Merhabalar Hanımlar
Ben Eşimle severek evlendim. Mutlu huzur dolu bir evlilik yaşıyoruz çok şükür. Eşimin önceki evliliğinden 8 Yaşında bir Kızı var. Çocuk Annesinde kalıyor. Ara sıra Tatillerde veya haftasonları bize geliyor. Kızı ile aramız ilk günden beri çok iyi. Anlaşmamızda bir sıkıntı yok. Gerçekten de çocuğu Seviyorum.
Neyse ki asıl konuma geleyim…
Kaynanamın evinde Çocuğun Kuzenleri de kaldığı için orada zaman geçirmeyi seviyor. Fakat tüm ısrarlara rağmen (Babaannesinin/Kuzenlerinin) orda katiyen kalmak istemiyor. Tüm Çocuklar bir odada kalmasına rağmen geceleri korkuyormuş. O yüzden bize geliyor ve Bizde yatıyor. Elbette bu benim için asla sorun değil..
Benim yanımda Yatakta yatıyor, Eşimde Salonda yatıyor. Ben genel anlamda yanımda başka biri yatınca (Kardeşim bile olsa) ezelden beri rahat uyuyamıyorum. Eşim ile birlikte tüm gün çalışıyoruz. Ben evden çalıştığım için yanımda kalabiliyor ama çocuğa da üzülüyorum çünkü ilgilenecek zamanım olmuyor. Benim için de zor oluyor, Eşim için ve en önemlisi Çocuk için.
Bu yatak konusunu en iyi şekilde nasıl çözebiliriz?
Maalesef kendine ait odası yok, ama annesinin evinde yeni bir Yatak Oda takımı alındı orda da Annesiyle yatıyormuş yani Odayla bir alakası olduğunu düşünmüyorum açıkçası..Sizin evinizde cocuga ait bir oda var mi? Yoksa onun istedigi begendi sekilde bir oda yaparsaniz kendi odasinda uyuma konusunda tesvik olur. Yasi buyuk cunku.
Maalesef kendine ait odası yok, ama annesinin evinde yeni bir Yatak Oda takımı alındı orda da Annesiyle yatıyormuş yani Odayla bir alakası olduğunu düşünmüyorum açıkçası..
Yok eskiden Babasıyla yatıyordu. Babaannesine gittiğinde de Babaannesi onunla yatmasını istiyor ama Kaynanam da kalp hastası olduğu için bunalıyormuş o yüzden yanında yatmak istemiyor.Yani istediği kadar sizi sevsin sonuçta elsiniz, neden babası varken sizle yatıyor, bi açıklama yaptı mı? Soruyu konu yatak mı yoksa insan mı seçiyor diye soruyorum merak ettim
Bunu çok defa dile getirdim. Hem çocuk için hemde kendim için ama Eşim busefer yanlış anlıyor ve sen benim kızımı kabullenemiyorsun İki haftada bir yatsan birşey mi olacak gibi şeyler söylemeye başlıyor.Eşine söyle. ''Uyuyamıyorum hayatım siz beraber yatın'' de. Birde uzmandan destek alın ne zamana kadar birinizin yanında yatacak.
Kuzenleriyle severek Zaman geçiriyor gerçekten çok güzel bağları var. Çok iyi anlaşıyorlar. Babaannesi çok güzel bir çocuk odası yaptı. Kuzenleriyle birlikte uyusun diye. Ama Kuzenleri yanında olsa bile korkuyor. Babaannesinden yanında yatmasını istiyormuş. Kaynanam da kalp hastası olduğu için bunalıyormuş o sebepten dolayı onunla birlikte yatamıyor. Gündüzleri de Eşim saat 8 den ben saat 9:30 işe başladığımız için o, o saatte uyuyor oluyor, yani Babaannesine gündüz götüremiyoruz. Akşam saat 8e kadar televizyon izlemekle geçiyor günü..Kaynanaya durumu izah edin aynen bu şekilde çocukla ilgilenemiyorum vicdan azabı çekiyorum diye,
Alıştırmaya çalışın kuzenleriyle de oyunlar oynatın oyuncaklar alın, belki sevdiği bir tatlı alın beraber yesinler kaynaştırın çekinmesi geçsin.
