Yalanim aciga cikmasin yardim

İnsanın kendı parasını harcarken yalan soylemesınıde ilk kez duydum
Ne yaparsanız yapın yalan ortaya cıkacak
Ben senın yerınde olsam ablamı bugun caya cagırırdım dertleselım dıye
Ona sana ogun oyle dedım ama bılmedıgınız ozel saglık sorunu yuzunden harcadık o an oyle demem gerektı aramızda kalsın abla ortamım musaıt degıldı doğrusunu soyleyemedım dogrusu bu der duzeltırdım

Yalan soylemeyın yahu

Mrb..gecen yil esimle arabayi satmistik ve artan 29 bini bankaya koymustuk ailem de biliyodu..sonra biz bunun buyuk kismini harcadik esimle kimsenin bilmedigi bazi saglik problemlerine falan da gitti..ama demedim kimseye cunku ailem biraz bilincsizce para harcamamiza kiziyo diyelim...2gun once ablam aradi ev aliyolar borc para istedi ordan yazin vercez ddi..guvenim tam olsa hemen verirdim ama hesapta para yok..ben de ablam yanlis anlamasin ona vermiyoruz sanmasin diye esimin ablasina verdik dedim kendisi almanyada yasiyo ama turkiyeden yer alcak ev yaptircaklar ddm..simdi de yarin annem ablam ve biz esimin babasina bakmaya gidicez hasta ziyaretine ablasi da orda...ailem demez ama ya derlerse hayirli olsun falan diye...napiyim yardim edin yaa valla sacmasapan basit bi yalan yuzunden cok tedirgin oldum
İnsan ablasına bu kadar saçma bir yalan söyler mi canım? Ne kadar ayıp etmişsin... inşallah yarın ortaya çıkar da iyi bir ders alırsın... sana başka yorumum yok

Aileniz paraniza neden karisiyor onu anlamadim. Para sizin ister biriktirirsiniz ister harcarsiniz

Yalan söylersin yalanı gizlemek için bir daha sonra bir konu bin olmuş bakmışsınız altından kalkamayacağınız duruma gelmiş yalancı olmuşsunuz insanların size inancı kalmamış
Paranızı harcamışsınız enfazla aileden hesap bilmez müsrif eleştirisi gelebilir hata birken (ki hata değil) bin yapmayın cesur olup yüzleşin

Olmasa iyiydi tabi ama insan hiç "sana vermedik görümceme verdik " gibi bir yalan söyler mi ?
Hem yalan hem kırıcı olmuştur.
Açıkçası doğruyu söylemek boynunuzun borcu
İleride üzüleceğine şimdi bir kerede net şekilde üzülürsünüz

Kendi paranızı harcamak için ailenizden izin mi alıyorsunuz boşyere yalan söylemişsiniz ablanıza gerçeği söyleseydiniz anlardı belki sizide

Aileler fikir verebilir de sizin paranıza karışamazlar zaten.Niye yalan söyleme gereği duydunuz ki?Söyle çekinme para sizin hayat sizin korkacak bir durum yok.

Kendi paranız için niye yalan söylüyorsunuz Allah aşkına, istersen yolda dilenciye verirsin. sonuçta sağlık harcaması yapmışsınız söylemeyecek ne var ki? Şimdi işler iyice karışmış.

Ben oyle biliyordum, esim ordan harcamis ben kazandigini harciyoruz saniyordum dersiniz. Son yalan olur en azindan uzamaz konu.

Bu nedenle yalan söylemek bana çok saçma geldi.
Siz evlisiniz. Eviniz barkınız ayrı.
Para harcadınız diye ailenize hesap vermek zorunda değilsiniz ki.

Sizin paranızmış,neden yalan söylemeyip olduğu gibi anlatmadınız ki.
Öyle gereksiz bir yalan söylemişsiniz ki şaştım kaldım. Şimdi ortaya çıksa "parayı vermemek için yalan söylediler"diyecekler,halbuki baştan söyleseydiniz herşey farklı olurdu.

ailene sana karışma hakkı vermeseydin şuan yalan söylemek durumunda kalmayacaktın. eşin ile sen bir ailesiniz sonuçta cebinize giren para da çıkan para da kimseyi ilgilendirmez. doğrusunu anlat ablana

Cebinizdeki parayı aileniz niye biliyor. Hadi biliyor diyelim. 29 bin lira çok küçük bir para zaten. Sizin cebinizde ki paranız için kendisi herhangi bir tasarrufta bulunabileceğini de düşünüyor, hissediyor. Bir şey alacağı zaman aklına o para gelebiliyor. İşin garibi bunu siz ve esiniz de normal buluyor. Ailesiniz elbetteki bir hastalık olur veya başka önemli bir şey. Daha sorulmadan teklif edilecek konular olur. Ama bu öyle bir konu değil.

Neyse sizin yalan söylemenizin sebebi ailenizde sınırların olmaması. Sınırlarınız olmalı ve bu sınırlara hem siz hem de diğer aile bireyleri saygı göstermeyi bilmeliler. Siz de o zaman yalan söylemek zorunda kalmazsınız.

Insanin kiz kardesinden gizlisi saklisi olmaz ya durumundan bahset seni anlayacaktir yalan iyi bir sey degil helede kardesler arasinda

yalan ortaya er ya da gec cikar. saglik sorununa giden paraya gereksiz harcama kimse diyemez. kaldi ki baska bir gereksiz harcama da siz ve esinizi ilgilendirir.

Mrb..gecen yil esimle arabayi satmistik ve artan 29 bini bankaya koymustuk ailem de biliyodu..sonra biz bunun buyuk kismini harcadik esimle kimsenin bilmedigi bazi saglik problemlerine falan da gitti..ama demedim kimseye cunku ailem biraz bilincsizce para harcamamiza kiziyo diyelim...2gun once ablam aradi ev aliyolar borc para istedi ordan yazin vercez ddi..guvenim tam olsa hemen verirdim ama hesapta para yok..ben de ablam yanlis anlamasin ona vermiyoruz sanmasin diye esimin ablasina verdik dedim kendisi almanyada yasiyo ama turkiyeden yer alcak ev yaptircaklar ddm..simdi de yarin annem ablam ve biz esimin babasina bakmaya gidicez hasta ziyaretine ablasi da orda...ailem demez ama ya derlerse hayirli olsun falan diye...napiyim yardim edin yaa valla sacmasapan basit bi yalan yuzunden cok tedirgin oldum
iyide para sizin paranız değil mi ister sağlık için harcarsınız ister keyfiye kime ne.ailenize bu kadar niye hesap vermek zorundasınızki.ablanıza öyleyin açıkca annenize babanıza söylemesin madem.

ablam vazgectı falan de barı hıc bır yalan sonsuza dek saklı kalmaz yalanların genel ozellıgı ılk fırsatta ortaya cıkmalarıdır aklında olsun

Komik. Böyle bi sebepten böyle bir yalan söylemeniz komik.

Kaş yapıyım derken göz çıkartmışsınız.Harcadık deseniz ablanız var da vermiyor diye düşünmezdi ama şimdi düşünülebilir.

X