- 7 Ocak 2016
- 10.294
- 49.607
Merhabalar Hanımlar
Ben Eşimle severek evlendim. Mutlu huzur dolu bir evlilik yaşıyoruz çok şükür. Eşimin önceki evliliğinden 8 Yaşında bir Kızı var. Çocuk Annesinde kalıyor. Ara sıra Tatillerde veya haftasonları bize geliyor. Kızı ile aramız ilk günden beri çok iyi. Anlaşmamızda bir sıkıntı yok. Gerçekten de çocuğu Seviyorum.
Neyse ki asıl konuma geleyim…
Kaynanamın evinde Çocuğun Kuzenleri de kaldığı için orada zaman geçirmeyi seviyor. Fakat tüm ısrarlara rağmen (Babaannesinin/Kuzenlerinin) orda katiyen kalmak istemiyor. Tüm Çocuklar bir odada kalmasına rağmen geceleri korkuyormuş. O yüzden bize geliyor ve Bizde yatıyor. Elbette bu benim için asla sorun değil..
Benim yanımda Yatakta yatıyor, Eşimde Salonda yatıyor. Ben genel anlamda yanımda başka biri yatınca (Kardeşim bile olsa) ezelden beri rahat uyuyamıyorum. Eşim ile birlikte tüm gün çalışıyoruz. Ben evden çalıştığım için yanımda kalabiliyor ama çocuğa da üzülüyorum çünkü ilgilenecek zamanım olmuyor. Benim için de zor oluyor, Eşim için ve en önemlisi Çocuk için.
Bu yatak konusunu en iyi şekilde nasıl çözebiliriz?
Görümcem boşandığı için hep birlikte yaşıyorlarKuzenler neden babannede yasiyor?
Olsun geceleri yatağınıza gelse de yaşı ilerledikçe yavaş yavaş alışır çocuğun tam güven aradığı yaşlar lütfen biraz sabredin babayla dönüşümlü yatın benim kızım da hep onla yatmami istiyor sabah babasının yanında görünce sorun çıkarıyor şimdi biraz daha az sorun çıkarmaya başladı alışacak sadece istediği güvenBunu daha önce denemiştik fakat busefer de geceleri yatağımıza geldi.. Annesi de yeni bir evlilik yaptı. Çoğu zaman Ananesinde kalıyor orda da işte Ananesiyle uyuyormuş. Annesinde kaldığında da Annesinin yanında yatıyor. Yani bence çocuğu alıştıran kimse olmadı..
Evet çok beğendim Yorumunuzu bunu kesinlikle Eşime söyleyeceğim çok haklısınız. Yorumunuz için teşekkür ederimSizi asla kötü bir şeyle itham etmiyorum, lütfen yanlış anlamayın. İyi niyetli olduğunuzun da farkındayım. Ama eşinizin çocuğunun sizinle yatmasının yanlış olduğunu düşünüyorum ben de. Mahremiyeti öğrenmesi gereken yaşta, ki bunu öğretmeyi çok daha küçükken öneriyoruz. Siz ne kadar iyi niyetli olsanız da, çocuk teklif eden/ kendisinin istediği herkesle birlikte uyuyabileceğini düşünebilir. Ve maalesef herkes iyi niyetli olmayabilir. Eşinizle konuyu bu açıdan konuşup, bir düzenleme yapılabilir. Eğer imkan varsa, çocuğa bir oda yapılabilir.
Evimiz 1+1 ve öyle bir imkanımız yok ne yazık ki.. babaannesinin evinde çok güzel kendi sevkine göre bir yata odası aldık. Kuzenleri de orda yatıyor, ama o yanında yani dibinde aynı Yatakta kimse yatmayınca korkuyor. Yani bir Odada kalmalarına rağmen korkuyor.
Evet çok haklısınız bu konuyu eşimle açık konuşayım dedim, kötü oldum. Busefer de çocuğumu kabullenmiyorsun veya iki haftada bir uykusuz kalsan nolur gibi şeyler söylüyor. Öyle dediğimde de bencil oluyorum ama anlamıyor ki, çocuğun iyiliği için.
Evet hepimiz çok şaşırıyoruz ve aslında kimseyi kendini sevdirmeyen bir çocuk yani yapısı soğuk aslında babasına kendiliğinden sarılmaz mesela. Babaannesi olsun Halası olsun öyle yaklaşmaz yani. Ama beni gördüğünde hemen gelir sarılır elimi tutar, Anne diyebilir miyim sana diye bile sormuşluğu var.. bana olan sevgisi bizi çok şaşırtıyor.Babasıyla uyumak isteyen cocuk gördüm de üvey anasıyla uyumak isteyen cocuğu yeni görüyorum
Benim yanımda Yatakta yatıyor, Eşimde Salonda yatıyor.