Ay triplere bak. Eğer kızını kabullenemesem seninle evlenmezdim de.Bunda bütülecek birşey yok alışkın değilim kardeşimle bile yatamıyorum sen burada yatacaksın ben salonda yatıcam de. Zaten normal zamanda sizde kaldığında sen ilgileniyorsundur eş işten gelene kadar.Eşim busefer yanlış anlıyor ve sen benim kızımı kabullenemiyorsun
Kuzenleriyle severek Zaman geçiriyor gerçekten çok güzel bağları var. Çok iyi anlaşıyorlar. Babaannesi çok güzel bir çocuk odası yaptı. Kuzenleriyle birlikte uyusun diye. Ama Kuzenleri yanında olsa bile korkuyor. Babaannesinden yanında yatmasını istiyormuş. Kaynanam da kalp hastası olduğu için bunalıyormuş o sebepten dolayı onunla birlikte yatamıyor. Gündüzleri de Eşim saat 8 den ben saat 9:30 işe başladığımız için o, o saatte uyuyor oluyor, yani Babaannesine gündüz götüremiyoruz. Akşam saat 8e kadar televizyon izlemekle geçiyor günü..
Evimiz 1+1 ve öyle bir imkanımız yok ne yazık ki.. babaannesinin evinde çok güzel kendi sevkine göre bir yata odası aldık. Kuzenleri de orda yatıyor, ama o yanında yani dibinde aynı Yatakta kimse yatmayınca korkuyor. Yani bir Odada kalmalarına rağmen korkuyor.Odayla alakası vardır. Eğer 2+1 , 3+1 evse eviniz. Ona da bir oda yapın. Sonuçta gelip kalıyor çocuk, onun bir yanı annesinin evi diğer yanı babasının evi. Güzel bir uyku rutiniyle düzelir.
Ama sizin pek yapacağınız bir şey yok. Bir yorum yapsanız kötü olursunuz belli olmaz en mantıklısı sizin evde odası olsun. Bir yatal bir şifonyer yeter. Geri kalanıyla babası ilgilensin.
Ay triplere bak. Eğer kızını kabullenemesem seninle evlenmezdim de.Bunda bütülecek birşey yok alışkın değilim kardeşimle bile yatamıyorum sen burada yatacaksın ben salonda yatıcam de. Zaten normal zamanda sizde kaldığında sen ilgileniyorsundur eş işten gelene kadar.
Kuzenler neden babannede yasiyor?Kuzenleriyle severek Zaman geçiriyor gerçekten çok güzel bağları var. Çok iyi anlaşıyorlar. Babaannesi çok güzel bir çocuk odası yaptı. Kuzenleriyle birlikte uyusun diye. Ama Kuzenleri yanında olsa bile korkuyor. Babaannesinden yanında yatmasını istiyormuş. Kaynanam da kalp hastası olduğu için bunalıyormuş o sebepten dolayı onunla birlikte yatamıyor. Gündüzleri de Eşim saat 8 den ben saat 9:30 işe başladığımız için o, o saatte uyuyor oluyor, yani Babaannesine gündüz götüremiyoruz. Akşam saat 8e kadar televizyon izlemekle geçiyor günü..
Evimiz 1+1 ve öyle bir imkanımız yok ne yazık ki.. babaannesinin evinde çok güzel kendi sevkine göre bir yata odası aldık. Kuzenleri de orda yatıyor, ama o yanında yani dibinde aynı Yatakta kimse yatmayınca korkuyor. Yani bir Odada kalmalarına rağmen korkuyor.
Evet çok haklısınız bu konuyu eşimle açık konuşayım dedim, kötü oldum. Busefer de çocuğumu kabullenmiyorsun veya iki haftada bir uykusuz kalsan nolur gibi şeyler söylüyor. Öyle dediğimde de bencil oluyorum ama anlamıyor ki, çocuğun iyiliği için.
Bunu daha önce denemiştik fakat busefer de geceleri yatağımıza geldi.. Annesi de yeni bir evlilik yaptı. Çoğu zaman Ananesinde kalıyor orda da işte Ananesiyle uyuyormuş. Annesinde kaldığında da Annesinin yanında yatıyor. Yani bence çocuğu alıştıran kimse olmadı..Şuan o çocukla ayrı yatmak isteseniz olmaz gibi şöyle yapsanız bir gece babanla yat hem onun gönlü olsun bir gece benle yat olur mu diye yavaş yavaş sonra 1 gece benle 1 gece babanla 1 gece de yatağında yat diyerek yatağına yatınca yanında masal okuyarak onu alıştırabilirsiniz kayinvalideye falan durumu şuan anlatmaniza gerek yok yorumlarda gördüm eşinize söyleyin seninle de bağı kopmasın birlikte de yatın diyebilirsiniz birden yatmak istemediğinizi söyleyince yanlış anlaşılabilirsiniz o uyuduktan sonra başka yere geçin ya da yatağına taşısın babası uzman desteği de almak lazım çocuk anne baba ayrıldıktan sonra bu şekilde bir korku yaşamış da olabilir. Annesiyle ilişkisi nasıl?