gitcektim hepsi yalan oldu bütün planlarım alt üst oldu umarım çabuk yoluna girer herşey mafoldumben şunu çok merak ediyorum bu kadar kolay mı insanları harcamak?? bana bu lafları söyleyen kadınlar sabah akşam kocalarından dayak yiyorlar ben bile acıyordum seslerini duyunca ama demekki cahillik böyle bişey...çok ilginç...:1shok:

aynen dediğin gibi öğrencidir yardım edelim diyecekelrine tutamasınlar diye daha fazla istiyorlar :umursamaz: iyiki okuyorum iyiki adam gibi bir mesleğe sahip olucam çünkü bu devirde ya paran olucak rahat yaşayabilmen için istediğini yapabilmen için yada erkek olacaksın mafoldumben

nedir bu öğrencilerin bu zekasız komşulardan çektikleri
bende küçük bir şehirde okudum. arkadaşlarla eve çıktığımızda karar almıştık her ne olursa olsun eve erkek gelmeyecekti. çünkü küçük bir yer ve hemen laf edilirdi.

biz böyle davrandığımız halde alt kattaki fındık beyinli komşumuz diğer kadınlara bizim gece 12 de eve erkek aldığımızı sabah erkenden de gönderdiğimizi anlatmış.

aslında gidip o kadının ağzını kulaklarına kadar yırtmak vardı ama neyse klava:

hiç takma canım böylelerini onlar her daim laf edecek bir konu bulurlar. git ağızlarının payını da ver ne yapabilirler ki.. onların evine hiç mi erkek girmiyor acaba çok merak ediyorum

işte gidip ağızlarının payını versem kesin ev sahibime söylerler o da dünden razı beni atmaya zaten namus kumkuması karacahil biri anlayacağınız kavga edemiyorum atılırım diye çıkmak için ev bulamıyorum öylede böylede olmuyooomafoldumben

huf ne korkunç bir durum. Ne gerizekalı insanlar var, herkes birbirinin işine ne meraklı bu memlekette ya. Hayret bir şey.

sen de başka eve çık canım bulunmaz hint evi mi bu :1ninca::1ninca:

sen de başka eve çık canım bulunmaz hint evi mi bu :1ninca::1ninca:

bende zaten başka eve çıkmak istiyorum şu andada ev arıyorum ama burda bekara hele öğrenciye pek ev vermiyorlar verselerde fiyatlar epey uçuk yani hem öğrenci olmanın hem bekar olmanın bu kadar zor olduğunu bilmiyordum arıyorum umarım bi ev bulurum :uhm:

Kirada oturan bir bekarsanız heleki bayansanız, herkesin gözü üstünüzde demektir. Herkes bir açığınızı arar. Bütün gözler sizin evinizdedir. heleki küçük mahallelerde. Kim girmiş kim çıkmış bütün mahalle bilir.

Hiç unutmam, üniversiteyi bitirmiş 3 kız arkadaş ev tutmuşuz, çalışıyoruz hepimiz. Ve Ankaranın göbeğindeyiz, düşünün. Arkadaşımızın erkek kardeşi geldi bize kalmaya.( ki bizden 5-6 yaş küçük)Ablasıdır gelip kalacak tabi. İnanmazsınız gecenin bir yarısı yataklarımızdan kapının çalmasıyla uyandık. Kapıdaki iki tane polis. Noluyor hayrola mahallede hırsızmı var dedik. Şikayet var evinizde erkek var dediler.:1shok:, Biz şok olduk, nasıl yani ya, biz ne konumuna düştük şimdi:1shok:

Düşününkü toplumun refahı için çalışan polis bize inanmadı (ki inandırmak için çırpınmak bile iğrenç bir psikoloji) ve çocuğun kimliğine baktı, birde arkadaşınkine tabi. Başımızdan aşağı kaynar sular döküldü. Sonra çekip gittiler.

Meğer bizim alt kat komşumuz yaşlı bir bunak teyze vardı yememiş içmemiş gecenin körü şikayet etmiş bizi, evlerine erkek alıyorlar diye.

Hala söylüyorum, bizi o mahalleye rezil etmeye ne hakkın var, haliyle milletin ağzı bir açıldı, mahalleden taşınmak zorunda kaldık rahat etmek için.

Ay birde babam gelmiş bir eksiğimiz varmı yokmu diye bakmaya, adam taaa Artvinlerden kalkmış gelmiş Ankaralara, bir akşam baktık yönetici kapımızda. Yine bizim bunak teyze rahat durmamış, yöneticiye yetiştirmiş. Adam geldi baktıki babam çekti gitti.

Milletin derdi başkasının açığını yakalamak, iftira atmak, başka birşey değil.

Arkadaşım sen de taşın ordan yoksa rahat vermezler sana, tecrübeyle sabittir.şakkıdı

ya malesef bazı insanlar hadlerini aşıyorlar...lmaz:
tek başına yaşamanın yanlış olduğunu düşünüyorlar...
kimsenin lafına aldırma,sen kendini biliyorsun sonuçta...
eğer çok çok zoruna giderse anne,kızkardeş vs varsa çağır beraber oturun...
üzüldüm açıkcası...
bir şey daha söyleyeyim,ben istanbuldayım,evliyim.
ev sahibi ile altlı üstlü oturuyoruz..
istanbulun göbeği değil oturduğum yer belki ama kargo gelsin,hazır yemek gelsin,su siparişim gelsin hemen ev sahibide açar kapısını bakar..:1shok:
bune merak ya, sanane kardeşim.lmaz:
tövbe tövbe...

Polise ne? İşi gücü yok mu polisin? Keşke şikayet etseydiniz. Eve erkek almak anayasada suç mu, ne alaka? İran mı burası?

Allah yardımcın olsun öğrencilik zaten zor, bir de cahil insanlarla uğraşmak zorunda kalıyorsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…