Yalnız yatma Korkusu

Sizi asla kötü bir şeyle itham etmiyorum, lütfen yanlış anlamayın. İyi niyetli olduğunuzun da farkındayım. Ama eşinizin çocuğunun sizinle yatmasının yanlış olduğunu düşünüyorum ben de. Mahremiyeti öğrenmesi gereken yaşta, ki bunu öğretmeyi çok daha küçükken öneriyoruz. Siz ne kadar iyi niyetli olsanız da, çocuk teklif eden/ kendisinin istediği herkesle birlikte uyuyabileceğini düşünebilir. Ve maalesef herkes iyi niyetli olmayabilir. Eşinizle konuyu bu açıdan konuşup, bir düzenleme yapılabilir. Eğer imkan varsa, çocuğa bir oda yapılabilir.

Olsun geceleri yatağınıza gelse de yaşı ilerledikçe yavaş yavaş alışır çocuğun tam güven aradığı yaşlar lütfen biraz sabredin babayla dönüşümlü yatın benim kızım da hep onla yatmami istiyor sabah babasının yanında görünce sorun çıkarıyor şimdi biraz daha az sorun çıkarmaya başladı alışacak sadece istediği güven

Evet çok beğendim Yorumunuzu bunu kesinlikle Eşime söyleyeceğim çok haklısınız. Yorumunuz için teşekkür ederim

Kuzenleriyle, halasıyla, babaannesiyle kalmak istemiyor olabilir. Normal bence. İstediği kadar güzel yatak olsun bir şey değişmez. Anasını babasını ister. Kuzenleriyle oyun oynasa bile gece beraber kalmaya gelince değişir durum. Bir odada o kadar çocuğun ne işi var zaten. Bunun ergenliği var daha.

Katlanır yatak alabilirsiniz yer yoksa evde. Sorun olmaz. Katlar kenara koyarsınız. Ya çocuğun kaldığı geceler kocanız çocukla beraber babaannede kalsın.

Sizin de bu konuyla ilgil iyapacaiınız bir şey yok. Sonuçta eşinizin çocuğu, onun ilgilenmesi sorumluluk alması gerek. Siz en fazla o evdeyken ilgilenebilirsiniz o kadar.

Babasıyla uyumak isteyen cocuk gördüm de üvey anasıyla uyumak isteyen cocuğu yeni görüyorum
Evet hepimiz çok şaşırıyoruz ve aslında kimseyi kendini sevdirmeyen bir çocuk yani yapısı soğuk aslında babasına kendiliğinden sarılmaz mesela. Babaannesi olsun Halası olsun öyle yaklaşmaz yani. Ama beni gördüğünde hemen gelir sarılır elimi tutar, Anne diyebilir miyim sana diye bile sormuşluğu var.. bana olan sevgisi bizi çok şaşırtıyor.

Bence sizinle yatmamali. Yanlis anlamayin, bu durum sizle alakali degil. Bende bosandim ve bir çocuğum var. Cocugum yeni eşimle ayni odada yatiyor, bende salonda yatiyorum yazsam hos bir görüntü olusur mu kafanizda? Sanmıyorum. Cocuk babasiyla uyumali. Zaten 2 haftada 1 geliyormus. Esinizle beraber bigun uyursa sıkıntı cikarmayacaginizi düşünüyorum

Yok tabii ki çıkarmam kesinlikle de size katılıyorum fakat busefer eşim hep beraber bir yatakta yatmamızı istiyor..

