Canım merhaba, konumdan nickine aşina oldum görünce yazmak istedim. Eski erkek arkadaşımla olan ilişkime benziyor biraz anlattıkların. O da birdenbire evlenelim de evlenelim diye tutturup, iş ciddiye binince vay efendim ailem şöyle, ablam böyle, benim ailem senden daha önemlidir falan diye diye ayrılmamızı sağlayıp, en son yeni bir ilişkim olunca baya rahatsız etmişti. Hasta diyerek normalleştirme böyle tipleri, bu insanların amacı zaten senden bir tepki görmek anladın mı? Sen ona saydırarak, tepki göstererek istediğini vereceksin ona. "Aaa beni unutamıyor" diye çarpıtmasını sağlayacaksın. Yapma, saydırma, ona ne söylesen de kar etmeyecek. Sevgilim var falan demek gereksiz, gerçekten "var olan" bir insan görmedikçe buna inanmıyorlar; görseler de "aldatmakla" itham edebiliyorlar. Kesinlikle muhatap dahi almamalısın. Gerekirse yeni hat al, sosyal medya hesaplarından komple engelle, hesabını bir süre kilitli tut, abuk subuk "butik zortobello" gibi hesapları dahi kabul etme. Önünde sonunda vazgeçecek, sonsuza kadar sana saplantılı olamaz. Sadece amacı senden bir tepki görmek, istediğini ona vermezsen vazgeçecektir. Sevgiler. :)