- 12 Temmuz 2022
- 23.263
- 85.085
Ay şu da ayrı bi gariplik. Ben de oturma odasında annemle uyudum 26 yaşıma kadar. Şimdi tek başıma markete gidemiyorum rahatsız oluyorum. Evde kimse yoksa ışıkları açıyorum tuvaletinki dahil. Ve küçücük çocukken de o evden ayrılırken de evin bana ait olduğunu hissetmedim. Şu eskiden şu mu vardı bu mu vardı konusu kadar absürt duran bi şey yok kusura bakmayın. Artık en küçüğünden en büyüğüne elinde internet var insanların. Kendi yaşıtlarının bırak odasını o ülkeden bu ülkeye gezdiğini görüyor bu çocuklar. Ha konu sahibinin konusunda çok daha farklı travmatik olaylar yatıyor olabilir bilemem ama eskiden yaptığımız şeyler doğru olmuyor her zamanİyide herkes odalı evde büyümedi ki? Biz oturma odasında yatardık bu ev bize ait değil demedik mecburduk. Çocuğun sorunu oda değil gece korkması. Annesinin evindede annesiyle yatıyor odası olduğu halde. Bu devirde insan oda sayısına bakarak ev aramıyorki fiyatı uygunsa taşınıyor.
"herkes" ile kıyaslayacaksak , "kendi çocukluğumuzda çektiğimiz zorluklarla" kıyaslayacaksak yandık o konulardan hiç çıkamayızİyide herkes odalı evde büyümedi ki? Biz oturma odasında yatardık bu ev bize ait değil demedik mecburduk. Çocuğun sorunu oda değil gece korkması. Annesinin evindede annesiyle yatıyor odası olduğu halde. Bu devirde insan oda sayısına bakarak ev aramıyorki fiyatı uygunsa taşınıyor.
yorumun alnı olsada öpsem vallaAy şu da ayrı bi gariplik. Ben de oturma odasında annemle uyudum 26 yaşıma kadar. Şimdi tek başıma markete gidemiyorum rahatsız oluyorum. Evde kimse yoksa ışıkları açıyorum tuvaletinki dahil. Ve küçücük çocukken de o evden ayrılırken de evin bana ait olduğunu hissetmedim. Şu eskiden şu mu vardı bu mu vardı konusu kadar absürt duran bi şey yok kusura bakmayın. Artık en küçüğünden en büyüğüne elinde internet var insanların. Kendi yaşıtlarının bırak odasını o ülkeden bu ülkeye gezdiğini görüyor bu çocuklar. Ha konu sahibinin konusunda çok daha farklı travmatik olaylar yatıyor olabilir bilemem ama eskiden yaptığımız şeyler doğru olmuyor her zaman
İyide işte oturma odasında ''annenle'' uyuman saçma olan. Ben oturma odasında yatarken o odaya kapı tıklatmadan veya yatağı toplamadan sabahları girilmezdi dan diye. Sırf odan yok diye veya insanlar ülke ülke geziyor diye bunun suçunu babaya veya anneye yıkmakta yanlış. Bende zenginlere imreniyorum arada ama hiç psikolojim bozulmadı.Ay şu da ayrı bi gariplik. Ben de oturma odasında annemle uyudum 26 yaşıma kadar. Şimdi tek başıma markete gidemiyorum rahatsız oluyorum. Evde kimse yoksa ışıkları açıyorum tuvaletinki dahil. Ve küçücük çocukken de o evden ayrılırken de evin bana ait olduğunu hissetmedim. Şu eskiden şu mu vardı bu mu vardı konusu kadar absürt duran bi şey yok kusura bakmayın. Artık en küçüğünden en büyüğüne elinde internet var insanların. Kendi yaşıtlarının bırak odasını o ülkeden bu ülkeye gezdiğini görüyor bu çocuklar. Ha konu sahibinin konusunda çok daha farklı travmatik olaylar yatıyor olabilir bilemem ama eskiden yaptığımız şeyler doğru olmuyor her zaman
Yapılan kötülüğü normalleştirelim demiyorum lafı başka yerlere çekmeyin. Annenin çalışmasıda birşeyi değiştirmiyor herşeyin fiyatıda artıyor çünkü. Bu devirde biri kirayı ödese öteki faturaları mutfağı ödüyor. Herkes o kadar şanslı değil."herkes" ile kıyaslayacaksak , "kendi çocukluğumuzda çektiğimiz zorluklarla" kıyaslayacaksak yandık o konulardan hiç çıkamayız
ona bakarsanız herkes sofrasına yemek de koyamıyor
çöpten ekmek toplayanlarla mı kıyaslayalım kendimizi
bizim zamanımızda öğretmenden dayakta yenirdi
şimdiki çocuklar dayak yese öğretmeninden , olabilir bizde yedik deyip normalleştirelimmi
o zaman bu baba "ben evlendim çocuğuma harçlık veremem" derse ekonomiyi mi bahane etmeliyiz ?