Bunu çok defa dile getirdim. Hem çocuk için hemde kendim için ama Eşim busefer yanlış anlıyor ve sen benim kızımı kabullenemiyorsun İki haftada bir yatsan birşey mi olacak gibi şeyler söylemeye başlıyor.
Yok tabii ki çıkarmam kesinlikle de size katılıyorum fakat busefer eşim hep beraber bir yatakta yatmamızı istiyor..Bence sizinle yatmamali. Yanlis anlamayin, bu durum sizle alakali degil. Bende bosandim ve bir çocuğum var. Cocugum yeni eşimle ayni odada yatiyor, bende salonda yatiyorum yazsam hos bir görüntü olusur mu kafanizda? Sanmıyorum. Cocuk babasiyla uyumali. Zaten 2 haftada 1 geliyormus. Esinizle beraber bigun uyursa sıkıntı cikarmayacaginizi düşünüyorum
Yok tabii ki çıkarmam kesinlikle de size katılıyorum fakat busefer eşim hep beraber bir yatakta yatmamızı istiyor..
Yani zamanında kuzeninden taciz görmüş biri olarak böyle konularda ben çok üzülüyorum aynı odada yatıyorlar derken acaba Allah korusun inşallah yoktur ama böyle bir durum mu var acaba inşallah yokturEvimiz 1+1 ve öyle bir imkanımız yok ne yazık ki.. babaannesinin evinde çok güzel kendi sevkine göre bir yata odası aldık. Kuzenleri de orda yatıyor, ama o yanında yani dibinde aynı Yatakta kimse yatmayınca korkuyor. Yani bir Odada kalmalarına rağmen korkuyor.
Evet çok haklısınız bu konuyu eşimle açık konuşayım dedim, kötü oldum. Busefer de çocuğumu kabullenmiyorsun veya iki haftada bir uykusuz kalsan nolur gibi şeyler söylüyor. Öyle dediğimde de bencil oluyorum ama anlamıyor ki, çocuğun iyiliği için.
Çok üzüldüm gerçekten Allah korusun. Ama bir Kuzeni Kız 10 Yaşında diğeri de 4 Yaşında bir Erkek Çocuğu. Gün içerisinde gerçekten çok iyi anlaşıyorlarYani zamanında kuzeninden taciz görmüş biri olarak böyle konularda ben çok üzülüyorum aynı odada yatıyorlar derken acaba Allah korusun inşallah yoktur ama böyle bir durum mu var acaba inşallah yoktur
E biri yanınızda yatınca rahatsız oluyosanız esinizle nasıl yatıyorsınuzYok eskiden Babasıyla yatıyordu. Babaannesine gittiğinde de Babaannesi onunla yatmasını istiyor ama Kaynanam da kalp hastası olduğu için bunalıyormuş o yüzden yanında yatmak istemiyor.
İlk zamanları Babasıyla üçümüz yatakta yatıyorduk ama baktım ki uykusuz kalıyorum ve heryerim tutulmuş halde, Eşim de böylelikle Salonda yatmaya başladı.
Konudaki detayları okuyunca benim de aklıma ilk gelen bu oldu, çocuk muhtemelen hem annesinin hem babasının evliliğine alışamadı henüz, kuzenleri yerine yetişkinlerle yatma isteği terk edilme korkusu olabilir, annesiyle babasının onun terk ettiğini terk edeceğini düşünüyor olabilir, kendisine ait bir yatak odası yanısıra anne babasının boşanması ve başkalarıyla evlenmeleriyle ilgili yaşadığı duyguları, korku ve endişelerini anlatacağı bir uzmanın da yardımı lazım gibi geldi bana.Çocuk 8 yaşında, anne ve baba çok erken yaşta ayrılmış ve ayrı kişilerle evlenmişler.Peki, bu çocuğun nasıl bir tramva yaşadıgını düşünebiliyor musunuz?
Kesinlikle,çocuk daha çok küçük ve kim bilir ne fırtınalar kopuyordur içindeKonudaki detayları okuyunca benim de aklıma ilk gelen bu oldu, çocuk muhtemelen hem annesinin hem babasının evliliğine alışamadı henüz, kuzenleri yerine yetişkinlerle yatma isteği terk edilme korkusu olabilir, annesiyle babasının onun terk ettiğini terk edeceğini düşünüyor olabilir, kendisine ait bir yatak odası yanısıra anne babasının boşanması ve başkalarıyla evlenmeleriyle ilgili yaşadığı duyguları, korku ve endişelerini anlatacağı bir uzmanın da yardımı lazım gibi geldi bana.
Bu gerçek mi , NurankaForumda geze geze cocuklu adam fobisi oluştu bende.
Nuranka’nın nikahlı nişanlısını bile kabul edicem artık hiç değilse cocuğu yok
Bir komşumun kızı kızımla oynamak için bize gelirdi o zamanlar kızım 6, komşumun kızı 5 yaşındaydı.Kesinlikle,çocuk daha çok küçük ve kim bilir ne fırtınalar kopuyordur içinde.