Yani zamanında kuzeninden taciz görmüş biri olarak böyle konularda ben çok üzülüyorum aynı odada yatıyorlar derken acaba Allah korusun inşallah yoktur ama böyle bir durum mu var acaba inşallah yoktur

Yani zamanında kuzeninden taciz görmüş biri olarak böyle konularda ben çok üzülüyorum aynı odada yatıyorlar derken acaba Allah korusun inşallah yoktur ama böyle bir durum mu var acaba inşallah yoktur
Çok üzüldüm gerçekten Allah korusun. Ama bir Kuzeni Kız 10 Yaşında diğeri de 4 Yaşında bir Erkek Çocuğu. Gün içerisinde gerçekten çok iyi anlaşıyorlar

Çocuk 8 yaşında, anne ve baba çok erken yaşta ayrılmış ve ayrı kişilerle evlenmişler.Peki, bu çocuğun nasıl bir tramva yaşadıgını düşünebiliyor musunuz?Sanırım babaannesinin evinde yatmasını istiyorsunuz ama çocuk bunu istemiyor.Muhtemelen babasını paylaşamıyor ki,kız çocukları için baba figürü çok önemlidir.Çözüm,sizin yaşadığınız eve çocuk için ayrı bir oda hazırlanması ve bunu eşinizin düşünmesi gerekiyor.Keşke evlenmeden önce halledildeydi bunlar.

E biri yanınızda yatınca rahatsız oluyosanız esinizle nasıl yatıyorsınuz

Çocuk 8 yaşında, anne ve baba çok erken yaşta ayrılmış ve ayrı kişilerle evlenmişler.Peki, bu çocuğun nasıl bir tramva yaşadıgını düşünebiliyor musunuz?
Konudaki detayları okuyunca benim de aklıma ilk gelen bu oldu, çocuk muhtemelen hem annesinin hem babasının evliliğine alışamadı henüz, kuzenleri yerine yetişkinlerle yatma isteği terk edilme korkusu olabilir, annesiyle babasının onun terk ettiğini terk edeceğini düşünüyor olabilir, kendisine ait bir yatak odası yanısıra anne babasının boşanması ve başkalarıyla evlenmeleriyle ilgili yaşadığı duyguları, korku ve endişelerini anlatacağı bir uzmanın da yardımı lazım gibi geldi bana.

Evde annesine alışıktır. Sizde de o anaçlığı görmüştür. Güven hissetmiş olabilir.
Zaten ara sıra geliyor demişsiniz. Çok mu sorun teşkil ediyor?
Gerçi 8 yaşında bir çocuk da yalnız uyumaya alışık olması lazım artık.

Kesinlikle,çocuk daha çok küçük ve kim bilir ne fırtınalar kopuyordur içinde.

Kesinlikle,çocuk daha çok küçük ve kim bilir ne fırtınalar kopuyordur içinde.
Bir komşumun kızı kızımla oynamak için bize gelirdi o zamanlar kızım 6, komşumun kızı 5 yaşındaydı.
Çocuk kızımla oynarken gayet güzel eğlenirlerdi ama ben ne zaman gözden kaybolsam ağlamaya başlardı, kızım da annem burada bizi terk etmedi deyip yanıma getirirdi, ben baştan niye böyle ağladığını neden terk edildiğini düşündüğünü anlayamadım, çocuk aklı işte yavrum kendi gibi çocuk olan kızıma anlatmış annesi babasıyla kavga edince seni boşarım demiş çocuk bunu duyup ağlamaya başlayınca da ağlama ağlarsan seni de babana bırakırım terk ederim demiş, çocuğun ruhunda nasıl yara açtığını fark etmiyor bazı ebeveynler.

Konudaki kız çocuğu da belki anne babasının anlaşmazlıklarına şahit oldu belki yanında istemeden de olsa birbirlerine terk etmeyle ilgili sözler sarf ettiler, çocuğun ismigizli’ye anne diyebilir miyim demesi bile sorgulanmalı bence, annesi olan bir çocuk neden başkasına anne deme ihtiyacı duysunşefkat ve güven duygusuyla alakalı bir sorun olabilir, anneyle ilişkisi sıkıntılı olabilir, babayla değil de ismigizli’yle yatmayı kabul etmesi bile çocuğun bazı sorunlar yaşadığına işaret ediyor olabilir.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…