aza razı etme mantığı doğru değil
devir çok değişti bundan 30 sene önce annelerimiz çalışmazdı ev hanımıydı belki çoğu ailenin geliri daha azdı
şimdi anneler de çalışıyor daha bol imkanlar var
80lerde 90larda değiliz 2023teyiz
her dönemin kendi normali var ve bu döneme göre çocuğun baba evinde odasının olmaması normal değil
ortada ciddi bi düşüncesizlik var bana göre
bugün çocuğun bir büyük ile uyuma sorununu çözdüler diyelimki
odasının olmaması da yine sorun olacak
bende bunu soracaktım
babaannesinde odası var ne demek
evlenirken bunu hesap ettiniz de küçücük ev ayarladınız herhalde karı koca I ismigizli
amaaan nasılsa babaannesinde kalır diyerek minicik ev kurdunuz
o çocuk kendini o eve ait hissetmiyor çünkü yeri yok
sizi de güvence olarak görüyor bence babası ilgisiz falansa
yorumumu anlamamışsınız , alıntı yaptığınız için ayıp olmasın diye uzun uzun açıklamıştım ancak daha fazla açıklamayacağım , buna harcayacak zamanım yokYapılan kötülüğü normalleştirelim demiyorum lafı başka yerlere çekmeyin. Annenin çalışmasıda birşeyi değiştirmiyor herşeyin fiyatıda artıyor çünkü. Bu devirde biri kirayı ödese öteki faturaları mutfağı ödüyor. Herkes o kadar şanslı değil.
Ortadaki tek sorun çocuğun bir odası olmaması değil yalnız uyuyamaması. Ve evet bu sorunu görmezden gelen baba ve öz anne suçlu.
En son böyle diyene alnımı göndermiştim ama hava çok sıcak, siz gönderdim sayınyorumun alnı olsada öpsem valla
E siz bizden zengoymuşsunuz demek ki. Biz 75 metrekare evde 5 kişi yaşıyorduk, kapı tıklatılmadan girme gibi lüksümüz olmuyorduİyide işte oturma odasında ''annenle'' uyuman saçma olan. Ben oturma odasında yatarken o odaya kapı tıklatmadan veya yatağı toplamadan sabahları girilmezdi dan diye. Sırf odan yok diye veya insanlar ülke ülke geziyor diye bunun suçunu babaya veya anneye yıkmakta yanlış. Bende zenginlere imreniyorum arada ama hiç psikolojim bozulmadı.
hmm köyle yaşayıp oturma odasını kardeşimle paylaşmaya mecburduk ama ailem kapıyı çalarak saygılı davrandığı için zengo ve lüksüz waaww mukemmel.En son böyle diyene alnımı göndermiştim ama hava çok sıcak, siz gönderdim sayın
E siz bizden zengoymuşsunuz demek ki. Biz 75 metrekare evde 5 kişi yaşıyorduk, kapı tıklatılmadan girme gibi lüksümüz olmuyorduYani herkes durumuna göre evde kalıyor demiştiniz, mecburduk demiştiniz bizim mecburiyetimiz de buydu. Kapı tıklatılarak girilen bir odanız varmış demek ki, salonda yatıyorduk mecburduk açıklamanızın bi anlamı kalmıyor şu anki durumda.
konu sahibi arkadaş cevap da yazmamış hee CherryBaba çocuğu atmış işte, nasılsa babaanne evinde çocuk bakıcısı kadınlar var babaanne görümce kadınlar işte bu çocuğa da bakarlar nasıl olsa ... Çocuğun atılması tabi ki konu sahibesinin işine gelir, ne de olsa üvey anne o çocuk da çıksın gitsin başka yerde kalsın. Konu sahibesi o çocuğun atılmasında tabi ki suçlu değil, sadece kendisi işine geldiği gibi davranan bir üvey anne. Adı üstünde üvery anne işte , çocuğa iyi davranması ancak baba ısrar ederse/zorlarsa oluyor. sadece çocuğunu atıveren adamı koca diye alan akla şaşıyorum, ben köpeğimi bile başkasının bahçesine bağlamayı düşünemem ya başına bir iş gelirse diye. Ama bu konudaki baba!!! , kendisi hayattayken çocuğu yetim bırakıyor. Sonra da çocuk korkuyor bir şeylerden neden acaba .. neden acaba2 rezil ebeveyn, bir işine geldiği gibi davranan üvey anneyle çocuk gelecekte terapistin kapısını sık sık çalacak gibi duruyor. İnsan olamayanlar ebeveyn falan olmasın kardeşim çocuğu yapıp onun bunun evine atmayın kırın dizinizi bakın çocuğunuza.